![]() |
Citat:
Daca vei citi toata discutia mea, vei vedea ca a fost un raspuns la ideea necesitatii oferirii unui ajutor neconditionat, vroiam sa arat ca nu se poate oferi un sprijin neconditionat oricui. |
Citat:
La ce nu am raspuns? Arata-mi numai si raspund imediat |
Vezi ca din cauza pacatelor noastre si natura sufera .
A scris imparatul David , prin care vorbea Sf.Duh : "Prefacut-a raurile in pamant pustiu, izvoarele de apa in pamant insetat Si pamantul cel roditor in pamant sarat, din pricina celor ce locuiesc pe el."(ps.106) |
Citat:
Fani zice ca nu ti-am raspuns la intrebari. Asa e? |
Nu inteleg de ce cauti date exacte ,cand natura umana e atat de complexa.
Dumnezeu nu e un contabil -cum spunea par.Nicolae Steindhart -care sa tina cont de toate prostiile noastre . Iti dau un citat din sf.Scriptura ,Noul Testament ,ce spune domnul Hristos : "1. Si erau de fata in acel timp unii care-I vesteau despre galileienii al caror sange Pilat l-a amestecat cu jertfele lor. 2. Si El, raspunzand, le-a zis: Credeti, oare, ca acesti galileieni au fost ei mai pacatosi decat toti galileienii, fiindca au suferit aceasta? 3. Nu! zic voua; dar daca nu va veti pocai, toti veti pieri la fel. 4. Sau acei optsprezece insi, peste care s-a surpat turnul in Siloam si i-a ucis, ganditi, oare, ca ei au fost mai pacatosi decat toti oamenii care locuiau in Ierusalim? 5. Nu! zic voua; dar de nu va veti pocai, toti veti pieri la fel. " |
Citat:
|
Anita, ai fi buna sa-mi explici ce intelegi tu din acest fragment?
|
Citat:
De asemenea, nu am absolut nimic impotriva sa ma corectezi daca crezi ca nu am inteles vreo intrebare. |
Vindecarile au loc dupa masura credintei fiecaruia, draga topcat (si alti 'sceptici')
Dragutilor si dragutelor, parca aici trebuia sa fie vorba despre icoane!?... si uite in ce a 'degenerat' respectivul topic! Topcat ar fi trebuit sa fi postat in alta parte intrebarea sa initiala ('poti sa-mi spui de ce Romania are cea mai bolnava populatie?' sau cum o fi fiind reproducerea exacta, ca 'am dat pagina' deja - lol), sa fi deschis un alt topic, separat. Sper ca poate admin-ul va putea muta subiectul asta separat.
In ceea ce priveste nelamuririle si indoielile etc pe care topcat le are cu privire la credinta ortodoxa (si la credinta in Dumnezeu, in general) si la faptul ca unii sunt vindecati iar altii nu s.a.m.d. - vindecarile se produc, se intampla dupa masura credintei fiecaruia! In atatea locuri din Sf. Evanghelie se relateaza, de catre Sf. Apostoli si Evanghelisti, in toate cazurile de vindecari miraculoase pe care Mantuitorul Hristos le-a savarsit de-a lungul activitatii Sale pe pamant, ca toate s-au produs si datorita cedintei fiecaruia (conlucrarea dintre Dumnezeu si om). Spre exemplu, El spune celei vindecate de curgerea sangelui: 'Îndrăznește, fiică, credința ta te-a mântuit. Mergi în pace.' (Luca 8, 41-56). Sau, in alt loc, la vindecarea unui orb care cersea la intrarea in orasul Ierihon: 'Si Iisus i-a zis: Capata-ti vederea! Vezi! Credinta ta te-a mântuit.' (Luca 18; 42). Asisderea si la videcarea fiicei demonizate a femeii cananeence: 'Atunci, raspunzand, Iisus i-a zis: O, femeie, mare este credinta ta; fie tie dupa cum voiesti. Si s-a tamaduit fiica ei in ceasul acela.' (Matei 15, 21-28). Un alt exemplu relevant (citat extras dintr-un articol ce poate fi gasit la urmatorul link: http://www.ziarullumina.ro/print.php?articol=26251): 'În prim-plan este prezentată vindecarea a doi orbi care, auzind de minunile săvârșite de Mântuitorul, Îl urmăreau și Îi cereau cu insistență să-i vindece. Ca și în alte cazuri, Mântuitorul Iisus Hristos evidențiază importanța credinței în primirea vindecării. „Credeți că pot să fac Eu aceasta?“, îi întreabă Hristos Mântuitorul pe cei doi orbi care doreau cu atâta înflăcărare să se vindece. Iar ei au răspuns: „da, Doamne!“. „După credința voastră, fie vouă“, le spune Iisus, și în clipa aceea „s-au deschis ochii lor“.' Si tot asa, exemplele ar putea continua, dar acestea sunt suficiente (parerea mea). Si FiulRisipitor ti-a oferit o varianta de raspuns f. adecvata (si pe care deja o stiai si tu, si toata lumea, sau, ma rog, restu' lumii, majoritatea - asa ca, nimic nou sub soare - lol - si nici cu o floare nu se face primavara, caci, din cate observ (si nu numai eu), tu tot insisti cu ale tale (prostii, aberatii, ineptii si stupizenii - da, stiu, sunt sinonime, oricum - da, si?! :21:), cu 'ironia' ta ieftina si de prost gust, si care nu isi are aici locul porivit, 'etaleaza-ti-o' in alta parte - lol - acuma, nu-ti fie cu suparare). Si vad ca o tot 'dai in statistici cu noi acilea' - lol - statistici care, in multe cazuri, atunci cand nu sunt pure speculatii, fabricatii si inventii senzationalist-alarmiste, menite sa atraga atentia (care aduce profit, intr-un fel sau altul, celor de care sunt fabricate), imprastie panica etc, sunt inexacte si irelevante. Pai daca stam sa traim dupa statistici... In sfarsit, sper ca Bunul Dumnezeu sa iti mai lumineze nitzel (mai mult) mintea, sa iti deschida ochii duhovnicesti, precum apostolului Toma: 'Apoi a zis lui Toma: “Adu-ți degetul tău încoace și vezi mâinile Mele și adu mâna ta și o pune în coasta Mea, și nu fi necredincios, ci credincios”' (Ioan, 20, 26-27). Si sa te schimbe si pe tine radical, in bine, precum l-a schimbat si pe cel care a devenit Apostolul Pavel, din marele hulitor si prigonitor al crestinilor ce era mai inainte, pe cand purta numele de Saul. Si, de asemenea, sa iti daruiasca si niscaiva intelepciune si putere de discernamant, si toate cele bune si de folos. Pace tie. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:33:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.