Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Credeti ca diavolul ne cunoaste gandurile? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6171)

georgeval 24.06.2009 17:56:12

[SIZE=2]"Diavolii nu cunosc inimile noastre, cum socot unii dintre oameni. Caci singurul cunoscator al inimii este Cel ce stie mintea oamenilor si a zidit inimile lor pe fiecare deosebit. Dar ei cunosc multe din miscarile inimii, pe baza cuvantului rostit si a miscarilor vazute[/SIZE][SIZE=2] ale trupului". Evagrie Ponticul.
[/SIZE]

Nevrednicul 24.06.2009 17:57:20

Ne stiti gandurile,stati linistiti. Voi nu simtiti?

cristiboss56 24.06.2009 18:03:15

Citat:

În prealabil postat de Nevrednicul (Post 147878)

Diavolul acționează la nivelul minții, îndemnându-te pe o pistă greșită. O minte slabă, cu o credință superficială, este terenul preferat de diavol. Acolo el lucrează cel mai bine. Convingător, îmbietor, apoi îți râde în nas, făcându-te de râs, batjocorindu-te în fel și chip.

georgeval 24.06.2009 18:06:41

Citat:

În prealabil postat de Nevrednicul (Post 147878)

Nu inteleg. Te rog sa fii mai explicit. Nu pot vorbi despre atotstiinta in cazul diavolului care este o creatura. Atotstiinta este un atribut al lui Dumnezeu.

dorinastoica14 24.06.2009 18:06:48

Citat:

În prealabil postat de Negroponte (Post 140526)
Doar Dumnezeu cunoaste gandul omului.Diavolul observa si intueste.El poate sa trimita omului ganduri viclene si omul sa creada ca sunt ale lui.In orice caz la spovedanie diavolul nu numai ca nu stie gandul ,dar nici nu aude ce spune penitentul.Avantaj noi, prin mila Domnului.Doamne ajuta!

Părinte nu vă supărați de întrebare - dacă diavolul "nu aude ce spune penitentul" atunci de ce după spovedanie mai suntem ispitiți cu păcatul spovedit? Îmi veți spune poate că păcatul nu a fost spovedit complet.A fost spovedit complet și totuși...

cristiboss56 24.06.2009 18:14:21

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 147887)
Părinte nu vă supărați de întrebare - dacă diavolul "nu aude ce spune penitentul" atunci de ce după spovedanie mai suntem ispitiți cu păcatul spovedit? Îmi veți spune poate că păcatul nu a fost spovedit complet.A fost spovedit complet și totuși...

Exact Dorina ! La o spovedanie mi s-a atras atenția astfel. "Aveți grijă că diavolul va veni cu mult mai multe cete . . ."

dorinastoica14 24.06.2009 18:18:27

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 147884)
Diavolul acționează la nivelul minții, îndemnându-te pe o pistă greșită. O minte slabă, cu o credință superficială, este terenul preferat de diavol. Acolo el lucrează cel mai bine. Convingător, îmbietor, apoi îți râde în nas, făcându-te de râs, batjocorindu-te în fel și chip.

Tu Cristi mai ai ispite sau ai fost iertat? Eu încă mai am,diavolul încă se mai interesează de mine și pentru ispite mulțumesc lui Dumnezeu!
Uite să-ți dau un exemplu:Ieri am fost la cumpărături (am de ceva timp o mare jenă financiară) drămuind fiecare bănuț mi-am făcut cumpărăturile de la un magazin mai mare.La casă când să-mi dea restul îmi dă mai mulți bani decât am avut în portofel înainte de a face cumpărăturile.Pe moment nu mi-am dat seama dar,când am numărat banii și am văzut am mers și am înapoiat ce nu era al meu.
Ajunsă acasă merg la magazinul din capătul străzii să mai cumpăr ce mai trebuia și mi se întâmplă același lucru.Mi se dă rest mai mult decât am avut eu bani.
Întrebarea mea este (căci în mod sigur a fost o ispită fiind post și la noi în casă se ține) a știut diavolul că eu nu am bani?

cristiboss56 24.06.2009 18:30:51

Evident ! ! !

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 147896)
Tu Cristi mai ai ispite sau ai fost iertat? Eu încă mai am,diavolul încă se mai interesează de mine și pentru ispite mulțumesc lui Dumnezeu!
Uite să-ți dau un exemplu:Ieri am fost la cumpărături (am de ceva timp o mare jenă financiară) drămuind fiecare bănuț mi-am făcut cumpărăturile de la un magazin mai mare.La casă când să-mi dea restul îmi dă mai mulți bani decât am avut în portofel înainte de a face cumpărăturile.Pe moment nu mi-am dat seama dar,când am numărat banii și am văzut am mers și am înapoiat ce nu era al meu.
Ajunsă acasă merg la magazinul din capătul străzii să mai cumpăr ce mai trebuia și mi se întâmplă același lucru.Mi se dă rest mai mult decât am avut eu bani.
Întrebarea mea este (căci în mod sigur a fost o ispită fiind post și la noi în casă se ține) a știut diavolul că eu nu am bani?

Te "atinge"exact la punctul slab. De data asta ai învins ! Dar. . ., există un Dar mare, va încerca pe alte căi . Eu personal, am ispite de nu le pot număra. La unele fac față la altele cad în cursă ca un bou nevinovat. Astea ne întăresc până la urmă , dragă Dorina.

Nevrednicul 25.06.2009 00:33:35

Stati linistiti,cu totii avem ispite. Important e ca daca avem credinta,nadejde in Dumnezeu,suntem spovediti etc. atunci putem vedea actiunile sale si modul in care lucreaza. Cel mai rau e ca de multe ori noi cadem in ispita chiar cu voia noastra. Ce vreti,diavolul e viclean! Important e sa vrei si sa stii sa lupti cu el,pt ca il poti invinge. El are o putere limitata asupra noastra!

costel 10.08.2009 17:35:01

Citat:

În prealabil postat de Nevrednicul (Post 148004)
El are o putere limitata asupra noastra!

Daca insotirea cu pacatul este pe zi ce trece mai mare, atunci si puterea diavolului asupra noastra va fi zilnic mai mare. Nu stiu daca din aceasta impreuna petrecere diavolul poate ajunge sa puna stapanire deplina pe om, incat gandurile si faptele acestuia sa fie lucrarea demonului, caci in acest caz - diavolul ar ajunge sa ne cunoasca si gandurile, de vreme ce omul ajunge doar un executant al dorintelor acestuia.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:17:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.