Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   ECUMENISMUL rupe din trupul ORTODOXIEI? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6156)

Fani71 06.05.2009 16:30:05

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007 (Post 134016)
" Scuza-ma, dar nici formal. daca ii consideri eretici pe episcopii Bisericii, te excomunici singur, dupa parerea mea.
Doamne ajuta! "

nu ai inteles de data asta ; am zis doar ca , acesti episcopi vor fi excomunicati din ortodoxie in viitorul antihristic pe care il pregatesc ei in lumea asta ... cunosti ce inseamna termenul " proorocie " ? sau nu ai auzit pana acuma de el ? de fapt de ce m-as mira , odata ce nu intelegi ce sunt sfintii parinti , cum ai sa intelegi ce e aia proorocie ?

Sa inteleg ca te consideri prooroc?

emanuel2007 06.05.2009 16:30:45

apropo , tu consideri si pe sfintii care au numit toti ecumenismul erezie , tot excomunicati din biserica de dragul episcopilor ? ciudat !

emanuel2007 06.05.2009 16:31:44

nu sunt prooroc insa cunosc zeci de prooroci care spun acest lucru ... si , pe deasupra mai si cred in proorocii ... :37:

emanuel2007 06.05.2009 17:01:30

desigur , consecintele faptelor lui Teodosie si al ecumenismului in general , sunt indepartarea harului din biserica si indepartarea oamenilor de Dumnezeu ...

emanuel2007 06.05.2009 17:29:25

tin un moment de reculerege pentru defuncta ortodoxie a sfintilor parinti ... .... ......... ............... ........................ ........................... ....... .......... ................................................
................
.............................

:71:
ortodoxia din sufletele multora s-a sinucis , vorba parintelui rafael noica : " ortodoxia te tradeaza , te surpa " ... ciudat cuvant , dar asta simt majoritatea " ortodocsilor " in mod viclean in sufletele lor , si se refera la drumul pe care merg " ortodocsii " , spre antihrist cu bratele deschise ... ei simt ca ortodoxia ii tradeaza din cauza ca iubesc mai mult lumea decat pe Dumnezeu , si astfel ortodoxia ajunge saraca sa ii tradeze ...

antoniap 06.05.2009 18:40:54

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 133925)
Cei care sunt cu adevarat crestini eu cred ca isi doresc unitatea pentru ca Dumnezeu nu doreste ca unii sa fie despartiti de Biserica sau, sa zicem, la periferia ei. Ei isi doresc sa fim toti mantuiti.

Din pacate, din modul cum decurg lucrurile, se observa o tendinta care ma ingrijoreaza. Dorinta de mantuire a aproapelui e fireasca, e crestineasca. Intreprinderea unor demersuri anticrestinesti sub aceasta masca nu mi se mai pare corecta.

Cine n-ar dori ca toti ierarhii sa se intereseze de mantuirea tuturor, sa discute pe baza Bibliei si a scrierilor Sfintilor Parinti cum putem sa accedem mai eficient spre mantuire. Se observa insa contrariul. Se intorc strabunii nostri in morminte cand vad pozitia unor patriarhii cu pretentii fata de avorturi, incest, homosexualitate si alte blestematii.

Cate sanse de mantuire mai are un om care renunta la ortodoxie? Oprim cuiva calea de a se intoarce la credinta ortodoxa? Nu.

Cate sanse de mantuire au cei care s-au indepartat de dreapta credinta prin dogme mult mai permisive sau gresite? Si apoi, ca ortodox, poti fi de acord cu primatul papei?

emanuel2007 06.05.2009 18:40:54

" Occidentalii sunt crestini de multa vreme, din vremea in care Biserica era UNA. "

pai biserica a fost intotdeauna UNA ... nu ai stiut ? sau tu crezi in doua Biserici ?

emanuel2007 06.05.2009 18:49:04

" Noi credem, e adevarat, ca Ortodoxia este deplinatatea credintei crestine, dar nu putem sa ignoram ca mai exista si altii care cred in Sfanta Treime, Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu, Inviere, si chiar in Taine si in multe alte lucruri in care credem si noi, si al caror botez este recunoscut de Biserica Ortodoxa (daca se fac ortodocsi, nu mai sunt botezati, ci in general li se face mirungerea). "

sorry , draga ... faptul ca biserica primeste pe catolici fara rebotezare asta nu inseamna deloc ca bis ortodoxa recunoaste ca valid botezul catolicilor ... asta e erezie ... bis ortodoxa nu recunoaste decat UN BOTEZ valid , ala ortodox , dar poate primi prin pogoramant si fara botezare ; talharul de pe cruce a fost primit in crestinism fara botez , numai printr-un cuvant exorcizator pe care L-a rostit Mantuitorul pe cruce , cand i-a zis ca azi va fi cu El in rai ... in cazul in care un catolic este primit la ortodoxie fara sa fie rebotezat i se fac niste exorcisme speciale de catre preot , si acele exorcisme aduc harul botezului pe care catolicul nu avea cum sa il primeasca cand s-a botezat in catolic ... deoarece botezul catolicilor nu da nici un har si nici o mantuire , ci din contra spurca in loc sa sfinteasca ... insa cand catolicul vine la ortodoxie i se face un exorcism care tine loc de botez , exorcism care aduce harul botezului in cel convertit la ortodoxie ...

Un Domn , O Credinta , Un Botez , O Biserica ...

Fani71 06.05.2009 20:05:41

Nu este adevarat ca se face exorcism pentru primirea in ortodoxie a catolicilor si protestantilor. A se vedea in Molitvelnic (cred ca acolo e slujba asta, daca nu o fi in liturghier, nu mai stiu). Se cere sa se abjure anumite dogme catolice sau protestante si sa se zica crezul. Apoi se face mirungerea.
Daca botezul nu se face, inseamna ca se recunoaste eclezialitatea botezului primit in alte confesiuni, chiar daca incomplecta. Nu se poate face prin pogoramant din ceva ce nu exista ceva ce exista.

Eu nu zic sa se faca compromisuri si sa acceptam de ex. Papa, Antoniap. Eu zic sa discutam. Sa ramanem in contact. Sa vedem si daca unele lucruri nu se pot lamuri prin discutii. Se pare ca catolicii de ex. au inceput sa zica ca nu e important pentru ei Filioque si ar putea sa-l scoata din crez. Sa le dam posibilitatea celorlalti macar sa afle cum vedem noi lucrrile, prin dialog.

La sinodul din Florenta in sec. al 15-lea, sf. Marc din Efes care a aparat ortodoxia nu a plecat acasa, a aparat-o acolo.

Cand am zis fraza cu Una, am gresit formularea. Vroiam sa zic ca nu erau inca schisme. Sau cel putin schisma asta intre orient sib occident nu exista inca.

emanuel2007 06.05.2009 20:58:41

" Nu este adevarat ca se face exorcism pentru primirea in ortodoxie a catolicilor si protestantilor. A se vedea in Molitvelnic (cred ca acolo e slujba asta, daca nu o fi in liturghier, nu mai stiu). Se cere sa se abjure anumite dogme catolice sau protestante si sa se zica crezul. Apoi se face mirungerea.
Daca botezul nu se face, inseamna ca se recunoaste eclezialitatea botezului primit in alte confesiuni, chiar daca incomplecta. Nu se poate face prin pogoramant din ceva ce nu exista ceva ce exista.
"

ia te contrazici cu sfanta traditie a bisericii ... slujba aia despre care zici este un exorcism , deoarece ereticul se considera indracit ; si este indracit deoarece a blasfemiat botezul ortodox cand s-a botezat catolic sustinand ca a primit harul Duhul Sfant ... deci prin acea slujba-exorcism , se primeste harul botezului , care nu a fost primit la botezul catolic ... nu exista jumate de har sau prostii din astea , care , zici tu , s-ar da la catolici , din cauza ereziilor lor ... nu exista jumate de mantuire , jumate de har al Duhului sfant , jumate de nastere din apa si din Duh ... astea sunt notiuni eretice ... asa cum nu exista jumate de biserica mantuitoare , jumate de botez , asa nu exista nici jumate de har sau alte halucinatii din astea ... nu exista decat o Biserica Ortodoxa , o mantuire , un botez , o credinta intreaga ortodoxa si atata ... restu se numesc erezii , iar tainele ereticilor nu dau sfintire , cum au zis sf parinti ... pogoramantul in cazul ca sunt primiti eretici la ortodoxie nu consta in faptul ca se intregeste un har , ci in faptul ca se da harul fara a se mai face slujba botezului , exact ca si in cazul talharului de pe cruce ...

in primul rand , sf munte nu primeste catolici fara rebotezare , iar asta inseamna ca sf munte spune ca botezul catolic este o spurcaciune care nu are har in el , este un act pur omenesc , si de aia il repeta ... iar alte biserici ortodoxe nu il repeta nu deoarece ar fi valid ci pentru ca harul se poate da si fara slujba botezului , prin exorcism si mirungere ... toate tainele ortodocsilor au tot harul in ele si pot da mantuirea ...

citeste la sfinti si ai sa vezi ca ei au zis ca tainele ereticilor spurca si nu sfintesc ... nu exista botez pe jumate valid sau jumate de botez , asa cum nu exista jumate de icoana , jumate de sf impartasanie , jumate de preot jumate de sf maslu , jumate de nunta etc etc ; cu cele sfinte nu ne jucam asa cum ne jucam cu lucruri lumesti , cu o bucata de felie de paine de pilda ; o felie de paine o fac jumate cand musc jumate din ea si apoi zic ca e jumate de felie , dar din botez nu am voie sa mananc jumate din el si sa zic ca e tot botez pe jumate valid ... nu ne jucam cu cele sfinte ca si cum ar fi lucruri oarecare peste care avem noi putere sa taiem si sa ciuntim ; Evanghelia nu e dupa om ci e descoperire dumnezieasca ... botezul are un har in el ca il face pe om dumnezeu cu puteri depline , il face pe om stapan al ingerilor si il ridica mai sus de heruvimi si serafimi , de-a dreapta Tatalui ; nu putem sa ciuntim din Dumnezeu , sa facem o jumate de Dumnezeu , si tot asa nu putem sa ciuntim din harul Duhului Sfant primit la botez ...

a face astfel de comparatii intre un botez intreg ortodox si jumate de botez catolic , este o EREZIE in toata regula ... si facem asta deoarece nu constientizam ca botezul nu este putere omeneasca , ci Taina ... la botez nu se primeste o putere omeneasca , peste care avem noi stapanire , si din care deci , am putea la o adica sa ciuntim o jumate ... nu ! la botez se primeste Dumnezeu in inima omului , iar din Dumnezeu nu putem ciunti jumate sa ramana numai jumate de Dumnezeu ... a te juca cu astfel de expresii , ca botezul catolic are jumate de Dumnezeu in el , ca are jumate de Duh sfant in el , este o erezie , erezie ecumenista de altfel ... aceasta erezie nu se gaseste la sifntii parinti ci numai la teologii ecumenisti ai seolului apostaziei ascunse sub masca credintei , secolul trecut ... dupa acest secol urmeaza secolul apostaziei generale ...

deci ca sa fiu mai clar : preotul ortodox nu slujeste in virtutea unor puteri pe care le are el , ci in virtutea succesiuni apostolice , pe care o au numai ortodocsii , si prin aceasta succesiune primeste puterea dumnezeiasca deplina , o putere care intrece si masurile ingeresti , nu numai omenesti ... preotul devine dumnezeu in cadrul slujbelor care le face si slujeste in chipul lui Hristos ... devine Hristos prezent prin harul preotiei ... este Insusi Hristos de fata ... insa a face comparatie intre harul preotiei ortodoxe si toate celelalte parodii de preotii eretice cresitne , inseamna a compara pe Dumnezeu , pe Hristos cu o putere omeneasca ... preotii catolici nu au decat putere omeneasca oarba si total neputincioasa in fata diavolului , deoarece ei nu mai au succesiune apostolica defel , de cand s-au rupt de ortodoxie ... deci a compara pe Hristos care este in preotul si botezul ortodox cu puterea omeneasca catolica , inseamna a spune : puterea omeneasca e jumate din puterea lui Hristos ... da-mi voie sa rad cu lacrimi : :24: ...

nu exista comparatie intre botezul ortodox , intre Hristos si botezul si puterea omeneasca de la eretici ... una este iad si alta e rai iar intre ele este o prapastie de netrecut ...

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:07:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.