Mosh-Neagu |
15.12.2013 22:05:27 |
Citat:
În prealabil postat de bogdan81
(Post 543876)
Acest tip de nationalism tembel care a facut multe victime omenesti si care, repet, NU trebuie confundat cu patriotismul care e abolut normal si sanatos, este tipul de nationalism care l-a impins pe Hitler la masacrarea a 6 milioane de evrei, plus polonezi etc.
|
Miscarea Legionara, chiar daca a avut o o latura... crestina, ea a devenit in scurt timp o razvratire si numai de Duhul Sfant nu mai era calauzita. Cei care au devenit sfinti, dintre legionari, (ii stie Dumnezeu pe fiecare in parte), nu au devenit datorita "Miscarii Legionare", ci datorita smereniei pe care si-au insusit-o in inchisori, apropiindu-se cu adevarat de Hristos in acele conditii. Cand au devenit sfinti, cu siguranta nu mai apartineau niciunei "miscari", si e penibil sa speculam astfel de idei. E ca si cum am asocia sfintenia Mariei Egipteanca, cu desfraul, si nu cu smerenia de dupa aceea.
Hitler si nationalistii lui, chiar daca este condamnabil ce au facut, aceste lucruri nu s-ar fi intamplat daca nu ar fi fost ingaduit de Dumnezeu:
24. Și văzând Pilat că nimic nu folosește, ci mai mare tulburare se face, luând apă și-a spălat mâinile înaintea mulțimii, zicând: Nevinovat sunt de sângele Dreptului acestuia. Voi veți vedea.
25. Iar tot poporul a răspuns și a zis: Sângele Lui asupra noastră și asupra copiilor noștri! (Ev. dupa Matei, cap 27)
Eu cred ca e bine sa veghem totusi. Nu spune nimeni ca trebuiesc nimiciti (spre deosebire de ce spun ei despre dusmanii lor, printre care ne numaram si noi, ortodocsii), dar sa nu ne lasam amagiti de bunele lor intentii!...
|