Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Mantuire acordata contra cost (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8556)

Don_Juan 21.02.2010 00:35:59

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 214709)
Da daaaa....si mortul tinut in carca, sau pe bratele dascalului, nu?

Stai tu linistit, or fi si preoti care fac si fapte bune, care fac si inmormantari free si de toate...nu mai generaliza, ca lumea nu e ce vezi tu printr-un ciob de stilca!

Tu in Germania e si normal ca le vezi pe toate roz. Cand vezi aurolacii in fiecare zi cum iesa de prin canale si de pe sub poduri si se incalzesc la conductele ce transporta apa calda si mananca din gunoaie, nu mi se pare deloc roz viata. Si cand te gandesti ca nici oamenii care ar trebui sa fie modele duhovnicesti pentru noi nu ii ajuta cu nimic e si normal sa nu mi se para prea roz viata.

iustin10 21.02.2010 00:42:03

Din cate am vazut ,banii se dau la sfarsitul slujbei,de nunta,de inmormantare.Si nu inainte.Asa ca e alegerea ta 100%,daca dai sau nu vreun ban.Preotul nu te obliga,si nici nu poate retrage slujba inapoi.Si nici urat nu cred ca se uita.E mai mult o donatie care o faci.Nu da nici un ban la sfarsit si gata,daca asta crezi ca conteaza! Sincer ,parintele cred ca mai mult se bucura de participrea la acel eveniment,decat de bani.

Don_Juan 21.02.2010 00:44:56

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 214717)
Sincer ,parintele cred ca mai mult se bucura de participrea la acel eveniment,decat de bani.

Eu nu cred asta. Chiar deloc. Cred ca s-au dus vremurile cand se vroia in mod exclusiv binele nostru. Insa cred ca totusi mai sunt unii monahi cu duh puternic si poate chiar unii preoti, insa intr-un numar mic.

iana 21.02.2010 00:47:19

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 214718)
Eu nu cred asta. Chiar deloc. Cred ca s-au dus vremurile cand se vroia in mod exclusiv binele nostru.

sau vremea cand ne doream noi binele?

AndruscaCIM 21.02.2010 00:49:13

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 214715)
Tu in Germania e si normal ca le vezi pe toate roz. Cand vezi aurolacii in fiecare zi cum iesa de prin canale si de pe sub poduri si se incalzesc la conductele ce transporta apa calda si mananca din gunoaie, nu mi se pare deloc roz viata. Si cand te gandesti ca nici oamenii care ar trebui sa fie modele duhovnicesti pentru noi nu ii ajuta cu nimic e si normal sa nu mi se para prea roz viata.

Dar nu mi se pare ca o vad roz, incerc doar sa o vad obiectiv...si chiar daca eu nu as avea dreptate, si nici tu...adevarul ar fi tot pe undeva pe la mijloc ( desi e mai inspre partea mea! :71:).

Las' ca vad si pe aici aurolaci, cersetori...bine, nu am timp sa le studiez in detaliu programul zilnic, insa si aici ii mai poti observa dormind pe scari in centrul ditamai orasului...stand pe la colt de cladire si cersind, deci roz bon bon nu e mai pe nicaieri!

Si adica preotul ar trebui sa ii traga de manseta pe aurolaci si cersetori...si daca ar face-o, pana cand...cand pentru unii e traditie, din tata in fiu?

Don_Juan 21.02.2010 00:59:07

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 214722)

Si adica preotul ar trebui sa ii traga de manseta pe aurolaci si cersetori...si daca ar face-o, pana cand...cand pentru unii e traditie, din tata in fiu?

Iti dai seama ca sunt foarte putini aurolaci care au copii. Deci de traditie nu cred ca se poate pune problema. Si nu zic ca preotii sa ii primeasca in casa lor sau ceva de genu' asta, dar macar sa le asigure unele chestii ce tin de biserica.

Don_Juan 21.02.2010 01:01:24

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 214720)
sau vremea cand ne doream noi binele?

Pai si acum de ce nu ne-am vrea binele?

iana 21.02.2010 01:04:46

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 214727)
Pai si acum de ce nu ne-am vrea binele?

Pai, daca " ne-am vrea binele" l-am cauta nu l-am astepta de la altii, cu mainile-n san.

AndruscaCIM 21.02.2010 01:10:00

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 214726)
Iti dai seama ca sunt foarte putini aurolaci care au copii. Deci de traditie nu cred ca se poate pune problema. Si nu zic ca preotii sa ii primeasca in casa lor sau ceva de genu' asta, dar macar sa le asigure unele chestii ce tin de biserica.

Vai de mine, dar de nu i-ar mai lasa nici la poarta...ce vorbesti tu aici?..iar in Biserica ar mai merita si cate o scatoalca, macar sa stea sa auda si ei putin Sfanta Liturghie, in clipele alea in care s-ar bloca placa " Dai tantiii...dai, dai tantiiiiiiiiiii!!!" :107:..asta a 2 a tura!!

Don_Juan 21.02.2010 01:11:17

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 214728)
Pai, daca " ne-am vrea binele" l-am cauta nu l-am astepta de la altii, cu mainile-n san.

Pai si a cauta ce inseamna pentru tine? A cauta prin toate mijloacele sa vezi daca ce faci e bine? Sau a cauta numai argumentele care scot in evidenta ca ce faci e bine?

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:17:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.