![]() |
Din cate stiu eu Chisinaul are cam 768 de mii de oameni populatie,in majoritate covarsitoare crestin ortodocsi.
100 de oameni fac sa zicem 0.02% din populatia crestin ortodoxa a Chisinaului. Asta presupunand ca numai 500 de mii din cei 768 de mii ar fi crestin ortodocsi. Mitropolia Moldovei de care tine acel preot nu a este de acord cu gestul preotului. |
Citat:
A fi smerit insemana a fi foarte demn! Aceasta sfanta onoare nu se dobandeste prin supunerea la tavalugul mediatic. Smerenia din sec XXI este interpretata gresit, anume ca omul tb sa fie desfiintat ca personalitate.. . " Arhim. Iustin Parvu- Man. Petru Voda. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Miha - anca, locuind intr-o tara scandinava, ma asteptam ca ideea de toleranta sa iti fie mai familiara. Se pare ca m-am inselat. Citat:
|
Citat:
Acum in acel oras exista un monument al holocaustului si o menora, care aminteste de Hanuka. Sa asteptam sa vedem ce urmeaza... Si pentru ca amintesti ca traiesc intr-un oras scandinav, vreau sa-ti spun ca aici in centrul oraselor vei gasi ceea ce e tipic istoriei, culturii si religiei tarii: vei gasi monumente istorice si biserici protestante. Exista desigur si sinagoga, dar veche. Iar pentru obtinerea aprobarii pentru o moschee se lupta unii de zeci de ani... Asa ca vezi... |
Citat:
Trebuie sa invatam o data si pentru totdeauna ca daca traiesti intr-un stat, respecti legile statului respectiv. S-ar putea sa nu ne placa, s-ar putea sa contravina convingerilor noastre religioase, dar de-aia e lege, sa fie respectata. Incidentul de la Chisinau dovedeste o lipsa de maturitate din partea celor 100 de ortodocsi de acolo, ca sa nu mai zic de popa lor. Citat:
Spune-mi, la tine in oras, minoritatile religioase/etnice nu au dreptul sa se manifeste in spatiul public? |
Citat:
Deci da, au incalcat legea, dar nu cei care au pus acolo menora, ci cei, care din indiferenta au dat aprobare fara sa se gandeasca la sentimentele locuitorilor. Si intr-o democratie hotaraste majoritatea; iar minoritatea se supune hotararii majoritatii. Repet: s-ar i putut gasi o amplasare mai buna, care sa nu deranjeze. Sa nu ne agtam de cei 100 de insi, care au avut curajul de a iesi in fata. Intotdeauna vor fi unii mai curajosi, mai dornici sa se exprime, si altii multi, mai pasivi, dar avand aceeasi opinie cu acestia putini, dar mai curajosi. Sigur, nu au vrut o sinagoga; nu inca. |
http://www.youtube.com/watch?v=al0UZ...layer_embedded
:24: Deci Rep Moldova este cotropita de jidovi, daca nu stiati. A, si Stefan cel Mare "a aparat Moldova de tot soiul de jidovi." Cel putin asa sustine preotul organizator. Singura problema in argumentatia parintelui, este, cred, ca sunt atat de putini evrei ramasi in Chisinau incat chiar nu vad cum ar putea sa cotropeasca o tara. Si cred ca-s si batrani. |
http://www.youtube.com/watch?v=al0UZ...layer_embedded
:24: Deci Rep Moldova este cotropita de jidovi, daca nu stiati. A, si Stefan cel Mare "a aparat Moldova de tot soiul de jidovi." Cel putin asa sustine preotul organizator. Singura problema in argumentatia parintelui, este, cred, ca sunt atat de putini evrei ramasi in Chisinau incat chiar nu vad cum ar putea sa cotropeasca o tara. Si cred ca-s si batrani. Plus ca Stefan cel Mare nu prea a avut treaba cu evreii, mai mult cu turcii, polonii, rusii si altii. A, si daca te uiti bine, o femeie bata matanii ...la statuia lui Stefan? Hmmm. Mare-i gradina Ta, Doamne! Ce le-ar trebui acelui preot si celor care il insotesc este sa mearga undeva intr-o tara unde religia si nationalitatea lor este o minoritate. Si sa fie bine primiti! Poate asa ar invata si dragostea crestineasca, si respectul fata de altii... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:40:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.