![]() |
A imbatrani in cresterea copilului, ramane pentru mine, cel mai sanatos mod de a-l pregati pentru viata. Aici nu e nimic din pisalogeala. Invat si eu din cresterea lui. Un astfel de copil, de-ti va deveni sot, va stii ce trebuie sa vada in tine - un loc in care trebuie sa se odihneasca de toate. Iar daca va simti in continuare nevoia de a creste, ea va fi de alta natura - o crestere ce vrea sa rodeasca in inima.
|
Asa am observat si eu, unii oameni stiu sa iubeasca, sa daruiasca afectiv si pentru ca au primit afectiune cand erau mici.
Si totusi, nu sunt adepta unei mame casnice. Mi-e mila de femeile care, intrebate ce hobby mai au, ce alte preocupari, spun: atat, copii, bucatarie, curatenie. Mie mi se pare ca se ascund de fapt in spatele acestora. Unde e evolutia lor spirituala? Unde e socializarea? Cu vecinele la o barfa? Dar exemplul bun? Vaitarea dupa munca grea din casa pentru care nu primeste recunostinta? Sa recunoastem, suferinta in tacere este rara la femei. Am vazut femei care nu aveau idee despre ce le face copilul, dar si altele care, desi aveau serviciu, s-au implicat activ in educatia, scoala, problemele lui. Am vazut si barbati care au stiut sa aiba grija de copii. Daca ai servici, nu inseamna ca nu poti sa-ti scoti copilul la plimbare, ca barbat, de exemplu. Si nu inseamna ca mama nu are timp sa faca mancare, mie mi-a lasat mereu mama mancare, chiar daca statea noaptea. |
Eu cred ca oamenii ar trebui sa fie un meserii in care au o competenta peste medie.
Se poate ocupa barbatul de copii? Da, dar nu e eficient. Se poate ocupa femeia de munca campului, coasa, sapa, la strung? Da, dar nu e eficienta. Se poate ocupa o femeie de cariera? Da, dar daca isi neglijeaza menirea de "ajutor potrivit" pentru barbat si faptul ca poate fi mult mai eficienta in cresterea si educarea copiilor, nu e bine. Mama sau femeie de cariera? O femeie va fi mult mai eficienta ca mama, asha a fost creata de Dumnezeu, iar barbatul va fi mult mai eficient pentru cariera profesionala. |
Femeia
"Ca o femeie rea, nimic nu-i mai rau, dar ca o femeie buna, nimic nu-i mai bun"
Parintele Arsenie Papacioc. Oricat ne-am bate in piept, noi barbatii, niciodata n-o sa putem iubi sau pune suflet ca o femeie, ma refer aici, in special, la femeile cu adevarat crestine, si mai ales dupa ce devin mame, dragostea lor mistuie tot. Femeilor, va invidiez, pt ca v-a dat Dumnezeu multe daruri. Doamne ajuta! |
Citat:
O spun acum duă mulți ani,ani în care am încercat să fiu femeie de carieră.Nimic nu este mai de preț pe lume decât creșterea și educarea unui copil.Societate viitoare este în mâinile mamelor. Vremurile în care trăim,vremuri pline de tot ce poate fi mai rău sunt rezultatul perioadei de tristă amintire în care copii au crescut cu cheia de gât,lângă blocuri așteptându-și părinții, iar mamele au mers la serviciu. Dacă vreți un viitor bun pentru amărâta aceasta de țară stați acasă dragele mele și creșteți-vă copilașii,educații și modelații căci așa cum se spune îintr-un cântec ce se cântă adeseori pe la noi prin biserici: "Mamă nu iuta că fiul pe care-l ții la piept Poți să-l crești ca pe un nemernic sau cu suflet drept" .................................................. ...... "Căci de viitorul lumii tu răspunzi mereu Mamă nu uita răspunsul către Dumnezeu" |
.............................
|
Citat:
|
Citat:
Doamne ajuta! |
Prefer cariera de mama .....imi pare rau uneori ca nu ma pricep si la altceva...ptr ca avea un serviciu mic (de robotel)...nu inseamna ca am cariera......si totusi mai cred ca unele femei sunt facute sa aiba cariera....si mai ales una solida....asta e ...pe unii i-a pus Dumnezeu in postu de sefi si pe altii ca slugi.....cel mai dureros e ca unii...uita si fac pe slugile in fata cui nu trebuie....
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:29:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.