Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Pozitia domnului Andrei Plesu fata de Dan Puric (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6937)

Traditie1 26.08.2009 19:50:22

Citat:

În prealabil postat de hmiron (Post 162277)
Chiar daca ar fi cum zici tu, da la o parte omul Plesu si analizeaza mesajul sau.

Eu nu am impresia ca exista vreun mesaj. Daca tu ai sesizat vreun mesaj în ce spune si scrie, da-mi de stire.

Citat:

În prealabil postat de OmuBun (Post 162311)
Oare de ce nu incercati sa vedeti, dincolo de orice influente subiective, OMUL, cu slabiciuni si orgolii?... Mai grav este cand acel om simplu incearca si REUSESTE sa devina PERSONALITATE. Un timp, D-l Puric mi-a fost chiar simpatic fiindca pentru un actor vorbea teribil de frumos. Nu cunosc foarte multe lucruri despre el, dar dupa ce am vazut pe net o inregistrare de la o asa-zisa conferinta, mi s-a parut ca, dincolo de "briliantele" legate de religie, el induce cat se poate de lucid si discret idei care pot scapa de sub control. In plus, marirea de sine a fost, este, si va fi un pacat ce nu are nici o scuza. Imi pare rau daca nu sunt in asentimentul unora, dar nu pot sa nu spun ce gandesc. Despre Andrei Plesu, tot respectul. Este genul de intelectual care face cinste Romaniei, indiferent ce cred unii sau altii. Faptul ca a avut un articol in acea revista nu spune nimic. Mantuitorul contraria de multe ori pe cei din preajma fiindca refuza invitatiile in case de oameni bine-vazuti, preferand sa mearga printre cei mai de jos...

În societatea contemporana, a vorbi despre Hristos aduce aversiune. Chiar si oamenii Bisericii se feresc sa fie prea radicali, asa cum erau Sfintii Parinti.

Dan Puric a avut curajul sa vorbeasca despre Hristos într-o societate unde toti se fatarnicesc, a avut curajul nebunului pentru Hristos si acesta este chiar mesajul lui. Prin asta si-a creat si adversari dar si-a câstigat si admiratori din rândul credinciosilor, multi iubindu-l sincer. Nu vad vreun orgoliu aici fiindca el nu se marturiseste pe sine ci pe Altcineva
.
Pentru mine el aduce o boare de racoare duhovniceasca într-o lume anosta si ipocrita.

Cât despre Plesu, nu cred ca el vorbeste despre altcineva, sau daca vorbeste asta are rolul sa arate ce cultivat e. Plesu nu are cu ce sa faca cinste României fiindca nu a creat nimic de valoare. Razvan Theodorescu a facut mult mai mult, desi nici el nu e ceva remarcabil. Sunt oameni în diverse domenii ale stiintei si culturii care au contributii recunoscute în breasla, opere serioase, nu eseuri fara cap si coada. Daca ar fi avut ceva valoros ar fi putut fi tradus în alte limbi, dar ce sa traduci ca ideile lui sunt ieftine si nefolositoare, sunt o pacaleala.

Iar faptul ca a publicat în acea revista pe lânga ca e o sminteala, denota ca toata vorbaria despre religie si morala e praf aruncat în ochi. Ca doar nu a publicat în Plai cu Boi ca sa arate ca se disociaza de aceasta revista.

teatru-copii 26.08.2009 21:18:28

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 162109)
Cred ca trebuie sa vedem ce face domnul Puric ca o marturisire a lui Hristos. Nu conteaza atât ce spune cât faptul ca nu se rusineaza de El, asa cum fac majoritatea persoanelor publice.

Teologia nu e ceva rezervat teologilor cu facultate, adevarata teologie nu se învata la facultate ci decurge din viata de rugaciune. Ideea ca teologia este o profesie e o copilarie.

Oare daca Hristos ar fi vorbit teologic, ar fi strabatut cele doua milenii pana la noi?
Oare de ce s-a ostenit sa coboare printre oamenii simpli, sa vorbeasca in pilde si in limba poporului?
Oare de ce femeia a fost ridicata prin El?
Din pacate atacurile impotriva d-lui Puric se dovedesc a fi facute de niste niscaiva "paduchi" de tele-teologi si tele-ctuali si tele-masoni!
Pe toate caile si pe toate canalele ortodoxia e atacata furibund! Caci vrasmasul scrasneste cand isi vede pieirea.
Intamplator, sunt implicata intr-o lucrare asemanatoare cu a d-lui Puric. La cererea unor foarte vrednici ...teologi!
Pentru a fi inteles, Hristos are nevoie de mijlocitori. Capabili sa-l transmita oamenilor simpli - desfranati, farisei, vamesi, lunateci, slabanogi, etc...
Apostolii au fost mai putin teologi, mai mult credinciosi si jertfelnici.
Fariseii si saducheii, cu ale lor...
Doamne opreste dezinsectia si inmulteste "puricii"!
Dumnezeu sa-i lumineze

hmiron 26.08.2009 21:19:56

Puric are un discurs patimas si nu e rau ca se intampla asa. Dar daca Dan Puric doreste sa schimbe ceva in tara asta, trebuie sa fie, dupa cum a spus si Plesu, "mai smerit". Ceva constructiv se face izoland problemele, recunoscandu-le, criticand acolo unde este nevoie.

Ori Dan Puric a abordar un discurs vadimist, becaliot, de genul "noi impotriva lor"; vorbeste numai in termeni de bine despre natia romana, ea, saraca, e neprihanita si n-a gresit cu nimic. Numai conducatorii astia o chinuie, de parca politicienii nostri sunt nascuti pe alte meleaguri. Dar domnul Puric uita ca tot natia asta verde e puturoasa foc si ii place maneaua si bautura; e pusa pe castig rapid si ar calca pe cadavre ca sa parvina; e in extaz cand cumpara de la supermarket si intra de doua ori pe an la biserica; e aceeasi natie care l-a nascut pe Bula.

Domnul Puric are solutia la tot. Vorbeste cu prea mare siguranta de sine; cum zice Plesu: "se simte indecent de bine în el". Se vede cu ochiul liber si cred ca sunteti de acord cu mine ca nu e o atitudine foarte crestina.

La cate probleme are tara, unul care stie sa conduca si ar dori s-o conduca si-ar pune mainile in cap si ar lua-o la fuga! E ingrozitor de mult de facut, pe toate planurile. Ne trebuie un discurs rezervat, lucid. Un tehnocrat, probabil. Nu prin stari euforice iesim din impas.

Asadar omul Puric poate ca are intentii bune, dar modul de a le pune in practica este cel care lasa de dorit. De-asta consider ca Plesu nu l-a atacat pe Puric, ci mesajul lui.

teatru-copii 26.08.2009 21:21:21

asa e

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 162424)

În societatea contemporana, a vorbi despre Hristos aduce aversiune. Chiar si oamenii Bisericii se feresc sa fie prea radicali, asa cum erau Sfintii Parinti.

Dan Puric a avut curajul sa vorbeasca despre Hristos într-o societate unde toti se fatarnicesc, a avut curajul nebunului pentru Hristos si acesta este chiar mesajul lui. Prin asta si-a creat si adversari dar si-a câstigat si admiratori din rândul credinciosilor, multi iubindu-l sincer. Nu vad vreun orgoliu aici fiindca el nu se marturiseste pe sine ci pe Altcineva
.
Pentru mine el aduce o boare de racoare duhovniceasca într-o lume anosta si ipocrita.

.

Cred ca este bine punctat si subscriu la acest punct de vedere.

hmiron 26.08.2009 21:27:00

Traditie1, teatru-copii, ati sarit imediat la gatul lui Plesu si ati inceput sa-i desconsiderati si minimalizati faptele. Nu ma bag eu sa-l apar, pentru ca sunt sigur ca domnul Plesu se poate apara si singur, insa voi sunteti exemplul viu ca mesajul lui Puric a ajuns la voi. Atacati persoana Plesu, o desconsiderati, in speranta ca asta va nega ceea ce spune. Mason intelectual care da in ortodoxie si care n-a facut nimic in viata lui, in afara de a scrie cateva eseuri. Imi aduce aminte de "Cel mai iubit dintre pamanteni":

"Ce, ba? Filosofia e meserie?" - s-o palma sanatoasa peste ceafa.

Lasati-l pe Plesu si ce-a facut sau n-a facut. Analizati-i mesajul, ignorati persoana de la care vine, daca nu puteti s-o inghititi. Ganditi pentru voi, ganditi mai mult, ganditi liber, cum zice PRO TV. Veti deveni in acest fel mai rezistenti la orice fel de propaganda. Cultivati-va spiritul critic si invatati sa discerneti graul de neghina. Oamenii nu sunt albi sau negri, ci gri.

teatru-copii 26.08.2009 21:32:01

[quote=Marius22;162082]

Domnule Puric,
ramaneti un vultur - ceea ce si sunteti – in actorie, va rugam mult, va imploram!, si nu mai pozati in gaina de gostat…in domeniul Teologiei!
Aici, ca si in actorie, ca sa fii vultur, trebuie sa stii sa explici
farama cu farama tot ceea ce se petrece…si nu sa survolezi peste
hectare intregi de Teologie si sa crezi ca asta e Teologie!
Nu, ca si in actorie, teologul se vede in amanunt…nu in glosolalii fara fundament! Reveniti la matca actoriei, pentru ca sa nu mai ma cred nici eu…Maia Morgenstern." (Pr. Dorin Piciorus)

Matale esti mai degraba ...popa!
Tot tipic,tipic,tipic...

hmiron 26.08.2009 21:41:34

Aici nu sunt de acord cu preotul Piciorus, de care e prima oara cand aud. BOR are nevoie de oameni ca Puric, elite laice angrenate in viata de zi cu zi a societatii, care sa vorbeasca despre ceea ce ei cred. Mesajul ajunge mai usor la credinciosi asa, e complementar celui ce vine de la cler. Si sunt putini ca Puric.

Puric nu pot sa spun ca ma deranjeaza - vad ca il jeneaza pe domnul Plesu destul de mult incat sa iasa la rampa cu declaratii impotriva lui, dar acest preot Piciorus de ce este atat de virulent? Ce i-a facut Puric de trebuie sa taca de tot din gura, sa iasa din scena, daca-mi permiteti jocul de cuvinte?

Plesu nu i-a spus lui Puric sa taca, ci doar sa-si modifice discursul, parintele Piciorus e de-a dreptul impotriva actorului.

teatru-copii 26.08.2009 21:44:33

dar nick-ul tau?

Citat:

În prealabil postat de OmuBun (Post 162311)
Am incercat sa vin din urma cu comentariile si pe alocuri descopar prea multa ura pentru niste useri care se doresc a fi buni crestini. Oare de ce nu incercati sa vedeti, dincolo de orice influente subiective, OMUL, cu slabiciuni si orgolii?... Mai grav este cand acel om simplu incearca si REUSESTE sa devina PERSONALITATE. Un timp, D-l Puric mi-a fost chiar simpatic fiindca pentru un actor vorbea teribil de frumos. Nu cunosc foarte multe lucruri despre el, dar dupa ce am vazut pe net o inregistrare de la o asa-zisa conferinta, mi s-a parut ca, dincolo de "briliantele" legate de religie, el induce cat se poate de lucid si discret idei care pot scapa de sub control. In plus, marirea de sine a fost, este, si va fi un pacat ce nu are nici o scuza. Imi pare rau daca nu sunt in asentimentul unora, dar nu pot sa nu spun ce gandesc. Despre Andrei Plesu, tot respectul. Este genul de intelectual care face cinste Romaniei, indiferent ce cred unii sau altii. Faptul ca a avut un articol in acea revista nu spune nimic. Mantuitorul contraria de multe ori pe cei din preajma fiindca refuza invitatiile in case de oameni bine-vazuti, preferand sa mearga printre cei mai de jos... Stia El de ce si sunt convins ca stiti si voi. Cumva a pozat Andrei Plesu gol in revista cu pricina??? Haideti sa vedem Omul in fiecare dintre noi, si-atat! Cand omul se catzara pe piedestral, eu unul ii intorc spatele si nu ma inchin lui!!!

Oare de ce te crezi bun? Oare Puric nu era o personalitate deja cand a intrat intr-un rol nou, cel al misionarului? Poti sa stii ca acest lucru nu i-a fost cerut? Ca nu a primit un canon si o binecuvantare in acest sens? Nu cumva ne facem mai destepti si mai...populari atacandu-l pe Puric? Ce cinste face Plesu si ce necinste face Puric?
Asculta mai multa lume de Puric decat de ...popi alde "piciorusi". Pai daca era "teologic" il asculta ...plebea? Pe teologi ii asculta teologii, pe Puric il asculta toti ..."paduchiosii" dintre care cel dintai sunt eu...
Doamne ajuta!

hmiron 26.08.2009 21:51:07

Citat:

În prealabil postat de teatru-copii (Post 162440)
Oare de ce te crezi bun? Oare Puric nu era o personalitate deja cand a intrat intr-un rol nou, cel al misionarului? Poti sa stii ca acest lucru nu i-a fost cerut? Ca nu a primit un canon si o binecuvantare in acest sens? Nu cumva ne facem mai destepti si mai...populari atacandu-l pe Puric? Ce cinste face Plesu si ce necinste face Puric?
Asculta mai multa lume de Puric decat de ...popi alde "piciorusi". Pai daca era "teologic" il asculta ...plebea? Pe teologi ii asculta teologii, pe Puric il asculta toti ..."paduchiosii" dintre care cel dintai sunt eu...
Doamne ajuta!

Ca si crestin ar trebui sa ai totusi respect pentru un preot si sa nu vorbesti asa despre el. Puric pana la urma e de meserie actor, nu teolog, e pe dea-ntregul posibil ca uneori sa i-o ia gura pe dinainte. Parintele Piciorus vad ca e foarte aspru, dar de ce nu ne arati si care e motivatia sa pentru aceste atacuri? Ca doar nu vorbeste doar ca sa dea din gura.

teatru-copii 26.08.2009 21:55:33

si istoria unde e?

Citat:

În prealabil postat de hmiron (Post 162432)
Puric are un discurs patimas si nu e rau ca se intampla asa. Dar daca Dan Puric doreste sa schimbe ceva in tara asta, trebuie sa fie, dupa cum a spus si Plesu, "mai smerit". Ceva constructiv se face izoland problemele, recunoscandu-le, criticand acolo unde este nevoie.

Ori Dan Puric a abordar un discurs vadimist, becaliot, de genul "noi impotriva lor"; vorbeste numai in termeni de bine despre natia romana, ea, saraca, e neprihanita si n-a gresit cu nimic. Numai conducatorii astia o chinuie, de parca politicienii nostri sunt nascuti pe alte meleaguri. Dar domnul Puric uita ca tot natia asta verde e puturoasa foc si ii place maneaua si bautura; e pusa pe castig rapid si ar calca pe cadavre ca sa parvina; e in extaz cand cumpara de la supermarket si intra de doua ori pe an la biserica; e aceeasi natie care l-a nascut pe Bula.

Domnul Puric are solutia la tot. Vorbeste cu prea mare siguranta de sine; cum zice Plesu: "se simte indecent de bine în el". Se vede cu ochiul liber si cred ca sunteti de acord cu mine ca nu e o atitudine foarte crestina.

La cate probleme are tara, unul care stie sa conduca si ar dori s-o conduca si-ar pune mainile in cap si ar lua-o la fuga! E ingrozitor de mult de facut, pe toate planurile. Ne trebuie un discurs rezervat, lucid. Un tehnocrat, probabil. Nu prin stari euforice iesim din impas.

Asadar omul Puric poate ca are intentii bune, dar modul de a le pune in practica este cel care lasa de dorit. De-asta consider ca Plesu nu l-a atacat pe Puric, ci mesajul lui.

Nu stiu cum pui d-ta in practica credinta ortodoxa, dar de-aci se vede ca e..."verde" si civila toata ziua. Ca de-atata civilie, distinsa noastra ..."sotzietate" se da in barci cu toti dracii si nu stiu pe cine reprezinta, ca pe crestinii romani si ortodocsi cum au fost de doua mii de ani, si cum ma simt indatorata sa fiu eu si multi altii, nu-i reprezinta nicidecum. Cine are constiinta nu se poate lepada de neam si nici de destinul dat lui de Dumnezeu - marturisitor al ortodoxiei, a lui Hristos - pentru care s-a umplut cerul de sfinti - vrednicii nostri inaintasi. Sa nu confundam profitorii - alde PRM si altii ca ei, cu apartenenta la neam data da Dumnezeu in scopul MANTUIRII!
Asa sa ne ajute Domnul!

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:02:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.