Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   Rautatea omului bun! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7270)

cristiboss56 14.09.2010 18:46:22

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 288356)
@cristiboss56,titlul pe care-l folosesc cateodata postarilor mele nu-mi apartine mie si parintelui Arsenie Boca,daca te-ai simtit cumva rau,imi cer iertare tie frate,sau sa fie adevarat ca vorbele parintelui Arsenie cam ,,ard'' cum de altfel se si spune?

De vei citi și reciti și iar vei citi , și reciti, vei înțelege sensul spuselor mele , ce accentuează cele scrise de tine sau indirect de tine ! Toate cuvințelele nu ți se adresează , ci ACCENTUEAZĂ cuvintele tale sau cele citate ! Vezi că pripeala e un mic păcat, precum și gândul nestăpânit la adresa cuiva , dar toate astea sunt remediabile în timp prin maturizarea noastră duhovnicească . Vezi tu Cristian , am devenit atât de "buni" încât și o virgulă , un cuvințel ( neânțeles ) ne șifonează, ne deranjează , precum a fost la tine. Cât privește Părintele Arsenie Boca , n-ai tu fire de păr pe cap cât l-am citat eu pe Forum ! Sunt un mare susținător, următor și iubitor al Părintelui Arsenie Boca. Doamne ajută !

Iubirea 14.09.2010 22:01:22

Citat:

În prealabil postat de OmuBun (Post 170722)
Noi, in excesele noastre de a trece drept " oameni buni ", ajungem de fapt sa ne adaugam in fiecare zi pacate care nu-si au rostul !

Eu recunosc ca nu sunt deloc un om bun...dar sunt un om drept cu absolut toata lumea indiferent ca este vorba de familie, prieteni si restul societatii...
As dori sa se inteleaga ca ce am spus nu este modestie, este absoluta realitate...

cristian67 15.09.2010 08:31:47

Daca i se pare cuiva,intre voi,ca este intelept in veacul acesta,sa se faca nebun,ca sa fie intelept.Caci intelepciunea lumii acesteia este nebunie inaintea lui Dumnezeu,pentru ca este scris:,,El prinde pe cei intelepti in viclenia lor''.Si iarasi:,,Domnul cunoaste gandurile inteleptilor,ca sunt desarte''.(I Corinteni 3,16-20)

cristiboss56 15.09.2010 10:12:21

Părintele Arsenie Boca :

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 288547)
Daca i se pare cuiva,intre voi,ca este intelept in veacul acesta,sa se faca nebun,ca sa fie intelept.Caci intelepciunea lumii acesteia este nebunie inaintea lui Dumnezeu,pentru ca este scris:,,El prinde pe cei intelepti in viclenia lor''.Si iarasi:,,Domnul cunoaste gandurile inteleptilor,ca sunt desarte''.(I Corinteni 3,16-20)

"Iubirea lui Dumnezeu pentru cel mai mare păcătos este mai mare decât iubirea celui mai mare sfânt față de Dumnezeu ".

cristian67 16.09.2010 14:45:54

parintele Iustin Popoviciu

,,La celalalt sa te duci cu pasi de porumbel.Asadar sa te apropii de el in mod delicat si cu blandete,pentru ca semenul tau are si el fricile si supararile sale.Are si asa destula greutate pe suflet,ca sa-i mai adaugi si tu''.

Mosh-Neagu 16.09.2010 16:16:32

"Parintele Serafim (de Sarov) deodata a ridicat asupra mea mana dreapta, voind parca sa ma loveasca peste obraz cu toata puterea sa, dar nu m-a lovit, ci numai s-a atins de urechea mea si mi-a zis: “Iata, de te va lovi cineva asa, acesta va fi cel mai greu lant duhovnicesc”. Dupa aceea, strangand scuipat in gura si voind parca cu tot dinadinsul sa ma scuipe in fata, a adaugat: “Iar daca te va scuipa cineva in acest fel, iata aceasta va fi camasa de pocainta cea mai mantuitoare, numai ca trebuie sa le rabzi cu multumire! Si sa stii ca aceste "lanturi" si aceasta "camasa" duhovniceasca de pocainta, sunt cu mult mai presus de toate acelea, despre care socoti tu si pe care voiesti sa le porti."
____________________________ - din "Viata, invataturile si profetiile Sfantului Serafim de Sarov - Presentimente triste"

cristiboss56 16.09.2010 19:02:27

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 288915)
,,La celalalt sa te duci cu pasi de porumbel.Asadar sa te apropii de el in mod delicat si cu blandete,pentru ca semenul tau are si el fricile si supararile sale.Are si asa destula greutate pe suflet,ca sa-i mai adaugi si tu''.

Foarte bun citatul dat de tine ! Sa invatam sa fim mai delicati cu cei din jur , ceva mai atenti cu suferintele si cu problemele lor , sa aplicam vorba : "nu face celui de langa tine , ce nu-ti place tie " , si punandu-le cap la cap , cu rabdare si multa vointa , putem deveni ceva mai buni decat suntem acum . Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa fim cu adevarat mai buni , nu in citate , nu in povete , ci in viata de zi cu zi , in viata reala , pentru ca de faptele noastre concrete vom da socoteala pana la urma ! Doamne ajuta !:1:

Daniel777 17.09.2010 10:50:31

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 288982)
Foarte bun citatul dat de tine ! Sa invatam sa fim mai delicati cu cei din jur , ceva mai atenti cu suferintele si cu problemele lor , sa aplicam vorba : "nu face celui de langa tine , ce nu-ti place tie " , si punandu-le cap la cap , cu rabdare si multa vointa , putem deveni ceva mai buni decat suntem acum . Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa fim cu adevarat mai buni , nu in citate , nu in povete , ci in viata de zi cu zi , in viata reala , pentru ca de faptele noastre concrete vom da socoteala pana la urma ! Doamne ajuta !:1:

Cu mine ai fost foarte "delicat" pana acum..,se vede ca esti sporit duhovniceste,ca ai invatat ceva pana acum: smerenia,nejudecarea aproapelui si multe alte virtuti...

cristiboss56 17.09.2010 14:20:44

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 289119)
Cu mine ai fost foarte "delicat" pana acum..,se vede ca esti sporit duhovniceste,ca ai invatat ceva pana acum: smerenia,nejudecarea aproapelui si multe alte virtuti...

Daniele dragă , eu nu pot să-ți tămăduiesc problemele tale psihice ! Nu am cum , atâta tim cât problemele ți le-ai creat singur . Ști , sau realizezi cât de cât la ce fac referire ! Dumnezeu să aibă milă de tine și de noi toți !

Daniel777 17.09.2010 14:40:22

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 289170)
Daniele dragă , eu nu pot să-ți tămăduiesc problemele tale psihice ! Nu am cum , atâta tim cât problemele ți le-ai creat singur . Ști , sau realizezi cât de cât la ce fac referire ! Dumnezeu să aibă milă de tine și de noi toți !

Nu stiu la ce probleme psihice te referi,dar mi se pare ca faci o afirmatie grava!
A acuza pe cineva ca are probleme psihice,inseamna a sugera ca e nebun,ceea ce cred ca nu este o atitudine crestina!

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:31:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.