Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Eu nu cred in blesteme (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9231)

andreicozia 21.04.2010 22:07:56

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 237848)
daca nu o singura religie ( nu cred ca poporul evreu au vrut sa "converteasca" pe cineva la religia lui,caci in definitiv am "convertit" cu mult mai mult), cel putin o singura intelegere a lui Dumnezeu... si pt asta e nevoie sa ne amintim atributele lui Dumnezeu, din care toate cele bune vin...nu pentru interese financiare cum se intampla ,din pacate, ci pentru slava lui Dumnezeu.

Nu trebuie sa-i desconsideram pe evrei, Maria. Ei sunt extrem de inteligenti si cu profunzime in gindire, "capitol" la care ne bat cu avans mare!

Ei cind au spus ca va fi o singura religie, nu s-au referit la cea Iudaica ci una generica de care ei( si ei chiar o spun cu infricosare) NU STIU CE FORMA VA CAPATA!
Aici este dilema tuturor!

maria-luisa 21.04.2010 22:16:13

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 237840)
Efeseni 2:13,14

"Dar acum, în Hristos Isus, voi, care odinioară erați depărtați, ați fost apropiați prin sângele lui Hristos.
Căci El este pacea noastră care din doi a făcut unul și a surpat zidul de la mijloc care-i despărțea"

inseamna "sangele lui Hristos" si sangele poporului evreu? Atat intreb...
caci atunci, doar atat am de spus: o credinta cladita pe oasele unui popor este ca o locuinta cladita pe nisip.

Doriana 21.04.2010 22:19:24

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 237864)
inseamna "sangele lui Hristos" si sangele poporului evreu? Atat intreb...
caci atunci, doar atat am de spus: o credinta cladita pe oasele unui popor este ca o locuinta cladita pe nisip.

Nu. Sangele lui Hristos e cel varsat pe cruce pentru pacatele omenirii; nici o legatura cu vreun genocid, Doamne fereste!

maria-luisa 21.04.2010 22:25:07

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 237855)
Nu trebuie sa-i desconsideram pe evrei, Maria. Ei sunt extrem de inteligenti si cu profunzime in gindire, "capitol" la care ne bat cu avans mare!

Ei cind au spus ca va fi o singura religie, nu s-au referit la cea Iudaica ci una generica de care ei( si ei chiar o spun cu infricosare) NU STIU CE FORMA VA CAPATA!
Aici este dilema tuturor!

dilema mea (nu am scenarii "complotiste" in minte) este cand ne vom maturiza si vom intelege ca Dumnezeu este unul pt toti, indiferent de religie, culoarea, sex, statut social etc si ca suntem barbat+femeie= ADAM dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, si vom inceta o data luptele asta stupide, ca sincer, vreau sa las copiilor mei mostenire o lume mai buna... ( formula matematica: 1+1=1)

maria-luisa 21.04.2010 22:28:11

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 237868)
Nu. Sangele lui Hristos e cel varsat pe cruce pentru pacatele omenirii; nici o legatura cu vreun genocid, Doamne fereste!

Atunci de ce printre crestinii( cei putin cei cunoscuti de mine) MAJORITATEA JUDECA POPORUL EVREU, ca si criminal de Dumnezeu? unde este invatatura aici: iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti?

Doriana 21.04.2010 22:31:26

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 237874)
Atunci de ce printre crestinii( cei putin cei cunoscuti de mine) MAJORITATEA JUDECA POPORUL EVREU, ca si criminal de Dumnezeu? unde este invatatura aici: iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti?

Rau fac. Dumnezeu a spus evreilor ca va binecuvanta pe cei ce-i vor binecuvanta si va blestema pe cei ce-i vor blestema.

maria-luisa 21.04.2010 23:00:28

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 237880)
Rau fac. Dumnezeu a spus evreilor ca va binecuvanta pe cei ce-i vor binecuvanta si va blestema pe cei ce-i vor blestema.

da, Doriana, rau fac, si cel mai rau este sa stricam prin asta, imaginea omului despre Dumnezeu, caci pana la urma, desi nu fac eu personal toate astea, ca si credincioasa, ma vad impreuna cu ei, dupa cum am fost invatata.

maria-luisa 21.04.2010 23:05:53

Citat:

Doriana, te-ai intrebat vreodata de ce dintre toata lumea acestui pamant, evreii se comporta cel mai in acord cu ceea ce ne-a lasat Dumnezeu? Iti spun sincer, ceea ce-am vazut aici pe forum doar, imi pare ca si rastignirea lui Yeshua?( Pentru a cata oara?) Caci in toata existenta mea, de prea multe ori am vazut asta... si sincer, vreau sa se sfarseasca cu mieii sacrificati fara rost.

maria-luisa 21.04.2010 23:09:03

Citat:

si inca ceva... daca te interesezi mai bine, vei afla ca ei nu fac asta... ei stiu ca nu e bine.

maria-luisa 21.04.2010 23:13:41

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 237868)

crezi tu? eu nu cred ca n-are nicio legatura, caci daca eram normali la cap si cu iubire de Dumnezeu, era de mult timp implinita Imparatia lui Dumnezeu pe pamant...dar unii au preferat sa aiba ei putere, nu Slava lui Dumnezeu a contat.

si mai rau, acum acuza tot pe evrei ca s-au sinucis in masa, complotand pentru a castiga ceva. Ciudata treaba, nu? Daca am fi oameni cu adevarat, am intelege ca nimeni, NIMIC pe lume nu poate cumpara iubirea, darul nostru cel mai de pret primit de la Dumnezeul tuturor: dragostea de familie, dragostea de iubit, de fiu, de fiica, de frate... dragostea de Dumnezeul cel VIU.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:23:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.