Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ingerii, oamenii si raul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7332)

topcat 24.11.2009 13:11:44

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 184653)
Pacatul primordial a fost mai mult decat o simpla mancare dintr-un fruct.Prin neascultare primii oameni au pacatuit precum Lucifer,l-au imitat pe ingerul cazut.De fapt aceasta si reprezinta copacul acela si fructele lui, din punctul meu de vedere.Roadele cele rele si raul si-a avut inceput in Lucifer si s-au incuibat in el,devenind izvor al rautatii.Cunoasterea raului,prin mancarea din pomul interzis nu a fost(devenit) doar o cunoastere intelectuala ci si o cunoastere practica.Astfel si ei, primii oamenii au calcat porunca lui Dumnezeu,trufindu-se, indoindu-se de Cuvantul lui Dumnezeu si alipindu-se de cuvintele ispititorului.Scriptura ne zice:"Consecinta pacatului este moartea".Dumnezeu le-a zis: "In ziua cand veti manca din acest pom negresit veti muri".Asadar acest pom reprezenta moartea si pacatul.Mai era un pom in mijlocul Raiului, pomul vietii.Dar in loc sa manance din acesta, ei au mancat din pomul mortii.S-au alipit de rau,de pacat si de moarte in detrimentul vietii.

Am inteles, ce n-am inteles este de ce am fost pedepsiti pentru asta, de ce se numeste pacat, cum a aparut primul gind ca n-ar fi bine sa asculte de Dzeu si cum a aparut diavolul si primul sau gind rau.
Am mai discutat despre asta si in alt topic dar nu am primit raspuns

Danut7 24.11.2009 13:36:46

Dumnezeu toate le-a facut bune.Raul este lipsa binelui si impotrivirea binelui.La fel cum intunericul e lipsa luminii si frigul lipsa caldurii(cred ca Einstein a zis asta),la fel si rautatea isi are inceputul in lipsa lui Dumnezeu.

topcat 24.11.2009 13:45:12

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 184670)
Dumnezeu toate le-a facut bune.Raul este lipsa binelui si impotrivirea binelui.La fel cum intunericul e lipsa luminii si frigul lipsa caldurii(cred ca Einstein a zis asta),la fel si rautatea isi are inceputul in lipsa lui Dumnezeu.

Cum poate fi ceva fara Dzeu? De ce nu ar putea insusi universul nostru un loc fara Dzeu?

Danut7 24.11.2009 13:48:52

De ce nu poate exista un tablou fara pictor?

topcat 24.11.2009 13:58:43

De ce nu raspunzi la intrebare?
Deci: este sau nu Dzeu omniprezent?

Danut7 24.11.2009 14:11:55

Dumnezeu este omniprezent.

topcat 24.11.2009 14:27:03

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 184690)
Dumnezeu este omniprezent.

Atunci ce inseamna "rautatea isi are inceputul in lipsa lui Dumnezeu"?

Danut7 24.11.2009 15:07:56

in despartirea de Dumnezeu si de bine, de lumina si de caldura.

topcat 24.11.2009 15:22:01

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 184716)
in despartirea de Dumnezeu si de bine, de lumina si de caldura.

De ce ar fi facut omul asta?
Au mai ramas intrebari fara raspuns: de ce am fost pedepsiti pentru asta, de ce se numeste pacat, cum a aparut primul gind ca n-ar fi bine sa asculte de Dzeu si cum a aparut diavolul si primul sau gind rau

Danut7 24.11.2009 15:37:32

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 184725)
De ce ar fi facut omul asta?
Au mai ramas intrebari fara raspuns: de ce am fost pedepsiti pentru asta, de ce se numeste pacat, cum a aparut primul gind ca n-ar fi bine sa asculte de Dzeu si cum a aparut diavolul si primul sau gind rau

Diavolul a fost creat de Dumnezeu, bun.Incununat cu multe bogatii si virtuti.Dupa cum zice Scriptura "fost-ai fara de prihana in zilele facerii tale".Diavolul s-a despartit de Dumnezeu si a vrut sa fie Dumnezeu fara Dumnezeu ceea ce e imposibil.Primii oameni au ales sa asculte mai mult de ispititor(diavol) decat de Dumnezeu.As spune asa, ei au pacatuit dinainte sa bage fructul in gura.Gandul a aparut prin ispititor-sarpele- diavolul si satana.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:33:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.