Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6994)

Antoni0 21.09.2009 22:08:08

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 167748)
Nu cred ca are rost sa-i explici unui retardat

nu prea stiu sa fac asta.
cauta in topivul cu teologie si stiinta, la cine este cel mai puternic om.
vei gasi...

Gresim si noi mai lore. Cand ne ataca credinta, e foarte greu sa facem diferenta intre "om" si "pacat". Dupa, analizand la rece, iti dai seama c'ai gresit, dar atunci pe moment, iti vine din instinct sa faci asa!

Dar daca adminul nu face curatenie, ateii isi fac de cap.

lore86 21.09.2009 22:20:09

stiu cum e , si mie mi se intampla dar era o invitatie la a incerca sa ne stapanim.asta incercam sa tot spun...

archanghel 27.09.2009 21:17:19

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 167491)
Mai citește, și ai să vezi că au luat atitudine, chiar o atitudine dură împotriva ereticilor, până la pălmuirea lor , asta neânsemnând ură sau lipsă de iubire.

Foarte posibil sa fie asa draga frate,dar atunci,acei sfinti care au luat atitudini NU SINT AI DOMNULUI.Am intilnit expresia folosita de o maicuta de pe la o manastire de prin moldova,cred,care se referea la ''sfintii parinti din zilele noastre''...cind m-am referit la sfinti,m-am referit la acei SFINTI PARINTI si nu la acestia din zilele noastre.
Dar poate ca amindoi am putea mai bine sa incercam sa intelegem cele citite de dumneata,daca poti posta aici sau macar sa reproduci,caci ma gindesc ca nu mai sti precis unde si cine a scris asa ceva.Caci Dumnezeu ESTE IUBIRE si ESTE NEPARTINITOR,iar eu stiu ca cine NU ARE acestea calitati,NU ESTE AL DOMNULUI,indiferent cine este si indiferent cum se numeste.
PS: este posibil ca termenul ERETIC sa difere ca inteles la noi doi.
La mine,termenul defineste un om care (nu conteaza ce afirma acel om) tot timpul IMPUNE,DORESTE,CONTROLEAZA,AGRESIV,INTOLERANT,VIOL ENT,CURVAR,...si...ar mai fi.Nu pot sa introduc mindria caci toti suferim de ea,sau iubirea de sine,caci si eu sint aflat in raza ei..ma rog,aceste sentimente care totusi,nu sint chiar asa degradante.Si asta pentru caci privesc faptele si nu vorbele,caci...VORBA MINTE DAR FAPTA DESCOPERA.
Si ar mai fi o interpretare..ERETIC=PAGIN
Si atunci apostolul Pavel ne spune ''cu paginii,m-am facut ca paginii ca poate sa dobindesc vreunul din ei''..deci,faptele paginilor erau asa : betia,adulter,desfrinarea,imbuibarea,necredinta (necunoasterea lui Isus),inchinarea la idoli (poftele) caci tot el ne instinteaza (apostolul) ca inchinarea la idoli nu era altceva decit servirea poftelor celor multe ale trupului.Si cred ca sf Ioan Scararul (?) numara peste 300 (crec ca peste 400,nu mai stiu precis) de DRACI numindu-i...dracul desfrinarii,dracul pintecelui,etc etc.
Amin.

lore86 27.09.2009 22:32:36

e vb de unul dintre cei mai mari sf ai bisericii:sf nicolae. SI EL ERA AL DOMNULUI!

ai grija cu interpretarile:patimile ca desfranarea, betia mania nu sunt totuna cu erezia.
erezia e cel mai grav pacat ptr un crestin,nu are iertare(pt ca omul nu renunta la pacatul lui)
cu ce sunt diferiti sf inceputurilor de cei din zilele noastre?
Biserica va naste in continuare sfintii, si toti sunt fii ai ei, indiferent de perioada in care au vietuit.cred ca eun pacat sa desconsideri sf zilelor noastre.
singurul inteles al termenuklui eretic trebuie sa fie cel oferit de biserica, restul e interpretare personala si nu e bine....

archanghel 27.09.2009 22:58:40

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 169199)
e vb de unul dintre cei mai mari sf ai bisericii:sf nicolae. SI EL ERA AL DOMNULUI!

ai grija cu interpretarile:patimile ca desfranarea, betia mania nu sunt totuna cu erezia.
erezia e cel mai grav pacat ptr un crestin,nu are iertare(pt ca omul nu renunta la pacatul lui)
cu ce sunt diferiti sf inceputurilor de cei din zilele noastre?
Biserica va naste in continuare sfintii, si toti sunt fii ai ei, indiferent de perioada in care au vietuit.cred ca eun pacat sa desconsideri sf zilelor noastre.
singurul inteles al termenuklui eretic trebuie sa fie cel oferit de biserica, restul e interpretare personala si nu e bine....

Bine,sint de acord,dar te rog sa ma lamuresti pentru a putea sa te inteleg.CE ESTE EREZIA ?
Probabil,aici e neintelegerea.Defineste punctul bisericii,caci eu nu am fost preocupat,pe mine m-au preocupat altele,si am raspuns prin prisma acelora dobindite.Daca acelea sint gresite,ma gasesc pe un drum gresit,de aceia,te rog sa-mi raspunzi.Si cu sfinti parinti din zilele noastre,sper sa gasesc convorbirea acelei maicute(80 de ani,calugarita) si dau un link ,iar daca nu voi regasi linkul,voi retrage cuvintele.
Eu am postat concret,dumneata,doar ai facut afirmatii.Acum te rog,dovedeste.
Amin.

archanghel 28.09.2009 01:08:52

Erezia

Un PUSTNIC i-a spus odata sf Siluan:''Dumnezeu va pedepsi pe toti ateii si ERETICI,care vor arde in focul cel vesnic''
Sf Siluan:''daca vei fi in rai si vei vedea cum ard,vei avea pace ?''
''Ce sa-i faci,e pacatul lor'' raspunde PUSTNICUL (cineva care se nevoia in pustie,si nu eu care dorm in pat si stau la calc,si care in mod sigur,cunostea scriptura mai bine ca mine)
Sf Siluan''Iubirea nu poate suferi aceasta.Trebuie sa ne rugam pentru toti oamenii''
SILUAN ATHONITUL ''Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei'' pag.33
''explicatii si argumente in care e DECISIVA doar EXPERIENTA DUHOVNICEASCA'' pag.34
Amin.
PS:cele postate de mine,primele,vin din interiorul meu,unde este scrisa biblia.Orice invatatura care nu le respecta,de la orice biserica ar veni,eu NU O RECUNOSC.Cineva citeste biblia si nu intelege,si atunci,ce face ? Merge sa intrebe o sursa ''autorizata''.Primeste un raspuns.Unde este credinta lui ? Pai,este in cel care i-a dat raspunsul,pentru ca ISI INSUSESTE MODUL ACELUIA DE A INTELEGE pentru ca CREDE IN ACELA (care i-a spus) si nu in ...sa zicem...dar mai bine,nu mai zicem.Si aceasta este una din motivele unei asa de slabe credinta in lume.Caci nu este cautata prin invatatura,ci prin auzite,si cine o are prin invatatura,nu o aplica,si cine o aplica,este departe de noi,asa ca intrebam si noi,pe cine putem si este mai aproape.
Amin.

Antoni0 28.09.2009 01:19:08

Mai arhanghel (ce nick inspirat...) tu chiar crezi ca acei Sfinti care au luat atitudine impotriva ereziilor adica impotriva arienilor, monofizitilor, iconoclastilor, papistasilor, s.a.m.d. NU SUNT AI DOMNULUI?

Impotriva minciunei, impotriva ereziei secolului 21, ecumenismul, impotriva manipularii evolutioniste care ne desparte de Dumnezeu, impotriva ateismului TREBUIE SA LUAM ATITUDINE! Trebuie sa zicem NU! Nu confunda IUBIREA APROAPELUI, cu toleranta pacatului.

Nu trebuie sa tacem, sau din "toleranta" sa le respectam opiniile. Cum sa tac eu cand aud un ateu zice ca "Dumnezeu nu exista sau Dumnezeu este creatia mintii umane"! Tu ai putea tace?

vsovi 29.09.2009 16:33:02

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 166550)
uite aici cum un cetatzean s-a supus singur dandu-se exemplu ca el vrea sa i se incalce drepturile constitutzionale shi sa fie considerat infractor, posibil inculpat shi ca atare a fost de acord cu cipuirea, amprentarea shi shtampilarea cu codul de bare shi luarea de poze din fatza shi lateral shi ca atare este un cetatzean model... ca ce spun parintzii duhovnici nici nu mai conteaza pentru ei... bine ca a primit pashaport nou... shi acum urmeaza extinderea in toata tzara iar apoi cartzile de identitate... cu card bancar... shi gata... intram in lagarul iadului... cel ce la inceput se va arata blanad... avand copite la unghii...

pentru anamarialungeanu:

tzi se pare ca te mint? tzi se pare ca am scris minciuni despre Carol al II-lea? du-te aici shi aici shi aici shi aici... shi adu-mi argumente shi nu ma trimite la lecturile politice sau la frustrarile celor care n-au cunoscut Iistoria shi interesele ascunse ale masoneriei shi ale furerului... fascist shi comunist ocultist materialist dialectic shi apostat...

inca un judetz, iar Romania se pare ca este prima in implementarile anticonstitutzionale... shi imorale... apoi urmeaza cartzile de identitate... mereu primii... la...

lore86 29.09.2009 18:07:33

Citat:

În prealabil postat de archanghel (Post 169205)
Bine,sint de acord,dar te rog sa ma lamuresti pentru a putea sa te inteleg.CE ESTE EREZIA ?
Probabil,aici e neintelegerea.Defineste punctul bisericii,caci eu nu am fost preocupat,pe mine m-au preocupat altele,si am raspuns prin prisma acelora dobindite.Daca acelea sint gresite,ma gasesc pe un drum gresit,de aceia,te rog sa-mi raspunzi.Si cu sfinti parinti din zilele noastre,sper sa gasesc convorbirea acelei maicute(80 de ani,calugarita) si dau un link ,iar daca nu voi regasi linkul,voi retrage cuvintele.
Eu am postat concret,dumneata,doar ai facut afirmatii.Acum te rog,dovedeste.
Amin.

EREZIE=Dictionar Religios=Termen care indica invatatura gresita a unor persoane sau grupari de persoane; abatere doctrinara de la invațatura Bisericii.

deci o abatere de la dogma bisericii, de la invatatura de credinta, nu un pacat al neputintei, al slabiciunii((a nu se intelege ca justific pacatul)
nu stiu ce ti-a spus maica aceea, nu si explicat prea precis.
insisti cu varsta si statul anumitelor persoane (calugarita, pustnic)
ce vrei sa subliniezi?

cat depre interpretare scripturii dupa bunul plac, stiu numai atat:"in ele sunt lucruri cu anrvoie de inteles pe care cei nestiutori si neintariti le interpreteaza ca si pe celelalte scripturi, spre a lor pierzare"

vsovi 30.09.2009 17:44:55

Citat:
În prealabil postat de vsovi http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif
uite aici cum un cetatzean s-a supus singur dandu-se exemplu ca el vrea sa i se incalce drepturile constitutzionale shi sa fie considerat infractor, posibil inculpat shi ca atare a fost de acord cu cipuirea, amprentarea shi shtampilarea cu codul de bare shi luarea de poze din fatza shi lateral shi ca atare este un cetatzean model... ca ce spun parintzii duhovnici nici nu mai conteaza pentru ei... bine ca a primit pashaport nou... shi acum urmeaza extinderea in toata tzara iar apoi cartzile de identitate... cu card bancar... shi gata... intram in lagarul iadului... cel ce la inceput se va arata blanad... avand copite la unghii... ca un zagarcish-osebit.

inca un judetz, iar Romania se pare ca este prima in implementarile anticonstitutzionale... shi imorale... apoi urmeaza cartzile de identitate... mereu primii... la...

shi inca ceva interesant la care suntem primii, plin de avantaje.

apoi tot cazierul medical si moral si tot ce mai este o sa se tzina pe cip... la care fraierul nu are acces decat dracul-jerif cu glontzucu... care se va ocupa de toate, iar tu potzi sa dormi linishtit caci se vegheaza pentru linishtea vostra

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:37:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.