Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   Trebuie sa asculte sotia de sotul ei ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6737)

ory 22.07.2009 22:59:03

Dupa notorietate si dupa minunile cunoscute, pare-se ca Sf. Spiridon era mai mare, acum nu stiu chiar cum stau lucrurile, insa stiu si ma " mandresc " cu asta ca, Sf. Spiridon a fost casatorit...deci, se poate ! Asa ca, cei care va aplecati piosenia mai mult spre monahism decat spre taina casatoriei...mai ganditi-va !

cristiboss56 22.07.2009 23:02:51

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 155738)
Dupa notorietate si dupa minunile cunoscute, pare-se ca Sf. Spiridon era mai mare, acum nu stiu chiar cum stau lucrurile, insa stiu si ma " mandresc " cu asta ca, Sf. Spiridon a fost casatorit...deci, se poate ! Asa ca, cei care va aplecati piosenia mai mult spre monahism decat spre taina casatoriei...mai ganditi-va !

Ory , tocmai ai căzut în mica capcană a lui Dorin !
:25:

ory 22.07.2009 23:11:31

Tocmai, sfintenia nu se poate masura, nu am vrut sa atentionez ca masura sa fie aplecata spre taina casatoriei, ci doar sa nu fie aplecata mai mult spre ierurgia monahismului...atat ! Deci, sfintenia nu se masoara , chiar daca, dobandirea locului cuvenit poate fi interpretabil atata timp cat, atat raiul cat si iadul se presupune ca se afla in trepte...

cristiboss56 22.07.2009 23:14:13

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 155742)
Tocmai, sfintenia nu se poate masura, nu am vrut sa atentionez ca masura sa fie aplecata spre taina casatoriei, ci doar sa nu fie aplecata mai mult spre ierurgia monahismului...atat ! Deci, sfintenia nu se masoara , chiar daca, dobandirea locului cuvenit poate fi interpretabil atata timp cat, atat raiul cat si iadul se presupune ca se afla in trepte...

Din prima trebuia să răspunzi așa ! Nu-ți mere cu Cristinel ! ! !
:25:

zoridezi 22.07.2009 23:26:22

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 155734)
Sfintenia nu se poate masura, iar sfintii au grait lucrurile lui Dumnezeu.
Ai inima buna si raspunde'mi.

Care sfant este mai mare: Sfantul Spiridon sau Sfantul Nectarie ?

Windorin, hai sa iti spun sincer, habar n-am despre viata Sfantului Spiridon. Singurii sfinti pe care i-am citit au fost Sfantul Antonie cel Mare, Serafim de Sarov si Sf. Paisie Aghioritul. In rest am citit Noul Testament (am ramas la Apocalipsa) si urmeaza sa il citesc pe cel Vechi...
Recunosc ca nu le stiu pe toate, dar din toate 'vorbele de duh' pe care le-am acumulat in mintea si inima mea, asta am inteles, ca fecioria este o virtute foarte mare, mai ales daca e pastrata 'curatia mintii'.
Daca jignesc pe cineva cu convingerile mele, n-am ce face... eu tin foarte mult la neprihanirea trupului, pentru ca inevitabil imi aduce aminte de inocenta copiilor. Pe oamenii casatoriti nu-i pot vedea ca pe niste copii :(

cristiboss56 22.07.2009 23:30:34

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 155746)
Windorin, hai sa iti spun sincer, habar n-am despre viata Sfantului Spiridon. Singurii sfinti pe care i-am citit au fost Sfantul Antonie cel Mare, Serafim de Sarov si Sf. Paisie Aghioritul. In rest am citit Noul Testament (am ramas la Apocalipsa) si urmeaza sa il citesc pe cel Vechi...
Recunosc ca nu le stiu pe toate, dar din toate 'vorbele de duh' pe care le-am acumulat in mintea si inima mea, asta am inteles, ca fecioria este o virtute foarte mare, mai ales daca e pastrata 'curatia mintii'.
Daca jignesc pe cineva cu convingerile mele, n-am ce face... eu tin foarte mult la neprihanirea trupului, pentru ca inevitabil imi aduce aminte de inocenta copiilor. Pe oamenii casatoriti nu-i pot vedea ca pe niste copii :(

Pai nu mai suntem copiii, ci fosti copiii ce fac copiii. Nu ?:15:

zoridezi 22.07.2009 23:42:05

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 155750)
Pai nu mai suntem copiii, ci fosti copiii ce fac copiii. Nu ?:15:

Mie mi-ar placea sa fiu mereu copil :46:

cristiboss56 22.07.2009 23:46:32

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 155754)
Mie mi-ar placea sa fiu mereu copil :46:

Da , foarte frumos, dar tare greu . . .:1:

ory 22.07.2009 23:48:49

Cum, zoridezi, nu stii de Sf. Spiridon ? Mi se pare ca orice ortodox stie despre minunea facuta de Acesta in fata lui Arie cel necredincios, minunea cu caramida ? ...eu am citit-o la 14 ani. Deci, afla, caci este un Sfant foarte cunoscut...mai ales la noi.

zoridezi 22.07.2009 23:54:28

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 155756)
Da , foarte frumos, dar tare greu . . .:1:

:1: ehh tot ce-i frumos e greu, tot ce-i urat e confortabil.
Omul daca vrea, poate... numai sa vrea. Iar "la Dumnezeu nimic nu-i cu neputinta."

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:00:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.