Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Prea multa vorbire in desert pe acest forum (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5967)

patinina34 02.04.2009 00:53:02

Parerea mea este ca fiecare a invatat ceva de pe acest forum, iar prima sint eu.

Sigur ca fiind un forum, prin definitie postarile vor fii asa cum sint.

Dac cineva pune o intrebare care ar trebui pus duhovnicului, ce importanta are? Omul a simtit nevoi sa comunice, sa intrebe, multi cunosc raspunsurile deja si persona in cauza obtine o informatie sau este trimis l un preot duhovnic.

Si asta jigneste pe cineva?

Deci in primul si in primul rand hai sa vedem ca un forum nu este o biserica, este un forum.

Deci, din start, acesta este punctul.
Forum inseamna discutii,biserica este o institutie in primul rand.

Iar pe acest forum se discuta. Este nici mai mult nici mai putin, decit normal.
Nu uita ca exista forumisti pasivi, care invata si ei, insa nu participa la discutii.

Am observat ca s-au legat si prietenii pe aici, ceea ce este pozitiv.

luchian 02.04.2009 10:35:41

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 126170)
1. Ce te faci atunci cand duhovnicul este foarte ocupat, mai ales in perioadele cand spovedeste multi credinciosi? Faci ce am facut eu, cauti un alt preot sa te ajute. Dar problema e ca preotii sunt in general ocupati si greu au timp de tine... De cateheze ce sa mai vorbesc, caci am postat cateva mesaje aici incercand sa trag un semnal de alarma si cam degeaba. Si uite-asa ajungem la alternativa unui forum online, unde, daca ii urmaresti un timp pe cei care posteaza mesaje, ajungi sa-i recunosti pe cei care merita cititi sau intrebati in caz de nevoie.

2. Corect, dar polemicile pot fi constructive. Daca insa personajele se enerveaza, asta e problema lor, nu poate nimeni sa le interzica asta daca ei insisi nu-si dau seama sau daca nu vor sa se abtina.

3. Pai sfintii navigheaza pe net, slava Domnului! Crezi ca ei au existat doar in vechime? Sunt destui si in zilele noastre si Dumnezeu lucreaza prin ei pentru folosul tuturor prin orice metoda, chiar si a mesajelor publicate pe forumuri. :) Si rugaciunile lor ne ajuta, dar si faptele lor mai "concrete".

4. Din moment ce exista un spatiu destinat altor confesiuni, ei au voie sa participe la discutii pe forum, pe orice teme delicate. Adminii vegheaza la calitatea dialogurilor si decid daca sunt spre pastrare sau spre stergere.

1. ii spui curat si fara jena (duhovnicului) ca ai intrebari ce te framanta si doresti sa obtii un sfat duhovnicesc. Atunci , in cazul in care nu are timp te va indruma spre o anumita lectura sau catre un alt duhovnic mai liber. Pe mine atunci cand ma loveste vreo dilema, mai intai incerc sa o rezolv singur in interior si imi dau un ragaz de o saptamana, o luna , doua ... in functie de cat de importanta mi se pare problema. In acest timp ma documentez si ma rog sa inteleg acel lucru. Si a functionat aproape de fiecare data. Daca nu sunt satisfacut de raspunsul gasit atunci o exteriorizez catre duhovnic. Iar daca nici acel raspuns nu ma lumineaza atunci imi zic ca inca nu sunt destul vrednic sa inteleg acesta problema si trebuie sa mai astept.

2. polemicile in general nu sunt bune, pentru ca pot aprinde sentimentul de mandrie si sunt cazuri in care mari intelepti au cazut in capcana asta (Arie). Eu daca intru intr-o polemica pe orice tema, ma asigur ca cel cu care conversez are habar de domeniul respectiv si nu e vreun impietrit, ca-mi pierd timpul si nici nu ajung la vreun rezultat. Iar daca cineva se enerveaza inseamna ca a devenit o cearta....

3. or exista, asta numai Dumnezeu o stie.

4. eu asta incerc sa "mananc" aici, sa evitam subiectele care ii pot atrage in discutii si polemici si pe "altii", pentru ca nimeni nu-i va putea convinge de nimic si ne mai distrag atentia de la lucrurile pe care noi le consideram prioritare.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:29:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.