Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sminteala mintii, sau setea de cunoastere sterila (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9051)

Lilith23 24.06.2011 01:33:39

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 371622)
O sa ajungi si viitoare crestina....stii cand? Cand vei da peste un necaz!
Pana atunci esti mare si tare si crezi ca nimic nu te poate atinge....error! big error!

Tu crezi ca eu nu am necazuri si probleme? Am si eu parte de ele, din plin! Ar trebui sa scriu un roman dupa viata mea. Dar nu m'ar crede nimeni ca e poveste reala! Pacat ca n'am sa apuc sa fac asta.

Lilith23 24.06.2011 01:35:39

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 371626)
Frumoasa varsta...
Chiar daca spui ca nu esti implinita pe toate planurile sa stii ca pana in momentul de fata ai destul de multe;cati tineri de 21 de ani fac un job care le place,au familie cu 2 copii,o stare financiara stabila si facultatea pe terminate?Multi sunt in ceata la 21 de ani sau chiar la 30 de ani.
Numai bine!

Si cati tineri de 21 de ani, cu doi copii frumosi, cu un job si o stare financiara buna, sunt catre finalul vietii?
Ma rog, irelevant! Aici nu e un topic despre viata mea personala. Doar ca afirmatia Mariei, cum ca eu nu as avea necazuri, m'a bulversat putin.

Da, ai dreptate, e o varsta frumoasa. Si chiar am multe! Am sa ma bucur de ele cat mai pot!

korinna 24.06.2011 09:30:58

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 371632)
Tu crezi ca eu nu am necazuri si probleme? Am si eu parte de ele, din plin! Ar trebui sa scriu un roman dupa viata mea. Dar nu m'ar crede nimeni ca e poveste reala! Pacat ca n'am sa apuc sa fac asta.

off... draga Ella Theodora de ce spui ca n-ai sa mai apuci sa faci asta? ce necaz a intristat asa tare sufletul tau frumos?

Lilith23 24.06.2011 10:22:41

Citat:

În prealabil postat de korinna (Post 371670)
off... draga Ella Theodora de ce spui ca n-ai sa mai apuci sa faci asta? ce necaz a intristat asa tare sufletul tau frumos?

E irelevant, Korinna! Cum ziceam, asta nu e un topic despre viata mea personala si dramele ei. Gandeste'te doar ca am doi copii, un job stabil si o stare financiara buna. Adauga la asta faptul ca am 21 de ani si imagineaza'ti putin cum am ajuns sa am toate astea, la varsta pe care o am.
Nu mi'au picat din cer, nu mi'a venit nimic de'a gata! Si nu sunt nici "mare si tare", cum zicea Maria. Poate dau impresia asta fiindca am avut puterea de a iesi zambind din toate incercarile. Cine stie?

maria40 24.06.2011 10:33:21

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 371680)
E irelevant, Korinna! Cum ziceam, asta nu e un topic despre viata mea personala si dramele ei. Gandeste'te doar ca am doi copii, un job stabil si o stare financiara buna. Adauga la asta faptul ca am 21 de ani si imagineaza'ti putin cum am ajuns sa am toate astea, la varsta pe care o am.
Nu mi'au picat din cer, nu mi'a venit nimic de'a gata! Si nu sunt nici "mare si tare", cum zicea Maria. Poate dau impresia asta fiindca am avut puterea de a iesi zambind din toate incercarile. Cine stie?

Draga mea nu stiu ce drame ai avut pana la anii tai in mod sigur tu stii mai bine, insa, cu zambetul pe buze nu te vad ca ai iesit din ele. Un om optimist si pozitiv este la fel si cu ceilalti, ori tu singura ai spus ca ai rautatea in tine. Un necaz te face mai uman si mai tolerabil fata de ceilalti. La toti ne e greu, dar, nu la fel!

Annyta 24.06.2011 10:45:06

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 371590)
:)) Te'a chinuit "boala desteptaciunii"? Si cum adica te'ai vindecat? Te'ai prostit sau ce? Te'ai rugat sa uiti toate cunostintele de limbi straine/matematica/istorie sau ce aveai tu?
Eu zic ca te'ai vindecat complet. De fapt, nu cred ca la tine boala se manifesta foarte acut. Ferice de tine, ca ai scapat ieftin! :))

Prin "boala desteptaciunii" se intelege aici mandria pe care o simti pentru ca ai anumite cunostinte, relativ mai multe decat alti semeni. Dar daca esti atent vei observa ca intotdeauna exista, sau vor exista oameni care stiu mai multe decat tine si poate nu se mandresc cu asta. "Boala desteptaciunii" poate cauza autosuficienta... Am incercat sa "ma hranesc" mental/ sufleteste cu satisfactia de a fi desteapta, dar nu tine. A fi destept este de fapt o datorie (v. Steinhardt) a crestinului, ca si aceea de a inmulti talantii. Si raportandu-ma la la aceste repere imi dau seama ca nu sunt "in grafic", mai ales din cauza lenei.

Lilith23 24.06.2011 10:50:18

Citat:

În prealabil postat de Annyta (Post 371684)
Prin "boala desteptaciunii" se intelege aici mandria pe care o simti pentru ca ai anumite cunostinte, relativ mai multe decat alti semeni. Dar daca esti atent vei observa ca intotdeauna exista, sau vor exista oameni care stiu mai multe decat tine si poate nu se mandresc cu asta. "Boala desteptaciunii" poate cauza autosuficienta... Am incercat sa "ma hranesc" mental/ sufleteste cu satisfactia de a fi desteapta, dar nu tine. A fi destept este de fapt o datorie (v. Steinhardt) a crestinului, ca si aceea de a inmulti talantii. Si raportandu-ma la la aceste repere imi dau seama ca nu sunt "in grafic", mai ales din cauza lenei.

Stiu la ce s'a referit Korinna cu "boala desteptaciunii". Eram ironica, fiindca sintagma aia ma face sa rad.

vintage 24.06.2011 10:58:02

Ce folos...

Mie imi place foarte mult o cantare bisericeasca. Va dau cateva versuri care se potrivesc topicului:

"De-as stii toata-ntelepciunea cata e sub soare
In zadar dac-o voi pierde pe cea mantuitoare.
Ce folos, ce folos minte fara de Hristos"

Lilith23 24.06.2011 11:05:13

Citat:

În prealabil postat de vintage (Post 371689)
Mie imi place foarte mult o cantare bisericeasca. Va dau cateva versuri care se potrivesc topicului:

"De-as stii toata-ntelepciunea cata e sub soare
In zadar dac-o voi pierde pe cea mantuitoare.
Ce folos, ce folos minte fara de Hristos"

O stiu si eu asta! E exact "la tinta", vorba aia. Cand stateam la manastire, o maicuta de'acolo ma punea sa o ascult in fiecare zi. Timp de cateva luni. Am memorat'o, am extras si "morala", dar atat.
La mine nu se aplica, pentru ca eu nu il pun pe Iisus deasupra tuturor lucrurilor.

vintage 24.06.2011 11:09:46

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 371690)
O stiu si eu asta! E exact "la tinta", vorba aia. Cand stateam la manastire, o maicuta de'acolo ma punea sa o ascult in fiecare zi. Timp de cateva luni. Am memorat'o, am extras si "morala", dar atat.
La mine nu se aplica, pentru ca eu nu il pun pe Iisus deasupra tuturor lucrurilor.

De ce, drama mea prietena? De ce esti atat de reticenta cu EL?
Dar sa sti, chiar daca tu inu-L pui deasupra tuturor lucrurilor, El tot acolo este. Cu voua sau fara voia noastra.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:59:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.