![]() |
Cuvinte extraordinare
Fă și tu ca și cum ai crede și să vezi cum și Dumnezeu “se face” ca și cum există! Și provocăm “coincidențe” dintr-acelea.
În esență profit ca să zic: să învățăm, fraților, să chemăm pe Dumnezeu în toate împrejurările, să-i cerem sfat lui Dumnezeu, să mulțamim lui Dumnezeu când ne-a dat ceva ce I-am cerut, să-L întrebăm pe Dumnezeu ce înseamnă asta… și toate nedumeririle noastre. Întâi “Doamne!” să fie în inimile noastre și după aceea tot restul. Dacă vrei să-l vezi pe duhovnicul tău și este la 100 de metri de tine, trebuie să faci 100 de metri și poate altcineva l-a înhățat sau trebuie să iei telefonul și să faci un număr. Pentru Dumnezeu – nici atat: acum poți să zici “Doamne!” și, cum zicea cineva, ai contactat satelitul “Doamne” :-) și să vezi cum “se preface” acest Dumnezeu că există. Parintele Rafail Noica |
Citat:
|
Citat:
Poti ierta si iubi pana la cer, dar totusi si aceste sentimente pot fi tot egoiste..si in vederea " tinerii" partenerului/sotului langa tine..dar fara a incerca sa schimbi ceva si in tine pentru ca el sa fie implinit in cadrul casatoriei. Sunt oameni care raman casatoriti pentru ca le e comod asa, pentru ca sotia gateste bine, pentru ca un divort e prea costisitor pentru bugetul lui...dar practic relatia continua la fel, cu hibele ei, cu defectele fiecaruia, cu sentimentul ca mai bine il mai inseala din cand in cand pe celalalt pentru a putea merge inainte cu o casnicie in care nu se mai simte implinit de muuuult. Pe langa iertare si iubire, cea din urma existand practic de la inceputul oricarei relatii, si deci nefiind de ajuns pentru ca sotul/sotia sa se simta implinita sau asa cum isi doreste sa se simta...ar mai trebui sa ne mai evaluam din cand in cand, sa incercam sa intelegem ce il poate deranja pe cel de alaturi la noi...sa incercam sa ne dam seama pe unde gresim poate... Nu stiu, conceptul acesta de iertate si iubire la maxim vine cumva ca ceva ce poate masca multe si care ne poate situa pe un piedestal al crestinului ideal, al partenerului ideal...in timp ce celalalt vorbeste la pereti si noi contnuam sa ne consideram perfecti, in timp ce celalat se indeparteaza de noi pentru ca "e rau, slab si frustrat din cauza perfectiunii noastre" :4: Cu siguranta cei care inseala, pot insela ( pentru ca mai sunt si unii care inseala fara sa isi poata explica de ce :21:) si pentru ca ajung sa comunice mai bine cu alte persoane, iar cel de acasa sta cu ochii goi si cu mainile in poala si nu intelege de ce trebuie sa i se reproseze lui ceva. Barbatii joaca rolul asta foarte bine...pe oricare l-ai parasi, reactioneaza ca si cum atunci ii spui prima oara lucrurile pe care i le spui, atunci te vede prima oara nemultumita de el, si atunci gandeste pentru prima oara si incearca sa inteleaga ce s-a intamplat cu tine :21: |
Citat:
Toti barbatii cand sunt parasiti, sau pe punctul de a fi parasiti afirma ca sotia/partenera il inseala...Fereasca Sfantul sa recunoasca ca a adus-o la limita si nu mai poate femeia sa il vada in ochi! Nu inseamna ca vai, el trebuie sa greseasca nu stiu cat, sau sa o insele...orice om are limitele lui, si mai ales atunci cand le si expune partenerului in speranta ca va asculta si va incerca sa inteleaga...cel de alaturi chiar trebuie sa incerce sa faca ceva! Da, asta cu tolba plina, suna cam ciudat...am mai vazut barbati care de moment ce muncesc si aduc banii acasa, considera ca sotia e tratata ca o regina...problema e ca o data ce esti casatorit, nu mai evaluezi tu situatia numai prin prisma ta, pentru ca ar trebui sa il intrebi( asta daca nu cumva iti spune deja cum stau lucrurile)si sa il citesti pe celalalt sa vezi daca e multumit, si daca banii sunt totul pentru el.... :4: Exista si oameni care inseala si care vor jumatate din bunuri, chiar daca nu au dat un cent pe nimic din ce vor, insa cu siguranta nu toti sunt asa...iar cand se pune problema unui divort, trebuie analizata situatia foarte bine, nu sa iti spui rapid " Ma inseala si imi vrea casa!" ca sa scapi de remuscari tardive!:67: |
Multumesc celor care mau mustrat si celor care ma sustin si ma rog la bunul Dumnezeu sa va ajute si pe voi sa nu cadeti prada ispitelor si certurilor care fac numai rau .
|
Citat:
- casatoria lui a ajuns intr-un punct in care doar Dumnezeu il poate ajuta. (Dar inaintea lui Dumnezeu nu poti veni oricum, ci trebuie sa te cercetezi si sa vii fara ura, daca este posibil: plin de iertare si iubire). - Omul doreste sa-si salveze casatoria si a declarat ca-si iubeste sotia (am presupus ca este dispus sa treaca cu vederea scaderile ei, ca este dispus sa dea de la el, sa renunte etc.) Evident, daca ar fi fost alta situatie, poate altele ar fi fost si sfaturile. Dar acum nu mai merge: cumpara-i o floare, ascult-o, mergeti in parc la plimbare.. @Andrusca: spui ca iubirea nu trece peste adulter. Ba trece. Am o fosta colega (fotomodel de profesie) care a fost inselata sistematic de sot. Nu s-a despartit de el.. Mai mult, a incercat intotdeauna sa protejeze copiii. Sincer nu stiu ce mai face in ziua de azi (nu am mai vorbit de juma de an), dar situatia ei a durat ani. Nici macar nu este crestina (ca sa cauta un sprijin la Dumnezeu.. sau rasplata). Este singura in lupta ei. Eu sunt impresionata de eforturile si rabdarea ei. Spui: Citat:
Cred ca daca ar ierta cu adevarat si ar iubi.. sotia ar intelege asta. Dar cat timp pune dreptatea in fata (adica ea mi-a gresit, ea nu m-a inteles etc..) nu va ajunge departe. Din experienta mea (sper sa nu-mi para rau ca aduc lucruri de acasa): am trecut printr-o perioada grea, cand sotul s-a indepartat de mine.. Evident ca din exterior, nimic nu parea schimbat.. faceam exact aceleasi lucruri ca inainte, imi cumpara ocazional cadouri scumpe.. nu-mi lipsea nimic, teroretic. Dar eram nefericita. Pana intr-o zi cand a venit de la munca, i-am pus mancarea in fata, el s-a uitat la mine si a spus: dar tu ai mancat? Atunci am stiut ca lucrurile sunt diferite si m-am bucurat. Este greu de explicat cum un moment cotidian simplu constituie o amintire frumoasa. Este diferenta intre a face ce trebuie si a iubi. Simplu fapt ca m-a privit (ca si cum ar fi constientizat asta esti tu, acesta sunt eu, suntem aici amandoi.. eventual, tu esti cam slaba :)) si mi-a pus o intrebare banala (care inseamna ca s-a pus in locul meu).. inseamna mai mult decat un cadou impersonal care marcheaza statutul social atins de barbat. (dar evident nu pot sfatui "intreaba sotia daca a mancat", e hilar.. doar am vrut sa arat ca ceea ce numesc eu iubire sparge patternurile din mass media) Nu am alt sfat pt el decat sa-si iubeasca sotia cu adevarat (asta implica si iertarea) si neegoist. Poate ea va simti. Pote sunt eu f idealista, dar eu chiar simt cand cineva ma place, simt si dispretul sau antipatia, indiferent de ceea ce face sau zice persoana din fata mea. Citat:
Daca nu ai copii, poate nu este mare lucru daca el castiga mult sau nu. Dar daca esti mama, diferenta este enorma. Te elibereaza de un noian de griji si ai resursele emotionale pe care le poti indrepta catre copii. Nu minimizati efortul facut de Eduard pt familie. |
Citat:
|
Citat:
Ceva de genul am vrut sa exprim...ca nu trebuie sa isi spuna ei ca au fost soti si tati de nota 10, pentru ca nu e de ajuns, trebuie sa vada ce a impins-o de fapt pe sotie sa ajunga sa isi doreasca divortul de ei, asta e cel mai important lucru de facut. Ceea ce spun nu se adreseaza lui Eduard, pentru numai el stie cel mai bine ce a condus la aceasta situatie, ci celorlati useri barbati, care dau cu usurinta sfaturi de genul " Pai vad ca tie iti pasa mai mult de copil, decat ei...ia-i totul sa vada cum e!' ca si cum asta ar fi solutia...constrangerile de acest gen, cand poate femeia are si ea motivele ei plauzibile si poate ca nici nu inseala de fapt...zic si eu! |
Citat:
|
Citat:
dar fata asta traieste in usa, casatorita cu american |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:15:59. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.