Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Adormirea ucenicei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5483)

ionela7 01.02.2009 16:34:52

Citat:

În prealabil postat de ortodox4life (Post 112623)

Chair starea ta de agiatie si neliniste(care se vede din felul in care scri)arata ca esti in inselare.O stare de bucurie de la Dumnezeu nu poate fi exprimata prin starea cu care scri tu.Daca nu poti asculta sfaturile sfintilor parinti cu privire la vedenii atunci este alegerea ta.Sa nu te superi,am incercat sa te ajut.

Din aceste randuri eu inteleg ca ortodox4life este un expert in descoperirea starilor de neliniste si agitatie interioara ale oamenilor. Si mai inteleg ca domnia sa are si darul sa cunoasca cine este cazut in inselare si cine nu..... :2::2:

ortodox4life 01.02.2009 16:46:55

Ionela nu trebuie sa ma asculti pe mine,era doar o parere bazata pe scrierile sfintilor parinti in legatura cu subiectul respectiv.La fel cum este si parerea ta personala despre mine.Atata tot,Doamne ajuta,ma duc sa ma culc ca e dimineata la mine si nu prea am dormit,Doamne ajuta! :)

camiann 02.02.2009 15:16:17

masaje diversioniste

Citat:

În prealabil postat de ortodox4life (Post 112595)
[SIZE=2]Ce sunt visurile si vedeniile, care este deosebirea intre ele si de cate feluri sunt? [/SIZE]

[SIZE=2]Va raspund cu cuvintele Sfantului loan Scararul, care zice: Visul este miscarea mintii in vremea nemiscarii trupului. lar[COLOR=darkred] nalucirea[/COLOR] (vedenia falsa) este amagirea ochilor, cand doarme cugetarea. Nalucirea este iesirea mintii cand trupul vegheaza. [COLOR=darkred]Nalucirea este o vedere a ceva fara ipostas (nereal) "[/COLOR] ( Filocalia vol. IX, Cuvantul 3, p. 75) lata dar ce sunt visele si vedeniile. Ele sunt de doua feluri: vise si vedenii bune si rele. lar deosebirea dintre ele este aceasta: [COLOR=darkred]Visele si vedeniile bune sunt de la Dumnezeu, prin care se descopera voia Lui cea mare, numai la cei ce sunt cu totul desavarsiti si sfinti[/COLOR] si care fac poruncile Lui, precum a fost dreptul losif, caruia i s-a aratat Arhanghelul Gavriil in vis, poruncindu-i sa fuga cu Pruncul lisus si cu Fecioara Maria in Egipt. Visele bune vin de la ingeri si ne amintesc de moarte si de osanda, iar dupa ce ne desteptam, ne indeamna la rugaciune si la pocainta. Dimpotriva, visele si nalucirile rele sunt de la diavoli, [COLOR=darkred]prefacuti in ingeri de lumina sau in sfinti[/COLOR], care ne amagesc in somn ca suntem buni si vrednici de rai; iar dupa ce ne desteptam ne scufundam [COLOR=darkred]in mandrie si in bucurie"[/COLOR] (Filocalia vol. IX, Cuvantul 3, p. 76). [/SIZE]

[SIZE=2]Din cate pricini se inseala oamenii de vedenii si de visuri desarte? [/SIZE]

[SIZE=2]Din sapte pricini se insala crestinii de vedenii si visuri, ca si cum ar fi de la Dumnezeu, si anume: din mandrie, din slava desarta, care este prima fiica a mandriei; din cauza mintii slabe si neiscusite a crestinilor, de care spune Sfantul Isaac Sirul: Cu mare boala boleste cel ce are ravna cea rea" (Filocalia, vol. X, Cuvantul 58). A cincea pricina a amagirii prin vedenii si visuri este neascultarea de duhovnici si indaratnicia unor credinciosi, mai ales a celor mandri, din care cauza usor sunt vanati de diavolul; a sasea pricina vine din cauza vietii de sine ascunse a unora si din nemarturisirea curata a gandurilor la duhovnic. lar ultima pricina prin care se insala crestinii cu visuri si vedenii mincinoase este necunostinta de sine si lipsa de citire a Sfintei Scripturi si a Sfintilor Parinti. [/SIZE]

7) Cel ce crede lesne in visuri si in vedenii, [COLOR=darkred]fara multa cercetare si sfat[/COLOR], sa se canoniseasca, la fel cu cei ce merg la vraji si descantece, adica pana la 7 ani sa se opreasca de la Sfanta impartasanie.

Parintele Cleopa

Nu am scris ca sa va sperii ci ca sa atentionez ca e spre binele vostru ca nu e bine sa credem in vedenii.

Sfintii Parinti printre care si Sfantul Ignatie Briancianinov in cartea sa "Despre inselare"ne indeamna sa nu credem in vedenii,de orice fel ar fi ele,caci diavolul se transforma sa in inger de lumina spre a pacali pe multi caldicei in credinta si a-i ademeni,pentru ca in final sa ajunga sa i se inchine lui.Sfintii ne indeamna sa nu credem in vedenii,chair si daca ar fi de la Dumnezeu,caci Domnul nu se supara si va gasi o modaliate sa ne instiinteze daca vrea sa ne descopere ceva,chair daca refuzam,asta pentru a ne pazi de vedeniile inselatoare.Domnul ne avertizeaza ca in vremurile de pe urma vor veni multi proroci mincinosi care ii vor rataci pe multi prin minunile lor false si insusi antihristul va vacem minuni,va invia mortii si va cobora foc din cer.Iata ce zice Sf Briancianinov despre inselare:

Ucenicul: Fa-ma sa inteleg intocmai si in amanunt cele despre inselare. Ce este inselarea ?
Staretul: Inselarea este vatamarea firii omenesti prin minciuna. [COLOR=darkred]Inselarea [/COLOR]este starea in care se afla[COLOR=darkred] toti oamenii, pana la unul,[/COLOR] stare nascuta din caderea protoparintilor nostri. Cu totii suntem in inselare (inceputul celui de-al treilea Cuvant al Preacuviosului Simeon, Noul Teolog, ed. Pustiei Optina, l852). Constiinta acestui fapt este cea mai de nadejde pavaza impotriva inselarii. [COLOR=darkred]Cea mai mare inselare este a te crede liber de inselare.[/COLOR] Cu totii suntem inselati, cu totii suntem amagiti, cu totii ne aflam intr-o stare mincinoasa, avand nevoie sa fim sloboziti de catre adevar; iar Adevarul este Domnul nostru Iisus Hristos (Ioan 8, l4-32).

Sa ne facem ai acestui Adevar prin credinta in El; sa strigam prin rugaciune catre acest Adevar - si El ne va scoate din prapastia amagirii de sine si a amagirii de catre demoni.

Doamne ajuta!

Dupa parerea mea mesajele postate de silverstar sunt lipsite de respect si nu au nimic in comun cu credinta ortodoxa. Vine aici sa dea lectii care tin invatatura de spiritul inselator a/al vremii a carei/carui roaba/rob este. Faptul ca este tolerata arata ca suntem crestini toleranti, dar cind pretinde sa dea lectii ar fi bine sa-si ia "intelepciunea" in alta parte.

camiann 02.02.2009 15:21:02

minti

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 112501)
[COLOR=#993300][COLOR=green]Adormirea ucenicei (Rusia 2007) - este un clip video facut pe telefonul mobil in Rusia. Diferita de stralucirea soarelui, lumina puternica ce se observa aparand deasupra blocului unde locuia o femeie ce tocmai a adormit, ucenica a unui mare staret rus adormit si el intru Domnul, coboara si intra prin acoperis si prin peretii blocului si ridica la cer sufletul cel luminos al ucenicei. Este staretul care a venit sa-si duca ucenica in Imparatia Cerurilor. La sfarsit se observa deslusit cele doua lumini, ce au silueta ingereasca si 2 aureole luminoase ce strapung cerul si-l boltesc.[/COLOR]
[/COLOR]
http://theologhia.wordpress.com/2009...irea-ucenitei/

Mesajele tale au in ele simburi de dezinformare si minciuna. Esti sigur/sigura ca nu vrei sa mergi pe alte siteuri, unde ai fi mai bine inteles/inteleasa?

silverstar 02.02.2009 15:38:44

Citat:

În prealabil postat de camiann (Post 112911)
Dupa parerea mea mesajele postate de silverstar sunt lipsite de respect si nu au nimic in comun cu credinta ortodoxa. Vine aici sa dea lectii care tin invatatura de spiritul inselator a/al vremii a carei/carui roaba/rob este. Faptul ca este tolerata arata ca suntem crestini toleranti, dar cind pretinde sa dea lectii ar fi bine sa-si ia "intelepciunea" in alta parte.

[COLOR=teal]Citeste cu atentie ceea ce scriu eu: [/COLOR]
[COLOR=teal]- ai putea sa argumentezi de ce postarile mele sunt lipsite de respect si nu au nimic cu ortodoxia?[/COLOR]
[COLOR=teal]- cum ar trebui sa fie postarile care sa aiba ceva comun cu ortodoxia? Umile? Servile? N-am ințeles? [/COLOR]
[COLOR=teal][/COLOR]
[COLOR=teal]Am dreptul de expresie ca tine si ca toti din preajma. De ce urmaresti tu sa-mi bagi pumnul in gura? Cu ce drept? Cine esti si ce vrei? Inca nu te-ai dezbarat de practicile comuniste? [/COLOR]
[COLOR=teal][/COLOR]
[COLOR=teal]Daca ti-ar sta in putere, ce mi-ai face pentru adevarurile pe care le spun? M-ai arde pe rug? Au trecut timpurile!... [/COLOR]
[COLOR=teal][/COLOR]
[COLOR=teal]Eu nu dau lectii nimănui dar, daca te deranjează adevărurile pe care le spun, nu citi ce scriu. Pentru că numai adevărul deranjează. [/COLOR]
[COLOR=teal][/COLOR]
[COLOR=teal]Sunt un om liber și-mi iubesc libertatea si militez pentru libertatea spiritului. Stii ce inseamna asta? Se pare ca nu? Informeaza-te ca sa nu te mai trezesti vorbind aiurea. [/COLOR]
[COLOR=teal][/COLOR]
[COLOR=teal]Cine mă tolerează pe mine si de ce ar face-o? De ce ti-e teama de mine de chiar la a doua postare, ma ataci? Cu ce ganduri ai venit aici si intuiesti ca eu ti-as fi o piedica? [/COLOR]
[COLOR=teal][/COLOR]
[COLOR=teal]Sunt cu ochii pe tine! :39:[/COLOR]

geo.nektarios 02.02.2009 15:41:32

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 112915)
[COLOR=teal]Citeste cu atentie ceea ce scriu eu: [/COLOR]
[COLOR=teal]- ai putea sa argumentezi de ce postarile mele sunt lipsite de respect si nu au nimic cu ortodoxia?[/COLOR]
[COLOR=teal]- cum ar trebui sa fie postarile care sa aiba ceva comun cu ortodoxia? Umile? Servile? N-am ințeles? [/COLOR]

[COLOR=teal]Am dreptul de expresie ca tine si ca toti din preajma. De ce urmaresti tu sa-mi bagi pumnul in gura? Cu ce drept? Cine esti si ce vrei? Inca nu te-ai dezbarat de practicile comuniste? [/COLOR]

[COLOR=teal]Daca ti-ar sta in putere, ce mi-ai face pentru adevarurile pe care le spun? M-ai arde pe rug? Au trecut timpurile!... [/COLOR]

[COLOR=teal]Eu nu dau lectii nimănui dar, daca te deranjează adevărurile pe care le spun, nu citi ce scriu. Pentru că numai adevărul deranjează. [/COLOR]

[COLOR=teal]Sunt un om liber și-mi iubesc libertatea si militez pentru libertatea spiritului. Stii ce inseamna asta? Se pare ca nu? Informeaza-te ca sa nu te mai trezesti vorbind aiurea. [/COLOR]

[COLOR=teal]Cine mă tolerează pe mine si de ce ar face-o? De ce ti-e teama de mine de chiar la a doua postare, ma ataci? Cu ce ganduri ai venit aici si intuiesti ca eu ti-as fi o piedica? [/COLOR]

[COLOR=teal]Sunt cu ochii pe tine! :39:[/COLOR]

...mi-ai luat-o inainte... gand la gand... Nu acela de a-l urmari, ci cele dinainte... Fii TARE!!!

silverstar 02.02.2009 15:41:53

Citat:

În prealabil postat de camiann (Post 112912)
Mesajele tale au in ele simburi de dezinformare si minciuna. Esti sigur/sigura ca nu vrei sa mergi pe alte siteuri, unde ai fi mai bine inteles/inteleasa?

[COLOR=green]Ce mint, unde-i minciuna? Du-te de te cauta si nu striga la mine. [/COLOR]
[COLOR=green]E o simpla postare gasita pe internet si fiecare isi poate exprima o parere. Imi cunosti parerea ca sa ma acuzi de minciuna?[/COLOR]
[COLOR=green]Eu nu mi-am exprimat parerea personala vizavi de aceasta postare...[/COLOR] :39:

silverstar 02.02.2009 15:43:25

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 112919)
...mi-ai luat-o inainte... gand la gand... Nu acela de a-l urmari, ci cele dinainte... Fii TARE!!!

[COLOR=green]Multumesc! Ma bucur ca nu sunt singura![/COLOR] :63:

geo.nektarios 02.02.2009 15:46:16

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 112921)
[COLOR=green]multumesc! Ma bucur ca nu sunt singura![/COLOR] :63:

fratii niciodata nu sunt singuri!!! :16:

camiann 02.02.2009 16:06:13

Citat:

În prealabil postat de camiann (Post 112912)

...sau daca te hotarasti sa postezi in continuare aici, sa ai mai mult respect pentru oamenii de credinta crestin-ortodoxa care intra pe acest site. Nu vreau sa fiu judecatoarea ta deci admit posibilitatea ca s-ar putea sa dezinformezi in necunostinta de cauza, dar si in acest caz cred ca ar fi mai onest din partea ta sa te informezi despre credinta ortodoxa; sa nu dai lectii intr-un domeniu in care esti total neinformata. Daca insa vorbesti in "cunostinta de cauza", campania ta de re-educare are iz de efort bolsevic. Asta faceau si comunistii in scoli si aiurea, se straduiau sa rastoarne credinta adevarata si sa indoctrineze oamenii cu principii false , rasturnate invatate de la stapinii lor. Nimic nou sub soare.

In concluzie, admit ca s-ar putea sa gresesc, dar mesajele tale imi amintesc de campania de dezinformare care se face pe net de catre oameni care nu numai ca l-au pierdut pe Dumnezeu, dar vor sa-i duca in ratacire si pe ceilalti care Il cauta, sau Il au in suflet. Tocmai acesti oameni traiesc sub semnul minciunii universale la care face referire Orwell. Iti doresc sa nu fii unul dintre ei.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:06:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.