Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Reguli in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5027)
-   -   Daca...? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=886)

Bin_Adem 17.11.2006 20:20:13

Ca sa raspund la intrebare, o regula este ca femeia sa nu vorbeasca in biserica:

Corinteni I,14:34. Ca in toate Bisericile sfintilor, femeile voastre sa taca in biserica, caci lor nu le este îngaduit sa vorbeasca, ci sa se supuna, precum zice si Legea.
35. Iar daca voiesc sa invete ceva, sa intrebe acasa pe barbatii lor, caci este rusinos ca femeile sa vorbeasca in biserica.

Bin_Adem 17.11.2006 23:46:59

Citat:

În prealabil postat de Saurian
Citat:

În prealabil postat de Bin_Adem
...hm...pai nu credeti in Biblie? daca credeti, cum interpretati ?

Credem...:D Interpretam dupa invatatura Sf. Parinti...:p

Adica...?

De exemplu, ce I s-a dat lui Iisus sa bea? Ca apostolii spun vin, sau/si smirna/sau/si otet sau/si fiere.

Saurian 18.11.2006 11:11:16

Sf. Scriptura este cuvantul lui Dumnezeu de aceea dupa cum Dumnezeu este infinit asa si Sf. Scriptura la fiecare verset are un infinit de interpretari. ( Acum sper ca ma intelegi la ce ma refer prin verset in sensul ca nu ma refer la un verset din 3 cuvinte care exprima o actiune ).

La prima vedere Sf. Scriptura are multe contradictii dar aceasta e pentru cei incepatori. Un sfant parinte spunea ca Dumnezeu e viclean cu cei vicleni ( citand din Sf. Scriptura ) si arata prin asta ca Sf. Scriptura e sminteala pentru cei vicleni. Sunt multe scrieri ale Sfintilor Parinti despre Sf. Scriptura si multe versete difera in privinta interpretarilor. Aceasta e din cauza care ti-am spus ca Sf. Scriptura are o infinitate de interpretari.

Hai sa-ti dau un exemplu despre ce am spus. Neoprotestantii spun ca atunci cand Hristos a spus ca omul trebuie sa-i manance trupul si sangele Sau vorbea in chip simbolic pe cand noi in mod categoric spunem ca atunci cand ne impartasim nu ne impartasim cu paine si vin ce simbolizeaza Trupul si Sangele lui Hristos ci ne impartasim cu Insusi Trupul si Sangele Mantuitorului ce are chip de paine si vin.

Sper ca ai inteles!:D Si nu mai incerca sa iscodesti adevarurile ortodoxe deoarece nu le vei putea intelege niciodata. Toti protestantii si neoprotestantii sunt impotriva ortodcsilor desi acestia le pot da versetele interpretate corect. E vorba de o intunecare a arhiconilor pentru ei. Pentru tine este pur si simplu faptul ca tu intrebi din curiozitate sau din iscodire ( sa nu fie din aceasta cauza :() unele lucruri spuse de o Minte infinita si te astepti ca o minte finita ( cum este a oricarui om ) sa inteleaga.

Doamne ajuta!:)

sovidiu 18.11.2006 11:54:31

Citat:

În prealabil postat de Bin_Adem
Ca sa raspund la intrebare, o regula este ca femeia sa nu vorbeasca in biserica:

Corinteni I,14:34. Ca in toate Bisericile sfintilor, femeile voastre sa taca in biserica, caci lor nu le este îngaduit sa vorbeasca, ci sa se supuna, precum zice si Legea.
35. Iar daca voiesc sa invete ceva, sa intrebe acasa pe barbatii lor, caci este rusinos ca femeile sa vorbeasca in biserica.

Domnule Bin_Adem, nu pricepi din pacate ce vrea sa zica respectivele propozitzii, dar pentru ca esti simpatic, am sa tzi le traduc, dar te rog sa nu te superi pe mine ca au alt intzeles fatza de cel pe care te asteptai sa-l aiba...
Deci Domnule Bin_Adem in ce ai citat dumneata din corinteni nu se refera la femei in sine, ci la preotzi care aduc in Biserica vorbele femeilor lor, si nici macar sa intrebe preotul in numele femeii sale, ce si cum, zice in texte sa nu aduca fiindca este rusinos pentru ca barbatul respectiv nu a reusit sa raspunda cum ar fi trebuit... si nu pentru ca ar fi un fel de discriminare domnule Bin_Adem... deci iarta-ma ca ti-am explicat cum intzeleg eu textele respective...

Bin_Adem 18.11.2006 19:08:48

Pai...de unde pana unde? Se vorbeste despre femeie, sa nu vorbeasca, dar nu zice sa nu fie pomenite sau ceva de genul...nu inteleg de unde ati concluzionat.... :D
Si educatia...?

Traditie 21.11.2006 04:09:25

Ca sa raspund la intrebare, o regula este ca femeia sa nu vorbeasca in biserica

Regulile sunt date cu un scop, nu sunt ele însele un obiectiv.

La fel si cu icoanele. Cele 10 porunci au fost date evreilor antici iar porunca chipului cioplit avea scopul sa-i fereasca de caderea în pagânism.

În cazul femeilor, cred ca singura diferenta fata de barbati e ca nu pot deveni preoti, celelalte nu sunt esentiale. mai este acoperirea capului în Biserica care are sensul respectarii rânduielilor divine.

maria55 21.11.2006 11:42:24

De ce grecii nu se marturisesc si se impartasesc la fiecare Sf.Liturghie , de ce femeile lor nu se acopera niciodata .
Nu sintem toti ortodoxi ? Sint unii care stau in fata si altii in spate ?
Doamne ajuta !

26.11.2006 14:32:42

mi-e greata sa sarut picturile din biserica crucile si toate celelalte. asta depaseste limitele de igiena. acele lucruri sunt numite sfinte. am ajuns sa sfintim harti si lemne. cred ca aceste reprezentari sunt necesare din punct de vedere artistic, de prezentare ale unor aspecte insa nu in facatoare de minuni sau lucruri de genul asta.

nu cred ca dumnezeu face minuni prin icoane. cine se roaga se roaga la dumnezeu nu la icoane sau statui.

diferenta dintre icoane si chip cioplit este doar de materia din care sunt facute. si statuile zeilor erau reprezentari ale unor dumnezeu. nimeni nu se ruga la vitelul de aur, ci la baal, care era reprezentat de vitelul de aur.

nimeni nu se roaga la tablou ci la iisus.

sunt frumoase insa inainte de le pupa intreaba-te ce adori.

Negroponte 26.11.2006 16:48:23

:)Veretregn cand saruti pe cei dragi tie nu ti-e greata?Banuiesc ca nu.Cand cinstim pe cineva il cinstim nu numai cu sufletul.Cuvantul, gestul,lacrima sunt ofrande placute lui Dumnezeu.

mirelat 27.11.2006 04:31:39

Veretregn, in ce crezi tu? si ce cauti dumneata la biserica, ma rog?!

Ca noi, ca si crestini-ortodocsi, nu sarutam picturi si lemne, dar se pare ca tu ai o perceptie grosiera a simbolurilor sfinte. Ai grija sa nu-i fie lui Hristos greata de tine, mai tarziu... si nu uita: cum iti asterni, asa dormi. Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:45:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.