Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Grade de rudenie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6450)

ioanna 24.08.2011 21:44:16

N-am inteles de ce nu se pot casatori, doar nu-s rude de sange, n-au niciun grad de rudenie, nici in linie dreapta, nici colaterala. Ei sunt rudenie prin alianta(afinitate) in linie colaterala. Vreti sa spuneti ca daca parintii lor ar divorta,(afinitate n-ar mai exista) ei s-ar putea casatori, insa in situatia de fata nu?

glykys 24.08.2011 21:52:51

Citat:

În prealabil postat de Mihaela29 (Post 393304)
Va multumesc tuturor pt raspunsuri, fiecare vad ca are parerea lui dar niciuna prea pozitiva...apropo de copii nu stiu ce sa zic...nu cred ca o sa fie neaparat bolnavi.
Am vazut atatea cazuri de ex in spania este foarte normal sa se casatoreasca si copii si parintii daca acestia nu au nici o legatura de sange, este aceeasi situatie exact ca AICI, oare ei nu au acelasi Dzeu???

Cel mai bine ar fi sa vorbiti cu un preot despre treaba asta, dar nu ma indoiesc ca veti gasi acelasi raspuns.
Ce face lumea nu este un argument; lumea mai si fura, mai si da in cap, si crede ca aceluiasi Dumnezeu ii slujeste. Noi nu suntem chemati sa ne asemanam lumii, ci dimpotriva.

Parintii lor sunt casatoriti la biserica? Poate ca asta ar schimba putin lucrurile.

ionutut 11.09.2011 14:50:49

ionutu

Citat:

În prealabil postat de father (Post 161970)
nu stiu de ce va place sa chinuiti oamenii care intreaba lucruri serioase, cel putin pentru ei... gradele se calculeaza destul de simplu: intre parinte si copil e gradul 1( sau 1 grad, daca vreti). deci intre 2 frati este gradul 2 de rudenie(sau 2 grade de rudenie). ATENTIE!!! sa nu se confunde cu asa-zisele grade "populare" de ex: veri de gradul 2, sau 3...
pe aceeasi logica, doi veri "primari" au grad de rudenie 4: se urca de la un var 2 grade pana la bunici, in cazul acesta, apoi se coboara doua grade pana la celalalt var...
abia am intrat aici... o sa incerc sa raspund celor care pun intrebari cu date exacte...

Am si eu intrebare,va rog sa ma lamuriti si pe mine:'" Strabunica-mea este sora cu strabunica iubitei mele. Ce grad de rudenie existra intre noi ?

johnsworld 19.10.2011 23:31:47

dilema

puteti sa ma ajutati va rog cu o chestie? A si B sunt veri primari; C si D sunt verisoare primare; se pot casatori intre ei? dupa ce se oficiaza prima casatorie (A si C), B si D o sa fie un fel de veri...ma gandesc..c rel de rudenie o sa existe intre ei? ...si daca se pot casatori..?!

lore86 20.10.2011 19:52:31

Citat:

În prealabil postat de johnsworld (Post 406781)
puteti sa ma ajutati va rog cu o chestie? A si B sunt veri primari; C si D sunt verisoare primare; se pot casatori intre ei? dupa ce se oficiaza prima casatorie (A si C), B si D o sa fie un fel de veri...ma gandesc..c rel de rudenie o sa existe intre ei? ...si daca se pot casatori..?!

s-a mai raspuns de multe ori la acest tip de intrebari.Sunt 8 grade de rudenie intre ei.

lore86 20.10.2011 19:54:40

Citat:

În prealabil postat de ionutut (Post 398994)
Am si eu intrebare,va rog sa ma lamuriti si pe mine:'" Strabunica-mea este sora cu strabunica iubitei mele. Ce grad de rudenie existra intre noi ?

Gradul 8...

johnsworld 20.10.2011 20:23:13

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 406877)
s-a mai raspuns de multe ori la acest tip de intrebari.Sunt 8 grade de rudenie intre ei.

deci...nu este nicio problema, nu?

cipcip 26.10.2011 13:30:27

buna

am si eu o nelamurite: primul sot la mamei mele a murit si au 3 copii. dupa care mama o mai stat cu altcineva si am rezultat eu dar nu au fost casatorit:D.primu sot avea 3 surori,una din surori are o fica care la randu ei are si ea o fica si ea ii prietena mea.mama mea si bunica prietenei mele sunt cumnate iar mama mea cu mama prietenei mele is matusa si nepoata dupa primul sot.este vreun grad de rundenie inte mine si ea??.....ast raspuns ....plz...... ms

ioanna 02.11.2011 19:53:02

Citat:

În prealabil postat de cipcip (Post 407968)
am si eu o nelamurite: primul sot la mamei mele a murit si au 3 copii. dupa care mama o mai stat cu altcineva si am rezultat eu dar nu au fost casatorit:D.primu sot avea 3 surori,una din surori are o fica care la randu ei are si ea o fica si ea ii prietena mea.mama mea si bunica prietenei mele sunt cumnate iar mama mea cu mama prietenei mele is matusa si nepoata dupa primul sot.este vreun grad de rundenie inte mine si ea??.....ast raspuns ....plz...... ms

Daca mama ta ar fi fost divortata de primul sot, atunci n-ar mai fi existat niciun grad de rudenie, nu exista afinitate (alianta). Nu sunt sigura daca regula se aplica in cazul vaduviei. Esti unchiul prin "alianta" al iubitei tale, dupa primul sot al mamei tale :) (desi alianta nu mai exista) Eu spun ca nu e niciun grad de rudenie, poate cineva va confirma.

Gustilian 03.11.2011 18:47:07

sunt ruda cu o fata a carei matusa e in concubinaj cu fratele meu,nu sunt cununati si nici legal la primarie ,dar au facut un copil,faza e ca ne am cam indragostit s ni se spune ca nu putem pentru ca suntem rude?va multumesc

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:34:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.