Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Relativismul:toate religiile sunt bune (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11540)

laurastifter 14.07.2011 23:10:10

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 377625)
Bun, deci oamenii aceia i-au recunoscut divinitatea lui Iisus, de asta s-a facut dupa credinta lor si au rezultat minuni.

Dumnezeu este nemuritor, perfect deacord. Acum sa analizam cuvintele moarte si inviere, cine moare si cine invie, ce a insemnat moartea si ce a insemnat invierea, ca aici este cheia tocmai pentru ca Dumnezeu, fiind nemuritor, nu putea muri. Va las sa va ganditi la ceva raspunsuri.

Răspunsul îmi pare simplu. :) Știm că Mântuitorul Hristos S-a întrupat, devenind astfel Om asemenea nouă și rămânând Dumnezeu adevărat. Astfel, El este o Persoană unică în două firi/naturi (dumnezeiască și omenească). A murit și a înviat cu firea Sa umană. De aceea S-a și întrupat, pentru a Se putea sacrifica pentru mântuirea noastră.

Doamne ajută!

tara tara vrem ostas 14.07.2011 23:13:16

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 377631)
Răspunsul îmi pare simplu. :) Știm că Mântuitorul Hristos S-a întrupat, devenind astfel Om asemenea nouă și rămânând Dumnezeu adevărat. Astfel, El este o Persoană unică în două firi/naturi (dumnezeiască și omenească). A murit și a înviat cu firea Sa umană. De aceea S-a și întrupat, pentru a Se putea sacrifica pentru mântuirea noastră.

Doamne ajută!

cum se impaca necircumscriderea lui Dumnezeu cu Intruparea lui Iisus?

tara tara vrem ostas 14.07.2011 23:17:05

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 377627)
Daca cred in crestinism si e ceva ce resping acela e ecumenismul.Nu merita riscul.E prea mare valoarea eventualei pierduri, si anume harul sfintitor.

poate sa ai toata cunoasterea si intelepciunea, dar daca nu ai har nu ai nimic...

Adriana3 14.07.2011 23:18:11

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 377622)
cine mai facea minuni? da un exemplu...

Daca doriti exemple consemnate istoric, nu va pot da tocmai pentru ca era ceva obisnuit la ei si ca atare nu se consemnau pe linie istorica. Si nici macar in crestinismul ortodox, desi se fac minuni certe, istoria nu le consemneaza, ci se pastreaza doar prin Traditia bisericii. Singurele oarecum consemnate sunt aparitiile Sf. Fecioare la catolici tocmai pentru ca BC este si o importanta putere politica si mediatica.

Pot sa va dau insa alte exemple. Faimoasa vorbire impotriva Duhului Sfant. Ii vedem pe farisei acuzandu-l pe Iisus ca ar face minunile cu ajutorul Stanei la care Iisus, pentru a le deschide ochii (adica inima impietrita) ii intreaba: in cazul asta, fiii lor cu ce putere le faceau? La care fariseii raman fara raspuns tocmai pentru ca era obisnuit sa se faca minuni si se stia ca numai cei placuti lui Dumnezeu le pot face.
Sau cand vindeca un orb din nastere, oamenii nu se minunau ca facuse o minune, ci natura minunii ii mira pentru ca chiar sa dea vederea unui orb din nastere, minune asa mare inca nu mai facuse nimeni.
Si apoi il vedem in locurile natale unde nu putea face aproape nici o minune din cauza necredintei oamenilor. Deci minunile nu erau ca niste evenimente astrologice de exemplu, le vedem, le credem si le consemnam, ci chiar faptul in sine de a accepta existenta minunii reale era o provocare in fata carora multi erau orbi. Ori scribii, cei care ar fi putut consemna, tocmai ca erau in tabara celor neincrezatori.
In plus de asta, nu prea il vad pe poporul evreu avand istorici cu care sa se laude in afara Bibliei. Cate din faptele Biblice sunt consemnate prin alte surse istorice in afara Bibliei? Si iata ca sapaturile arheologice care se fac in ultimul timp in Israel scot la iveala dovezi ca ceea ce este povestit in Biblie nu sunt doar povesti...

Adriana3 14.07.2011 23:25:56

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 377629)
nu, foarte putini au reusit performanta asta.ci l-au considerat ca un om de la Dumnezeu, o apreciere corecta pana la urma.

Deci plata primita era ca de la un om de a lui Dumnezeu? Pentru ca in cazul asta minunile primite nu trebuiau sa le depaseasca pe cele ale oamenilor de la Dumnezeu ori tocmai ca ele erau mai mari decat ceea ce cunoscusera ei pana atunci.

GLAdoS 14.07.2011 23:27:24

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 377634)
Pot sa va dau insa alte exemple. Faimoasa vorbire impotriva Duhului Sfant. Ii vedem pe farisei acuzandu-l pe Iisus ca ar face minunile cu ajutorul Stanei la care Iisus, pentru a le deschide ochii (adica inima impietrita) ii intreaba: in cazul asta, fiii lor cu ce putere le faceau? La care fariseii raman fara raspuns tocmai pentru ca era obisnuit sa se faca minuni si se stia ca numai cei placuti lui Dumnezeu le pot face.
Sau cand vindeca un orb din nastere, oamenii nu se minunau ca facuse o minune, ci natura minunii ii mira pentru ca chiar sa dea vederea unui orb din nastere, minune asa mare inca nu mai facuse nimeni.

Sa zicem ca am inghitit galusca... azi de ce nu mai exista facatori de minuni?.... sau Dumnezeu nu mai are favoriti ori nu sunt oamenii asa credinciosi?.... sau s-a anulat "promotia"?

Adriana3 14.07.2011 23:38:54

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 377633)
poate sa ai toata cunoasterea si intelepciunea, dar daca nu ai har nu ai nimic...

Si cum definiti harul sfintitor? Cum se obtine el?
Si cum explicati ca Iisus insusi, cand descrie modul in care va judeca la sfarsitul acestei lumi (consemnat in cap. 25 de la Matei) nu spune ca va judeca si pe linie dogmatica?
Cum va explicati ca insusi Ap. Pavel care a convertit pe cei mai multi dupa spusele lui, invata ca si paganii se vor mantui dupa cele scrise in constiinta si inima lor? Tocmai el care si-a dat tot interesul sa converteasca cat mai multi si pentru asta se facea grec cu grecul, si iudeu cu iudeul, facea totul pentru a convinge de credinta in Hristos? Cum tocmai el a vorbit si de mantuirea in afara credintei in Hristos? Si desi pana la urma a ajuns sa cunoasca cele mai multe, tot el spune ca este partiala cunoasterea noastra si ca vedem totul ca intr-o oglinda? Cum se vede in oglinda, inversat, nu?

Si stiti ceva despre modul in care Dumnezeu a hotarat sa faca Noul Sau Legamant cu omul?

Kronos 14.07.2011 23:50:02

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 377634)
Daca doriti exemple consemnate istoric, nu va pot da tocmai pentru ca era ceva obisnuit la ei si ca atare nu se consemnau pe linie istorica.

Fantastic.. deci era la ordine zilei să fie înviați morții sau cum? Așa ceva cred că consemnau și scribii, și istoricii și rămânea în sute de exemplare peste tot. Minuni or mai fi trăit evreii, dar sincer, la inteligența oamenilor de-atunci, oricât de mult ți-ai apăra cultul, dacă venea cineva și spunea că-i Fiul lui Dumnezeu și, drept dovadă, învia pe cineva din mormânt după 4 zile sau pe copila aceea, cred că toți se converteau imediat și iudaismul dispărea.

Citat:

Si nici macar in crestinismul ortodox, desi se fac minuni certe, istoria nu le consemneaza, ci se pastreaza doar prin Traditia bisericii. Singurele oarecum consemnate sunt aparitiile Sf. Fecioare la catolici tocmai pentru ca BC este si o importanta putere politica si mediatica.
Tradiție...folclor, tot pe-acolo. Deci basme, legende, mituri. Nimeni nu consemnează la vremea potrivită, pentru că nu există, iar dacă ar consemna, s-ar putea verifica și s-ar afla că-i o minciună. Așa, fără date certe, băgăm din top, că se poate. Ce nu se adeverește, scoatem peste 100 de ani (cum se va întâmpla cu „prezicerile” marilor duhovnici contemporani ai României cum că antihristul s-a născut deja sau că anul acesta la Iași va fi vărsare de sânge). După moartea lor, le mistificăm și exagerăm, ba chiar îmbogățim unele fapte, spuse pentru a impresiona credinciosul cât mai mult.

Citat:

Săracul Iisus cum era el împotriva tuturor. S-ar putea ca nu degeaba să se fi întâmplat așa și iudeii să fi avut motive serioase să-l denigreze.

Citat:

Si apoi il vedem in locurile natale unde nu putea face aproape nici o minune din cauza necredintei oamenilor. Deci minunile nu erau ca niste evenimente astrologice de exemplu, le vedem, le credem si le consemnam, ci chiar faptul in sine de a accepta existenta minunii reale era o provocare in fata carora multi erau orbi.
Asta, dacă minunile sunt adevărate.

Citat:

Ori scribii, cei care ar fi putut consemna, tocmai ca erau in tabara celor neincrezatori.
Pentru că aveau toate motivele să fie neîncrezători. Dacă învierile erau adevărate, nu se mai îndoia nimeni.

Citat:

In plus de asta, nu prea il vad pe poporul evreu avand istorici cu care sa se laude in afara Bibliei. Cate din faptele Biblice sunt consemnate prin alte surse istorice in afara Bibliei? Si iata ca sapaturile arheologice care se fac in ultimul timp in Israel scot la iveala dovezi ca ceea ce este povestit in Biblie nu sunt doar povesti...
Da. Cele din VT. Din NT mai nimic, pentru că e doar povestită viața unui om. Sau inventată..

Adriana3 14.07.2011 23:50:57

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 377636)
Sa zicem ca am inghitit galusca... azi de ce nu mai exista facatori de minuni?.... sau Dumnezeu nu mai are favoriti ori nu sunt oamenii asa credinciosi?.... sau s-a anulat "promotia"?

Facatori de minuni exista si astazi, dar se respecta aceeasi conditie ca si in trecut: credinta. Daca astazi Domnul i-ar intreba pe oameni exact ca acum 2000 de ani: "Crezi tu ca Eu pot face asta?", cati dintre ei ar raspunde perfect convinsi: "cred Doamne!" sau macar "Cred Doamne, ajuta necredintei mele"? De aceea Domnul se intreaba daca va mai gasi credinta la revenirea Sa...
Pe mine ma intristeaza sa vad gradul de necredinta care se reflecta chiar si in unele rugaciuni in care se cer de exemplu cele duhovnicesti dar vindecarea trupului doar daca vrea si Dumnezeu. Pai Domnul nu a refuzat niciodata vindecarea trupeasca a nimanui ci a facut dupa credinta oamenilor, deci aceasta rugaciune reflecta tocmai necredinta oamenilor care au vazut neputinta lor de a mai vindeca oamenii si invia mortii, ca si cum Domnul ar decide cand vrea si cand nu vrea, si nu necredinta lor in Cuvantul Domnului.
Deci pe scurt, raspunsul este: minuni inca exista dar cu mult mai putine, chiar extrem de putine fata de acum 2000 de ani din cauza necredintei oamenilor, din cauza transformarii credintei esoterice in religie exoterica.

Kronos 14.07.2011 23:54:02

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 377644)
Daca astazi Domnul i-ar intreba pe oameni exact ca acum 2000 de ani: "Crezi tu ca Eu pot face asta?", cati dintre ei ar raspunde perfect convinsi: "cred Doamne!"

Dumneavoastră credeți?

laurastifter 15.07.2011 00:05:30

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 377632)
cum se impaca necircumscriderea lui Dumnezeu cu Intruparea lui Iisus?

Prin atotputernicia Sa. Dumnezeu are libertatea absolută și este atotputernic. Astfel, Lui i-a fost cu putință ca, rămânând Dumnezeu, să devină și Om.

Adriana3 15.07.2011 00:07:19

Citat:

În prealabil postat de Kronos (Post 377643)
Fantastic.. deci era la ordine zilei să fie înviați morții sau cum? Așa ceva cred că consemnau și scribii, și istoricii și rămânea în sute de exemplare peste tot. Minuni or mai fi trăit evreii, dar sincer, la inteligența oamenilor de-atunci, oricât de mult ți-ai apăra cultul, dacă venea cineva și spunea că-i Fiul lui Dumnezeu și, drept dovadă, învia pe cineva din mormânt după 4 zile sau pe copila aceea, cred că toți se converteau imediat și iudaismul dispărea.

Tradiție...folclor, tot pe-acolo. Deci basme, legende, mituri. Nimeni nu consemnează la vremea potrivită, pentru că nu există, iar dacă ar consemna, s-ar putea verifica și s-ar afla că-i o minciună. Așa, fără date certe, băgăm din top, că se poate. Ce nu se adeverește, scoatem peste 100 de ani (cum se va întâmpla cu „prezicerile” marilor duhovnici contemporani ai României cum că antihristul s-a născut deja sau că anul acesta la Iași va fi vărsare de sânge). După moartea lor, le mistificăm și exagerăm, ba chiar îmbogățim unele fapte, spuse pentru a impresiona credinciosul cât mai mult.
Săracul Iisus cum era el împotriva tuturor. S-ar putea ca nu degeaba să se fi întâmplat așa și iudeii să fi avut motive serioase să-l denigreze.
Asta, dacă minunile sunt adevărate.
Pentru că aveau toate motivele să fie neîncrezători. Dacă învierile erau adevărate, nu se mai îndoia nimeni.
Da. Cele din VT. Din NT mai nimic, pentru că e doar povestită viața unui om. Sau inventată..

Din cum scrieti, inteleg ca dvs. aveti convingerea ca o minune are puterea sa convinga pe oricine. Asta arata faptul ca pe dvs. v-ar convinge o minune si de asta aveti nevoie ca sa credeti. Eu sunt credincioasa convinsa nu pentru ca am fost invatata sa fiu asa ci dimpotriva, eram atee convinsa, un Toma necredinciosul pana in panzele albe, si numai minunile m-au convins, si cu cat am devenit mai credincioasa, cu atat s-au inmultit minunile in viata mea. Deocamdata nu sunt minuni spectaculare, ci maximul pe care il obtin deocamdata sunt vindecarile personale de unele mici probleme de sanatate si prezicerea unor evenimente din viata mea proprie care s-au adeverit intocmai. Daca dvs. sunteti sincer interesat sa aflati adevarul despre Iisus, va propun urmatoarea provocare: timp de 40 de zile sa va rugati impreuna cu mine sa aflati daca Iisus exista sau nu, si apoi sa vedem ce o sa se intample. Acceptati? Eu o sa tin si post in aceste zile, cat de mult voi putea, dvs. daca puteti, incercati sa tineti, daca nu puteti, chiar si rugaciunea ajunge pentru ca unde sunt doi care se roaga in numele Domnului sunt ascultati. Acceptati provocarea?

Kronos 15.07.2011 00:26:53

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 377653)
Acceptati provocarea?

Nu știu dacă mă voi putea ruga 40 de zile către Dumnezeu să-mi demonstreze ceva ce nu e real. Iisus a existat. Dacă există viață după moarte, există și acum. Dar nu e Dumnezeu, nu e Dumnezeu Fiul sau Fiul lui Dumnezeu sau al treilea ipostas al lui Dumnezeu. Eu am argumente raționale.

Minuni se petrec și în cultele orientale, în iudiaism, în Kabbalah etc. Creștinii nu le acceptă pentru că așa sunt îndoctrinați, cum c-ar fi de la diavol. Și dacă nu sunt? Dacă e de-ajunsă credința pentru o minune? Așa a spus și Iisus. Însă asta nu-l face Dumnezeu, ci cel mult un trimis de-al lui Dumnezeu, un profet. Nu am să mă închin unui om (fie el Iisus sau sfinți) când Dumnezeu ne-a interzis acest lucru în VT (dacă considerăm de origine divină cele 10 porunci și nu fabulații ale unui om posibil sub influența psihedelicelor de pe insulă - treaba cu Dumnezeul zelos și răzbunător îmi dă serios de gândit. Pare mai degrabă produs al minții umane străpunsă de dorința de putere și de spiritul răzbunător împotriva celui care se opune). În plus, Dumnezeu ne-a făcut liberi. Ca urmare, cred că orice constrângere de-a mă închina cuiva atentează la darul lui Dumnezeu. Despre iluzia libertății în creștinism am scris în al post: sunt liber, dar dacă nu aleg cum trebuie sunt pedepsit. Numai libertate nu-i asta. Pentru mine orice religie, orice cult este un atentat la libertatea pe care ne-a dăruit-o Dumnezeu. La libertatea de-a fi, asemenea Lui. Când deja vine cineva și mă obligă să mă închin, să mă rog într-un anume fel, să merg într-un anume loc, într-o anume zi și câte altele, deja nu mai sunt eu.

Adriana3 15.07.2011 00:29:05

Era sa uit, am prezis si evenimente din viata altora dar prea putine in comparatie cu viata proprie, de aceea am tendinta sa le uit. Unul recent a fost legat de viata unei prietene care in ziua casatoriei ei i-a zis celui care ii devenea sot ca faptul ca in acea zi el a devenit sotul ei se datoreaza mie. A exagerat bine-nteles, insa afirmatia a fost rezultatul prezicerii ca o sa se marite pana la urma cu el desi viata ii arata exact contrariul, si i-am prezis multe lucruri legate de casatoria ei, lucruri care priveau persoane din anturajul ei pe care nu le cunosteam personal ci doar din povestile ei.
Minuni se intampla la cei care cred in minuni. Iar eu cred, insa mi-a luat timp sa inteleg cum trebuie crezut pentru ca sa se intample. Si inca mai am mult de lucru la acest capitol...

GLAdoS 15.07.2011 00:36:42

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 377663)
Era sa uit, am prezis si evenimente din viata altora dar prea putine in comparatie cu viata proprie, de aceea am tendinta sa le uit. Unul recent a fost legat de viata unei prietene care in ziua casatoriei ei i-a zis celui care ii devenea sot ca faptul ca in acea zi el a devenit sotul ei se datoreaza mie. A exagerat bine-nteles, insa afirmatia a fost rezultatul prezicerii ca o sa se marite pana la urma cu el desi viata ii arata exact contrariul, si i-am prezis multe lucruri legate de casatoria ei, lucruri care priveau persoane din anturajul ei pe care nu le cunosteam personal ci doar din povestile ei.
Minuni se intampla la cei care cred in minuni. Iar eu cred, insa mi-a luat timp sa inteleg cum trebuie crezut pentru ca sa se intample. Si inca mai am mult de lucru la acest capitol...

si unde e minunea?

Adriana3 15.07.2011 00:37:22

Citat:

În prealabil postat de Kronos (Post 377661)
Nu știu dacă mă voi putea ruga 40 de zile către Dumnezeu să-mi demonstreze ceva ce nu e real. Iisus a existat. Dacă există viață după moarte, există și acum. Dar nu e Dumnezeu, nu e Dumnezeu Fiul sau Fiul lui Dumnezeu sau al treilea ipostas al lui Dumnezeu. Eu am argumente raționale.

Minuni se petrec și în cultele orientale, în iudiaism, în Kabbalah etc. Creștinii nu le acceptă pentru că așa sunt îndoctrinați, cum c-ar fi de la diavol. Și dacă nu sunt? Dacă e de-ajunsă credința pentru o minune? Așa a spus și Iisus. Însă asta nu-l face Dumnezeu, ci cel mult un trimis de-al lui Dumnezeu, un profet. Nu am să mă închin unui om (fie el Iisus sau sfinți) când Dumnezeu ne-a interzis acest lucru în VT (dacă considerăm de origine divină cele 10 porunci și nu fabulații ale unui om posibil sub influența psihedelicelor de pe insulă - treaba cu Dumnezeul zelos și răzbunător îmi dă serios de gândit. Pare mai degrabă produs al minții umane străpunsă de dorința de putere și de spiritul răzbunător împotriva celui care se opune). În plus, Dumnezeu ne-a făcut liberi. Ca urmare, cred că orice constrângere de-a mă închina cuiva atentează la darul lui Dumnezeu. Despre iluzia libertății în creștinism am scris
în al post: sunt liber, dar dacă nu aleg cum trebuie sunt pedepsit. Numai libertate nu-i asta. Pentru mine orice religie, orice cult este un atentat la libertatea pe care ne-a dăruit-o Dumnezeu. La libertatea de-a fi, asemenea Lui. Când deja vine cineva și mă obligă să mă închin, să mă rog într-un anume fel, să merg într-un anume loc, într-o anume zi și câte altele, deja nu mai sunt eu.

Va dau dreptate in ceea ce il priveste pe Dumnezeu. Eu nu v-am cerut sa va rugati unui om sau presupus Dumnezeu, ci sa va rugati lui Dumnezeu, acela in care credeti, sa va rugati sa va arate adevarul despre identitatea lui Iisus, sa va arate daca va inselati sau nu. Atat si nimic mai mult. Iar eu ma rog in acelasi timp pentru aceladi lucru. Aceasta era provocarea. O acceptati sau nu? Asta inseamna libertate, dar daca refuzati provocarea iar la sfarsitul vietii descoperiti ca Iisus este ceea ce zic crestinii, veti fi de acord ca nu Dumnezeu a fost de vina pentru necredinta dvs., sunteti deacord?

Adriana3 15.07.2011 00:39:40

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 377664)
si unde e minunea?

Pai daca-i la ordinea zilei a prezice ceea ce se va intampla cu alte persoane, chiar si necunoscute, si in ciuda evidentei obiective, atunci nu-i nici o minune :))
(prezicerea era inclusiv legata de sanatatea unei persoane pe care nici macar nu o cunosteam, nu o vazusem in viata mea, ci o stiam doar din povestile fetei)

GLAdoS 15.07.2011 00:39:51

Citat:

De aceea Domnul se intreaba daca va mai gasi credinta la revenirea Sa...

Nu stia de se intreba asa ceva?

Citat:

Deci pe scurt, raspunsul este: minuni inca exista dar cu mult mai putine, chiar extrem de putine fata de acum 2000 de ani din cauza necredintei oamenilor, din cauza transformarii credintei esoterice in religie exoterica.

Cand? Unde? Ce? si Cine?

Kronos 15.07.2011 00:40:04

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 377665)
Va dau dreptate in ceea ce il priveste pe Dumnezeu. Eu nu v-am cerut sa va rugati unui om sau presupus Dumnezeu, ci sa va rugati lui Dumnezeu, acela in care credeti, sa va rugati sa va arate adevarul despre identitatea lui Iisus, sa va arate daca va inselati sau nu. Atat si nimic mai mult. Iar eu ma rog in acelasi timp pentru aceladi lucru. Aceasta era provocarea. O acceptati sau nu? Asta inseamna libertate, dar daca refuzati provocarea iar la sfarsitul vietii descoperiti ca Iisus este ceea ce zic crestinii, veti fi de acord ca nu Dumnezeu a fost de vina pentru necredinta dvs., sunteti deacord?

De-acord. Și dacă ar fi cum zic creștinii, ar trebui să fiu pedepsit?

GLAdoS 15.07.2011 00:43:20

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 377666)
Pai daca-i la ordinea zilei a prezice ceea ce se va intampla cu alte persoane, chiar si necunoscute, si in ciuda evidentei obiective, atunci nu-i nici o minune :))

Ti-ai zis parerea si s-a potrivit sa ai dreptate... si mie mi(chiar frecvent) s-a intamplat dar nu am zis ca fac minuni.

Adriana3 15.07.2011 01:02:51

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 377671)
Ti-ai zis parerea si s-a potrivit sa ai dreptate... si mie mi(chiar frecvent) s-a intamplat dar nu am zis ca fac minuni.

Depinde ce anume ziceti, unele pot fi predictibile prin ele insele, altele insa nu, mai ales cele legate de sanatate. Si mai ales, sa ajumga mireasa sa zica mirelui in ziua nuntii ca s-au casatorit datorita mie, arata ca nu a fost o simpla parere care s-a adeverit. A fost un intreg complex de fpate care au implicat mai multe persoane si situatii pe parcursul a un an de zile si toate s-au intamplat intocmai, reactiile si replicile oamenilor implicati, decurgerea evenimentelor, chiar si cele legate de sanatatea unei persoane implicate, totul s-a intamplat dupa cum i-am zis de mi-a zis la un moment dat: "dar de unde ai stiut?? Mi-e frica de tine". Glumea cu partea cu frica, dar asta arata ca nu a fost o simpla parere, ci toate au fost convingeri ca se va intampla dupa cum ii ziceam si asa s-a si intamplat de fiecare data, si de fiecare data ii ziceam sa stea linistita ca se va intampla dupa cum ii spun.

GLAdoS 15.07.2011 01:07:31

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 377678)
Depinde ce anume ziceti, unele pot fi predictibile prin ele insele, altele insa nu, mai ales cele legate de sanatate. Si mai ales, sa ajumga mireasa sa zica mirelui in ziua nuntii ca s-au casatorit datorita mie, arata ca nu a fost o simpla parere care s-a adeverit. A fost un intreg complex de fpate care au implicat mai multe persoane si situatii pe parcursul a un an de zile si toate s-au intamplat intocmai, reactiile si replicile oamenilor implicati, decurgerea evenimentelor, chiar si cele legate de sanatatea unei persoane implicate, totul s-a intamplat dupa cum i-am zis de mi-a zis la un moment dat: "dar de unde ai stiut?? Mi-e frica de tine". Glumea cu partea cu frica, dar asta arata ca nu a fost o simpla parere, ci toate au fost convingeri ca se va intampla dupa cum ii ziceam si asa s-a si intamplat de fiecare data, si de fiecare data ii ziceam sa stea linistita ca se va intampla dupa cum ii spun.

all hail mama omida! ;)

Adriana3 15.07.2011 01:07:59

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 377667)
Nu stia de se intreba asa ceva?

Cand? Unde? Ce? si Cine?

Pai dvs. ce credeti, stia sau nu stia? Si care era scopul intrebarii, ca nu se atepta cu siguranta sa stie apostolii sa-i raspunda si nici El nu a dat raspunsul...

GLAdoS 15.07.2011 01:15:11

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 377681)
Pai dvs. ce credeti, stia sau nu stia? Si care era scopul intrebarii, ca nu se atepta cu siguranta sa stie apostolii sa-i raspunda si nici El nu a dat raspunsul...

Nush, zic si eu pt ca a mai zis cieva ca Dumnezeu nu stie ce va face omul(oricare dintre noi) cu viata sa si de aceea suntem pe pamant si cam tot de aceea vom avea si judecata de apoi... dar dumneavostra ce credeti?

Adriana3 15.07.2011 01:22:28

Citat:

În prealabil postat de Kronos (Post 377668)
De-acord. Și dacă ar fi cum zic creștinii, ar trebui să fiu pedepsit?

Pedeapsa lui Dumnezeu: avand in vedere ca Domnul Iisus ne-a cerut sa ne iubim vrajmasii pentru a fi desavarsiti ca si Dumnezeu Tatal, pai inseamna ca Dumnezeu asta face, ne iubeste chiar si vrajmasi de i-am fi. Ca atare, pe cei ce vor sa vina la El ii ajuta sa vina, iar pe cei care nu au chef sa vina la El, ii lasa in voia lor.
Langa El ne este bine, departe de El ne este rau. Ca atare omul insusi se autopedepseste prin alegerile pe care le face, el hotaraste daca vrea sa stea unde ii este bine sau unde ii este rau. Nu-i nimic complicat.

Kronos 15.07.2011 01:26:29

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 377685)
Pedeapsa lui Dumnezeu: avand in vedere ca Domnul Iisus ne-a cerut sa ne iubim vrajmasii pentru a fi desavarsiti ca si Dumnezeu Tatal, pai inseamna ca Dumnezeu asta face, ne iubeste chiar si vrajmasi de i-am fi. Ca atare, pe cei ce vor sa vina la El ii ajuta sa vina, iar pe cei care nu au chef sa vina la El, ii lasa in voia lor.
Langa El ne este bine, departe de El ne este rau. Ca atare omul insusi se autopedepseste prin alegerile pe care le face, el hotaraste daca vrea sa stea unde ii este bine sau unde ii este rau. Nu-i nimic complicat.

Asta am înțeles. Dar dacă după ce văd că-mi este rău, pot să mă răzgândesc și să mă întorc?

Adriana3 15.07.2011 01:26:56

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 377684)
Nush, zic si eu pt ca a mai zis cieva ca Dumnezeu nu stie ce va face omul(oricare dintre noi) cu viata sa si de aceea suntem pe pamant si cam tot de aceea vom avea si judecata de apoi... dar dumneavostra ce credeti?

Eu cred ca, daca la venirea Sa nu va mai gasi credinta, atunci misiunea Lui ar fi esuata iar Satana si-ar freca mainile de bucurie ca L-a invins pe Dumnezeu in lupta din om. Iar asta este imposibil, ca atare va gasi credinta. Insa stia ca va avea un moment de slabire si de asta a pus intrebarea, pentru a ne preveni.

Adriana3 15.07.2011 01:28:27

Citat:

În prealabil postat de Kronos (Post 377687)
Asta am înțeles. Dar dacă după ce văd că-mi este rău, pot să mă răzgândesc și să mă întorc?

Cat aveti viata in trup va puteti intoarce, chiar si in ultima secunda a vietii dvs.

Adriana3 15.07.2011 01:32:03

"Oamenii spun despre Timp că trece. Timpul spune despre oameni că trec"

Iar Dumnezeu spune despre timp ca nu exista ;)

Kronos 15.07.2011 01:33:05

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 377689)
Cat aveti viata in trup va puteti intoarce, chiar si in ultima secunda a vietii dvs.

Nu. Eu zic după moarte.

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 377691)

Ar fi frumos să fie așa :).

Mihnea Dragomir 15.07.2011 01:50:24

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 377691)

Haioasă. Am putea încerca o reformulare, pentru ateiști ? Ar ieși cam așa:

"Oamenii spun despre Dumnezeu că nu există. Dumnezeu spune despre Timp că nu există. Timpul spune despre oameni că nu există."

richard_d 15.07.2011 09:51:56

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 377694)

"Oamenii spun despre Dumnezeu că nu există. Dumnezeu spune despre Timp că nu există. Timpul spune despre oameni că nu există."

Da. Iar acum o formulare pentru catolici:
"Oamenii spun ca Papa este Dumnezeu. Papa spune despre Timp ca nu exista. Timpul spune despre oameni ca nu exista. Papa este om."

GLAdoS 15.07.2011 10:44:02

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 377694)

Hai sa incerc si eu:
"Oamenii spun despre Dumnezeu că nu există. Dumnezeu spune: nimic.... ai uitat ce zi oamenii?"

Adriana Cluj 15.07.2011 10:55:44

Ce bine ai zis!

Citat:

În prealabil postat de mirceamoraru (Post 313921)
ii tai un cap si rasare altul:) mai, mai luati si voi o vacanta ca vine Nasterea Domnului peste cateva zile, lasati-ne si voi putin :) , va rugam frumos, macar cateva zile sa avem si noi putine pace, apoi puteti reveni sa ne bombardati cu iluminarea asta de nu putem noi incuiati asa cum suntem sa o intelegem.. Suntem ramasi in urma mah noi,lasati-ne si voi acum sa ne sarbatorim Nasterea mantuitorului Hristos,noi nu suntem ca voi, nu ai ce-i face.. Noi nu citim Voltaire..Eu unul nu pot sa iti au un citat din Voltaire.. Ma gandesc la o babuta cuminte care tocmai a spus Acatistul Maicii Domnului si care tine post si se teme de Domnul si traieste cucernic si care a intrat si ea putin pe internet cautand o reteta de post ca sa faca nepoteilor niste placinte sa le dreaga postul si intra saraca fara sa vrea aici si da de threadul tau si gaseste- templier knight ,voltaire, buddha, gingis ghan, benny hill, mister bean, george bush, very important person, very constipat person..:) Iertati-ma dar este amuzant daca stai si privesti asa detasat.. Si saracuta babuta, ofteaza ,zice oh Doamne, miluieste-i .. si-si face o cruce smerita si plina de compasiune fata de bietele suflete si iese..E trist.. este asemenea fiului risipitor am lasat credinta Parintilor si am plecat prin strainataturi, india ,franta, china, america,spania, anglia si ne cheltuim pe acolo energiile sufletesti .. dar pentru acestia si pentru noi toti cei rataciti fie prin patimi, fie prin filozofie, fie prin voltaire, pentru toti se naste Hristos!. Bucurati-va acum cu noi voi toti oamenii mici si mari, albi sau negri, chiar si cei pagani, veniti si bucurati-va! Hristos se naste! Slaviti-L ! Hristos din ceruri! Intampinati-L! Hristos pe pamant! Bucurati-va! cantati Domnului tot pamantul ca S-a preamarit! Domnul S-a facut om! Nu mai suntem singuri ! Blestemul s-a pierdut! Dumnezeu ne-a miluit si el insusi a venit sa ne deschida drumul mantuirii! Sa lasam in aceasta perioada lupta asta desarta! Nu ortodocsii au nevoie de buddha sau de voltaire ci lumea intreaga are nevoie de Hristos Dumnezeul tuturor! Asa da! In sensul asta da! Asa e buna unitatea! dar numai sub Hristos! Hristos se naste, impotriva ratiunii! Nu intre filozofi! Nu intre regi! Intr-o iesle ca sa le rusineze pe cele valoroase ale lumiiIntre pastori, intre oite si intre berbecuti si vacute! Asa a vrut Dumnezeu! Ca sa ne palmuiasca trufia si ratiunea noastra subreda!Sa ascultam cu toti si sa ne minunam de ce simte inima cand auzim ca hristos se naste! Sa meditam la Nasterea Domnului, ca nimic nu bucura inima ca vestea adusa de pastori"BUCURATI-VA!!!"
Bucurati-va asdar cu totii! Ca S-a nascut Hristos! Sfantul Antonie cel mare spune frumos si adevarat despre oamenii rationali, asa : "Oamenii se socotesc rationali insa pe nedrept, caci nu sunt rationali. Unii au invatat cuvintele si cartile vechilor intelepti. Dar rationali sunt numai aceia care au sufletul rational, pot sa deosebeasca ce este binele si ce este raul, se feresc de cele rele si vatamatoare sufletului si toata grija o au spre cele bune si folositoare sufletului; iar acestea le savarsesc cu multa multumire catre Dumnezeu. Numai acestia trebuie sa se numeasca rationali.(Antonie cel Mare)7"

Ma pregateam sa scriu ca, pentru mine, credinta mostenita de la mama e cea mai buna, si nu alta, nici nu vreau sa cunosc alta.
Cand vad atatea "filozofeli", de-ti pun creierii pe bigudiuri... nu mai zic nimic.. in minte imi vine amintirea cu mama, femeie simpla de la tara, care seara ingenunchea langa pat ca sa-si spuna rugaciunile si care atunci cand vorbea despre rastignirea Domnului, avea ochii in lacrimi, pentru cate a indurat Matuitorul pentru noi pacatosii...
Macar un strop din credinta ei de-as avea-o eu.........

GLAdoS 15.07.2011 11:14:34

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 377735)
Ma pregateam sa scriu ca, pentru mine, credinta mostenita de la mama e cea mai buna, si nu alta, nici nu vreau sa cunosc alta.

intr-un cuvant: orgoliu
Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 377735)
Cand vad atatea "filozofeli", de-ti pun creierii pe bigudiuri... nu mai zic nimic.. in minte imi vine amintirea cu mama, femeie simpla de la tara, care seara ingenunchea langa pat ca sa-si spuna rugaciunile si care atunci cand vorbea despre rastignirea Domnului, avea ochii in lacrimi, pentru cate a indurat Matuitorul pentru noi pacatosii...

Ne straduim si noi sa ajugem ca vsovivi sa credem ca Pamantul e plat si apoi sa cadem cand ajungem la marginea lui...

Adriana Cluj 15.07.2011 11:16:45

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 377745)
intr-un cuvant: orgoliu

..

Nicidecum. Implinire.

GLAdoS 15.07.2011 11:19:02

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 377747)
Nicidecum. Implinire.

Argumentul, mon cher,
Citat:

credinta mostenita de la mama e cea mai buna, si nu alta
e plin de orgoliu.... ce sa facem

Adriana3 15.07.2011 11:23:02

Citat:

În prealabil postat de Kronos (Post 377692)
Nu. Eu zic după moarte.

Ar fi frumos să fie așa :).

Dupa moarte nu, trebuie asteptata Judecata Domnului si atunci se va vedea cine va trece de-a dreapta Sa si cine nu. Eu sper sa treaca toti, sper ca pana la Judecata sa reuseasca sa-i seduca pe toti oamenii :)

Este frumos intr-adevar, de asta este atat de frumos langa Dumnezeu.

Adriana Cluj 15.07.2011 11:23:37

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 377749)
Argumentul, mon cher, e plin de orgoliu.... ce sa facem

Esti pus/pusa pe harta, si aici si cu maimuta, asa ca ... am spus ce-am dorit sa spun si atat.
Ramai cu bine. Doamne-ajuta.

GLAdoS 15.07.2011 11:26:05

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 377751)
Dupa moarte nu, trebuie asteptata Judecata Domnului si atunci se va vedea cine va trece de-a dreapta Sa si cine nu. Eu sper sa treaca toti, sper ca pana la Judecata sa reuseasca sa-i seduca pe toti oamenii :)

un eveniment fara necesitate fiintei considerate atotstiutoare...

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:13:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.