![]() |
Citat:
|
Citat:
Daca eu am o parere foarte frumoasa despre Parinte, asta nu inseamna ca in anumite practici el sa nu se fi inselat, si sa fi gresit, daca acest lucru s-a sesizat de catre crestini. O spunem, dar nu spre judecata sau spre osanda. |
Citat:
Părintele nostru ne tot spune să cultivăm gândul bun, așa că am găsit de cuviință să spun și ceva bun la adresa părintelui Argatu. În mod evident, unii dintre noi insistă pe unele abordări controversate ale acestui părinte. Totuși înțeleg că astfel de abordări nu au fost confirmate de un for în măsură să facă acest lucru.... Mă mir că unii creștini sunt în măsură să sesizeze înșelarea din anumite practici ale părintelui. Oare l-ați cunoscut nemijlocit? Sau de unde aveți atâta încredere în judecata/ rațiunea proprie?? |
Judecata nu este in ratiunea proprie. Aceste practici pe care le-a facut Pr. Argatu sunt comdamnate de Biserica si de Sfintii Parinti. Aici e problema. Preotul care face asa ceva trebuie caterisit. Nu opuneti sentimentalismul cu invatatura Bisericii. Daca un preot se abate grav atunci nu trebuie sa ii mai urmati sfaturile. Problema este sa nu urmati rugaciunile si practicile pe care le da I. Argatu, daca vreti sa il simpatizati nu e nici o problema (dar ca om, nu sa il tineti de sfant). Pentru ca urmandu-i aceste practici pacatuiti impotriva Bisericii si voi le mai si promovati.
|
Citat:
|
Citat:
Dar, Mântuitorul Hristos nu face apel neapărat la voința noastră, care nu poate influența mereu spiritul de judecată, sau nu face apel la rațiunea noastră, deoarece celălalt poate evolua și noi nu putem ști acest lucru sau nu ne dăm seama de el. Dar, cum am mai spus, este foarte greu sa ne dam seama cand suntem inselati. Daca eu am o parere foarte frumoasa despre practicile Pr Argatu, si vine un frate care contesta ca gresesc in a aprecia practicile Parintelui, primesc. Daca, prin rugaciuni,mi s-a relevat adevarul despre acest Parinte si sunt convinsa, atunci nu trebuie sa fac altceva decat sa ma rog sa i se descopere adevarul, si fratelui, ca mult poate rugaciunea cand este facuta in duh pentru celalalt. In schimb, daca nu mi s-a relevat adevarul si n-am cercetat cu atentie Sf Scriptura si din tot ce se poate culege din invataturile Sf Parinti, dar m-am multumit sa-mi intaresc parerea din convingerile altora, fara sa-mi pun intrebarea daca convingerile lor sunt solide, atunci trebuie sa ma gandesc ca pot fi eu, cea inselata. |
Citat:
Cunoasteti rolul Sfantului Sinod in Biserica Ortodoxa ? Bucurii ! |
Citat:
Numai aceste rugaciuni daca se fac , si postul , ajuta la imbunatatirea spirituala a credinciosilor ,a celor care sunt in nevoi. In nici un caz nu putem sa acuzam pe par.Argatu de practici vrajitoresti. |
Degeaba va scriu eu de Sfintii Parinti si invatatura Bisericii ca pe voi asta nu va intereseaza.
"Dar, cum am mai spus, este foarte greu sa ne dam seama cand suntem inselati." In cazul rugaciunii Pr. Argatu este foarte usor sa ne dam seama ca este amestecata cu vrajitorie. Daca ai ascultat predica pe care am postat-o ai vazut ca I. Argatu are o multime de practici grave condamnate de Biserica. "Cunoasteti rolul Sfantului Sinod in Biserica Ortodoxa ?" Cunoasteti rolul Sintilor Parinti in Biserica Ortodoxa? Daca apare o situatie in care Sinodul B.O.R. (de ex. rugaciune cu romano-catolicii) intra in contradictie cu Sfintii Parinti atunci asculti de Sfntii Parinti si nu de Sinodul B.O.R. Ortodoxia nu incepe si se termina cu Sinodul B.O.R. Daca un crestin sau un preot calca invatatura Bisericii nu mai astepti sa dea sinodul sentinta ci te departezi de acel preot. Asta in cazul in care credeti ca dreapta credinta mai inseamna ceva si trebuie aparata. |
Citat:
Parerea mea este ca crestinii de azi, se impart in doua categorii: - cei care STIU ca traim vremurile Apocalipsei, dar dorm intr-un somn profund, si sunt usor de inselat, si - cei care SIMT ca traiesc vremurile Apocalipsei, si care vad ca sminteala a venit pana si in mai marii nostri, si nu se mai incred decat in Sf Scriptura si Invataturile Sf Parinti. Si bine, fac. Iata ce spune un pustnic din pestera Cuviosului Xenofont, Protosinghelului Ioanichie Moroi, in Patericul Romanesc, pag 549:".........Niciodata in viata sa nu te iei dupa om, oricat de sfant ti s-ar parea. Ca astazi te folosesti de el, iar maine te poti sminti. Voiesti sa ai calauza in viata? Citeste Sfanta Sriptura si invataturile Sfintilor Parinti si urmeaza pe cat poti cuvintele lor, ca de ei niciodata nu te vei sminti." Iata ce spun Parintii Athoniti in scrisoarea adresata Patriarhiei: ".......Știut este că în orice problemă serioasă toată lumea întreabă „ce spune Sfântul Munte?”, iar Preafericirea Voastră spuneți acum că Sfântul Munte „n-are părere, nici cuvânt”? Prima oară auzim așa ceva, asta răstoarnă și terfelește întreaga valoare și moștenire a Sfântului Munte. .................................................. .................................................. ........ Încetați Preafericirea Voastră activitățile filopapiste, despre care atâția teologi specialiști mărturisesc că păgubesc Biserica Ortodoxă, ca să se realizeze unitatea noastră în Hristos Iisus,........." Intelepciune! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:13:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.