Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   ura (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6592)

antoniap 28.06.2009 21:37:25

Cunosc o doamna care, aflandu-se la o petrecere, a fost nevoita sa asiste la o scena care ar fi putut s-o scoata din sarite. Sotul ei a dansat cu alta, apoi au inceput sa vorbeasca mai mult si li se citea ,,acea dorinta'' in priviri. Toti priveau scena contrariati, iar unii o avertizau pe ,,fraiera de sotie'' din priviri. Aceasta, prefacandu-se ca doarme, s-a apucat de rugaciuni. Cand si-a ridicat privirea, se asteptau ca ea sa imprastie scantei de ura. Dar n-a fost asa. Aceasta i-a impresurat pe toti cu un zambet sugubat si cu bunatate in priviri.

Nimic n-ar fi putut-o enerva mai mult pe ,,cealalta'', care a plecat urgent acasa, rosie de manie. De asemenea, si pe el l-a sfichiuit putin cu o gluma, dupa care episodul a fost dat uitarii.

Nu trebuie sa ne facem un idol din nimeni, oricat de mult l-am iubi. Multi sufera din aceasta cauza. Pe Dumnezeu trebuie sa-L iubim cel mai mult, apoi pe oameni. Oamenii pot avea ispite la tot pasul si numai Dumnezeu ii poate salva si pe prietenii nostri si pe noi. Apoi, sa nu uitam ca Dumnezeu ocroteste casatoriile, nu si viata in doi fara binecuvantarea Sa. Concubinajul nu-I este placut lui Dumnezeu.

ella87ella 01.07.2009 13:01:29

linistea sufleteasca

Adevarata liniste sufleteasca o simti doar iertand si uitand.
Probabil pe tine te roade faptul din cate am inteles eu ca ea mai exista in prezent in viata lui, probabil daca nu ar fi pastrat legatura, daca nu ar fi ramas amici, tu poate nici nu ai mai fi aflat de ea sau nici n ai cunoaste.
Aici se atinge un alt subiect: chiar exista "amicitie"intre un fost si o fosta? amicitie fara nici un regret, fara nici o atractie, fara nici o intrebare : ce ar fi fost daca as fi ramas cu ea?"

Anna 01.07.2009 20:52:35

Nu mai exista in prezent in viata lui...Am explicat deja ceea ce simt...

oceanflowers 05.07.2009 18:38:41

Vrei sa fii fericit, o clipa?
Razbuna-te!
Vrei sa fii fericit, o viata intreaga?
Iarta!

ioan_strainul 16.10.2009 21:00:17

U r a arma deavolului impotriv sarmanului suflet

[ura vine de la deavolul , cum putem sa spunem ca sIntem copii lui DUMNEZEU cInd lasam l asam sa intre vrajmasul in imima noastra sa se cuibareasca si sa aduca perzarea vedeti si intelegeti ce spun sfinti parinti in invataturile lor si nu numai ei ce mai mult IISUS HRISTOS IN CUVINTUL EVANGHELIEI ZICE IUBITIVA UNI PE ALTI PRE CUM SI EU VA IUBESC PE VOI NU ESTE ACEASTA O PORUNCA PENTUR NOI BA DA ,SI AR FI BINE SA ASCULTAM SI AS FIM CA PRUNCI CA DE NU VOM FI ASA CA EI CU NICI UN CHIP NU VOM INTRA IN IMPARATIA LUI DUMNEZEU NOI CEI CE AM GASTI CRDINTA CEA ADEVARATA SI AM PRIMIT DUHUL CEL CERESC NE DESPARTITEI SFINTEI TREIMI CARUIA SPUNEM CA NE INCHINAM DAR OARE CUI NE INCHNAM LASIND LUC URII IN SUFLETELE NOASTRE NU STAPNITORULLI ACESTUI VEAC ( anticrstului) iar cand ne rugam si zicem TATAL NOSTRU CARE ESTI IN CERURI SI NE IARTA SI NOUA GRESELILE NOASTRE PRE CUM SI NOI IERTAM GRESITILOR NOSTRI OARE CE ESTE AIT DE GREU DE INTELES CE CEREM DE LA DUMNEZEU SAU NOI NU NE RUGAM LUI DUMNEZEU CE VAZDUHULUI CUM SPUNE IBITU SI SUMPUL MEU PARINTE SERAFIM DE LA SAROH CARE MEA FOST DE MARE AJUTOR IN PRIBEGIA MEA PRIN ACEASTA LUME PLINA DE ISPITE .;CITEZ CEL CE SE ROAGA CU GURA NUMAI,SI PENTRU MINTE NU SE INGRIJESTE ACELA VAZDUHULUI SE ROAGA CA DUMNEZEU LA MINTE SE UITA .
IAR SFINTUL VARSANUFIE A ZIS DE NU VA AJUTA OMULUI LUCRAREA CEA DI LAUNTRU CU DUMNEZEU ,INZADAR SE OSTENESTE CEA DIN AFARA .; iar SF. Isac zice lucrarea trupeasca fara cea a mintii este ca un pantece sterp si ca niste tIte uscate , ca la cunostinta lui dumnezeu nu se poate apropia si multi din Sf. Parinti au zis asa si se unesc la aceasta , ura nu este buna si nu avem voie sa uram pe nimeni vedeti voi si intelegeti Impreuna cu mine sarmanul si pacatosul ca FIUL LUI DUMNEZEU SI RASTIGNIT PE CRUCE SA RUGAT prntru cei ce lau chinuit ca zicea IARTAI PARINTE CA NU STI CE FAC vedem ce spune BIBLIA LA AI SAI A VENIT SI AI SAI NU LAU PRIMIT CE VRREA SA SPUNA ACEASTA CA PINA LA VENIREA LUI IN LUME TOTI ERAU MORTI IM PACATUL STRAMOSEC CARE AVENIT PRIN PARNTELE NOSTRU ADAM IAR PENTRU LEGAMINTUL LUI DUMNEZEU CU AVRAM CA SEMINTIA LUI VA FI SEMINTIA ALEASA DE DUMNEZEU PENTRU TOT DEAUNA EI FIND POPORU ALES DE DUMNEZEU UNDE AVEA SA SE NASCA IISUS HRISTOS UNICUL LUI FIU DAR EI CUM NU AU ASCULTAT DE PORUNCILE DATE LOR PRIN MOISE NU LAU CUNOSCUT NICI PE HRISTOS CU ADEVART SI PENTUR ACEASTA DOMNUL SA INDURAT DE NOI SI NEA DAT POSIBILITATEA SA FIM MINTUITI IN IISUS HRISTOS FIUL SAU ,,< CITI IN HRISTOS VATI BOTEZAT IN HRISTOS VATI SI IMBRACAT > amin amin amin ++++++++++++ SLAVA TATALUI SI FIULUI SI SFINTULUI DUH AMIN AMIN AMIN SLAVA TIE DUMNEZEULE SLAVA TIE IARTANE DOAMNE SI NU NE SCRIE IN CARTEA PERZARI SI DUHUL URU AL GRAIRI DESARTE AL TRINDAVII SI AL IUBIRI DE STAPINIRE NU NIL DA NOU ROBILOR TAI CE DUHUL BLINDETI AL DRAGOSTE AL BUNATATI SI MAI MULT DE CIT TOATE DUHUL INTELEPCIUNI AL DRAGOSTEI DE TINE SI DE IMPLINIREA PORUCILOR TALE DANIL NOUA AMIN AMIN AMIN ++++++++++++

philalex 19.10.2009 15:47:43

iarta si mergi mai departe......astazi numai exista calitate ci doar cantitate.....20% sunt persoane credibile, 80%....:28:incredibile...

costel 19.10.2009 15:57:35

Daca ar privi si Dumnezeu asa, la cate insotiri am avut si avem cu pacatul, ar trebui sa-si intoarca fata de la noi. Iubeste-l asa cum este, cu trecutul lui. Nu uita ca drumul nostru in viata nu este spre trecut, ci prin prezent spre viitor. Deci, chiar daca in trecut a fost impreuna cu altcineva, important este ca in prezent si in viitor sa fiti un singur trup.

AndruscaCIM 19.10.2009 17:54:07

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 148786)
Cunosc o doamna care, aflandu-se la o petrecere, a fost nevoita sa asiste la o scena care ar fi putut s-o scoata din sarite. Sotul ei a dansat cu alta, apoi au inceput sa vorbeasca mai mult si li se citea ,,acea dorinta'' in priviri. Toti priveau scena contrariati, iar unii o avertizau pe ,,fraiera de sotie'' din priviri. Aceasta, prefacandu-se ca doarme, s-a apucat de rugaciuni. Cand si-a ridicat privirea, se asteptau ca ea sa imprastie scantei de ura. Dar n-a fost asa. Aceasta i-a impresurat pe toti cu un zambet sugubat si cu bunatate in priviri.

Nimic n-ar fi putut-o enerva mai mult pe ,,cealalta'', care a plecat urgent acasa, rosie de manie. De asemenea, si pe el l-a sfichiuit putin cu o gluma, dupa care episodul a fost dat uitarii.

Nu trebuie sa ne facem un idol din nimeni, oricat de mult l-am iubi. Multi sufera din aceasta cauza. Pe Dumnezeu trebuie sa-L iubim cel mai mult, apoi pe oameni. Oamenii pot avea ispite la tot pasul si numai Dumnezeu ii poate salva si pe prietenii nostri si pe noi. Apoi, sa nu uitam ca Dumnezeu ocroteste casatoriile, nu si viata in doi fara binecuvantarea Sa. Concubinajul nu-I este placut lui Dumnezeu.

Doamne Doamne, mare e gradina, dar in opinia mea toti au gresit in situatia asta chiar daca au reactionat cum au crezut de cuviinta :43:. Cum Doamne iarta-ma sa danseze sotul cu o tipesa la o petrecere iar sotia sa isi pastreze calmul, de parca ar fi avut ceva de tratat cu ea si nu el, sotul ei?
Eu daca eram in locul doamnei respective, ma ridicam si plecam si il lasam pe individ cu aia...asta cred ca tine si de demnitate pana la urma. Cumva e crestinesc sa stai sa iti vezi sotul cum se da in petec cu tipe si sa faci frumos, eu chiar nu cred!!!!:43:

Marimira 20.10.2009 11:01:42

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 148413)
E amestecat ce simt. E ciudat. Cred ca uneori ma doare ca n-a ramas cu ea, e asa un sentiment ciudat, ma simt eu mai neimplinita ca a avut acel episod si s-a sfarsit asa...Cred ca intr-un fel simt ca si cum i-ar fi fost mai bine sa ramana cu ea, desi el nu crede la fel. Nu stiu sa explic sincer...Poate ca e senzatia mea subiectiva ca nu e posibil pentru cineva sa nu-l iubeasca pe prietenul meu si am impresia ca cine stie ce lucru tragic a facut-o sa-l paraseasca, dar cine stie, poate nu l-a iubit de fapt...
Dar nu-mi vine deloc sa ma rog pentru ea pentru ca iar imi vine in minte ca l-a iubit si poate mai bine ramanea cu ea...Cand eu am aparut in viata lui el incerca sa revina cu ea si cred ca am ramas cu impresia ca sunt "second hand" desi au trecut multe luni si cu fiecare zi imi arata ca ma iubeste...

Ana draga, nu pot intelege de ce te bantuie trecutul..ea este "fosta"..relatia este sfarsita...cu fiecare zi eliti arata ca te iubeste...de ce sa traiesti in trecut?!..prezentul esti tu si iubirea lui pt. tine...UIT-O!

Anna 20.10.2009 18:23:41

Prieteni, e trecut...Tot insistati pe topicul asta. Mi-a trecut, m-am convins ca ma iubeste pe mine mai mult decat pe oricine din trecut...Dar am avut nevoie sa ma convinga de asta. M-a convins, gata.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:26:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.