Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Marturisire impotriva ecumenismului pana la mucenicie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8000)

andreicozia 06.01.2010 16:31:48

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 197684)
Mie mi se pare ca asta chiar e pura fictiune!

Indeosebi asta cu "ecumenismul ziditor" m-a doborat, e geniala. Parca si vad popoarele ecumenice marsaluind cu zicala asta pe pancarte, spre atingerea celor mai inalte culmi ale progresului duhovnicesc si faurirea omului nou!

Ecumenismul TREBUIE inteles in acest context al intelegerii mutuale ca toti trebuie sa ne unim sa luptam impotriva agresiunii de peste tot asupra fiintei umane care se pravaleste asupra noastra precum in filmul AVATAR :)
Ramanind divizati si invrajbiti, sigur vom pierde lupta

Cu sau fara acordul tau spre asta ne indreptam.

antoniap 06.01.2010 18:41:53

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 197694)
Ecumenismul TREBUIE inteles in acest context al intelegerii mutuale ca toti trebuie sa ne unim sa luptam impotriva agresiunii de peste tot asupra fiintei umane care se pravaleste asupra noastra precum in filmul AVATAR :)
Ramanind divizati si invrajbiti, sigur vom pierde lupta

Cu sau fara acordul tau spre asta ne indreptam.

Uraciunea pustiirii ii este numele ecumenismului. Oricat am cosmetiza aceasta realitate.

Pune matale oaia, capra si lupul sa se uneasca si sa se apere reciproc. Pai lupului cand ii e foame nu se va gandi l a biata oaie. Iar capra nu-si parasi naravul si-i va cere oii smerenie si iar smerenie pana se va vedea chiftelute.

Cum este aparata de agresiuni fiinta umana in aceste vremuri? De ecumenism e nevoie pentru a apara omul cu adevarat?

andreicozia 06.01.2010 18:47:43

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 197736)

Pune matale oaia, capra si lupul sa se uneasca si sa se apere reciproc. ?

Noi oamenii avem posibilitatea de a ne ridica deasupra acestui nivel de dobitoace, ele in schimb nu!

andrei_im 06.01.2010 18:50:59

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 197667)
Mie mi se pare ca am scris destul de civilizat si fara violenta, daca te-am jignit, iarta-ma. Din fragmentele pe care le-ai postat tu am dedus ca oricine ar fraterniza in orice fel cu catolicii, sau eterodocsii in general, este eretic sau devine "latinocugetator". Ergo, pr. Teofil ar trebui sa fie eretic in sensul asta, nu?

eu imi cer iertare, m-am aprins prea tare azi dimineata. nu vreau sa automatizez nimic. daca cineva face la un moment dat o simpla greseala in cugetare, asta nu il face automat eretic. de fapt, nimic nu este automat in credinta, totul este spontan, chiar si raul.
edit: dar daca acea greseala de cugetare se transforma in dogma, atunci da - este erezie

bodyandsoul 06.01.2010 19:12:14

Paie pe foc:

http://www.ortodoxie-catolicism.ro/2...aruta-coranul/

andrei_im 06.01.2010 19:13:45

si in coran scrie ca cel ce crede in treime este spurcat..

andreicozia 06.01.2010 19:20:21

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 197736)

Cum este aparata de agresiuni fiinta umana in aceste vremuri? De ecumenism e nevoie pentru a apara omul cu adevarat?

In satul global NUMAI UNITI vom mai putea supravietui, da este nevoie de un ecumenism cu care si prin care sa realizam ca Dumnezeu este unul si noi toti suntem fii Lui si ai acestui pamint in lupta cu agresorii care string din ce in ce mai mult rindurile. Ramanind in gasti si bisericute in contextul aderarii ca stat trup si suflet la UE si USA, vom fi in cel mai scurt timp terminati.
Este esential sa invatam unii de la altii mai ales de la catolici care sunt mai versati in lupta cu patimile distructive ale occidentului ce sa facem mai ales practic! asa cum noi suntem inca mici copii cu muci la nas..stiind ca Dumnezeu iti da dar in traista nu-ti baga

andreicozia 06.01.2010 19:26:15

Citat:

În prealabil postat de andrei_im (Post 197747)
si in coran scrie ca cel ce crede in treime este spurcat..

Si ce daca?
Nu este problema ta sa-i convingi ca lucrurile stau altfel! Cine esti tu, decit o umbra, un fir minuscul de praf in univers
Lasa-l pe cel care ne-a introdus acest concept sa-i lamureasca adica Dumnezeu!

Nu inteleg de ce te agiti tu asa de mult pentru o entitate care te depaseste din toate pdv si nu are nevoie de avocati la ce putere are. Lasa sa o faca Duhul Sfint!

Ce putem noi NIMIC! decit poate sa punem, ca neandertalii ,mina pe bita si sa dam ca nebunii in dreapta si-n stinga bagindu-le la musulmani si la budisti "mintile-n cap"

bodyandsoul 06.01.2010 19:55:39

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 197752)
Si ce daca?
Nu este problema ta sa-i convingi ca lucrurile stau altfel! Cine esti tu, decit o umbra, un fir minuscul de praf in univers

Nu inteleg de ce te agiti tu asa de mult pentru o entitate care te depaseste din toate pdv si nu are nevoie de avocati la ce putere are. Lasa sa o faca Duhul Sfint!

Ce putem noi NIMIC! decit poate sa punem, ca neandertalii ,mina pe bita si sa dam ca nebunii in dreapta si-n stinga bagindu-le la musulmani si la budisti "mintile-n cap"

Nu musulmanii sunt problema, nici ceea ce cred ei, ci gestul papei. Un om care crede cu adevarat in Hristos, nu face un gest prin care sa arate ca, de fapt, nu crede. E ca si cum il saruti pe Hristos si peste 2 secunde ii dai o palma. Este un comportament duplicitar care indica lipsa de sinceritate. Oare poti avea incredere intr-un astfel de "conducator"?

andrei_im 06.01.2010 20:01:45

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 197752)
Si ce daca?

oricat de pacatosi am fi sfintii parinti ne invata sa aparam mereu adevarul. am mai scris intr-un alt post, atunci cand ti-a daruit Dumnezeu dreapta credinta, acest dar vine insotit de o mare DATORIE, aceea de a-L marturisi. si marturisirea ar trebui facuta si prin cuvinte dar si prin traire. nu inteleg de ce pentru foarte multi, a vadi minciuna dintr-o religie inseamna a da in cap vreunui om..
de fapt eu am precizat acest detaliu din coran ca sa stie toti ce saruta papa...

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:22:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.