Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Provenienta credintei. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8148)

Bilibox_ 03.02.2010 07:33:10

Si de ce sa nu se roage la Brekyirihunuade ?

umilul 03.02.2010 09:54:35

Iertati-ma !!

Dupa parearea mea credinta iti este insufletita de Duhul Sfant si de Dumnezeu prin Fiul Lui Iisus Hristos Mantuitorul nostru intr-un cuvant Sfanta Treime. Sunt doua planuri dupa mine, unul ce tine de vointa umana si unul ce tine de Sfanta Treime. Primul te indemna prin vointa ta sa-l descoperi pe Dumnezeu daca asta vrei cu adevarat prin prieteni sau prin familie, si al doilea plan ce tine de Sfanta Treime deoarece Te lasa sa o descoperi si sa te apropii de ea indiferent ca esti pacatos sau ba. Credinta se naste din iubirea pentru Mantuitorul nostru Iisus Hristos care S-a rastignit pentru noi pe Sfanta Cruce ca sa spele pacatele stramosilor si parintilor nostri si de ce nu chiar pentru ale noastre, pacate pe care le savarsim zi de zi. Credinta se naste din dragostea de Mama pe care a avut-o Preacurata Nascatoare de Dumnezeu Fecioara Maria care si-a vazut Fiul rastignit pe Cruce pentru nici o vina. Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!

Florin-Ionut 03.02.2010 10:13:59

Citat:

În prealabil postat de Bilibox_ (Post 207556)
Si de ce sa nu se roage la Brekyirihunuade ?

Daca imbratisezi o religie, e bine s-o faci in mod rational, adica sa te gandesti bine mai intai. Daca pe tine te multumeste teologia lui Brekyirihunuad, atunci esti liber sa faci ce vrei.

Noua ne-a spus Dumnezeu asa: cautati si veti afla! Niciodata nu a zis: credeti si nu cercetati.

ai2 03.02.2010 10:49:43

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 207573)
Daca imbratisezi o religie, e bine s-o faci in mod rational, adica sa te gandesti bine mai intai. Daca pe tine te multumeste teologia lui Brekyirihunuad, atunci esti liber sa faci ce vrei.

Noua ne-a spus Dumnezeu asa: cautati si veti afla! Niciodata nu a zis: credeti si nu cercetati.

Iti dai seama ce patesti daca ai ales D-zeul gresit? Daca ala care te-a multumit mai tare e de fapt ala gresit? Te-a ademenit cu promisiuni false si sa vezi tu ce patesti pentru asta!

Cat despre modul rational cu care cica trebuie sa imbratisezi o religie, sa inteleg ca esti impotriva botezului? Ma refer evident la botezul copiilor la cateva luni.

Florin-Ionut 03.02.2010 11:49:33

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 207579)
Iti dai seama ce patesti daca ai ales D-zeul gresit? Daca ala care te-a multumit mai tare e de fapt ala gresit? Te-a ademenit cu promisiuni false si sa vezi tu ce patesti pentru asta!

Cat despre modul rational cu care cica trebuie sa imbratisezi o religie, sa inteleg ca esti impotriva botezului? Ma refer evident la botezul copiilor la cateva luni.

Treaba cu alesul gresit e extrem de complicata. Sa-L lasam pe Dumnezeu sa judece - si eu cred in dreptatea si mila Lui. Fiecare va fi judecat functie de fiecare secunda a vietii sale si va ajunge intr-o pozitie existentiala care corespunde alegerii proprii. Eu nu cred in cazanul cu smoala, daca tot e sa gandim rational. (Din cate stiu, numai musulmanii afirma ca daca nu esti in religia lor, te duci in iad.)

Sa luam cazul tau: parintii te-au botezat ca ortodox sperand sa fii crestin, dar tu ai ales sa fii ateu. Poti sa le ceri socoteala parintilor tai, ca te-au botezat dupa credinta lor. Dar vezi bine ca in religia mea libertatea e la locul cel mai de cinste, alaturi de ratiune si sentimente facandu-te sa semeni cu Creatorul Insusi. Pe Care tu Il negi, pentru ca esti liber s-o faci. Deci botezul nu te constrange sa urmezi vreo cale, nicidecum... Pe cand vezi in alte religii si locuri din lumea larga ce patesc scepticii, chiar si in 2010!

iustin10 03.02.2010 12:03:46

Pe tot mai multe topicuri de pe acest forum s-a ajuns la concluzia ca Dumnezeu va judeca toti oamenii functie de dragostea care au avut-o fata de aproapele. Bineinteles cei care au avut si o lege,vor fi judecati si dupa aceea lege(adica dupa ajutorul care l-au avut)
Deci nu conteaza in ce Dumnezeu crezi,sau daca esti ateist sau nu .(vorbesc de cei care nu il cunosc sau nu il cunosc complet pe Hristos)
Caci un ateist se poate mantui inaintea unui ortodox,asa cum un vames si o desfranata inaintea unui om al legii.
Conteaza doar masura in care acela accepta in sufletul sau legea dragostei fata de aproapele,si masura in care o promoveaza si o indeplineste .
Doar asa va ajunge,in timp,intreaga omenire la cunostinta ca exista un Dumnezeu unic ,si ca El s-a aratat noua o singura data ,intr-un singur fel,prin Iisus Hristos.

topcat 03.02.2010 12:38:40

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 207600)
Doar asa va ajunge,in timp,intreaga omenire la cunostinta ca exista un Dumnezeu unic ,si ca El s-a aratat noua o singura data ,intr-un singur fel,prin Iisus Hristos.

Pina nu veti transforma "aproapele" in "departele" nu veti putea vorbi de "intreaga omenire". Deocamdata e vorba de "tribul meu".

gavriil 03.02.2010 12:53:32

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 207612)
Pina nu veti transforma "aproapele" in "departele" nu veti putea vorbi de "intreaga omenire". Deocamdata e vorba de "tribul meu".

Ai dreptate.
Unii crestini au ajuns la acet departele dar sint putini.

georgeval 03.02.2010 13:05:30

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 207504)
Credinta este o convingere. Credinta celor mai multi oameni este o simpla proiectie a mintii lor, un act al imaginatiei, pentru ca ei se multumesc cu aceasta credinta si nu fac pasul sa verifice daca ceea ce cred e adevarat sau nu.

La fel de mult gresesc si ateii fiindca nici ei nu fac pasul de a verifica daca Dumnezeu exista sau nu.

Începutul vietii de credinta e normal sa vina din lecturi sau discutii cu alti oameni oameni si sa fie un simplu act intelectual si nimic mai mult. Dar nu trebuie sa ramânem aici, trebuie sa-L cautam pe Dumnezeu în prezent, nu în cartile scrise cu sute si mii de ani în urma.

Asa este. Credinta ca relatie personala cu Hristos nu se confunda cu o simpla convingere sau acceptare a unor principii. Pentru foarte multi credinta este un aspect teoretic si mai putin un aspect practic- increderea mea intr-un Dumnezeu personal.

iustin10 03.02.2010 14:45:17

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 207612)

frumos spus

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:02:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.