Radu32 |
18.09.2010 20:46:32 |
Citat:
În prealabil postat de iustin10
(Post 198361)
"Cred Doamne,ajuta necredintei mele "
"Adu mana ta Tomo,si pune-o in coasta Mea,si nu fii necredincios ci credincios"
Se vede ca Domnul nu a respins pe cei care se indoiesc de El.Atunci,pe vremea sa, era orcum mai greu sa te indoiesti de El,caci Il vedeai,si vedeai minunile Sale
Si eu am adesea indoilei .Iar a te indoi ,ce inseamna, decat a nu crede in existenta Lui?
V-as ruga sa imi spuneti ce argumente de natura logica aveti pentru a crede in Iisus Hristos ?
Si inclusiv ce argumente de natura duhovniceasca,de traire,dincolo de logica,va provoaca credinta in El ?
P.S. Cei mai avansati in ale credintei sa ma iertati daca vin cu o intrebare asa 'de baza',dar cred ca poate ajuta multora care sunt mai incepatori
|
eu iti livrez un argument de logica bruta, cred, pe care chiar si omul de neandhertal, cred ca l-ar fi intels la vremea lui !
astept orice ateu cunoscator de psihologie umana sau a maselor sa ma contrazica !
Se stie clar ca Isus isi formase un grup de adepti sinceri si dezinteresati,care aveau o provenienta sociala simpla, umila chiar !
Omul simplu are uneori si o gandire simpla si eficienta !
Daca Cristos nu mai invia din morti si nu li se arata ,asa cum a promis, oamenii aia nu mai erau in stare sa mai creada in el, nu mai aveau curaj nici macar sa isi mai aminteasca de El !
Pentru ca oamenii aia au trait dupa rastignire intr-o atmosfera de teroare si frica, literalmente se zice undeva intr-un verset, ca atunci cand cristos a mers sa intre la ei ai aveau usa inschisa si erau refugiati intr-o casa de frica iudeilor !
pai acesti oameni fricosi,asupra carora plana ura si moartea ,mai erau ei in stare sa predice,...ce ? Un mort ! Mai erau ei in stare sa moara pentru un om mort ?
Nu !
Clar pe cale logica, Cristos a inviat !
Numai asa, a putut da apostolilor curajul de a continua ,curajul evidentei !
|