Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   O alta lista cu pacate, din Filocalie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5929)

cristiboss56 24.05.2009 15:56:57

[quote=eulaura;140560]... ma sperie rau de tot lista asta... ma face sa cred ca n-am scapare:( eu ma luam dupa un indreptar de spovedanie mult mai scurt si asa si ala mi se parea sever uneori... dar acum...:( nu stiu cati oameni reusesc sa evite toate pacatele alea, si nu stiu daca se spovedeste cineva avand in vedere lista aia... ar trebui sa fie niste spovedanii interminabile.

Cand simtirea nu te-a parasit, fi faragriji. Cand constinta te nustra, draga Laura, legatura cu Dumnezeu exista si asta conteza cel mai mult. Calauza ta sa fie Bunul Dumnezeu, Sfanta Scriptura si Invataturile Sfintilor Parinti.

florinbrasov0 24.05.2009 20:29:10

Re

Citat:

În prealabil postat de eulaura (Post 140560)
... ma sperie rau de tot lista asta... ma face sa cred ca n-am scapare:( eu ma luam dupa un indreptar de spovedanie mult mai scurt si asa si ala mi se parea sever uneori... dar acum...:( nu stiu cati oameni reusesc sa evite toate pacatele alea, si nu stiu daca se spovedeste cineva avand in vedere lista aia... ar trebui sa fie niste spovedanii interminabile.

Un duhovnic se va bucura enorm vazand ca ii poate indrepta pe fii lui duhovnicesti. Chiar si ingerii din ceruri se bucura mai mult cand un pacatos se indreapta decat cand 99 de oameni drepti se roaga(nu mai stiu cine a spus asta dar cred ca am citat bine).

Dupe ce te duci cu lista aia care te sperie, te hotarasti sa nu mai pacatuiesti si incerci pe cat posibil sa nu mai repeti pacatele. Imi vine acum in minte ce spunea altcineva ca viata omului inseamna sa se ridice dupa ce a cazul in pacat. Daca gandim matematic e ca o sinusoida.

Dupa un timp lista se va reduce(sau nu). Dar daca ne curattim de anumite patimi dam peste altele. Lupta noastra se poarta la un nivel mai inalt, iar cu cat suntem la un nivel mai inalt putem cadea mai adanc. Lucifer a fost printre cei ma mari, daca nu cel mai mare inger, dar dupa ce a cazut, e cel mai afundat in intuneric. Sa nu uitam ca Dumnezeu sta cu bratele deschise si asteapta sa facem un pas pentru ca apoi El sa faca 100 spre noi. Sa nu ne pierdem nadejdea pentru ca avem cele mai puternice arme: crucea, postul si rugaciunea. Asa ca nimeni nu ne poate invinge atata timp cat avem iubire.
Doamne ajuta!

cristiboss56 08.06.2009 23:51:06

Să nu uităm și de voință , Florine.

florinbrasov0 04.07.2009 22:56:30

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 124302)
-[font=&quot]
-nepriceperea ? [COLOR=red]- nu cred, ca este un pacat[/COLOR]

Acesta este felul in care vad eu lista asta.
Dca gresesc, ma corectati, va rog?
NOTA
Toate aceste pacate sint unul singur: nu ai respectat poruncile lui Dumnezeu, nu esti smerit destul= mandria.

S-ar putea ca si nepriceperea sa fie pacat. De exemplu nepricepere femeilor la gatit este un pacat..
Putesti asculta o inregistrare cu Parintele Serafim Badila (la Manastirea Casiel in 25 august 2007) care vorbeste despre acest pacat.
http://www.ortodoxmedia.com/inregist...e-sa-gateasca-

patinina34 04.07.2009 23:39:22

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 150234)
S-ar putea ca si nepriceperea sa fie pacat. De exemplu nepricepere femeilor la gatit este un pacat..
Putesti asculta o inregistrare cu Parintele Serafim Badila (la Manastirea Casiel in 25 august 2007) care vorbeste despre acest pacat.
http://www.ortodoxmedia.com/inregist...e-sa-gateasca-

Interesant!
Atunci toate americancele sint in pacate mari!
Cine la mai scoate de aici?
:10::21:

cristiboss56 04.07.2009 23:58:07

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 150247)
Interesant!
Atunci toate americancele sint in pacate mari!
Cine la mai scoate de aici?
:10::21:

Lasa ca sunt si romance destule , nu ca a mea , de m-am facut patrat din cauza priceperii ei. Cum o intorci tot nu-i bine. ..:13::43:

Anca-Miha 05.07.2009 01:18:43

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 150254)
Lasa ca sunt si romance destule , nu ca a mea , de m-am facut patrat din cauza priceperii ei. Cum o intorci tot nu-i bine. ..:13::43:

ASTA SE NUMESTE LACOMIE SI NU E VINA GOSPODINEI. Incearca putina autocritica, Cristiane draga, ca nu strica. Desi nu e o consolare, cu totii gasim placerea in mancat dupa o anumita varsta, devenind gurmanzi. Noroc ca avem posturile sa ne mai tempereze.

cristiboss56 05.07.2009 01:27:59

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 150275)
ASTA SE NUMESTE LACOMIE SI NU E VINA GOSPODINEI. Incearca putina autocritica, Cristiane draga, ca nu strica. Desi nu e o consolare, cu totii gasim placerea in mancat dupa o anumita varsta, devenind gurmanzi. Noroc ca avem posturile sa ne mai tempereze.

Păi da, cam așa este ! Este oare vina ei că eu în miez de noapte m-am furișat la bucătărie și am gustat din prăjitura făcută aseară ? Cumpătarea de nu e, vai și amar, chiar de mâncăm dulce ! Postul și din acest punct de vedere, este extraordinar de bine venit, dar trebuie și după aceea să ne temperăm apucăturile, nu tocmai sănătoase, dar , căci mereu există și un dar, de la vorbă la faptă e cale lungă, lungă . . .

Nevrednicul 05.07.2009 01:36:09

Asa cum cele 10 porunci se pot reduce la una singura,asa si pacatele se pot grupa pe categorii si vor ramane destul de putine.

LapetiteMoc 05.07.2009 03:03:21

nu-mi revin inca

Abia acum descopar acest topic. Lista lui Florin-Ionut:43:, apoi explicatiile doamnei Nina si ale lui Ovidiu... Fiori reci ma trec! Ce de pacate! Din cate am observat niciunul nu e singur, izolat... Fiecare pacat antreneaza altele si mereu altele, incat lantul pare nesfarsit!
Nu suntem noi contabili, dar necuratul sigur este... Asa ca spovedanie deasa, post si rugaciune!

Doamne , Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii!

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:27:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.