Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   e pacat sa asculti parazitii? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7387)

WhiteChakra 30.08.2011 15:38:20

Chiar daca imi plac Parazitii, realizez ca muzica e un instrument foarte eficient de manipulare in masa (chiar daca artistii care iti plac si ii asculti nu au nicio intentie sa te manipuleze pe tine), deci e bine sa asculti, insa in acelasi timp trebuie sa ramai cu picioarele pe pamant.

Pr. Gheorghe 31.08.2011 08:37:41

"e pacat sa asculti parazitii?"

De ce să asculți paraziți(i), când poți să asculți "muzică"?

WhiteChakra 31.08.2011 15:54:17

Hip hop-ul nu se asculta, se simte. Cu tot respectul, nu poti critica ce nu intelegi.

Adriana-Simona 31.08.2011 16:20:41

Nu l-as incadra la pacat, atat timp cat e doar vorba de a auzi/asculta o melodie, insa fara ca ea sa ajunga sa influenteze sau sa domine. Atunci cand insa devine litera de lege devine o problema.
Intradevar lumea e destul de mizera, asa cum o descriu in versuri. Dar daca ajungi sa crezi doar asta, atunci riscul de a cadea in deznadejde e mare, si acolo deja, da, cadem in latura pacatului (pacat= despartire de Dumnezeu).
Este multa lume rea, dar suficient de multa buna, si poate fi facuta si mai buna prin propriul exemplu.
E bine sa fim realisti, dar sa ne tinem credinta tare, ca nu vom fi parasiti si e loc si de mai bine.

Altair 31.08.2011 16:27:40

Citat:

În prealabil postat de Pr. Gheorghe (Post 395304)
De ce să asculți paraziți(i), când poți să asculți "muzică"?

Ma asteptam sa gasesc muzica, cand am dat click, dar a fost o capcana.

N.Priceputu 31.08.2011 16:30:53

Link-ul duce la un capitol din Epistolele Sf. Pavel. Însă era evidențiat un verset: „Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos; toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva”.

Altair 31.08.2011 16:37:40

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 395451)
Link-ul duce la un capitol din Epistolele Sf. Pavel. Însă era evidențiat un verset: „Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos; toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva”.

Fa-le sa rimeze macar ;)

crestinOrtodoxa 31.08.2011 18:54:36

Citat:

În prealabil postat de mcsquared (Post 175695)
Cred ca stiti formatia romaneasca Parazitii, si in principal versurile melodiilor lor.
Este considerat pacat daca asculti asa ceva?

eu cred ca da. e pacat.

injura in rime si fac misto de absolut orice, bun sau rau, nu conteaza. E usor sa fii sarcastic, ei duc nesimtirea si sarcasmul la limitele maxime ...

expresia unei generatii frustrate, asta sunt "parazitii". Pe sistemul "ne aparam de depresii prin nesimtire si sarcasm".

laviniu 31.08.2011 18:56:48

Exista o vorba care nu este deplasata: spune-mi ce muzica asculti, ca sa iti spun ce fel de om esti ! Numai bine!

crestinOrtodoxa 31.08.2011 18:57:11

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 395451)
„Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos; toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva”.

pe de alta parte, iti este ingaduit si sa asculti minciuni, nu? Totusi stim ca daca o minciuna iti este repetata suficient de des ajungi sa o crezi adevar.
Eu cred ca odata ce identifici minciuna sa incetezi s-o asculti. Nu poti sa tii carbuni in bratze fara sa te murdaresti...

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:54:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.