Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Impartasania (Taina Euharistiei) (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5020)
-   -   Rugaciunea neincetata (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8140)

Daniel777 12.09.2010 21:58:31

Cate boabe trebuie sa aiba un metanier si care este tehnica numararii?

Carmen FUNIERU 12.09.2010 22:45:41

Cred că patimile cu care mă lupt (mândrie, lene, etc), mă împiedică de a rosti mai des această rugăciune. Personal, nu o spun decât atunci când simt că pot aceasta.
Deși îmi pare rău că nu o pot rosti mai des, nu încerc să îmi impun un program forțat de rugăciune.
Și de obicei o spun incomplet: "Doamne Iisuse, miluiește-mă".
Sunt momente când simt nevoia să mă rog Maicii Domnului: "Maica Domnului, ajută-mă!"
Iar când sunt prea obosită, mai ales seara, zic doar "Doamne miluiește", cântat (asa cum se cântă la biserică).

dorinastoica14 12.09.2010 22:58:55

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 287858)

Pentru călugări 3oo ,iar pentru mireni 33 de noduri.Este o tehnică specială de împletire a mătăniilor astfel încât firele sunt suprapuse mereu sub formă de cruce.

Iubirea 13.09.2010 14:45:06

Cine nu are acces la metaniere (mai ales cei din strainatate)...puteti sa va insirati pe ata sau pe elastic un numar de margele iar la finalul lor sa puneti o margea mai mare ca sa stiti ca acolo se termina siragul...cu acestea in mana faceti rugaciune.

De ex: Aveti un sirag cu 33 margele...spuneti Tatal nostru tinand o margea intre degete, dupa ce ati terminat rugaciunea, luati alta margea si repetati rugaciunea, apoi luati alta margea si tot asa pana ajungeti la margeaua mare...si asa veti sti ca in ziua respectiva ati spus o rugaciune de 33 ori.

Asta in cazul in care vreti sa spuneti o singura rugaciune de mai multe ori...insa pt incepatori eu recomand sa cititi acatiste si rugaciuni din cartile de rugaciuni...pentru a va ruga pe metaniere si sa nu va pierdeti discutia cu Dumnezeu pentru ca sunteti atenti la numar, ceas...etc va trebuie ceva exercitiu de concentrare atunci cand cititi...caci si atunci vine vrajmasul si va duce gandul la tot felul de alte treburi si probleme personale...

Abia cand ati reusit sa cititi o perioada de timp rugaciuni fara sa va abateti gandul de la ele, puteti incepe rugaciuni pe numar tinand metaniere intre degete.

Doamne ajuta!

gabriela8 13.09.2010 17:39:51

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 287858)

Eu stiu ca are 33 de boabe si atunci cand il folosesti nu mai ai grija socotelii ci pur si simplu te rogi, socoteala o poti tine ca numar de metaniere, e mai usor... Rugaciunea si metania daca nu e facuta cu gandul la Dumnezeu, putem face cu miile ca se pierde valoarea lor...de aceea sa nu ne incurcam in numaratoare!

cristian67 20.09.2010 17:54:26

gheronda ambrozie lazaris

,,Dumnezeu nu ne judeca pentru ca avem caderi,ci pentru ca nu ne ridicam''

cristiboss56 18.10.2010 23:39:15

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 288079)
Eu stiu ca are 33 de boabe si atunci cand il folosesti nu mai ai grija socotelii ci pur si simplu te rogi, socoteala o poti tine ca numar de metaniere, e mai usor... Rugaciunea si metania daca nu e facuta cu gandul la Dumnezeu, putem face cu miile ca se pierde valoarea lor...de aceea sa nu ne incurcam in numaratoare!

Păi ce rost ar mai avea , de nu avem gândul la Dumnezeu ! Mai degrab încurcăm numărătoarea decât să fim cu gândul hai -hui !

Ana-Maria N 19.10.2010 10:07:17

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 205331)
Te-as contrazice totusi putin:

Apostolul Pavel spune : Neincetat va rugati!

Si din scrierile Sfintilor Parinti putem afla ca nu ne putem ruga neincetat,decat daca folosim rugaciuni scurte,dintre care cea mai folositoare este: Doamne Iisuse Hristoase ,Fiul lui Dumnezeu,mantuieste-ma pe mine, pacatosul!

'' Trebuie sa invatam a chema numele lui Dumnezeu mai mult decat a respira, in toata vremea si in tot locul si la tot lucrul. Apostolul zice : ' Rugati-va neancetat ', adica ne invata sa avem aducere-aminte de Dumnezeu in orice vreme, in orice loc si in timpul oricarui lucru. Daca faci ceva, trebuie sa ai in minte pe Creatorul lucrurilor; daca vezi cerul, pamantul, marea si tot ce se afla intr-insa, minuneaza-te si preaslaveste pe Cel ce le-a zidit; daca te imbraci cu hainele tale, adu-ti aminte cine ti le-a dat pe acestea si multumeste-I Celui care are grija de viata ta. Ca sa spun pe scurt, orice miscare sa-ti fie pricina de aducere-aminte si de preaslavire a lui Dumnezeu. Si iata in acest fel tu te vei ruga neancetat, iar sufletul tau se va bucura totdeauna de aceasta.'' ( Pelerinul Rus )

Daniel777 26.11.2010 23:43:10

* Spuneți rugăciunea; aceasta sfințește gura, sfințește aerul, sfințește locul în care a fost rostită.
* Prin citire, prin convorbiri duhovnicești, îl lovești pe vrăjmaș în cap, peste picioare, peste mâini. Prin rugăciunea minții îl lovești în inimă, de aceea și reacționează atât de cumplit.

Daniel777 26.11.2010 23:55:52

Sfantul Efrem Athonitul

* Să nu lăsăm mintea noastră să rătăcească fără scop. Să-i dăm de lucru numele lui Hristos și al Maicii Domnului. Să cugetăm la moarte, la Judecată, la cum să facem binele, la cum să-L mulțumim pe Dumnezeu… De vreme ce microbii umblă și ne molipsesc cu gânduri rele, noi să ne apărăm cu rugăciunea:
Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă; Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, ajută-mă; Doamne Iisuse Hristoase, mântuiește-mă.
Rugându-ne, asigurăm sufletul nostru, îl păstrăm sănătos, curat și pregătit.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:55:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.