Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Papa le cere preotilor sa-si faca blog-uri (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8221)

sophia 25.01.2010 20:17:30

Exista si maici si calugari care au blog: Maica Siluana, un monah Laurentiu parca..., preotul Danion Vasile etc.
Si m-am mirat f.mult la monahi, dar uite asa poate lumea sa puna intrebari si sa afle. Desi monahii dau sfaturi mai aspre decat preotii...
Si multe biserici au pagini de internet. Schitul Darvari a avut chiar si forum. S-a inchis (temporar se spune).
Eu gasesc pozitiv acest lucru.

anaana71 25.01.2010 21:24:11

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 204777)
Am dat pe internet de-a lungul timpului peste multe bloguri si site-uri ale preotilor,Sfintilor parinti,Bisericilor...Nu cred ca este un lucru rau...Decat sa citesti un blog in care se vorbeste despre Sexy Braileanca mai bine un blog despre religie,crestinism,Dumnezeu.

site-urile sunt ok, ca-s verificate...dar blogurile.... nu prea, ca-s personale, nici nu stii daca cel care scrie este preot sau nu.

windorin 26.01.2010 10:02:08

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 204783)
Exista si maici si calugari care au blog: Maica Siluana, un monah Laurentiu parca, preotul Danion Vasile etc. Si multe biserici au pagini de internet. Schitul Darvari a avut chiar si forum. S-a inchis (temporar se spune). Eu gasesc pozitiv acest lucru.

Danion nu este preot.
Da, este un lucru bun, atata timp cat nu sunt fortati a face aceasta si cei care nu se simt facuti pentru aceasta lume virtuala.

costel 26.01.2010 10:23:53

Eu nu mi-as dori ca acest lucru sa se petreaca si in Ortodoxie. Atunci cand preotul are timp, el trebuie sa stea in biserica, nu in fata unui calculator. Iar daca nu are timp si pentru Biserica, trebuie sa-si faca.

Nu poate pune epitrahilul peste un om aflat in fata calculatorului. Iar epitrahilul i-a fost dat spre purtare, nu spre a fi pus pe umeras.

Noesisaa 26.01.2010 13:09:08

Ideea cred ca era nu ca papa le cere preotilor sa-si faca blog, ci ca ii incurajeaza sa se foloseasca de mijloacele moderne de comunicare. Pana la urma sunt oameni care habar n-au cum sa deschida un calulator, cum sa le ceri sa-si faca blog sau sa faca podcasturi?

anaana71 26.01.2010 13:17:25

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 204909)
Ideea cred ca era nu ca papa le cere preotilor sa-si faca blog, ci ca ii incurajeaza sa se foloseasca de mijloacele moderne de comunicare. Pana la urma sunt oameni care habar n-au cum sa deschida un calulator, cum sa le ceri sa-si faca blog sau sa faca podcasturi?

nici mama nu stia, acum stie :21: mi s-ar parea mai normal, daca tot e sa folosesc mijloacele moderne, sa cheme lumea la biserica. stii ca drumul catre iad este pavat cu bune intentii. o sa auzim de sponedaniile on-line si o sa ne uitam la slujba din patul de acasa. :33:

Noesisaa 26.01.2010 13:27:01

Iti dai seama ca nici un preot normal la cap n-ar oferi spovedanii online. Este cred un pas foarte mare de la a avea un blog pe care pune orele de slujba, cand poate fi gasit, cateva informatii utile, poate si predica din duminica trecuta, pana la a spovedi online, ceea ce orice preot stie ca nu e posibil.

anaana71 26.01.2010 13:40:18

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 204912)
Iti dai seama ca nici un preot normal la cap n-ar oferi spovedanii online. Este cred un pas foarte mare de la a avea un blog pe care pune orele de slujba, cand poate fi gasit, cateva informatii utile, poate si predica din duminica trecuta, pana la a spovedi online, ceea ce orice preot stie ca nu e posibil.

eu as spune site, si nu blog.
uite un site bine facut:
http://www.parohiamacin4.org/programul_slujbelor.htm
imi place site-ul facut de parintele Istrati, nu-si da cu parerea, nu are reclame din ziare, si daca doresti sa stii mai multe are linkuri utile.
mie blogul mi se pare mai pervers, nu stii daca acolo este un preot sau nu.
nu m-ar deranja daca fiercare biserica ar avea o pagina de net, unde sa gasesti programul slujbelor, orele la care se tin, etc.
Preotul Istrati are in programul slujbelor, un lucru extrem de important, care in multe biserici nu am vazut, si anume in fiecare Duminica este cateheza.

Noesisaa 26.01.2010 14:03:16

:) Cred ca esti putin cam prea rigida. :)

Daca un preot poate sa tina o predica, unde bineinteles nu doar citeste ceva care au scris altii, ci vorbeste destul de personal, cred ca poate si sa scrie cateva ganduri personale, fiindca doar a trecut printr-o facultate, stie ce e permis, ce nu, ce este in litera si linia Bisericii si ce nu.
Impostori exista peste tot, asta nu inseamna ca gata, de acum doar citim unde sunt numai luuuungi citate neexplicate (Doamne fereste de vreo parere personala) din Sf Parinti, ca asa sigur nu-i impostor.

anaana71 26.01.2010 14:11:43

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 204920)
:) Cred ca esti putin cam prea rigida. :)

Daca un preot poate sa tina o predica, unde bineinteles nu doar citeste ceva care au scris altii, ci vorbeste destul de personal, cred ca poate si sa scrie cateva ganduri personale, fiindca doar a trecut printr-o facultate, stie ce e permis, ce nu, ce este in litera si linia Bisericii si ce nu.
Impostori exista peste tot, asta nu inseamna ca gata, de acum doar citim unde sunt numai luuuungi citate neexplicate (Doamne fereste de vreo parere personala) din Sf Parinti, ca asa sigur nu-i impostor.

asa este, sunt rigida. Asa cum nu mi-a placut sa vad la Sihla (recunoscuta candva prin asprimea si severitatea conditiilor), bisericuta mica si mandre chilii inaltate unde se face turism, sau manastire, monument istoric - 1644, in loc de restaurarea picturii s-a tencuit peste pictura veche, dar in schimb mai faceau 3 sali de mese si 9 chilii, nu din BCA, ci din caramida, tot pentru turism. aici, da, cu mana pe inima spun ca sunt rigida. trebuie sa mergem la biserica, trebuie sa invatam, trebuie sa-i ajutam pe cei nevoiasi, si nu vom reusi prin bloguri, care ne vor tine tinuiti de net. :2:

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:56:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.