Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dictionar vicleano-roman (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9452)

Miha-anca 15.05.2010 19:50:59

HULIRE Cuvant injurios rostit la adresa lui Dumnezeu si a celor sfinte, prin care se jigneste maretia si puterea Lui. ...

colaps 15.05.2010 19:54:00

Dom'le, deci cum vine asta? A ajuns adevarul sa fie numit hula ??

Atunci cand spun ca iudeii sunt inamici, tu o iei ca o hula? Pai cum... Ai citit pasajele acelea pe care ti le-am trimis? Si alea sunt hule?

Cand Biblia spune ca iudeii sunt impotriva lui Hristos, asta e hula ?

gabriela8 15.05.2010 19:54:32

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 248541)
HULIRE Cuvant injurios rostit la adresa lui Dumnezeu si a celor sfinte, prin care se jigneste maretia si puterea Lui. ...

Multumim pentru explicatie! Cred totusi ca Maria trebuia sa imi explice de ce ma acuza de hula, dar...

gabriela8 15.05.2010 19:55:57

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 248545)
Dom'le, deci cum vine asta? A ajuns adevarul sa fie numit hula ??

Atunci cand spun ca iudeii sunt inamici, tu o iei ca o hula? Pai cum... Ai citit pasajele acelea pe care ti le-am trimis? Si alea sunt hule?

Cand Biblia spune ca iudeii sunt impotriva lui Hristos, asta e hula ?

Da, colaps in opinia lor e hula si cand ii intrebi de ce acuza de hula nu mai raspund :22:

maria-luisa 15.05.2010 20:26:03

Eu cred ca sunt hule. Tot ce-ati spus sunt hule, impotriva aproapelui si impotriva lui Dumnezeu.
Eu zic doar atat: Dumnezeu stie mai bine. Restul va arata Dreptul Dumnezeu fiecaruia.

eodor nastasa 15.05.2010 20:30:44

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 248566)
Eu cred ca sunt hule. Tot ce-ati spus sunt hule, impotriva aproapelui si impotriva lui Dumnezeu.
Eu zic doar atat: Dumnezeu stie mai bine. Restul va arata Dreptul Dumnezeu fiecaruia.

Mai femeie, cu se cheama o persoana, care aduce injurii lui Hristos ? Cum sa-l denumim noi ? Crestin ? Nu scrie in Biblie ca nu trebuie sa luam numele Domnului in ras ? Scrie ! S'atunci te'ntreb inca odata, cum se cheama musteriu' de mai sus ?:26:

colaps 15.05.2010 20:37:15

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 248566)

Adica eu cand vorbesc despre Satana si marionetele sale, tu zici ca hulesc impotriva Domnului? Unde e logica in asta ?

Miha-anca 15.05.2010 20:43:59

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 248546)
Multumim pentru explicatie! Cred totusi ca Maria trebuia sa imi explice de ce ma acuza de hula, dar...

Unele raspunsuri se pot lasa asteptate multa vreme...
Hula mai are si un sens popular, si anume: "A spune vorbe de ocară sau de batjocură la adresa cuiva, a ocărî pe cineva; p. ext. a vorbi de rău, a calomnia, a defăima".
Dar primul sens e cel religios, mentionat mai sus.

eodor nastasa 15.05.2010 20:48:14

Hula, poate insemna si momentul de dupa o futuna pe mare, de exemplu...Da, asta-i alta branza in alta traista, sa revenim la oile noastre, hai, nimeni, nimeni, nu mai tabaram nimic ? :36:

maria-luisa 15.05.2010 20:54:50

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 248568)
Mai femeie, cu se cheama o persoana, care aduce injurii lui Hristos ? Cum sa-l denumim noi ? Crestin ? Nu scrie in Biblie ca nu trebuie sa luam numele Domnului in ras ? Scrie ! S'atunci te'ntreb inca odata, cum se cheama musteriu' de mai sus ?:26:

Ceea ce vad eu acum sunt o mana de oameni care isi judeca aproapele, impotriva chiar a credintei pe care sustin ca o au... Stiti cum se numeste ceea ce faceti voi aici? se numeste barfa.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:10:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.