Miha-anca |
15.01.2011 16:00:59 |
Citat:
În prealabil postat de madalina nina
(Post 323500)
Pocainta inseama schimbarea mintii,care consta in constientizarea pacatului, parerea de rau, cainta, gandul neincetat la Dumnezeu. Omul cat va trai, va gresi, pocainta inseamna acel gand sincer, din inima, catre Dumnezeu. A fi pocait nu inseamna a nu savarsi pacate , ci a le constientiza si a purta o "lupta" neincetata cu tine insuti pt vindecare cu Ajutorul Lui Dumnezeu
Aceasta este parerea mea
|
Sunt si pacate pe care nu le mai repeti. Daca te referi la faptul ca noi mai facem unele pacate, sunt de acord. Dar pocainta dupa constientizarea unui pacat inseamna sa nu il mai repetam deloc.
De ex. un om a furat odata ceva; daca nu mai fura inseamna ca s-a pocait de acel pacat, dar inca nu e lipsit de pacate, caci poate mai judeca, este mandru, etc. Dupa cum spui si tu, vindecarea definitiva o savarseste doar Dumnezeu.
Citat:
"L-a urmat, tinandu-si sanul, pana au ajuns la o groapa plina de noroi. Aici ingerul Domnului s-a intors catre Nifon: "Arunca in groapa ceea ce ai in san". S-a supus si indata a simtit o negraita usurare si o potolire deplina in trupul sau. Atunci s-a rugat cu caldura, zicand: "Doamne, Care tii in mana toata faptura, Tu mi-ai dat putere impotriva duhurilor celor necurate, ca sa pot birui cu harul Prea Sfantului Tau Duh".
Cum a rostit aceste cuvinte, avandu-si mainile inaltate, i-a stralucit in fata Duhul lui Dumnezeu si i-a umplut inima de bucurie, zicandu-i: "Nifone, Nifone, iti dau putere si stapanire asupra necuratilor draci! Tu, insa, ingradeste-te totdeauna cu adanca smerenie, pentru ca iubesc foarte mult pe cei smeriti si Imi intorc fata de la cei mandri. Ia aminte, sa nu te juri niciodata, sa nu razi de nimeni si minciuna sa nu iasa din gura ta. Nu te mania si nu judeca pe cineva, chiar daca l-ai vedea pacatuind. Toate aceste pacate le voi pedepsi cu asprime. Ia aminte, sa nu te aduni cu cei pacatosi. Nu uita ca umbli printre cursele diavolului; pazeste-te sa nu cazi in vreo una. Indrazneste! Eu sunt cu tine!"Revenindu-si in sine, sfantul a inteles ajutorul dumnezeiesc si a slavit din toata inima pe Preabunul Dumnezeu.Cu adevarat, si-a zis, de acum duhul necuratiei nu mai are putere asupra mea. Chiar daca vreodata ca mai indrazni sa ma ispiteasca, eu voi fi mai tare decat el, cu ajutorul lui Dumnezeu. De aceea i-am zis: "Te inteleg, vicleanule, si stiu ce ma indemni sa fac: sa poftesc adica femeie si sa pacatuiesc cu trupul ei. Dar ce este acest trup? Sange, carne, vine, si inlauntru stomac plin de murdarie puturoasa! Daca mai ai pofta, mergi la mormant ca sa-l vezi putred si imputit. Deci, unde gasesti placere in toate acestea, caine nerusinat?"
|
|