![]() |
Citat:
Dar mai intii vorba lui Voltaire, haideti sa definim termenii de discutie: Ce inseamna MODELUL MD? Ce stim noi despre felul in care MD l-a crescut pe Hristos? De ce oare l-a "scapat din miini" cind acesta a plecat la 12 ani in pustie..si s-a mai intors la 30. Daca tie ti-ar face copiii tai asa ceva, tu ai continua sa urmezi si sa promovezi cu atita patos si rivna acest model? Maica Domnului este o fiinta deosebita din alte pdv, duhovnicesti dar literal, nu prea vad nimic iesit din comun fata de o alta mama grijulie, insa pina la 12 ani, ca mai tirziu nu mai stim, ce s-a mai intimplat |
Fie slavita. Amin.
|
Citat:
Si cate a facut Maica Domnului prin acel: fie mie dupa cuvantul tau... Oare daca era o femeie, o mama mai vrednica ca ea, n-ar fi ales-o mantuitorul? |
Iertare ca intervin: observatia lui andreicozia cu privire la contextul istorico-social al perioadei in care s-a intrupat Hristos e buna. Atunci nu exista conceptul de cariera (sa nu mai vorbim de femeia de cariera :) ) insa desi background-ul difera personajele pot ramane aceleasi.
Maica Domnului e mama prin excelenta. "Maica universala" daca nu e prea fortata expresia. Ca despre mame vorbeam si despre femei :) Pe cruce fiind Iisus, aproape de a-si implini misiunea pentru care venise, si deci de a parasi lumea si pe mama sa, i-a cerut sa ocroteasca alt "prunc". Aratandu-l pe ucenicul sau iubit i-a spus: "Femeie, iată-l pe fiul tău! Iar lui Ioan: "Iata pe mama ta!" Ce cred eu ca s-a facut prin asta? Pai s-a facut minune mare ca nimeni nu e orfan daca crede in Maica lui Dumnezeu si nici o mama nu plange nemaingaiata (nici un suflet macar nu ramane nealinat in durere) daca se roaga Celei Preacurate. bmadalin subscriu la ce ai scris: daca era alta femeie mai vrednica de a se numi femeie si mama atunci Mantuitorul ar fi ales-o pe aceea. |
Cea mai mare erezie...citeste ateule...lasa falsitatea omului initiat!!!
Citat:
Nu va temeti frati crestini...Ateii sunt "neghinele"acestui pamant, serpii taratori ai lumii, Maica Sfanta a calcat pe capul sarpelui... Prin FEMEIA aleasa de Dumnezeu, a venit renasterea omului vechi in cel nou Prin EA...pacatul Stramosesc a fost starpit... Uitati-va la acesti LUPI din FORUMUL CRESTIN...ce-si spun ortodocsi..."Piei satano!"...asta veti auzii... Acum dau "copy-paste" la cuvintele Domnului nostru din Sfanta Scriptura: Sf.Apostol Luca 42. Iar când a fost El de doisprezece ani, s-au suit la Ierusalim, după obiceiul sărbătorii. 43. Și sfârșindu-se zilele, pe când se întorceau ei, Copilul Iisus a rămas în Ierusalim și părinții Lui nu știau. 44. Și socotind că este în ceata călătorilor de drum, au venit cale de o zi, căutându-L printre rude și printre cunoscuți. 45. Și, negăsindu-L, s-au întors la Ierusalim, căutându-L. 46. Iar după trei zile L-au aflat în templu, șezând în mijlocul învățătorilor, ascultându-i și întrebându-i. 47. Și toți care Îl auzeau se minunau de priceperea și de răspunsurile Lui. 48. Și văzându-L, rămaseră uimiți, iar mama Lui a zis către El: Fiule, de ce ne-ai făcut nouă așa? Iată, tatăl Tău și eu Te-am căutat îngrijorați. 49. Și El a zis către ei: De ce era să Mă căutați? Oare, nu știați că în cele ale Tatălui Meu trebuie să fiu? 50. Dar ei n-au înțeles cuvântul pe care l-a spus lor. 51. Și a coborât cu ei și a venit în Nazaret și le era supus. Iar mama Lui păstra în inima ei toate aceste cuvinte. 52. Și Iisus sporea cu înțelepciunea și cu vârsta și cu harul la Dumnezeu și la oameni. Deci...Atee sau Ateule...s-a coborat in Nazaret...si le era supus...la provaduit a iesit la 30 de ani...si-a provaduit timp de 3 ani. Credeti mai paganilor,pentru ca... mai este putin timp pentru mantuire. http://www.youtube.com/watch?v=D00g_...eature=related |
Citat:
Iarta-ma suriora intr-un Hristos ca te-am lasat singura in lupa cu sarpele-nveninat, dar din umbra eu te-am vegheat...si fierbinte eu m-am rugat... Domnul sa-ti dea putere sa biruiesti...si pe satana sa-l strivesti Draga mea...eu sunt un nimeni, dar vei vedea ca Maica Sfanta v-a veghea mereu asupra ta. Ce urat,...se discuta aici despre prototipul "FEMEII" SI SALBATICII ASTIA...ataca viata personala a omului ce-si exprima parerea... am uitat...citez din spusele unui ateu:"eu nu judec mi-am dat cu parerea"... Apostolul Pavel ne spune:"viata-i o continuua lupta" Nu deznadajduii EL...este acolo ...langa tine si cu tine! Sanatate la toti ce-i dragi tie si mantuire! sa nu uitam...celula de baza a lumii acesteia este FAMILIA Este o "institutie" mult incercata... un copil are nevoie de ...TIMP petrecut cu el, care se defineste EDUCATIE... Dragostea de mama nu poate fi inlocuita cu nimic de pe acest pamant Dragostea de mama nu pizmuieste,ea cladeste... iti dedic acest "copy-paste" http://www.youtube.com/watch?v=M-HA4...EABA2&index=24 |
Duhul Maicii sa se pogoare pe tine Anna(nume sfant...)
Iertare dragi crestini,dar nu pot sa accept aceste injurii la cele Sfinte
Adica D-zeu a ingaduit, ca Maica Domnului sa fie singura Femeie care a intrat in Sfanta Sfintelor...si ei...ei... ah...Doame asta-i blasfemie! acesta-i forum crestin ,nu ECUMENIC... ce faceti fratilor... ii mai lasati mult... Amin |
Nu stiu cum este pentru alti utilizatori ai acestui forum,insa mie mi se pare deosebit de deranjant si jenant ca o persoana,indiferent de motivatiile si dreptatea pe care le are sa inceapa sa arunce cu tot felul de epitete in alti utilizatori care nu ii impartasesc opiniile,pe principiul ca cine nu este in asentimentul sau si indrazneste sa aiba o opinie diferita,automat este impotriva lui si a crestinismului.
Nu suntem pe acest forum sa facem pe justitiarii si pe emisarii lui Dumnezeu,ci sa ne impartasim niste opinii,mai mult sau mai putin corecte,in limita bunului simt si pastrandu-ne cumpatul. Asa ca,draga frate,care tot ridici valuri,sa stii ca vremea Inchizitiei a apus demult,iar daca nu poti purta cu calm si civilizat o discutie,nu te obliga nimeni sa scrii aici. |
Sa nu iti imaginezi ca daca faci circ pe forum si deraiezi intr-un asemenea stil (pentru ca un om echilibrat,cu iubire de Dumnezeu este blajin,smerit,iubitor de oameni,stie sa vorbeasca si cu credinciosul si cu pacatosul,chiar presupunand prin absurd ca epitetele pe care le arunci in dreapta si stanga fara nici o urma de discernamant ar fi reale) vei obtine altceva decat sa te pui singur intr-o lumina indoielnica.
Ma bucur ca ai postat regulamentul,poate te straduiesti sa il recitesti cu calm pentru tine,ca sa vezi cate reguli incalci chiar tu insuti. Pace si lumina in minte si suflet! |
Citat:
Daca nu se stie foarte multe despre EA, este tocmai pentru ca EA din SMERENIE nu a dorit sa se stie.. Unde sunt urmelele femeilor de cariera? Unde sunt urmelele directoarelor de holdinguri? Unde sunt urmelele ministrilor? Unde sunt urmelele imparateselor??? Dar urmelele mamelor SFINTE? Dar urma Stapanei?? Dar urma sotiilor ce si-au inchinat viata Lui Hristos si au urmat EXEMPLUL IN SMERENIE si Iubire al Stapanei?? Nu pot fi de acord cu tine aici, oricat de drag mi-ai fi. NU POT! Ca societatea moderna infiereaza femeile blande, casnice, ca le fac inapoiate, ca le obliga efectiv sa traiasca in ton cu societatea...asta e altceva. NU inseamna ca ASTA e normalitatea... Si nu e vb de Occcident de diaspora sau de mintea mea ingusta (poate) ci e vorba de exemplul Maicii DOMNULUI> Intelegi??? Priviti calendarele, sunt PLINE de MAME SFINTE. Ori acestea au lucrat Andrei? Ori acestea au fost directoare de holdinguri?? NU!! Au fost mame inapoiate in mentalitatea societatii de astazi. Stiu, imi vei spune ca traim alte vremuri..m-am saturat sa tot aud asta Andrei... Uite in aceste vremuri eu inca mai cunosc mame ce duc viata de mucenite. Mame ce au cate 12 copii. dar daca le privesti sunt pline de lumina si bucurie mereu. Niciodata nu se plang, nu spun ca sunt obosite. oare cine cuteza sa spuna ca si-au ratat viata pentru ca au ales sa creasca copii in loc sa ia anticonceptionale si sa duca o viata prospera????? Cine??? Eu una , nu!! Dar! Viata acesta ca sa fie pe drept inchinata Domnului si Maicii Domnului trebuie sa aibe ca punct de plecare SMERENIA SI IUBIREA ADEVARATA. Ori acesta le simte/cunoaste DOAR una care traieste in smerenie. Una care cauta dupa putinta sa urmeze modelul Stapanei. Vorba aceea ca in spatele fiecarui barbat puternic sta de fapt o femeie puternica este adevarata... Iarta-ma Stapana pentru vorbele mele proaste despre Tine. Din adancul inimii stiu ca Nu exista limba sa poata grai cum se cuvine un cuvant despre Viata, Smerenia si IUBIREA TA DE MAMA. Despre femeia casnica...sau de alta religie NU vorbim aici de lenese, de femeii care au o situatie materiala buna si nu necesita sa munceasca, ci de acelea care au inteles cu adevarat ce inseamna FAMILIA. Una ca aceasta NU plange dupa haine scumpe si coafor, nu este in ton cu moda, nu plange dupa pahare de cristal si mancare chinezeasca, ci face TOTUL cu IUBIRE si NU se simte nici sluga, nici rob, nici folosita. Femeia care NU are in inima niciun model, le lipseste CREDINTA, isi va cauta "modele" de viata in Oprah sau Dumnezeu mai stie pe unde.. Vorbim de societate..dar societatea ASTA ne educa spre eliminarea inhibitiei,,,spre eliminarea rusinii...spre eliminarea indobitocirii...hai sa dovedim ca suntem libere si sa iesim goale pe strada.... Dar daca este atat de buna societatea....de ce exista atatia psihologi? Atatea sinucideri?? Atatia copii drogati?? Atatia copii maltratati??? Atata timp cat mai exista atatia copii bolnavi, drogati, beti si sinucigasi... arata ca noi mamele ( indiferent de religie de mentalitatea de tara de statut ) am uitat sau mai rau REFUZAM sa mai fim MAME. Ma uit pe la filmele astea americane, cati copii sunt traumatizati pentru ca mama NU a ajuns la o serbare. Pentru ca mama este mereu plecata... ori fi insiprate din viata, nu?? Mama nu este cea care poarta copilul in pantece, ci cea care isi dedica viata spre educatia , cresterea lui. Le dam masina la 18 ani si case, le lasam averi pe maini dar NU le dam un SCOP in viata!!! De aceea ajung ori sa se sinucida ori sa se dorgheze pentru ca NU SE MAI POT BUCURA DE NIMIC. De ce oare??? Pentru ca nu au NIMIC frumos din trecut care sa se lege.. Nu au o masa luata impreuna. Nu au mirosul mamei. Nu au amintirea povestii citite inainte de culcare. Nu au nimic. aaa ba da. am uitat.. au! Un munte de aur si o mare de jucarii stricate... Stricare de durere in noptile cand mama era la o intrunire de afaceri iar el era singur si speriat cand a avut un cosmar.... Fratilor, fara un scop bine definit ( Mantuirea) in viata nu esti decat o frunza in vant. Vantul este societatea care te "flutura" cum vrea ea. Daca nu ai scopul.. Esti doar un mort viu. Atat! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:41:41. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.