![]() |
Citat:
Aceasta teorie e la fel de "tare" ca cea promovata de unguri. Citat:
Sau vrei sa'ti dau citate din "carti echilibrate", scrise de noua si vechea generatie de atei! Carti in care eroismul stramosilor nostri tinde spre zero. Citat:
Citat:
Mihai Viteazul a intruchipat sufletul romanesc care se saturase de atata mizerie straina! Rezisti, rezisti, rezisti dar dupa un timp explodezi! Citat:
Citat:
Deci, cum putem tolera minciuna adica islamul? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Luptatorii care au luptat cu arma'n mana, care si-au dat viata pe front ca sa fim noi liberi, aia sunt esenta neamului nostru romanesc! Carpele si scursurile au fost "romani" nu cu faptele eroice ci cu tradarile si cuvintele spumoase! Citat:
Citat:
Si cu ce ne ajuta asta acum? Crezi ca daca aici s-au gasit primele scrieri din lume, copiii romani se nasc automat cu un IQ mai mare decat aia germani sau englezi? Ce-ar fi sa gasim motive sa fim mandri pentru ceea ce facem acum, in loc sa ne batem cu pumnul in piept apropo de ce s-a intamplat acum x mii de ani? Si daca nu gasim motive pentru mandrie acum, ce-ar fi sa ne punem pe treaba si sa le cream? Repet: daca nu simti romaneste normal ca nu ne putem intelege din punctul asta de vedere. La fel cum unui ateu daca'i vorbesti despre minunile lui Dumnezeu nu simte nimic! Citat:
Citat:
Citat:
http://ro.altermedia.info/antisistem...t-2_14423.html Aici cu nihilistul de Cioran: http://ro.altermedia.info/noua-ordin...nia_14341.html Aici http://www.vatraromaneasca.ro/holoca...ia_noastra.php Nu a existat holocaust in Romania! Citat:
Dar repet, daca esti o leguma atee, e normal sa nu simti nimic! Nu'i adevarat oare? Ateii nu simt nimic pentru propriul neam, pentru eroii neamului! Si n'au nici cum sa simta! In primul rand, pentru ca neamul nostru romanesc are ca piatra unghiulara pe Hristos! Si ei, prin afirmatiile lor mincinoase, insulta pe Hristos, deci inclusiv neamul nostru! Dar... esti ateu? Citat:
Natiunea romana adica poporul roman exista de sute de ani! Constiinta nationala exista si ea! Dar nu s'a putut materializa in stat indepedent decat in 1800! Dar nici atunci nu eram indepedenti, si nici acum nu suntem! |
Citat:
Ernest Renan (de pe wikipedia.it) defineste natiunea ca sufletul si principiul spiritual al unui popor cu un bogat patrimoniu de amintiri. Rezulta ca termenul de natiune exista pana cand isi are loc in mintea si inimile oamenilor. Ideea de natiune a evoluat in timp. De exemplu Publio Cornelio Tacito ii defineste pe germani ca o natiune. Mai cauta pe wikipedia.com si .it Citat:
Citat:
Asta face Biserica noastra! Citat:
Citat:
Uite ce scrie in Catehismul Crestinului Dreptcredincios (isbn 973-86963-2-1) la pagina 120-121: 198. Ce datorii are crestinul fata de Stat? [...] 1. sa-si iubeasca Patria, adica pamantul si poporul din care fac parte; sa iubeasca trecutul si viata lui, infaptuirile si nadejdile lui; Citat:
Citat:
Si acest patriotism, aceasta legatura pentru propria comunitate o poti simti mai mult, aici in diaspora. Dar sunt si romani, care incet incet uita propriile traditii, inclusiv limba. De asta nu sunt de acord cu casatoriile intre romani si italieni sau rase mai indepartate din punct de vedere cultural. Cand vad ceva romanesc incep sa injure cu superioritate, cand se intorc in tara se cred "dumnezeu pe pamant" doar pentru c'au lucrat in Occident. Cum am mai zis si'n alt topic, noi emigrantii, nu tre' sa uitam de unde am venit, nu tre' sa uitam ca suntem romani. Cred eu, ca scopul nostru, al emigrantilor, tre' sa fie intoarcerea in tara. Eu sunt aici de mic dar scopul meu asta este. Sper ca Dumnezeu sa ma ajute! Si vorbind despre patriotism, romanism, in seara asta jucam cu austriecii. Sa strig Romaniaaa sau UEEE? ... Citat:
Ce valori europene? Sa nu'mi zici de curatanie sau educatie pentru c'aia intra in cei 7 ani de acasa. |
....
cred ca delirezi....la 1600 eram granarul europei, plateam tribut turcilor, grane, baieti tineri...la 1800 a aparut 'revolutia industriala'...turcii ar fi vrut sa cucereasca nu numai europa, ci toata planeta....dar in europa nu au putut trece de noi....exista dovezi scrise....si tu ne spui de anume 'prozatori'...care delirau, si-n conceptia lor asa s-ar fi petrecut faptele...
apropos, locuiesc intr-o fosta baza militara nato....de fapt e fosta baza militara secreta a lui hitler, de unde avea de gand sa atace rusia, cu arme nucleare...e intacta baza !!..poate maine am sa atasez si cateva poze!! Citat:
|
Citat:
Si tie rationamentul asta ti se pare OK? Adica o natie se defineste doar prin elementele ei bune, nu si prin alea proaste? Citat:
Nu te intereseaza faptele, si nu te intereseaza sursele, in afara celor care confirma ce simti tu. E OK din partea mea, dar nu prezenta rezultatul "cercetarilor" tale ca fiind obiectiv sau bine documentat. Faptul ca tragi o paralela intre religie si istorie e comic. Religia se bazeaza pe credinta, iar istoria pe dovezi. Vezi ca le cam amesteci. Citat:
Dar stai, daca am luptat, si am fost atat de eficienti, de ce mai plateam tribut? De ce nu am dus victoria all the way, pana nu am mai platit? Si inca ceva: Tarile romane nu prea au dat baieti tineri, asta s-a intamplat mai mult in tarile balcanice. Si oricum, sistemul asta de "recrutare" a fost abandonat in 1648. Citat:
|
Citat:
Citat:
Esenta neamului nostru ei sunt. Citat:
Alo, nu ne putem intelege. Cand eu iti vorbesc despre Stefan cel Mare, despre Mihai Viteazul, despre Capitan, despre toti eroii nostri si tu te uiti (ipotetic vorbind) ca o leguma evolutionista la mine, fara ca in interiorul tau sa se miste ceva, nu ne putem intelege. Dar vad ca nu ai raspuns la intrebarea mea. ESTI ATEU? Astept... Citat:
Ce cercetari? Dezvolta! Citat:
Dumnezeu exista! Punct! Uita-te in jurul tau, uita-te la tine! Esti fiul lui Dumnezeu, noi suntem fii lui Dumnezeu! Ateismul asta e doar o copilarie; la fel si evolutionismul si toate tampeniile evolutioniste (ca ne tragem din maimuta s.a.m.d.) Dar daca esti ateu, nu poti intelege, nu poti sa simti ce simt eu cand vorbesc de neam si Dumnezeu! Intelegi? Si repet, esti ateu? Ca numa' aia se intreaba de ce cerul e albastru, de ce avem doua picioare si nu 3... Uite ca Romania a dat gooool! :) Eu am simtit o mare bucurie! Tu ai simtit ceva? |
Prima data zici asta:
Citat:
Citat:
Citat:
Stii ce faci acum? Hai sa iti dau un exemplu, pur ipotetic, si impins un pic la extrem, dar vreau sa ma asigur ca sunt inteles: - Calatoresti intr-o tara straina, si din prima zi, ti se fura pasaportul, banii si valiza. Cand fugi dupa hoti, da o masina peste tine, condusa de un tip pe care, inainte sa te loveasca, apuci sa il vezi, si iti e evident ca te-a lovit intentionat, si s-a mai si bucurat pe tema asta. Ajungi in spital, unde doctorii nu dau doi bani pe tine. E 4 dimineata, si iti e sete de nu mai poti, si o asistenta ceva mai draguta decat media nationala vine si iti da apa. Doua luni mai tarziu, esti in tara. Aplicand selectia observationala, alegi sa iti amintesti doar de asistenta, asa ca de fiecare data cand esti intrebat de impresia ta legata de oamenii din tara respectiva, vei spune ca sunt exceptionali, si ca le pasa foarte mult de cei din jur. Si o vei da de exemplu de fiecare data pe respectiva asisitenta, evitand sa mentionezi hotii, soferul ucigas sau medicii. Pastrand proportiile, cam asa suna interpretarea ta apropo de istoria romanilor. Ce a fost bun, a fost roman. Ce nu a fost bun, a fost accident/ungur/mason/evreu/roman neadevarat. A, da, am uitat: sau ateu. Citat:
Citat:
ESTI ATEU? Astept... Deocamdata nu stiu ce sunt, asa ca agnostic ar fi termenul cel mai apropiat. Nu vad de ce ar fi relevant. Istoria e adevarata sau nu, indiferent de religia celor care o discuta. La fel cum 1+1=2, si la mine, si la tine. Daca vrei sa dezaprobi ceva din ce am zis eu, o faci pe baza de argumente rationale, o faci pe baza de argumente ancorate in surse de informatii, nu simtaminte, stari sau mai stiu eu ce. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Am afirmat, si afirm din nou ca acei tradatori nu s'au comportat ca niste romani. Au avut alte interese, in nici un caz cele romanesti! Unde am ignorat eu participarea istorica? ... Sursa te rog, vazand ca'ti place asa de mult s'o ceri! Atata timp cat ii numesc tradatori si carpe, tu ce intelegi? Ca eu nu'i iau in calcul! Bravo mah... si te suparai cand ziceam de lugumele atee! Ei au jucat un rol negativ in istoria poporului nostru. Acesti tradatori in nici un caz nu ne reprezinta pe noi. La fel cum curvele si hotii nu ne reprezinta. Nu ei sunt esenta romanismului. Sunt doar gunoaiele poporului nostru. Si repet (pentru a cata oara?) ca romanismul, datorita eroilor a supravietuit! Cand zic acest lucru, nu inseamna ca incerc sa ingrop tradarile boierilor! Parca's la gradinita... Citat:
Hai sa'ti zic si eu o povestioara: O parte din compatriotii mei din Italia zilnic se ocupa cu vanzarea drogurilor, sunt proxeneti, camatari, etc! Cica, au pasaport de roman, poate sunt si albi, ochii albastri, parul blond, dar cu siguranta nu se comporta ca niste ROMANI ADEVARATI! La fel cum un sot care are amanta, nu mai este un sot cinstit! Citat:
Poate ca n'am putut? Poate ca eram mai slabi decat "invadatorii" din punct de vedere militar? Si alta chestie: eu traiesc in Italia. Aici suntem mai mult de un milion. Si toti avem o constiinta nationala. Si totusi, n'avem STAT NATIONAL IN ITALIA! Bulgarii si sarbii erau superiori pe plan militar. La fel cum si ungurii au castigat impotriva lui Gelu! Citat:
ESTI ATEU? Astept... Citat:
Este relevant! Pentru ca ateii sunt prea egoisti. Ei nu si-ar da viata pentru propria tara, doar au o singura viata de trait! Nu au acel idealul de martiraj! Si nu au idealuri in general! Si la greu, te lasa, pentru ca tot o viata au si pe aia tre' s'o traiasca! De asta nu suport eu ateismul! Pentru ca face din om un animal fricos si egoist! Citat:
Citat:
Exista stiinta, care de exemplu explica un anumit fenomen si exista stiinta care incearca sa se suprapuna peste Dumnezeu! Exemple? Evolutionismul! Cica e ... stiinta! La fel ca Dumnezeu, putem si noi sa facem anumite lucruri (cica inventam?) dar numai cu creieru' nostru nu ajungem nicaieri. Dumnezeu este totul, de la el totul a inceput! Citat:
Citat:
Citat:
Sunt ortodox! Da, am de la Dumnezeu gandire critica dar nu ma comport ca ateii si agnosticii, criticand sursa Divina a intregului univers! Ei, defapt ce fac? Zic ca Dumnezeu nu exista! Asta e un lucru diavolesc! Cum sa neg eu pe mama sau pe tata? Cum sa afirm ca m'a adus barza? Ca defapt asta fac ateii. Vezi domne' ca Dumnezeu nu exista, noi suntem doar niste animale si minciuni peste minciuni! Citat:
Sau tu esti cu nationala numa' cand castiga? ... Fratele meu, asta e primul pas al tau. Nu te intrebi de ce ai ajuns pe un forum ortodox? Chiar crezi ca totul e cazual? Pac pac, 2 proteine acolo, niste bacterii si puf au iesit pestii, reptilele, pasarile, etc! Si dupa... pe final omul! Dumnezeu ne asteapta! Dar daca noi continuam sa'l respingem, sa stam cu capu'n nisip la intuneric e grav! Poti muri acum, si sufletul tau s'a pierdut pe veci! Doamne ajuta! |
Citat:
Citat:
http://en.wikipedia.org/wiki/No_true_Scotsman Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Criteriile inventate de tine nu au nici o importanta in a defini un roman. Nici eu nu sunt mandru ca avem asemenea oameni care ne reprezinta in afara tarii, dar e o problema pe care, cu responsabilitate si perseverenta, poate o vom putea rezolva. Daca ar fi dupa tine, nu s-ar rezolva nimic, pentru ca ei de fapt nu exista. Citat:
Citat:
Citat:
Din nou: daca eram atat de speciali, de ce a trebuit sa asteptam inca 700 de ani dupa bulgari? De ce nu le-am luat fata la toti? De ce nu am construit o armata mai mare si mai tare, si sa ii cucerim noi pe ei? Daca ar fi existat intr-adevar o constiinta nationala dupa retragerea romana, am fi avut un stat. Dar ea nu a existat, si de-aia statul nu a existat nici el. Si inca ceva: daca bulgarii si sarbii erau superiori pe plan militar, cum de i-au cucerit turcii si pe noi nu? iti dai seama ca e o contradictie in ceea ce spui? Citat:
Oricum respingi orice informatie sau rationament care nu sunt in concordanta cu cutiuta in care ti-ai inchis, de buna voie, gandirea. Nu lipsa surselor este problema in discutia noastra, ci inabilitatea ta de a te raporta la ele. Citat:
Citat:
Citat:
In partea cu evolutia nu mai intru, pentru ca nu cred ca are rost. Nu din lipsa de argumente, dar cu cineva care face cherry picking ( http://en.wikipedia.org/wiki/Cherry_picking ) la modul in care o faci tu, orice tentativa de discutie esueaza. |
Citat:
|
Citat:
Noi, crestinii, traim in 'ultimele timpuri'. Pentru noi, imparatia lui Dumnezeu este deja prezenta, chiar daca in moid misterios. Pentru noi, neamul este un lucru secundar. Asta reiese din tot noul Textament, daca il citesti cu atentie. Si din scrierile parintilor, de altfel. Citat:
Sigur, n-am zis sa nu o respectam. Sa o respectam, dar sa nu o punem in nici un caz pe locul intai. Primeaza iubirea de Dumnezeu si APROAPELE, indiferent de neam. Aproapele nostru poate fi turc, evreu, tigan sau orice altceva, el ne este mai aproape decat de exemplu cei din neamul nostru care sunt undeva departe (in cazul nostru, celor care traim in alta tara decat Romania). Iar prin citatul din Evanghelie pe care il dadeai inainte (cel cu Cezarul), rezulta ca trebuie sa respectam statul si autoritatea SUB CARE NE AFLAM, nu cea sub care ne-am nascut. Hristos nu le-a spus sa dea tribut regilor evrei de odinioara, ci sa il dea lui Cezar, cotropitorul Palestinei! Citat:
Nu este aici vorba de nici un marxism, ci de mesajul evangheliei. Citat:
Apoi, sunt nascuta in Romania, avand origine si putin germana, plecata in Germania. Sunt si traitoare in Belgia, unde ma simt foarte la mine acasa, cu toate originile si peregrinarile astea. Sunt apoi, da, si europeanca. Ce este rau in asta? Sunt europeanca in sensul vechi, Europa este mult mai veche decat UE. Citat:
De altfel cred ca si acolo scrie ca prima indatorire este dragostea fata de aproape, nu de neam. Citat:
Citat:
Nu fac parte din cei care si-au uitat limba (dupa cum se vede), si chiar participarea mea pe acest forum dovedeste ca ma intereseaza si romanii si preocuparile lor. Am si prieteni romani, citesc carti romanesti, am lucrat despre limba romana la facultate. Si totusi, sunt casatorita cu un belgian. Ca mine mai sunt precis si altii. Exista si o cale fireasca de a fi de origine romana in strainatate, nu numai extremele - asimilare totala sau nationalism acerb. Sunt de acord ca nu este frumos si bine ca cineva sa isi nege originile. Una este insa sa ti le negi, si alta sa ti le afirmi la tot pasul si sa faci din asta o religie. Citat:
Citat:
:-) Striga ce vrei, dar nu fa din asta o obligatie morala pentru altii! Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:27:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.