Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Bibliile sectante si eretice trebuiesc arse (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11929)

Raoul 26.01.2011 01:53:40

Poate ca n-o voi citi eu,dar daca o citeste altcine pentru ca o AM? "Vai de cel prin care vine sminteala!"

Iosif77 26.01.2011 02:11:40

Sigur ca da Raoul.
Eu as zice ca iti mai poti lua o data biblioteca la control.
Stergi cartile de praf si, daca gasesti una care nu are cruce, pe foc. Sau la gunoi.

Raoul 26.01.2011 02:15:42

Tot ce e eretic e de la diavol! Tot ce e in afara Bisericii si nu corespunde invataturii Domnului Hristos,ale Sfintilor Apostoli si Sfintilor Parinti e anatema!

Pantsless 26.01.2011 02:39:41

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 328244)
Sectarii sunt inselati de diavol,deci satana e dumnezeul lor! Ca toti suntem creati de unul si acelasi,asta e alta poveste! Ei doar au impresia ca se inchina Lui,realitatea fiind cu totul alta!

Aha, deci chiar daca si ei se inchina aceluiasi dumnezeu, n-are nicio relevanta. Am inteles.
Apropo, luati aminte de la Raoul. Ingrijirea sufletului incepe cu bicepsul si se finalizeaza cu o auto-poza in baie, fara tricou =))

I.Calin 26.01.2011 02:42:37

Nu există cărți care "merită" să fie arse. Doar oameni...

Nu există cărți care "merită" să fie arse. Doar oameni...

Iartă-mă...

carobul 26.01.2011 07:50:23

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 328298)
Tot ce ... nu corespunde invataturii Domnului Hristos,ale Sfintilor Apostoli ... e anatema!

Sa ne ajute Dumnezeu sa cunoastem bine invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Apostoli, direct de la sursa: Sfanta Scriptura.

dobrin7m 26.01.2011 08:23:07

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 327992)
Ah, scuze ca mai revin cu o remarca: Tocmai am observat ca nu a participat la acest vot nici unul din ortodocsii intelepti de pe forum, aceia care ne bucura inima cu postarile lor duhovnicesti si care traiesc intr-adevar ortodoxia fara sa se bata cu pumnul in piept. Niciunul nu a considerat ca asemenea mizerii sunt vrednice de ei. Va multumim pentru lectia pe care ne-ati dat-o! Dumnezeu sa va binecuvinteze! :)

Vazut prin prisma ta. Esti sigura ca ai o judecata corecta?

ionut stefan 26.01.2011 08:27:15

Citat:

Tot ce e eretic e de la diavol! Tot ce e in afara Bisericii si nu corespunde invataturii Domnului Hristos,ale Sfintilor Apostoli si Sfintilor Parinti e anatema!

forte bine spui raoul sa ai grija la slujitorii dracilor (sectanti) sunt foarte vicleni

dobrin7m 26.01.2011 08:41:02

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 328006)
Daca-i asa treaba, atunci il las pe colaps al-III-lea sa conduca ritualul arderii publice a Cuvantului lui Dumnezeu.

Iar ajutoarele sale (nu le mai dau numele, se stiu ei) ar putea sa treaca la arderea dracilor.
Adica a romanilor care n-au avut norocul sa se nasca in familii ortodoxe.

Cine nu a avut norocul sa se nasca in familii ortodoxe, nu este o tragedie. Pentru ca ortodoxia va asteapta.

``37. Cel ce iubește pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubește pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.``Mat.cap.10

Sunteti chemati sa descoperiti Adevarul si Viata.

In legatura cu arderea dracilor:

``30. Lăsați să crească împreună și grâul și neghina, până la seceriș, și la vremea secerișului voi zice secerătorilor: Pliviți întâi neghina și legați-o în snopi ca s-o ardem, iar grâul adunați-l în jitnița mea.

38. Țarina este lumea; sămânța cea bună sunt fiii împărăției; iar neghina sunt fiii celui rău.

40. Și, după cum se alege neghina și se arde în foc, așa va fi la sfârșitul veacului. ``
Mat.Cap.13

Treziti-va, voi rataciti si pierduti pe cale ca sa nu ajungeti sa fiti neghina aruncata in foc la vremea secerisului.
Lasati hristosii mincinosi si nu va pierdeti si nu va smintiti. Lasati dulceata iubirii lui Dumnezeu sa va cuprinda.
Lepadati-va de satana care va tine departe de Adevar si primiti-l pe Hristos in voi.
Insemnati-va cu Sfanta Cruce ca sa puteti plange pentru patimile lui Hristos pentru noi.
Caci daca e crucea nimic atunci de ce nu o faceti?
Ca numai Satana nu accepta crucea. Dovediti ca nu aveti pe Satana in voi. Caci si daca fac semn de adio cuiva , il fac ca stiu ca e un semn si atat. Si daca voi ziceti ca semnul Crucii nu e nimic decat semn atunci faceti-l fara frica ca ce aveti voi cu un semn?
Aceasta este dovada Adevarului.
Hristos ne-a invatat: cine are urechi de auzit sa auda si ochi de vazut sa vada.
Dumnezeu sa va ajute pe toti! Si Hristos si Maica Domnului nostru si toti Sfintii Parinti sa scapati de cel rau care va munceste.

dobrin7m 26.01.2011 08:45:32

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 328013)
Langa sondaj este un buton pe care daca apesi poti vedea cine a votat, ce a votat si cine a votat de pe doua usere. Si da, nu votat acolo nici un ortodox al carui cuvant are autoritate pe acest forum. Sper sa fie ultima data cand iti mai explic ceva ce ar fi trebuit sa stii.
"Acesta este un sondaj public: alți utilizatori pot vedea opțiunile pe care le-ai selectat."
Iar parerea ta despre mine e previzibila si neimportanta. Bye!

Cine are autoritate pe acest forum?
Autoritatea este Dumnezeu, Iisus Hristos, Maica Domnului si Sfintii Parinti. Noi suntem cu totii crestini pacatosi.
Dumneata nu esti nici atat. Esti doar pacatoasa. Ratacita si incalzita de diavol ca sa stai acolo crezand ca ti-e bine. Fereasca Dumnezeu sa te trezesti doar la vremea secerisului si sa poti vedea ca ai haina neghinei.

dobrin7m 26.01.2011 08:55:08

Citat:

În prealabil postat de Pantsless (Post 328040)

Nu, este normal ca oricine cu bun simt si minte mai multa decat o gaina sa voteze contra.

Asa-i ca diavolului ii place sa ne vada privind la zece versiuni de Biblii si sa ne dam cap in cap care e cea adevarata?
Pai nu asa ii place lui sa ne vada? Rataciti si nebuni de cap?
Pai o fii a protestantilor? pai o fii a iehovistilor>? pai o fi a adventistilor? pai o fi a baptistilor? pai o fii a catolicilor? pai o fi a evanghelistilor? pai o fi? a cui o fi?
Sa nu ardem, sa lasam totul asa, ba sa mai apara inca vreo 200 versiuni fiecare cu idea sa, ca sa fim mai rataciti si mai nebuni de cap.
Doamne Dumnezeule ai mila de noi ca rataciti rau mai suntem. Am innebunit de tot. Acuma Doamne, albul e negru si negrul e alb, si Biblia nu mai e Biblie ca daca Tu Doamne ai spus Fecioara Maria logodnica lui Iosif, au venit altii si au zis ca femeia si ca soata si noi nebunii nu mai stim cum e, ca suntem nebuni de tot. Si iata ca Sfanta Fecioara Maria , mama Ta Hristoase ajungem de nebuni ce suntem sa spunem ca e o simpla femeie, mama si sotie. Si Crucea Sfanta nu o mai facem, si uite Doamne cum merg atatia oameni incolonati dupa impielitatul.
Fie-ti mila Doamne de noi!

dobrin7m 26.01.2011 09:00:58

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 328083)
Reiau propunerea mea: să se facă un sondaj din perspectivă neoprotestantă pentru a vedea câți NP votează arderea Bibliei Ortodoxe. Ar fi semnificativ. Domnule FiuRisipitor, respectele mele! E pentru prima dată că am râs pe secțiunea aceasta (chestia cu ocolitul bunicului dvs.):3:

E si normal sa nu vreti arderea Bibliei ortodoxe, ca ea este Cuvantul lui Dumnezeu si stiti si voi asta. Ca stie si diavolul. Ca doar si diavolul stie de Dumnezeu si ii stie frica.
Aceasta este dovada. Ca stiti cu totii ca in ortodoxie este Adevarul dar nu o recunoasteti.
Aveti voi fiecare interesele voastre stiti voi bine ce zic.
Asa la general:
ateul: cum sa ma strang de la atatea placeri, viata e frumoasa
sectarul: aici sunt fericit! de parca stiti voi ce e fericirea.
Si in sinea voastra, in amanunt, fiecare aveti un interes ingrat.

dobrin7m 26.01.2011 09:07:06

Citat:

În prealabil postat de Pantsless (Post 328301)
Aha, deci chiar daca si ei se inchina aceluiasi dumnezeu, n-are nicio relevanta. Am inteles.
Apropo, luati aminte de la Raoul. Ingrijirea sufletului incepe cu bicepsul si se finalizeaza cu o auto-poza in baie, fara tricou =))

Nu se inchina aceluiasi Dumnezeu. Ca Dumnezeu e Unul , Atotputernic si Necuprins. Ca nu poti sluji si lui mamona si lui Dumnezeu.
Ca daca s-ar inchina lui Dumnezeu care Adevarul si Viata atunci s-ar insemna cu Sfanta Cruce pe care a patimit Hristos pentru noi si ar cinsti pe Apostolii si Sfintii Parinti care au cazut martiri pentru Hristos.

dobrin7m 26.01.2011 09:20:29

Citat:

În prealabil postat de Lucemferre (Post 328208)
E întristător să vezi atâția ortodocși, creștinii cei mai creștini cum s-ar zice, că votează pentru arderea Cuvântului lui Dumnezeu. Au trecut atâtea secole, milenii, de la jertfa lui Hristos și încă nu ați pătruns esența acesteia. Care e problema că în loc de idoli scrie icoane? Să fie asta - închinatul la icoane - condiție necesară mântuirii noastre? Când Sf. Apostol spunea să te faci sabie cu ereticul, la închinătorii la idoli se referea, nu la oile lui Hristos. Sabie să fii cu musulmanul, cu budistul, cu new-age-istul...nu cu alt creștin, chiar dacă nu se numește ortodox.

6. Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta și, închizând ușa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție.
Așa scrie. Te mântuiești și cu icoană, și fără, dacă pricepi înțelesul vorbelor și la ce se referă cămara.

Parintele de la Manastirea Prislop mi-a spus: sectarii intra in iad cu Biblia subrat.
Calea este una, Dumnezeu este Unul si Cuvantul lui Dumnezeu este Unul. Restul sunt hristosi mincinosi si cuvinte mincinoase.
Tot ce nu este Cuvantul lui Dumnezeu, nu este. Sa isi schimbe titlurile cartilor lor si atunci nu avem treaba cu ei. sa le numeasca cum vor: Hrisoave, Povesti, Vorbiri in limbi, oricum dar sa ne lase Cuvantul lui Dumnezeu in pace sa nu il mai spurce!
Inchinatul in FATA icoanei este inchinatul la Iisus Hristos si cerinta noastra de ajutor la Fecioara Maria si Sfintii nostrii dragi iar icoana reprezinta iubirea, respectul si recunoasterea noastra pentru Ei.

dobrin7m 26.01.2011 09:23:50

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 328221)
Da asa este....Si ma intreb si eu asa....ca un calator ce sunt ...de ce cautam la forma si nu la esenta? Si-n plus ...uitam ca TOTI oamenii , de ne convine , de nu , suntem ai LUI....Sa-L lasam pe EL sa judece.....Noi nu suntem decat fire de praf...

ps.שמור על הפה שלך

Faci o greseala imensa.
Unii dintre noi s-au dat pe mana diavolului si sunt ai lui deja.

dobrin7m 26.01.2011 09:28:12

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 328241)
N-ai prins sensul frate.....DUMNEZEU ne-a creat pe TOTI.....deci, logic, este al TUTUROR, doar ca unii il accepta iar altii , nu......Iar dintre unii care il accepta , din habotnicie , devin prea posesivi....

Dumnezeu ne-a creat pe toti si ne-a lasat libertatea de alegere. Unii au ales pe satana si i se inchina lui satana. E treaba lor.
Cu habotnicia mai usor cu judecata.
Ca un preacinstit ieromonah mi-a spus asa: cine zice mai mult despre un anume pacat si il judeca in acela va cadea el si apoi lupta grea si crancena va avea.

FiulRisipitor 26.01.2011 09:30:01

Citat:

În prealabil postat de Lucemferre (Post 328243)
Din nou, detalii care nu afectează în niciun fel mântuirea omului.
27. Si cand zicea El acestea, o femeie din multime, ridicand glasul, I-a zis: Fericit este pantecele care Te-a purtat si fericiti sunt sanii pe care i-ai supt!
28. Iar El a zis: Asa este, dar fericiti sunt cei ce asculta cuvantul lui Dumnezeu si-l pazesc.

Ce sa intelegem? Ca dogmele instituite de Sfintii Parinti, putem sa le nesocotim la fel ca si sectantii sau ereticii, daca totusi "ascultam cuvantul lui Dumnezeu si il pazim"? Cred ca nu se poate una fara alta....
Asa cum spuneam si la topicul cu mantuirea celor din alte religii, nu e treaba mea cum/in ce fel/daca se mantuiesc acestia, dar eu care am aflat adevarul nu pot sa-mi permit sa calc alaturi. Fi atent ca vorbesc de mine si nu cei din jurul meu fie ei sectari sau ortodocsi (si cu arsul/indepartarea cartilor eretice - este vorba de biblioteca prorprie). Cand vine vorba de altii ma straduiesc doar sa nu-i duc in eroare.

dobrin7m 26.01.2011 09:34:00

Citat:

În prealabil postat de Lucemferre (Post 328243)
Din nou, detalii care nu afectează în niciun fel mântuirea omului.
27. Si cand zicea El acestea, o femeie din multime, ridicand glasul, I-a zis: Fericit este pantecele care Te-a purtat si fericiti sunt sanii pe care i-ai supt!
28. Iar El a zis: Asa este, dar fericiti sunt cei ce asculta cuvantul lui Dumnezeu si-l pazesc.

Vor veni hristosi mincinosi care vor face minuni spunand ca vin in numele meu ne spunea Iisus.
Vai de cel care asculta de cuvantul lui satana amagiti crezand ca e Cuvantul lui Dumnezeu. Ca satana bine stie Cuvantul lui Dumnezeu si bine stie ca noi nu il stim bine si atunci pe multi ii intoarce.
Vom avea cu totii acelasi Dumnezeu cand cei rataciti se intorc inapoi la dreapta credinta. Ii primim cu bratele deschise.

calator prin ploaie 26.01.2011 09:38:24

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 328288)
Biblia e o carte Raul.
Normal ca tu trebuie sa o arzi.
Sau sa o arunci la gunoi.

Doar nu o sa-ti ceara cineva sa o citesti, fii linistit ;)

Perfect exprimat fratele meu ! Chiar ma intreb...cat de roase or fi paginile Bibliei citite de unii, care declama cu tupeu ca ei stiu si cunosc corect TOTUL ?
Insa....stii tu Iosife...vizavi de acestia imi vine asa in minte....cum sa le ceri ceva ce nu au....?! Intelegi tu ce anume...Doamne ajuta!

FiulRisipitor 26.01.2011 09:40:46

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 328241)
N-ai prins sensul frate.....DUMNEZEU ne-a creat pe TOTI.....deci, logic, este al TUTUROR, doar ca unii il accepta iar altii , nu......Iar dintre unii care il accepta , din habotnicie , devin prea posesivi....

Cred ca si tu m-ai inteles gresit... Nu spun ca avem monopol pe Dumnezeu, spun ca Sfintii Parinti ne-au aratat cine si cum este Dumnezeu. Orice alta inchipuire nu mai este Dumnezeu. El este al tuturor dar daca il schimonosesti si il schimbi dupa bunul plac acela nu mai este Dumnezeu, este doar imaginatia ta. Eu am dat doar doua exemple in care se vede viziunea diferita despre Dumnezeu, dar lista e lunga.
Nu pot reda din memorie partea dogmatica dar nici topicul nu este despre diferentele intre confesiuni.
Daca tu vezi posesivitate in faptul de a inlatura erorile DIN INTERIORUL "programului" atunci cred ca gresesti. Eu nu spuneam ca ne ducem sa-i corectam pe altii....

calator prin ploaie 26.01.2011 09:45:39

Da..posibil sa nu te fi inteles...Mai dezvolti putin te rog?

dobrin7m 26.01.2011 09:47:06

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 328346)
Perfect exprimat fratele meu ! Chiar ma intreb...cat de roase or fi paginile Bibliei citite de unii, care declama cu tupeu ca ei stiu si cunosc corect TOTUL ?
Insa....stii tu Iosife...vizavi de acestia imi vine asa in minte....cum sa le ceri ceva ce nu au....?! Intelegi tu ce anume...Doamne ajuta!

de ce ne grabim sa judecam pe ceilalti? cine declama cu tupeu ca stiu si cunosc corect totul? Au nu sectarii care arunca cu versete din cartile lor?
Au stim noi cine are si cine nu are>? intelegi tu ce anume.

``Celui ce nu stie sa deosebeasca binele de rau nu-i este ingaduit a judeca pe cei buni sau pe cei rai. Caci bun este omul care cunoaste pe Dumnezeu, dar el nu este, nu stie nimic si nu va sti vreodata. Caci calea cunostintei lui Dumnezeu este bunatatea.`` Antonie cel Mare.

Omului atat de greu ii e sa deosebeasca binele de rau incat ar trebui cu totii sa ne lasam de a judeca pe aproapele nostru ca judecata stramba facem.

Iosif77 26.01.2011 09:54:05

Rugaciunea fariseului?

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 328326)
Doamne Dumnezeule ai mila de noi ca rataciti rau mai suntem. Am innebunit de tot.
...noi nebunii nu mai stim cum e, ca suntem nebuni de tot.
Fie-ti mila Doamne de noi!

Daca e cu adevarat sincera, Domnul va asculta rugaciunea dumneavoastra .
Sper ca nu e o rugaciune precum a fariseului care arata spre vames.

In rest, vorba cuiva: clei, prea mult clei.

dobrin7m 26.01.2011 10:16:44

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 328358)
Daca e cu adevarat sincera, Domnul va asculta rugaciunea dumneavoastra .
Sper ca nu e o rugaciune precum a fariseului care arata spre vames.

In rest, vorba cuiva: clei, prea mult clei.

Insasi gandul dvs la fariseu, a fost deja judecata pentru mine.

Acum sa analizam un pic cuvintele mele:
``Doamne Dumnezeule ai mila de noi ca rataciti rau mai suntem. Am innebunit de tot.
...noi nebunii nu mai stim cum e, ca suntem nebuni de tot.
Fie-ti mila Doamne de noi!``

Ai mila de noi ca rataciti mai suntem - aici ceream mila pentru toti si pentru mine. Eu nu spun Ai mila de ei, eu spun Ai mila de noi. Deci cer mila, si pentru mine pacatoasa fara sa arat cu degetul spre altii.
``noi nebunii nu mai stim cum e, ca suntem nebuni de tot.`` - iata cum toti: si eu, dumneata si toti, ne galcevim si satana rade. Ii ceream mila Bunului Dumnezeu pentru noi.

In toata ruga mea era cerinta pentru noi, nu multumire si nici mandrie.
Fie-ti mila Doamne de noi! - - - - - clei?

calator prin ploaie 26.01.2011 10:20:38

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 328352)
de ce ne grabim sa judecam pe ceilalti? cine declama cu tupeu ca stiu si cunosc corect totul? Au nu sectarii care arunca cu versete din cartile lor?
Au stim noi cine are si cine nu are>? intelegi tu ce anume.

``Celui ce nu stie sa deosebeasca binele de rau nu-i este ingaduit a judeca pe cei buni sau pe cei rai. Caci bun este omul care cunoaste pe Dumnezeu, dar el nu este, nu stie nimic si nu va sti vreodata. Caci calea cunostintei lui Dumnezeu este bunatatea.`` Antonie cel Mare.

Omului atat de greu ii e sa deosebeasca binele de rau incat ar trebui cu totii sa ne lasam de a judeca pe aproapele nostru ca judecata stramba facem.

Vezi tu , ai reformulat exact esenta mesajului meu.....si nu doar a celui de aici...Geaba ne auto intitulam noi drepti si credinciosi , caci balanta apartine mereu Domnului....
ps. adevarata intelepciune consta in a stii asculta si a accepta si parerea celuilalt , fara a te pune pe tine insuti sablon.....Pt daca tu(vb la modul general) te-ai privi in oglinda ai sesiza cat de mic esti , dupa marimea surprinsa in imaginea ei....metaforic vb....
pps. nici nu stii cat de reala e chestia cu "dincolo de inocenta e alunecare".....

dobrin7m 26.01.2011 10:34:03

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 328379)
Vezi tu , ai reformulat exact esenta mesajului meu.....si nu doar a celui de aici...Geaba ne auto intitulam noi drepti si credinciosi , caci balanta apartine mereu Domnului....
ps. adevarata intelepciune consta in a stii asculta si a accepta si parerea celuilalt , fara a te pune pe tine insuti sablon.....Pt daca tu(vb la modul general) te-ai privi in oglinda ai sesiza cat de mic esti , dupa marimea surprinsa in imaginea ei....metaforic vb....
pps. nici nu stii cat de reala e chestia cu "dincolo de inocenta e alunecare".....

draga calator prin ploaie vezi tu, toti suntem pacatosi si mici, dara credinta este una adevarata. Cat de mic si pacatos am fi, credinta adevarata si tinta e mare si trebuie sa o stim bine.
Adevarata intelepciune este in a asculta pe ceilalti dar a accepta este doar Adevarul, Calea si Viata. Pentru ca parerea celuilalt este parerea celuilalt, dar Cuvantul este Adevarul.
Nimeni nu se autointituleaza drepti si credinciosi. Trebuie sa vedem clar cine suntem noi si care este invatatura cea dreapta si spre aceea sa tindem si spre aceea sa indemnam si pe altii. Nu e nimic rau in ai spune semenului tau: crestine asta e Calea cea buna uite, ma nevoiesc si eu pe ea. Iar daca eu sunt pacatos asta nu inseamna ca aceasta cale nu e buna. Intelegi?
Sablonul nostru este Iisus Hristos. Cartea noastra de capatai este Sfanta scriptura. Intelepciunea o invatam de la Sfintii Parinti. Avem o comoara , sa ne bucuram de ea.
Tot ce se rupe din biserica e bun rupt. Indiferent de cate carti scot , de cate cuvinte folosesc, e rupt si rupt ramane.

costel 26.01.2011 11:26:17

Noi nu citim Scriptura, dar indemnam la arderea celor ce sunt tiparite de alte confesiuni. Nici atunci cand oamenii ar cunoaste pe de rost toata Scriptura nu le-as da dreptul sa o arda. Nu e atata necredinta in ea, precum era in Sodoma si Gomora. Si mai interesant e ca nu Lot da foc Sodomei si Gomorei, focul vine de la Dumnezeu. Poate retinem ceva din acest episod.

colaps3 26.01.2011 11:40:52

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 328419)
Noi nu citim Scriptura, dar indemnam la arderea celor ce sunt tiparite de alte confesiuni. Nici atunci cand oamenii ar cunoaste pe de rost toata Scriptura nu le-as da dreptul sa o arda. Nu e atata necredinta in ea, precum era in Sodoma si Gomora. Si mai interesant e ca nu Lot da foc Sodomei si Gomorei, focul vine de la Dumnezeu. Poate retinem ceva din acest episod.

Măi, dar ce-i cu toată confuzia asta domnule? „Alte confesiuni” nu tipăresc Scripturi, ci minciuni, înțelegi ? Și apoi ce au „Alte confesiuni” de-a face cu Creștinismul autentic ? Nimic!

Acele „biblii” nu au binecuvântare, e ca și când aș numi biserică o clădire care nu a fost niciodată sfințită căci Duhul Sfânt e împreună-mergător doar cu Adevărul. Să nu crezi că El sălășluiește în cuvintele deformate ale sectanților. Să nu crezi că El sălășluiește în locul unde este hulită Maica Domnului, icoanele, sfinții, preoții ș.a.m.d.

II Ioan 1:9 - „Oricine se abate și nu rămâne în învățătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învățătura Lui, acela are și pe Tatăl și pe Fiul.”

Așa cum cei aflați în eres nu Îl au pe Dumnezeu, așa nici toate cele ce vor fi făcute de către ei nu vor afla binecuvântarea lui Dumnezeu. Așadar, cum se poate pune problema „Scripturii” de altă confesiune dacă aceasta nu Îl are pe Dumnezeu ?

Lumea este una absolută, nu relativă. Ce nu este de la Dumnezeu este de la drac. Ce nu-i alb e negru. Nuanțele de gri sunt doar o iluzie.

Erethorn 26.01.2011 11:44:08

Citat:

În prealabil postat de colaps3 (Post 328423)
Lumea este una absolută, nu relativă. Ce nu este de la Dumnezeu este de la drac. Ce nu-i alb e negru. Nuanțele de gri sunt doar o iluzie.

Iar dumneavoastra aveti certitudinea ca ideea cu arderea Bibliei e de la Dumnezeu.

tricesimusquintus 26.01.2011 11:56:15

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 328186)
Dar pentru tine ce relevanta are VT? Aduci arderi de tot? Aplici ochi pentru ochi si dinte pentru dinte? Urasti pe cei ce nu sunt dintr-un neam (sau religie) cu tine? Ierti doar de trei ori? Omori femeile desfranate cu pietre? Si mult altele... ??

Vezi că știi? Ai ales exact acele reglementări pe care Iisus le-a desființat la Cruce. În rest, dacă studiezi VT cu rugăciune și meditație găsești modele de viețuire sfântă, găsești minunata istorie a poporului lui Dumnezeu, Îl găsești chiar pe Hristos și până și Harul Său (acesta e un subiect incitant care ar merita un topic special). Departe de a socoti VT o terfeloagă vetustă și anacronică, eu consider că e Cuvântul lui Dumnezeu inspirat ce poate inspira o viață plină de devoțiune [și] pentru creștinul zilelor noastre.

tricesimusquintus 26.01.2011 12:01:47

Citat:

Deci daca am o biblie eretica nu trebuie sa o ard? Dar ce sa fac cu ea?

Ce ciudat sună "Biblie eretică"! Parcă am vorbi despre "Biblia veselă" a unui autor ateu sovietic (nu-i știu numele, dar nici nu contează), ori de "Biblia satanistului"...

Citat:

Am avut si eu parca NT de la sectari cand eram mic. L-am aruncat la gunoi,doar nu era sa-l pun in rama!

Am auzit acum câțiva ani de o experiență interesantă. O femeie a găsit la gunoi o Biblie (aruncată probabil tot de un necinstitor al Cuvântului Divin ca tine), a curățat-o și a citit-o. La început din curiozitate, mai apoi cu nesaț, fiind copleșită de lumina ce i se descoperea din paginile ei zi de zi. Fără îndrumarea unui duhovnic, fără să fi citit vreo pagină din Sfinții Părinți ori din alte lucrări religioase, a început să trăiască tot ceea ce descoperea în Cuvânt. După o vreme, fără să fi cunoscut vreodată un adventist, s-a interesat dacă mai există cineva care să păzească sabatul așa cum citea ea în Scriptură și cum experimenta ea însăși binecuvântarea legată de aceasta... Astăzi este o soră de-a noastră.

Citat:

Sectarii sunt inselati de diavol,deci satana e dumnezeul lor! Ca toti suntem creati de unul si acelasi,asta e alta poveste! Ei doar au impresia ca se inchina Lui,realitatea fiind cu totul alta!

După o atentă analiză a acestei probleme, ar trebui să te întrebi asemenea ucenicilor de pe vremuri: "nu cumva chiar eu sunt în această situație?" (Mat.26,22).

Erethorn 26.01.2011 12:03:04

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 328427)
Vezi că știi? Ai ales exact acele reglementări pe care Iisus le-a desființat la Cruce. În rest, dacă studiezi VT cu rugăciune și meditație găsești modele de viețuire sfântă, găsești minunata istorie a poporului lui Dumnezeu, Îl găsești chiar pe Hristos și până și Harul Său (acesta e un subiect incitant care ar merita un topic special). Departe de a socoti VT o terfeloagă vetustă și anacronică, eu consider că e Cuvântul lui Dumnezeu inspirat ce poate inspira o viață plină de devoțiune [și] pentru creștinul zilelor noastre.

Domne, n-ați înțeles ce vă spune Colaps ?! Studiul vostru, rugăciunea voastră, meditația voastră, VT-ul vostru, Hristos și harul pe care ziceți că le găsiți în VT-ul vostru prin meditația și rugăciunea voastră - toate sunt de la drac !!! Pe foc cu ele !!!

tricesimusquintus 26.01.2011 12:03:22

Citat:

Tinere neliniștit, dacă urmezi principiul acesta cu acribie, cam multe va trebui să arzi nu numai din bibliotecă, și o spun eu un neoprotestant: Dumnezeu să ferească Biserica Ortodoxă de asemenea piromani!

colaps3 26.01.2011 12:04:39

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 328424)
Iar dumneavoastra aveti certitudinea ca ideea cu arderea Bibliei e de la Dumnezeu.

Nu. Ideea arderii Bibliei e de la drac, nu e de la Dumnezeu. Dar noi nu vorbim de Biblii aici, asta se pare că nu se înțelege. Cărțile celor aflați în eres nu se pot numi Biblii căci nu au Duhul Sfânt; cuvântul lor nu este unul lucrător, ci mort.

tricesimusquintus 26.01.2011 12:05:28

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 328431)
Domne, n-ați înțeles ce vă spune Colaps ?! Studiul vostru, rugăciunea voastră, meditația voastră, VT-ul vostru, Hristos și harul pe care ziceți că le găsiți în VT-ul vostru prin meditația și rugăciunea voastră - toate sunt de la drac !!! Pe foc cu ele !!!

Mă rog... dacă n-are căldură în casă (și-n inimă) poate s-o facă. Însă o face pe riscul lui... va avea asigurarea căldurii (și încă ce căldură!) și-n viața viitoare.

tricesimusquintus 26.01.2011 12:06:09

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 328336)
Faci o greseala imensa.
Unii dintre noi s-au dat pe mana diavolului si sunt ai lui deja.

Să vă dăm dreptate până nu vă editați postarea? Eu zic să mai așteptăm... mai este timp de îndreptare (și nu mă refer la îndreptare gramaticală)...:39:

Pantsless 26.01.2011 12:44:09

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 328322)
Cine nu a avut norocul sa se nasca in familii ortodoxe, nu este o tragedie. Pentru ca ortodoxia va asteapta.

Aha.. pai asa gandesc si cei din alte religii dom' sef.

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 328326)
Asa-i ca diavolului ii place sa ne vada privind la zece versiuni de Biblii si sa ne dam cap in cap care e cea adevarata?

Daca exista asa ceva, cred ca i-ar place mai mult sa vada biblii arse ;p

Iosif77 26.01.2011 15:10:23

Citat:

În prealabil postat de colaps3 (Post 328433)
...noi nu vorbim de Biblii aici, asta se pare că nu se înțelege. Cărțile celor aflați în eres nu se pot numi Biblii ...

Nu vrea lumea asta rea sa inteleaga ca sectarii nu sunt oameni ci draci si ca Bibliile Cornilescu nu sunt Biblii ci gunoaie ;)
Dar nu te necaji, apara ortodoxia cu ravna, spiritele mari intotdeauna au fost neintelese.

Raoul 26.01.2011 17:25:04

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 328430)
Am auzit acum câțiva ani de o experiență interesantă. O femeie a găsit la gunoi o Biblie (aruncată probabil tot de un necinstitor al Cuvântului Divin ca tine), a curățat-o și a citit-o. La început din curiozitate, mai apoi cu nesaț, fiind copleșită de lumina ce i se descoperea din paginile ei zi de zi. Fără îndrumarea unui duhovnic, fără să fi citit vreo pagină din Sfinții Părinți ori din alte lucrări religioase, a început să trăiască tot ceea ce descoperea în Cuvânt. După o vreme, fără să fi cunoscut vreodată un adventist, s-a interesat dacă mai există cineva care să păzească sabatul așa cum citea ea în Scriptură și cum experimenta ea însăși binecuvântarea legată de aceasta... Astăzi este o soră de-a noastră.

O sora de-a voastra,un copil de-al diavolului... Pff,nici nu-ti inchipui cata invidie am pe acea femeie! :71: Bine a adus cineva aminte mai in urma,ca voi intrati in iad cu biblia la subrat.

Citat:

În prealabil postat de carobul (Post 328316)
Sa ne ajute Dumnezeu sa cunoastem bine invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Apostoli, direct de la sursa: Sfanta Scriptura.

Sfanta Scriptura aminteste si de traditie. Spune destul de clar sa nu tinem doar ce s-a transmis pe cale scrisa! Voi ce ati facut cu Traditia? Dar stai... ati aparut prea tarziu pentru a o avea! Sau pana la voi nu s-a mantuit nimeni?

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 328427)

Auzi,hai s-o luam mai pe direct si raspunde-mi la ceea ce te-ai ferit s-o faci pana acum: cum te mantuiesti DOAR cu VT? Pentru ca DOAR cu NT te poti mantui. Asta nu-ti da de gandit? Ce ma intereseaza pe mine istoria poporului evreu? Bine,e interesanta,doar am spus ca am citit si eu Biblia impreuna cu VT,dar la ce-mi foloseste?? Pana la urma eu nu sunt evreul ala pe care l-a scos Moise din Egipt ca sa tin sambata! Pe mine m-a rascumparat Hristos,deci tin ziua Lui si ceea ce tineau Sfintii Apostoli! Frangerea painii se savarsea DUMINICA (prima zi a saptamanii). Nu ma intereseaza ca afirmati voi in ratacirile voastre,deci nu te mai obosi sa-mi raspunzi! Respecta subiectul topicului si atat! Deci bibliile eretice trebuiesc arse!

tricesimusquintus 26.01.2011 18:04:56

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 328538)
O sora de-a voastra,un copil de-al diavolului... Pff,nici nu-ti inchipui cata invidie am pe acea femeie! :71:

Poate a mai beneficiat cineva de pe urma Bibliei aruncate de tine la gunoi. Dacă Dumnezeu poate transforma pietrele în propovăduitori ai Evangheliei, cu siguranță poate converti și gesturile profanatoare ale unora în metode de răspândire ale Cuvântului Său.

Citat:

Bine a adus cineva aminte mai in urma,ca voi intrati in iad cu biblia la subrat.

E la fel de posibil ca și intrarea în Iad cu Tradiția sub braț. Nu Biblia sau Sfinții Părinți ne mântuiesc, ci Iisus Hristos.

Citat:

Auzi,hai s-o luam mai pe direct si raspunde-mi la ceea ce te-ai ferit s-o faci pana acum: cum te mantuiesti DOAR cu VT? Pentru ca DOAR cu NT te poti mantui.

Cum am mai spus nu cu VT ori cu NT te mântuiești, ci cu harul lui Dumnezeu, Jertfa lui Hristos și credința în ea. Ori acestea le găsești în Scriptură, însă simpla posesie a Scripturii nu-ți garantează mântuirea. Nu-i destul să ai Scriptura, trebuie s-o și citești. Nu-i destul s-o citești, trebuie s-o și crezi. Nu-i destul s-o crezi, trebuie s-o și trăiești. Altfel, poți intra cu ea sub braț în Iad, cum spuneai mai sus...

Citat:

doar am spus ca am citit si eu Biblia impreuna cu VT,dar la ce-mi foloseste??

Corect, la ce ți-a folosit?:39:

Citat:

Pe mine m-a rascumparat Hristos,deci tin ziua Lui si ceea ce tineau Sfintii Apostoli! Frangerea painii se savarsea DUMINICA (prima zi a saptamanii). Nu ma intereseaza ca afirmati voi in ratacirile voastre,deci nu te mai obosi sa-mi raspunzi!Respecta subiectul topicului si atat!

Fii liniștit, respect și topicul, și divagațiile tale de la el. Anyway, răspunsul îl găsești pe topicul cu duminica ziua întâi a săptămânii.

Citat:

Deci bibliile eretice trebuiesc arse!

Arde-le măi frate dacă te muncește într-atât gândul ăsta. Poate odată și-odată îți va părea rău. Numai să nu fie prea târziu...

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:52:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.