![]() |
Adagiu
Imi permit, fara dorinta de a isca vreo polemica, sa spun ca raspunsul Dorianei (prima pagina) mi s-a parut cel mai lucid. Multe dintre raspunsuri tind sa aiba un aer silogistic, bazat pe intrebuintarea excesiva a retoricii dogmatice (care, rezumativ, suna cam asa: credinta nu este din cauza ca oamenii nu sunt credinciosi). Speram la mai multe raspunsuri curajoase, venite din randul celor care au adevarata credinta, ca de argumente pro-ateism sau anti-Biserica am tot avut parte si in mare parte sunt cam aceleasi.
Cand mai merg la Biserica mi-e rusine de mine si mi-e rusine pentru Omul din jurul meu cand vad (nu ai cum sa nu vezi, daca ai curajul sa tii ochii deschisi) cum oamenii se roaga cu atata zel in fata lui Dumnezeu, iar apoi in fata Omului sunt niste straini, nepasatori, distanti, cu un discurs (mai mult sau mai putin voalat) care nu transmite decat: "Treaba ta, eu ti-am spus". Cum poti, ca slujitor al lui Hristos, ca iubitor de Oameni, sa te impace gandul ca ai prezentat, ca o reclama, "calea" de urmat, iar apoi ti-ai vazut linistit de rugaciune si de mantuire? Unde greseste Biserica? Cred ca mai bine am raspunde la intrebarea unde NU greseste Biserica? Raspunsuri? |
Citat:
|
Citat:
|
Exercitiu
" Ar trebui " :-)
Propun un exercitiu: fiecare dintre cei care au raspuns la acest subiect, sa mearga "in lume" si sa faca o fapta buna. Fiecare dupa propria judecata si apreciere a ceea ce este o "fapta buna". Apoi sa spuna celorlalti ce anume a facut si care crede ca este importanta gestului sau. Cine se baga? |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Biserica se poarta mai mult ca un stapan decat ca un exemplu de conduita. Aici cred ca isi au originea multe din greselile bisericesti.
|
Citat:
|
Citat:
Cred ca sti si tu treburile alea cu liberul arbitru. Si tu sti ca preotul nu trebuie sa iasa in strada sa tina predica cum se facea la inceputul crestinismului ca acum nu mai e o idee noua, deja stiu toti ce si unde pot sa gaseasca. Dupa cum vezi cei interseati ca tine si multi altii de pe forum au stiu sa caute in biserica. Citat:
|
Citat:
Predicarea nu are numai rolul de informare, ci, prin autoritatea pe care Dumnezeu i-a conferit-o predicatorului, Dumnezeu poate lucra in vietile oamenilor cu putere. Sunt oameni care nu vor sa mearga la biserica pentru ca sunt prea dezamagiti sau ocupati si nu cred ca vor gasi ceva deosebit acolo. Insa, daca preotul [sau oricare mirean intelept] ar intra in casa lor cu o vorba buna, un mesaj din Scripturi si o rugaciune tare s-ar mai bucura si ar prinde curaj sa mai lupte o zi si sa mai treaca pe la biserica. Am vazut multi oameni plangand de bucurie in astfel de situatii. |
Citat:
Dar la El nu prea se uita ateul.. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:20:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.