Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Pozitia parintelui Cleopa la Bisericile Ortodoxe pe stil vechi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7939)

vivi88 22.08.2011 00:11:28

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 313099)
Deci cine ține calendarul vechi, dar nu e schismatic, înafară de Ierusalim și Muntele Athos?

Rusia si Serbia

vivi88 22.08.2011 00:18:29

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 313113)
Vai Antoni0 te rog sa nu mai vorbesti aiurea, am intrat pe site-ul oficial al "MANASTIRII SLATIOARA" si ce rautati am citit acolo m-au facut sa plang, asa ceva nu am mai citit niciodata.
Nu le este rusine celor ce au scris pe acel site ca Sfantul Parinte Ilarion Argatu este un "cadavru", ca are corpul diform si urat si cate alte tampenii???: "Lăsăm concluziile în seama cititorilor noștri; însă, în cazul părintelui Argatu, se potrivesc următoarele trăsături: este nedezlegat, (neputred), deformat, urât, greu mirositor și pricinuiește frică."
La Boroaia, am fost dupa ce a fost asezat parintele in biserica si a venit o femeie, care a vorbit cu parintele ce tinea slujba sa-i dea voie sa-l vada pe parinte Argatu, care i-a fost duhovnic de cand se stie si parintele i-a permis, dupa ore in sir de lacrimi si rugaminti, sa-i vada chipul descoperit si astfel am reusit si eu cu matusa mea sa aruncam o privire, arata ca si cum ar fi dormit, de culoarea lumanarii, frumos la chip si emana un miros extraordinar. Deci...explica tu aceasta rautate, unde e iubirea de care vorbesc ei, dar ce iubire...macar sa zica adevarul, dar mint cu nerusinare. Asa este o Biserica Adevarata?? Mincinoasa??? Cum pot sa minta in asa hal???
Nu ma crezi? Du-te la Boroaia si convinge-te!

Nu te consuma...nici nu mai intra pe site-urie lor cu apucaturi de secta... au deviat f mult se cred mari traditionalisti, marturisitori si aparatori ai adevaratei credinte; chiar Pr Vlasie zicea ca Patriarhul Ierusalimului i-ar fi zis sa tina tot asa in continuare, ca nici ei nu au de gand sa indrepte calendarul. Ceea ce ma intriga este faptul ca, desi minunile care se petrec an de an in Israel cu adevarat se petrec dupa calendarul iulian si poporul roman nu stie asta. Ma intreb ce s-ar intampla daca toata tara noastra ar vedea cu ochii lor aceste fapte. Firesc ar fi sa tinem odata cu Rusia si Serbia sarbatorile dar nah... daca bisericile ortodoxe universale oricum au comuniune cu BOR... Remarcabil mi se pare doar ca fac Sf Taine constiincios. Lasa-i draga pe stilisti sa creada in moastele Sf Glicherie Marturisitorul. Nu am fost niciodata acolo, nush sa zic daca intr-adevar curge mir sau nu de la racla sa... prefer sa nu spun vreo prostie. oricum am vazut si un film de curiozitate si vi-l recomand si voua: http://www.youtube.com/watch?v=OMtUy2FFOaE
sa-mi spuneti ce parere aveti!

Miha-anca 22.08.2011 00:23:40

Citat:

În prealabil postat de vivi88 (Post 392097)
Rusia si Serbia

Macedonia, Cipru...
Deci practic toate tarile ortodoxe in afara Romaniei.

Noesisaa 22.08.2011 00:57:08

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 392101)
Macedonia, Cipru...

Bulgaria nu, Patriarhia Ecumenica nu.

catalin2 22.08.2011 01:06:00

Citat:

Macedonia, Cipru...

Si Grecia (in afara Muntelui Athos), Bulgaria si Cipru nu cred ca tine calendarul vechi, nu stiu.
Oricum nu are importanta, toate tarile ortodoxe sunt in comuniune. Stilistii nu sunt in comuniune cu BO. Exista si o istorie, serpii din insula greceasca unde veneau de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, odata cu schimbarea calendarului au inceput sa vina dupa noul calendar. Lumina de la Ierusalim nu vine dula vechiul calendar, vine atunci cand Patriarhul Iersualimului tine slujba.

Hector 22.08.2011 08:28:27

Citat:

Macedonia, Cipru...

.....Patr Antiohiei, Alexandriei

Mihai36 22.08.2011 08:39:54

Deci concluzia este ca Dumnezeu binecuvinteaza fara sa tina cont de amanunetele dogmatice. Doar oamenii se lupta intre din cauza acestor mici diferente. Desi ele sint considerate erezii. Asadar unele lucruri sint trecute cu vederea fiindca nzuinta sincera este mai imporanta iar altele nu sint trecute cu vederea iar pasuitele sint pasuite doar pina intro zi.

DragosP 22.08.2011 09:12:18

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 392150)
Deci concluzia este ca Dumnezeu binecuvinteaza fara sa tina cont de amanunetele dogmatice.

Sunt curios ce, din cele scrise aici, te-a făcut să ajungi la concluzia de mai sus.

Hector 22.08.2011 09:16:42

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 392150)
Deci concluzia este ca Dumnezeu binecuvinteaza fara sa tina cont de amanunetele dogmatice.

Este gresita concluzia ta pentru deoarece calendarul nu este un amanunt dogmatic. Calendarul nu tine de invataturile de credinta, dogme, ci de practica religioase a crestinului(ilor). O dogma nu poti sa o schimbi, pentru ca Dumnezeu este in permanenta acelasi. Insa ,,practica" poate fi schimbata.

vivi88 22.08.2011 21:16:43

Mai, dar cineva spunea ca Sfintii Parinti de la Niceea cu altii care au fpst persecutati pentru credinta ca ar fi anatemizat calendarul gregorian...

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:52:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.