![]() |
Cred ca m-am grabit crezand ca Sihastria trebuie resfiintita si Duhul Sfant nu se mai pogoara acolo. Dumnezeu si Maica Domnului stie. Eu am fost acolo acum cateva zile si am fost nemultumit ca nu m-a vazut si rezolvat un parinte de acolo. Poate n-aveam nevoie si era de ajuns inchinarea la biserica.
|
ce cauta catolicii pe un forum crestin-ortodox? practica ecumenismul?
acum ca Par. Cleopa nu mai e, Par. Arsenie Boca nu mai e, indraznesc sa vina sa ne aduca noua Sfinte Moaste. de parca daca ne-am duce noi 'in pelerinaj' la roma ne-am apuca sa facem Sf. Liturgie in bisericile de pe-acolo. ce bine ca s-au gasit sa mearga tocmai in moldova. hai si noi la vatican cu Sf Liturghie, nu de alta dar s-ar putea supara daca nu le intoarcem 'vizita'. @ idealist: faina atitudinea 'Poate n-aveam nevoie si era de ajuns inchinarea la biserica.' mai incearca, poate ti se testeaza rabdarea. curaj! |
Citat:
Imi mai permit sa te intreb - ce cauta o persoana cu atitudine atat de necrestina pe un forum crestin ?! |
Iar se face prilej de a incinge batele ortodocsi vs catolici.
Foarte departe de mine gandul de a fi ecumenist dar Sf. Antonie cel Mare zicea despre calea imparateasca. Catolicii care posteaza pe forum nu sunt amatori si stiu destule despre ortodoxie. Daca prin bagajul cunostintelor lor despre ortodoxie nu vor sa revina la dreapta credinta ce putem noi ca simpli useri sa facem!? Si zic asta pentru ca imi e greu sa cred ca discutiile astea ortodocsi vs catolici ar avea alt scop decat dorinta ca si catolicii sa vina pe calea noastra. Ca daca discutia e cu alt scop, mai agresiv, atunci se face sminteala si se osandeste cel care continua. Cat despre man. Sihastria cred ca nu tb sa se slujeasca slujba catolica acolo. Cum era pilda din Pateric a avvei Pimen: "Zis-a iarasi: intai fugi o data, al doilea fugi, al treilea, fa-te sabie!' ?! |
Citat:
ca eu chiar vreau sa stiu pozitia voastra. crimele din cruciada au fost gresite sau nu? |
Orice este impotriva cuvantului Domnului este un pacat, cu atat mai mult uciderea nevinovatilor.
Dar tot pacat este sa te inghesui sa acuzi si sa afurisesti pe baza unor informatii totalmente inexacte. Cam cat si ce ai citit tu despre Cruciade ? Daca ceea ce stii tu despre Cruciade se rezuma la "papa i-a trimis pe catolici sa jefuiasca Constantinopolul si sa omoare si sa jefuiasca in numele lui Cristos" - atunci gresesti ingrozitor - din punct de vedere intelectual - istoric. Daca din pricina pacatelor comise de membrii unei biserici crestine condamni acea biserica ca fiind ne adevarata, gresesti din punct de vedere teologic si eclesiologic. Iar daca din pricina pacatelor comise de oameni de acum o mie de ani te grabesti sa-i afurisesti si sa-i cataloghezi pe catolicii de astazi, gresesti din cel mai grav punct de vedere - moral, si dpdv al iubirii pe care ti-o cere Hristos. Editare ulterioara. Sa stii ca imi sunt la fel de nesuferite dezbaterile despre - "cine a facut mai multe crime, catolicii sau ortodocsii", ca si dezbaterile de gen "cine are sfinti mai mari, mai buni si mai adevarati". In ultima instanta, asemenea dezbateri se transforma intotdeauna intr-un concurs de "cine scuipa mai departe", sau "a cui frate e mai tare si poate sa-l bata pe fratele celuilalt". Din punct de vedere al crimelor savarsite in razboi, perfecti sunt numai martorii lui Iehova. |
In Sfantul Munte Athos cand au venit cruciatii catolici, i-au obligat pe calugari sa il pomeneasca pe papa la Sfanta Liturghie. Iar cei slabi au acceptat, si in timpul slujbei, a cazut cupola Sf. Altar si i-a omorat si pe catolici prigonitori si pe ortodocsi fricosi.
De atunci in manastirea aceia, paraclisul a fost lasat asa cum a cazut, ca marturie pt cat de grav le-a fost pacatul, impotriva lui Dumnezeu, si de-o parte si de alta. |
Sa te bagi cu sabia si sa-i dictezi preotului ce sa spuna la Liturgie e intr-adevar mare pacat.
In care Cruciada s-a intamplat asta ? In ce an, si ce nationalitate erau cruciatii ? |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:03:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.