![]() |
Cu privire la aceasta tema:
Mantuitorul a spus: "Nu tot omul ce striga Doamne, Doamne, va intra in Imparatia lui Dumnezeu". Deci nu toti care cred in Hristos si propoveduesc in numele Lui se mantuiesc. Exista doar o singura cale de a te mantui : Ortodoxia cea adevarata. Doamne ajuta! |
Draga Iosif ma bucur ca existi!
Nu prea exista romani ortodocsi care sa creada ca Dumneueu nu face cum au hotarit, citit, ei! Toti uitam ca Dumnezeu este cel care gaseste rezolvare la situatiile fara rezolvare. Eu sper ca toti sa se mintuiasca si sa ne rugam cu totii pt lucru acesta. Clasificarea la pacate mari si mici este omeneasca ...Dumnezeu poate avea o alta scara de valori. Celor care spun ca Dumnezeu il aduce pe cel care merita in BO le spun doar sa se uite ca strain la BO si sa se intrebe daca BO arata a ortodoxa! Biserica sintem noi toti (nu zidurile) iar noi nu-l primim pe strain cu bratele deschise ci primul lucru il biciuim cu ce are de respectat , de facut, cum trebuie sa se comporte .... gaseste cineva iubire de aproape in BO. Rar si pe linga ea tot felul de studiati in ortodoxie din care doar iubirea nu se arata. Se uita ca impartasirea cu Dumnezeu nu-i doar prin gura ci si prin urechi de exemplu cu cuvintul lui Dumnezeu. Un catolic este impartasit de Cuvintul lui Dumnezeu!!! Trebuie facuta o diferenta intre un catolic un protestant, un islamic su un satanist. Noi avem o placere diabolica sa le spunem la toti ca nu au nimic bun. Toti au ceva bun. Chiar musulmanii (prietenii mei;)) sint de admirat cum se tin de regulile lor, de rugaciune de post cum au constinta de a nu glumii despre Dumnezeu sau a injura de Dumnezeu (lucru atit de normal la romani ca nu mai deranjaza aproape pe nimeni. Zic eu in prostia mea ca ar trebuii sa nu-i sperim pe toti dintr-un inceput...metoda asta nu-mi pare a fi dat mari rezultate! Daca omul e inselat tot degaba il terfelesti pe el.Trebuie lucrat la "telecomanda" care-l dirijaza si asta prin post si rugaciune colectiva. |
In aceasta privinta iata ce am gasit la Sfantul Ignatie Brancianinov:"Un singur lucru bun ne e necesar pentru mantuire: credinta; dar credinta ca lucrare. Prin credinta, numai prin credinta putem intra in comuniune cu Dumnezeu, prin mijlocul tainelor pe care ni le-a daruit El (…) Daca dreptii adevaratei Biserici si facatorii de minuni care credeau in Rascumparatorul ce urma sa vina (Ioan 6,28-29), pogorau la iad, cum va inchipuiti ca paganii si mahomedanii care nu au cunoscut si nu au crezut in Rascumparator vor capata mantuirea numai pentru ca ei vi se par dumneavoastra draguti si buni, cand mantuirea nu se obtine decat printr-un singur, va repet, un singur mijloc si acesta este credinta în Rascumparator!
Crestini! cunoasteti pe Hristos! (…) Cel care socoate o mantuire posibila fara credinta in Hristos este renegat de Hristos si, poate din nestiinta, cade in pacatul greu al hulirii de Dumnezeu". |
:)Eu pun o intrebare ecumenistilor
: ce este mai pacat?Patimile care tin de trup sau cele care tin de ratacirea de la adevar adica de ratiune?Cine se mantuieste mai usor trupul sau sufletul?Doamne ajuta! |
Dar exista oare pacat si pacatzele? Si sufletul poate fi piedica in calea mantuirii si trupul pentru ca sut in stransa legatura, e o legatura organica, ceea ce afecteaza sufletul afecteaza si trupul si invers. Niciunul nu se mantuieste fara celalalt.
Ratacirea de la adevar e grava pentru ca te impiedica intru totul de la mantuire. Dar si daca ai adevarul si nu il urmezi, e acelasi lucru! |
Citat:
Speranta de a ne mantui cu totii este un lucru de admirat si asta arata ca in inima ta Dumnezeu isi are un loc special. In inima si in sufletul nostru o data cu Dumnezeu, trebuie sa aiba un loc special si invatatura pe care ne-a lasat-o El si aceasta nu e decat una ortodoxia, ca si invatatura deplina. Si unele biserici crestine se bucura de adevar, dar un adevar nedeplin, partial. Daca in BO ar exista doar cei ce merita, probabil ca ne-am imputina cumplit. Biserica Ortodoxa este ortodoxa, adica drept maritoare in virtutea invataturilor ei drepte, precum le-a lasat Mantuitorul si Apostolii Sai. Sfintenia ei nu este data de credinciosi, ci de Insusi Capul Bisericii care este Hristos. Cine spune ca e ortodox, pentru ca merita, e in afara adevarului. Meritul nostru este moartea, caci plata pacatului este moartea si toti au pacatuit. Eu nu cred ca un catolic este mia impartasit de cuvant, decat un ortodox, e greu de demonstrat o astfel de afirmatie. Sunt oameni si oameni. Insa asa cum ai spus, trebuie facuta o diferenta intre crestini si necrestini si anticristi. Si sa nu uitam de legea naturala a paganilor despre care vorbeste Sf. Apostol Pavel. Si pe ma enerveaza cumplit toti cei care se apuca sa dea cu biciul, in loc sa-si vada de bucuria lor si sa lupte neincetat sa astupe discrepanta asta dintre credinta pe care o marturisesc si faptele care o contrazic. Caci de aceea suntem rusine si ocara lumii.... Telecomanda e la noi, dar degeaba....asa e cu oamenii care au de toate, nu mai stiu sa aprecieze! Se cred fiii imparatiei in virtutea meritelor personale! Toate cele bune! |
"discrepanta asta dintre credinta pe care o marturisesc si faptele care o contrazic. Caci de aceea suntem rusine si ocara lumii...."
Ai perfecta dreptate:este 6 decembrie, Sfantul Nicolae, ora 11,aproximativ. Ai scris mesajul din biserica? Nu despre discrepanta asta este vorba? Eu asa am inteles... |
......mioara,poate este pe vechi omul si nu are nici un fel de sarbatoare astazi,te-ai gandit la asta? Deci,aparentele pot insela,dar nu-nseamna ca nu este credinta,si sa fim sinceri,nu doar prin mersul la biserica ne demonstram credinta,sunt multe alte fapte care ne-o evidentiaza,si nu in ultimul rand,calitatea de om.Pentru ca,in mod paradoxal,sunt multi crestini cu un caracter care lasa de dorit,care cred ca daca merg la biserica nu mai conteaza felul cum ai trateaza pe semenii lor....adica urat.Asa ca discrepanta exista!
|
Citat:
Te-am rugat doar sa gandesti un pic mai larg.... |
:)Mantuitorul Hristos,Sfintii Parinti erau necrutatori cu mincinosii eretici.Nu astfel se comportau cu pacatosii care erau in "staul"Noi nu suntem sfinti,dar urmam lor.Doamne ajuta!
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:34:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.