Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Relatiile sexuale inainte de casatorie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7811)

Ioana-Andreea 13.12.2009 17:36:47

Simona,ma gandesc ca,daca ti-a zis ce ti-a zis de la inceput,poate chiar gandeste ca tine,dar,cum a trecut timpul,a devenit tot mai greu pt el sa se desparta de "obiceiurile" lui.

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 190621)

Si ti se pare normal sa te casatoresti doar ca sa poti face sex cu o persoana?

Da,dar ti se pare normal sa faca asta cu mai multe,cum se intampla in ziua de azi?Cred ca majoritatea care au luat boala au avut mai mult de o persoana.Or mai fi si cazuri in care te insala sotul si iei,fara sa ai vina.Dar alegi si tu un om despre care sa stii dinainte cam cu cine a umblat.

konijiro 13.12.2009 17:40:02

Citat:

Doar 3 luni. L-am pus sa tina post astazi, apropo. El a avut relatii cu multe fete si a suferit ptr ca acestea stateau cu el numai ptr a ajunge in patul lui...si s-a cam saturat si a spus ca sunt prima din atatea pe care o iubeste ptr ca nu i-a cerut asta, ptr ca merg la biserica, ptr ca sunt visatoare si multe.....si ca vrea doar sa imi arate ca ma iubeste...si ca o face ptr ca ma iubeste. :| cam aiurea, dar, na.
Ar putea fi un piculet devreme.

Parerea mea e sa iei hotararea asta bazandu-te mai mult pe cum te simti cu el, cum evouleaza relatia voastra, si cat de multa incredere ai in el. Treaba cu increderea e, cred eu, cruciala.

Nu stiu cat de importanta e credinta pentru tine, dar, dupa cum spuneam mai sus, eu nu m-as putea raporta vreodata la o doctrina care eticheteaza orice este sexual drept murdar. Relatiile fizice intre doi parteneri care se iubesc, casatoriti sau nu, poti fi printre cele mai frumoase momente din viata, daca relatia este una implinita. Si asta se intampla tocmai pentru ca desi actul in sine poate parea fizic, dar de fapt transcede fizicul.

Intr-adevar, argumentul cu "vreau sa fac sex cu tine ca sa iti arat ca te iubesc" e un pic... ciudat. De obicei e invers: ma abtin pentru ca te iubesc :D

Citat:

Simona,ma gandesc ca,daca ti-a zis ce ti-a zis de la inceput,poate chiar gandeste ca tine,dar,cum a trecut timpul,a devenit tot mai greu pt el sa se desparta de "obiceiurile" lui.
Dupa cum spuneam, sexul etichetat drept un "obicei" murdar, de care mai bine sa scapam.

Citat:

Da,dar ti se pare normal sa faca asta cu mai multe,cum se intampla in ziua de azi?
In contextul actual, cand metode de protectie sunt usor accesibile, numarul de parteneri sexuali e ceva ce tine de fiecare. Obiectiile care se pot aduce sunt de natura pur religioasa. Si cam atat.
In plus, niciodata nu s-a pus accent pe virginitatea barbatului, ci pe a femeii, atunci cand era vorba de casatorie. Se considera chiar ca era mai bine ca barbatul sa fie ceva mai experimentat. Deci nu tine de prezent, asa era si in trecut. Doar ca partenere willing erau ceva mai greu de gasit.

Citat:

Cred ca majoritatea care au luat boala au avut mai mult de o persoana.
Eu sunt convins ca, indiferent de cate "persoane au avut", majoritatea celor care au luat vreo boala au luat-o din inconstienta, ignorand avantajele sexului protejat. Deci invoci motivul gresit pentru boala.

Citat:

Dar alegi si tu un om despre care sa stii dinainte cam cu cine a umblat.
Si eventual ceri si un istoric medical, cu update la zi, al partenerelor din trecut, nu? jeez...

Simona-Marilena 13.12.2009 17:44:58

El a zis altfel "vreau sa fac dragoste cu tine pentru ca te iubesc, pentru ca vreau sa te simt aproape de mine, pentru ca vreau sa stau tot restul vietii cu tine" si din ce mi-a povestit el, la inceput, a iubit cu 5 ani in urma o fata care l-a "invatat" sa faca sex...si dupa ce s-a intamplat asta intre ei, ea l-a parasit...si el a suferit foarte mult..asta e alta poveste :D

AndruscaCIM 13.12.2009 17:49:17

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 190704)
Asta e o formulare groaznic de generica, din care fiecare poate intelege ce vrea, in functie de experientele prin care a trecut.

Pai exact asa e...unii abia asteapta sa se sacrifice si traiesc numai in asteptarea de a oferi totul fiecaru om intalnit in viata doar pentru ca asa inteleg ei iubirea...in timp ce pentru mine aceasta nu este o filosofie de viata!

Stiu ca nu esti de acord cu mine probabil, dar pentru mine o relatie de prietenie ( tocmai pentru ca e de prietenie si nu de casnicie) nu merita sacrificii enorme, indeplinirea tuturor dorintelor partenerului, sau transformarea in umbra lui si a fricii de a nu-l pierde...renuntand la ceea ce esti tu ca persoana prin conceptiile tale definitorii, aparte de persoanele intalnite in decursul vietii!!:4:

konijiro 13.12.2009 17:55:28

Citat:

Stiu ca nu esti de acord cu mine probabil, dar pentru mine o relatie de prietenie ( tocmai pentru ca e de prietenie si nu de casnicie) nu merita sacrificii enorme, indeplinirea tuturor dorintelor partenerului, sau transformarea in umbra lui si a fricii de a nu-l pierde...renuntand la ceea ce esti tu ca persoana prin conceptiile tale definitorii, aparte de persoanele intalnite in decursul vietii!!
O relatie care nu duce la casatorie nu e neaparat una de prietenie (asta imi aduce aminte de fazele alea de clasa a 6-a, in care ceream "prietenia" la fete. Mai nasol e cand ziceau da, habar nu aveai ce sa faci mai departe:7:). Sa inteleg ca daca nu te casatoresti cu barbatul respectiv, orice relatie trebuie sa fie pur platonica? Eu am trait cateva povesti de dragoste frumoase pana m-am insurat, asta nu m-a facut mai putin apt pentru casatorie sau casnicia de dupa. Din contra, invatasem deja cate ceva. Pentru ca si treaba asta cu a fi intr-o relatie se invata, ca orice altceva in viata.

Pentru tine a face sex cu un barbat pe care il iubesti e un sacrificiu enorm? Si de ce vezi sexul ca pe o treaba unidirectionala? El e singurul care se simte bine?

Si sa inteleg ca atunci cand decizi sa faci sex cu sotul te sacrifici?

B0gdana 13.12.2009 18:37:54

3 luni?! iarta-ma, mi se pare cam putin ca sa-l cunosti. Te-ai gandit ca poate minte? Asa de macho se crede ca toate fetele au vrut sa ajunga in patul lui? Te vede curata si pura POATE vrea sa te "murdareasca". 3 luni e tare putin draga mea. Si pe mine m-a pacalit o data un baiat. Daca vrei iti povestesc pe privat nu e mare lucru. Dar nu am intretinut nicio relatie sexuala cu el.

florinbrasov0 13.12.2009 18:56:30

Raspuns

Citat:

În prealabil postat de Simona-Marilena (Post 190709)
Doar 3 luni. L-am pus sa tina post astazi, apropo. El a avut relatii cu multe fete si a suferit ptr ca acestea stateau cu el numai ptr a ajunge in patul lui...si s-a cam saturat si a spus ca sunt prima din atatea pe care o iubeste ptr ca nu i-a cerut asta, ptr ca merg la biserica, ptr ca sunt visatoare si multe.....si ca vrea doar sa imi arate ca ma iubeste...si ca o face ptr ca ma iubeste. :| cam aiurea, dar, na.

Vezi tu... Dumnezeu nu ne obliga sa facem voia Sa, cu atat mai mult nu putem sa le impunem altora sa faca ceva chiar daca e un lucru bun. S-ar putea sa ne trezim ca de fapt ii indepartam de EL Asa ca ai mare grija.
Daca s-a 'saturat sa ajunga altele in patul lui' atunci de ce doreste asa mult sa ajunga in patul tau...(nu vreau sa seman cearta intre voi, ci doar sa inteleg situatia, poate vazand nelamuririle mele si ale altora vei privi si altfel situatia).
In plus, daca il iubesti sa nu ii faci raul de a accepta sa pacatuiti impreuna. Stau si ma gandesc la faptul ca el fiind constrans de tine (daca este asa) sa tina post, crede ca face acest sacrificiu pentru tine ci nu ptr sufletul lui si ca merita un 'premiu' de la tine.

almaris 13.12.2009 19:49:46

Subiectul propus de tine este unul larg dezabatut, iar foarte multi au ajuns sa considere ca a avea o relatie intima inainte de casatorie nu e o problema atat de mare. Dumnezeu insa nu considera legitim acest tip de relatie decat in cadrul casatoriei, dupa cum stim cu totii, asa ca avem de ales intre a asculta si a nu asculta de ceea ce Creatorul nostru ne spune. Nu neg faptul ca tentatia este mare, oamenii sunt provocati poate mai mult ca oricand in acest domeniu, insa cu ajutorul lui Dumnezeu cred ca putem avea rabdare. Si inca ceva, personal nu-mi plac nici cei care astepta pana la casatorie si apoi trec la fapte din prima zi, eventual chiar in noaptea nuntii. Daca tot am asteptat atata, stam putin sa ne tragem sufletul, si dupa aceea ca doar avem la dispozitie toata viata pentru asa ceva.

AndruscaCIM 13.12.2009 20:19:47

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 190719)
O relatie care nu duce la casatorie nu e neaparat una de prietenie (asta imi aduce aminte de fazele alea de clasa a 6-a, in care ceream "prietenia" la fete. Mai nasol e cand ziceau da, habar nu aveai ce sa faci mai departe:7:). Sa inteleg ca daca nu te casatoresti cu barbatul respectiv, orice relatie trebuie sa fie pur platonica? Eu am trait cateva povesti de dragoste frumoase pana m-am insurat, asta nu m-a facut mai putin apt pentru casatorie sau casnicia de dupa. Din contra, invatasem deja cate ceva. Pentru ca si treaba asta cu a fi intr-o relatie se invata, ca orice altceva in viata.

Pentru tine a face sex cu un barbat pe care il iubesti e un sacrificiu enorm? Si de ce vezi sexul ca pe o treaba unidirectionala? El e singurul care se simte bine?

Si sa inteleg ca atunci cand decizi sa faci sex cu sotul te sacrifici?

:21: Tu ai baut ceva, sau ai o problema cu sexul asta?

Daca recitesti postul meu vei vedea ca ideea de sacrificiu in opinia mea poate diferi de la persoana la persoana...insa eu am specificat ca eu personal nu am renuntat la nimic din ceea ce nu am vrut sa renunt pentru altcineva ...dar asta poate insemna la fel de bine si bunjee jumping!!:21:

Calm down si ai putea sa ai mai multa grija cu afirmatiile la care te arunci fara sa citesti cu atentie mesajul in prealabil!!!:67:

AndruscaCIM 13.12.2009 20:24:52

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 190760)
Subiectul propus de tine este unul larg dezabatut, iar foarte multi au ajuns sa considere ca a avea o relatie intima inainte de casatorie nu e o problema atat de mare. Dumnezeu insa nu considera legitim acest tip de relatie decat in cadrul casatoriei, dupa cum stim cu totii, asa ca avem de ales intre a asculta si a nu asculta de ceea ce Creatorul nostru ne spune. Nu neg faptul ca tentatia este mare, oamenii sunt provocati poate mai mult ca oricand in acest domeniu, insa cu ajutorul lui Dumnezeu cred ca putem avea rabdare. Si inca ceva, personal nu-mi plac nici cei care astepta pana la casatorie si apoi trec la fapte din prima zi, eventual chiar in noaptea nuntii. Daca tot am asteptat atata, stam putin sa ne tragem sufletul, si dupa aceea ca doar avem la dispozitie toata viata pentru asa ceva.

Esti casatorit?

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:56:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.