![]() |
Mihnea Dragomir
În prealabil postat de Adriana3 Cine a zis ca nu am ramas? Eu raman in orice biserica unde ma simt bine Păi de ce nu spui că ăsta e motivul ??!! Atunci e simplu: vezi că e un bar vizavi ! ..................... frate Mihnea esti savuros ! |
despre femeile care nu sunt preoti
Nimeni n-o opreste pe femeie sa nasca preoti, sau sa-si educe baietii sa ajunga preoti si daca nu poata sa faca copii atunci sa infieze asta e rolul ei si-i ajunge.Ce poate fi mai frumos decit o femeie despre care nimeni nu-i pomeneste numele care-si vede copilul preot sau sfint,stimat de toata lumea si care la rindul lui salveaza atitea suflete totul n-ar fi fost posibil daca ea femeia nu s-ar fi ocupat indeaproape de educatia si de cresterea copilului.
|
Citat:
In Biblie scrie asa: Cine il are pe Hristos il are si pe Tatal, si cine nu il are pe Hristos nu il are nici pe Tatal. La cine credeti ca se refera? Doar la cei decedati deja si declarati sfinti de Dumnezeu, sau se referea la toti cei care cred in Iisus Hristos in aceasta viata? Cum o sa puteti sa mergeti la Hristos daca nu Il aveti cu dumneavoastra? Eu insa sunt convinsa ca il aveti si asta nu inseamna lipsa de smerenie. Smerenia este ceea ce invata Iisus: "invatati de la mine ca sunt bland si smerit cu inima". Cum era Iisus smerit? Negand cumva ca este Fiul lui Dumnezeu? Negand cumva ca El face tot ceea ce vede la Tatal ca face?? Se mandrea Iisus?? Nicidecum! Pentru ca El chiar facea ceea ce vedea la Tatal si spunea adevarul! A spune adevarul nu este lipsa de smerenie. Nici un sfant nu a spus vreodata ca Iisus nu este langa el sa il ajute si sa il intareasca! Nici unul! Decat poate in vreun moment de indoiala, de slabire a credintei, insa aceste momente de slabiciune in credinta au fost invinse iar credinta ca Iisus a biruit lumea asta si a venit ca sa ne ajute si sa ne mantuiasca, a invins la sfinti! Iar Domnul vrea ca toti sa pasim pe calea sfinteniei. Este asta mandrie? Pe ce cale ati dori sa declar ca vreau sa pasesc, pe cea a pierzaniei?? A declarat vreodata asa ceva vreun sfant?? Niciodata!! Ei se gandeau mereu cum sa faca sa se tina mereu pe calea cea dreapta! Este asta mandrie?? Mai ganditi-va inainte sa aruncati cu pietre in inocenti, ca asa aruncau cu pietre si in Iisus si ii ziceau ca huleste! |
Citat:
Iar tatal nu trebuie sa dea si el educatie fiului? Daca fiul sta langa Domnul, de ce sa nu fie loc si pentru mama langa Domnul, ce ea nu-i om? Ce are una cu alta? Sa ajunga si fiul sfant, sa ajunga si mama sfanta si sa ajunga si tatal sfant, nu este mai bine asa? Sa ajunga si fiul preot, si mama, si tatal! Cu cat mai multi servitori ai Domnului, cu atat mai bine! Este chiar atat de greu sa fiti cu inima plina de iubire si fata de femeie?... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
ATUNCI IN MOMENTELE DE URGIE se SEPARA GRIUL DE NEGHINA cind sabia se leagana deasupra capului gata sa ti-l reteze in orice clipa... nu in momente de pace si capatuiala in jeepane si mertane unde fiecare este mare FILOZOF! Nimeni nu vrea sa recunoasca si paradoxal nici femeile macar, ca deh, sunt din Balcani...dar uite ca totusi in lipsa de barbati multe in stepele rusesti si in Siberia si-au luat inima-n dinti si au facut-o si ani de zile au fost pe rol de preotese..fara sa dea "ciuma-n ele" de "eretice" |
Citat:
O zi minunata tuturor!! |
Citat:
|
Citat:
|
salut,adriana3
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Suntem in Noul Testament acum, cu buna vestire promisa tuturor celor ce cred in Hristos! |
ce e Preotia Universala?
Citat:
multumesc |
Citat:
tu ce stii de Preotia Universala? |
Citat:
Numai bine! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
salut,karine
Citat:
|
Citat:
Ai ceva inf? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
salut,karine
Citat:
io,nu cred ca dumnezeu a dat darul preotiei si femeilor cum nu cred ca femeia este inferioara barbatului si cum cred ca barbatul trebe sa iubeasca femeia ca pe sine insusi. |
Citat:
|
Citat:
In fine, cine vrea sa isi faca biserica personala in care defineste regulile dupa bunul sa plac, sau dupa cum i se pare ca este mai corect, o poate face. Dar a spune ca face parte din Biserica Ortodoxa, sau ca o face in mod valid, este o minciuna. Citat:
Apoi nu cred ca ii "spovedeste" pe acei bolnavi prin acea femeie. Culmea arogantei din partea cuiva ar fi sa se apuce sa spuna cam ce pacate crede ca a facut un altul. :31: Nu ti se pare? Daca acel bolnav nu mai poate vorbi, preotul poate sa il dezlege de pacate si fara sa auda pacatele...Impartasania o imparte ea fiindca preotul e prea lenes sau fara credinta, sau, poate, fara timp, sa-si faca treaba pentru care a fost sfintit sa o faca. Dar asta e alta treaba... |
salut,adriana3
Citat:
|
Citat:
Pentru ca ti-a spus-o un barbat? Ai auzit-o cumva din gura lui Dumnezeu sau a lui Hristos?( in afara de cele adaugate de barbati ca fiind cuvintele Lui) |
`Despre preotia universala: http://www.crestinortodox.ro/dogmati...ala-69009.html
|
Participind acum un an la o Liturghie intr-o minastire franciscana din MEXIC care avea o biserica enorma(dupa stilul spaniol de conquistadori) nu am putut sa nu observ ca in momentul impartasaniei s-au format vre-o 6 centre de distribuire IM MASA a impartasaniei, catre intreg norodul mexican, iar la doua din cele sase centre erau femei imbracate in alb care distribuiau Trupul Lui Hristos la cele citeva sute bune de oameni. Biserica era arhiplina! Mie personal mi-au dat lacrimile cind am vazut cita lume se impartasea...ce mai aproape TOTI cu mic cu mare cum este si normal.
Deci se poate! si este placut si de Dumnezeu...se vedea clar pe fetele oamenilor ca le mergea BINE! |
Citat:
|
salut,andreicozia
Citat:
cred si atat.sunt cumva dator cu explicatii catre tine?daca da,de ce?poti spune ca io te-am obligat sa crezi ce cred io?esti tu judecatorul meu?daca da,de ce? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:07:30. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.