![]() |
Eu ceream o talcuire pentru a intelege mai bine (referintele biblice pe care le-am primit urmeaza sa le studiez). Nu vreau altceva decat sa pricep care e legatura intre regele Solomon si Iisus, imi scapa ceva si nu stiu ce anume... de ce oare Dumnezeu i se adreseaza lui Solomon asemanator lui Iisus?
Si acum sa va spun de ce ma intereseaza acest aspect: cu cateva luni in urma ma certam cu niste sectari pe tema trinitatii si incercam sa le aduc dovezi ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu si Dumnezeu Adevarat iar ca tronul Lui este in veci, dupa cum scrie in Epistola catre Evrei a Apostolului Pavel... apoi citind VT, m-am mirat foarte tare sa vad ca Dumnezeu i-a spus acelasi lucru lui Solomon! Prin urmare oameni buni, sa nu credeti ca eu nu ma indoiesc de Dumnezeirea lui Iisus, desi credinta mea e slaba, cu mintea mea macar sa cred.... incerc sa inteleg unde am gresit de mi s-au dat peste cap toate socotelile si de ce aceasta analogie? Exista vreo talcuire a Sfintilor Parinti pe tema asta? Nu vreau sa ma apuc eu de interpretari pentru ca ma depaseste... |
Ma scuzati daca am scris mai precipitat, nu stiu daca m-am facut inteleasa!
|
Draga mea in primul rand psalmii au fost scrisi de David.Iisus Hristos e fiul fagaduit din vechime, inca de la caderea lui Adam in pacat, Fiul fagaduit lui Adam , lui Avraam, lui Moise a lui David si a tuturor.Dumnezeu a facut legamant cu David ca sa nu lipseasca urmas de pe tronul lui , si l-a marit tare ca prin Hristos tronul lui a ajuns acelasi cu tronul lui Dumnezeu.Vezi de ce ti-am zis eu tie cu psalmii cum sta treaba?Sincer , personal eu nu iti recomand sa citesti din psalmi.Este o carte plina de intelesuri.Iisus Hristos este un arhietip al tuturor oamenilor si in El s-au implinit desavarsit toate fagaduintele lui Dumnezeu.Tie ti-a fost dat sa cunosti tainele imparatiei lui Dumnezeu , pentru ca te-ai nascut in credinta cea adevarata, dar tine minte un lucru la atitudinea ta nu meriti perlele astea, dar eu ti le dau pentru ca te iubesc, si esti sora de-a mea.Vad ca ai inceput sa ai o abordare buna , sper sa mentii cursul.Nu mai intra in discutie cu sectari ca usor poti pica in gura lor.Foarte bine imi place de tine ca, cercetezi sa continui tot asa si la mai bine.Domnul sa fie cu tine, Floar3!
Doamne ajuta! Dănuț |
Citat:
Iti multumesc pentru lamurire si iarta-ma daca te-am suparat :6: Doamne ajuta! |
Citat:
De ce ai impartit la fiecare cate o palma, e mai greu de inteles ! Lipsa noastra de intelegere nu este vina altora ! Scriptura nu este un roman politist. Orice pasaj din Sf Scriptura scos din contextul sau, duce la ratacire ! Este cea mai mare greseala a extrage un pasaj, si a incerca explicarea, argumentarea, fara a tine cont de cativa factori. De fapt Sf Scriptura nu poate fi obiect de interpretare pentru orice crestin, caci ajungem astfel la ratacire. Asa s-au format toate sectele vazute azi pretutindeni. Doar Biserica este cea care ne ofera interpretarea corecta a Scripturii, prin Sf Parinti ce s-au ostenit in aleasa traire duhovniceasca. Sf. Scriptura este cea mai profunda si frumoasa colectie de carti. Ne invata Sf, Parinti ca nu exista psalm in care sa nu fie vorba de Iisus. Intelegerea noastra insa, nu ajunge sa-i patrunda toate tainele, caci in ea salasluieste cuvantul lui Dumnezeu, iar Dumnezeu este de nepatruns cu mintea omului. Nu totdeauna textul Scripturii trebuie inteles s-au analizat in sens literal. Intalnim in Sf Scriptura alegorii, fabule, parabole, de aceea interpretarea si implicit intelegerea sunt foarte complexe si delicate. Foarte important si contextul timpului in care s-a scris; traditie, obiceiuri, scop, etc. Intelegem deci ca interpretarea Scripturii nu se poate face oricum, de oricine, trebuie sa urmam doar invatatura Bisericii Ortodoxe, in ea gasim Adevarul, Biserica in totalitatea ei nu poate gresi, caci capul ei este Iisus Hristos, in cer si pe pamant. Nadajduiesc ca fiecare sa patrunda in profunzimea invataturilor Scripturii, caci aici gasim hrana cea mantiutoare. Dumnezeu sa ne lumineze ! |
Citat:
|
Citat:
Dar vad ca aici m-am nimerit cu adeptii lui Iulius Celsus, in loc sa primesc lamuriri ma afund si mai tare in bezna necunoasterii. De acum nu am sa mai fac greseala sa intreb pe forumul asta, ca n-am pe cine! Iar de gasit, gaseste doar cel ce cauta... |
Biserica Ortodoxa din Grecia
Buna ziua tuturor,
Ii rog pe cei care cunosc bine situatia Ortodoxiei in Grecia, sa faca o prezentare, inteleg ca sunt mai multe Sf Sinoade, care sunt acestea, cu cine sunt in comuniune, si alte detalii importante. Va multumesc |
Citat:
Citat:
Cu toti suntem fii Domnului. Pina si bravul Rege David. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:43:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.