Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Spiritualitatea ortodoxa (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5072)
-   -   Ce carti am mai citit.... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12129)

valer.cosma 22.08.2011 19:47:18

Nietzsche, Dincolo de bine si de rau ;"nimeni nu vrea sa-si dauneze siesi, asadar toate rautatile sune fapuite involuntar. Caci cel rau isi pricinuieste siesi raul, el n-ar mai face-o daca ar sti ca raul este rau.Prin urmare cel rau este rau datorita unei erori, luati-i eroarea si il veti face inevitabil-bun " pg. 103

ioan cezar 25.08.2011 22:13:05

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 391722)
n centrul Bucurestiului, vis-a-vis de Spitalul Coltea, langa amanet, s-a deschis de curand un anticariat mare, cu carti din diferite domenii, in special beletristica, la preturi reduse, incepand de la 2 lei. Eu personal m-am desfatat printre rafturile de carti, mi-am cumparat cateva si am decis sa va impartasesc si voua aceasta bucurie.

P.S. Jurnalul fericirii e la 15 lei, nou-nout (editia mai veche). Sunt si carti de spiritualitate, dar si autorii mari, pe care ar trebui sa ii aiba oricine in casa, sunt si carti din colectia Adevarul cu 5 lei...

da, da!... Sunt si altele, pentru iubitorii de carti bune... Doar sa avem si putintica rabdare pentru lectura... AMIN+

laviniu 26.08.2011 09:24:21

"Fereste-ma Doamne de prieteni" de Larry Watts, o carte in care se schimba viziunea asupra Romaniei,cartea anului acesta la RAO.

anna21 27.08.2011 10:17:23

Articole

Chiar daca threadul este despre carti, as vrea sa dau link catre doua articole interesante:
- probabil cel mai bun articol despre avort pe care l-am citit:
http://www.thepublicdiscourse.com/20...dly=true7-4304

- despre Sfanta Treime in Vechiul Testament:

http://www.christianfallacies.com/ar...rinityFOI.html

Articolele sunt in engleza

Adriana Cluj 29.08.2011 14:08:49

Sfantul Luca al Crimeii

"Am iubit patimirea" - Sfantul Luca Arhiepiscopul Crimeei, traducere din limba rusa.
Autobiografica- cu fragmente inserate de redactia rusa, privind marturii despre Sfantul Luca.
Un medic genial, un profesor universitar, savant stralucit, devine arhiereu in anii terorii bolsevice, patimind pentru curajul sau de a nu renunta la haina preoteasca, a indurat surghiunul, inchisoara, singuratatea, bataia... platind si pentru daruirea sa ca doctor fara de arginti al tuturor celor necajiti.......

O viata daruita omului atat ca medic cat si ca preot.
Atat de impresionanta activitatea sa ca medic, ca cercetator, atat de deosebita atitudinea sa fata de bolnav, incat mi-a trecut prin cap ca tinerii aspiranti la profesia de medic ar trebui sa fie intrebati (si punctati, atunci cand se prezinta la examenul de admitere la medicina) daca au aflat despre Sfantul Luca al Crimeii (sau alti doctori fara de arginti), daca au inteles ce inseamna sa fii medic si daca vor fi in stare ca macar 1% din ceea ce a facut Sfantul Luca sa faca si ei pentru oameni.

Adriana98 31.08.2011 14:05:07

Citat:

În prealabil postat de planoristul (Post 385405)
As dori sa-mi recomande cineva ceva de citit. multumesc.

Iata mai jos câteva titluri ale unor carti care mi-au mers la suflet si mi-au dezmortit un pic mintea:

Arhimandrit +Arsenie Papacioc:
"Singur Ortodoxia" (Constanta, 2005)
"Vesnicia ascunsa într-o clipa" (Reîntregirea, Alba Iulia, 2004)
"Ne vorbeste Parintele Arsenie", vol.1, 2, 3 (Editii îngrijite de Arhimandrit +Ioanichie Balan, Editura Manastirea Sihastria, 2004)
"Despre Viata de familie si diverse probleme contemporane" (Editie revizuita si adaugita de Ieromonah Benedict Stancu - Constanta, 2011)

Arhimandrit +Cleopa Ilie:
"Calauza în credinta ortodoxa" (Editura Episcopiei Romanului, 2003)

Parintele Proclu Nicau:
"Cuvinte din chilie - Convorbiri cu Parintele Proclu Nicau, pustnicul din Muntii Neamtului" (Fabian Anton - Editura Lumea credintei, Bucuresti, 2008)

Arhimandrit Gheorghe Kapsanis:
"Îndumnezeirea - scopul vietii omului" (Editura Evanghelismos, Bucuresti, 2006)

despre Sfîntul Nectarie (Nektarios):
"Sfântul Nectarie Taumaturgul" (Diac.drd. Nicusor Morlova - Editura Bunavestire, 2002)
"Sfântul Nectarie, sfântul secolului nostru" (autor: Sotos Hondropoulos - Editura Bunavestire, Bacau, 2001)
de Sfântul Nectarie din Eghina: "Despre pocainta si spovedanie" (Editura Egumenita, Cartea ortodoxa - Galati, 2004)

Pr Porfirie:
"Ne vorbeste Parintele Porfirie" (Editura Egumenita, Cartea ortodoxa)
"Batrînul Porfirie, parinte duhovnicesc si pedagog" (Editura Bunavestire) si/sau în format pdf, aici: http://www.pigizois.net/roumanika/index.htm

Cuviosul Paisie Aghioritul:
"Cu durere si dragoste pentru omul contemporan" (aparuta la Chilia "Bunei-Vestiri", Schitul Lacu, Sf. Munte Athos, 2000)

Sa îti fie de folos!
Doamne, ajuta!

Adriana98 31.08.2011 14:43:41

Singur Ortodoxia

Citate din cartea Parintelui +Arsenie Papacioc:

"Adevarul este Hristos, Biserica Ortodoxa. Biserica este cea care patroneaza drumul spre mîntuirea noastra, cu orice chip, în stilul ortodox, asa cum s-a fixat la Sinoade privind dogmele respective.
Ortodoxia nu este un titlu, este un Adevar!"

"Biserica este trupul tainic al lui Hristos.
Nu poti sa fii crestin universal decât prin modalitatea ortodoxa."

Raspunsul Avei Arsenie la urmatoarea întrebare:

- Sfintia voastra, care sunt cauzele aparitiilor schismelor si ereziilor? Pentru ca se invoca motive sociale, politice, geografice, istorice, ca n-au fost la Sinoade etc.

Ava Arsenie: Diavolul îndeamna tainic inimile celor ce au conceptii amestecate privind adevarul mîntuitor; acesta este motivul principal. Motivele sociale, politice sunt puse ca sa momeasca, sa spuna ca tu nu esti cu istoria. E vorba de Adevar! Nu-i vorba de timp, de istorie.
S-au rupt dupa sute de ani! Si nu s-au rupt oricum, va sa zica cu interes; aceasta stare de maretie, de mândrie a Romei sa fie mai deasupra decât Constantinopolul.

"SUPREMA VALOARE E ADEVARUL !"

laviniu 31.08.2011 21:44:33

Nihilismul - o filosofie luciferica sau unde duce intelepciunea acestui veac
Autor :: Rose Serafim, pr. Edit. Egumenita

guardian knight 02.09.2011 22:03:39

parere ...

multe carti interesante, cuprinzand diverse genuri literare si abordand diverse problematici sau subiecte,stau mereu in fata constiintei umane dornica de a absorbi informatia Universului !
Daca ar fi sa enuntam,si sa proclamam doua dintre principiile lumii fizice,acestea ar fi indubitabil : miscarea si informatia !

Din toata aceasta avalansa informationala alaturi de catile cu un continut spiritual crestin sau religios,multe similitudini si aspecte interesante le-am gasit personal in cartile de genul istoriografiei militare !
Caci ce lectura poate fi mai instructiva pentru un crestin, dupa cele religioase, care ocupa primul loc,decat,plasate pe loc secund, cartile care descriu conflictele omenirii,reliefandu-i totodata si pe responsabii lor protagonisti ca personaje principale si umane in acelasi timp ?!

Ultima carte de acest gen : Albert Speer - "In umbra lui Hitler", o carte in doua volume,in care arhitectul principal,si ministrul armamentului celui dea-l Treilea Reich, un burghez intelectual german,de o aleasa cultura si umanitate,descrie din imediata apropiere viata la "curtea" acestui personaj sinistru care a fost Furerul ,dar care,devine pe parcursul cartii un biet personaj simpatic si cabotin,de care iti e si mila pana la urma,si care facei mpresia ca nu ar fi putut omora cu mana lui nici macar o musca !
Insa noi stim foarte bine cu cine avem de-a face si contrablanasam puternic aceste efecte secundare,subliminale, perverse ale lecturii !!!

dobrin7m 04.09.2011 14:41:51

Citat:

În prealabil postat de laviniu (Post 395556)
Nihilismul - o filosofie luciferica sau unde duce intelepciunea acestui veac
Autor :: Rose Serafim, pr. Edit. Egumenita

"Chiar din adancul pacatului a rasarit izbavirea".

Fara doar si poate aproape toata lumea va trece pe acolo.

http://www.youtube.com/watch?v=xH2j4zE3Cj0
despre Monahul Serafim Rose , o convertire la ortodoxism uimitoare

dobrin7m 04.09.2011 22:18:50

Nu stiu daca am mai prezentat aceasta carte, daca da, va rog sa ma iertati.
Cartea este " 1000 de intrebari si raspunsuri despre viata duhivniceasca" alcatuita pe baza scrierilor Sfintilor Parinti si ale nevoitorilor bunei credinte

Traducere din limba rusa Cristea Florentina
Carte tiparita cu binecuvantarea preasfintitului parinte Galaction episcopul Alexandriei si Teleormanului
Editura Egumenita - Galati 2005

Aceasta carte este o culgere de 1000 de intrebari foarte folositoare cu raspunsuri date de catre sfintii nostrii parinti.
Fireste ca vor aparea si raspunsuri care nu le intelegem. Atunci va trebuie sa cerem sfatul duhovnicului.
Vor aparea si oameni sceptici care vor zice ca raspunsurile nu sunt folositoare rupte din context. Eu zic ca nu.
iata nota autorilor care apare pe coperta din spate a cartii :

"Suntem atrasi de duhul lumii acesteia. Ne intereseaza aproape numai ce se intampla in lumea politica, in lumea modei, in lumea sportului, in lumea show-bizului. Suntem atat de aglomerati, din pricina studiilor sau a serviciului, sau a distractiilor, incat nu mai avem timp sa ne gandim la viata de dupa moarte, la vesnicie.
Aceasta carte arata ca un crestin trebuie sa incerce sa afle raspunsuri la intrebarile sale in paginile Scripturii, in invataturile Sfintilor Parinti si, nu in ultimul rand din gura duhovnicului. Este adevarat insa, ca numarul duhovnicilor iscusiti scade pe zi ce trece, pe masura ce se apropie sfarsitul vremurilor.
cartea de fata, nefiind un compendiu care sa epuizeze problemele de ordin spiritual - asa ceva nici nu exista - lasa loc multor intrebari. Dar cu toate acestea are marele merit de a ne arata unde putem sa cautam jaloane, unde putem sa aflam repere.
Suntem chemati la o lupta eroica: aceea de a adapta vremurilor noastre raspunsurile date de sfinti cu secole in urma. sa incercam sa descoperim in ce mod ar fi prezentat sfintii insisi invataturile lor daca ar fi trait astazi. Cuvintele cu siguranta ar fi fost altele dar puterea lor ar fi fost aceeasi."

Yasmina 04.09.2011 22:23:42

@dobrin7m

Multumim pt detalii,am gasit-o si eu pe internet.

Adriana Cluj 05.09.2011 12:53:13

Cuviosul David

Cuviosul David "Bătrânul" - Mănăstirea Cuviosul David, Eubeea , editura Evanghelismos.
Cuviosul David a fost numit "copilul Inaintemergatorului".
De mic copil avea mare evlavie la Sfantul Ioan Botezatorul, cu care vorbea stand in fata icoanei, in biserica unde tatal sau slujea ca preot.
Printr-o intamplare minunata, fiul de preot David, a disparut de acasa timp de cateva zile.
A fost gasit de tatal sau, bine, sanatos, intreg, intr-o alta biserica in care nu se intra prea des, care avea ca hram praznicul Sfantului Ioan Botezatorul, in fata icoanei acestuia.
Tatal sau mergea, impreuna cu ceulalti sateni, sa faca o slujba Sfantului Ioan Botezatorul, stiind dragostea fiului sau catre acesta, ca sa-si gaseasca copilul.
Copilul a spus: va asteptam, am fost adus aici de Sfantul Ioan Botezatorul (spun cu cuvintele mele, nu citez) si asteptam sa vina sambata ca voi sa veniti sa faceti slujba. Era disparut de marti sau miercuri. Avea doar trei ani.

In copilarie si tinerete i se spunea "Batranul" pentru intelepciunea sa, desavarsita sa cunoastere in cele sfinte. Apoi, asa cum spunea cuviosul sau staret, cu trecerea timpului, acesta ajunsese sa-i spuna "Copil" pentru desavarsita sa curatenie a inimii.

Moastele sale se afla in insula Evvia (Eubbea), in Manastirea Cuviosul David, nu departe de Procopion- acolo unde se afla moastele Sfantului Ioan Rusul, impreuna cu care, de multe ori se arata celor care-i cer ajutorul.

Laudat sa fie Domnul intru Sfintii Sai!

laraG 05.09.2011 15:09:15

Patericul secolului XX, autor:Klitos Ioannidis

Editura Egumenita, traducere de Daniela Filioreanu.
Dupa cum spune autorul, cartea este o lauda a vrednicilor urmasi ai sfintilor de altadata.Cartea cuprinde convorbiri ale autorului cu si despre profesori de teologie, scriitori, parinti, duhovnici, etc., printre care gasim si pe parintele Cleopa Ilie de la Manastirea Sihastria.Scriitorul si teologul Stylianos Kementzetzidis isi aminteste cum la Sfantul Munte Athos unde exista schitul romanesc Podromu inchinat Sfantului Ioan Botezatorul sunt multi parinti romani care se dsting in mod deosebit prin evlavia lor.Pe multi dintre ei i-a cunoscut si parintele Paisie Aghioritul, care spunra despre ei ca dovedesc o mare dragoste si multa credinta in Dumnezeu.De asemenea, marturiseste ca a avut ocazia sa vina in Romania sa se inchine pe la manastirile noastre, impresionat fiind de numarul mare a acestora , spunand ca la noi, mai ales in Moldova este un adevarat Sfant Munte.Asa l-a cunoscut si pe parintele Ilie Cleopa de care spune ca din punctul de vedere al oamenilor lumesti, nu era deloc invatat, pentru ca nu a mers la scoala, insa avea stiinta desavarsita a lui Dumnezeu.Aminteste de traducerile de carte romanrasca in limba greaca, printre care si:Dialoguri duhovnicesti cu Parinti Romani, dedicata in mare parte parintelui Ilie Cleopa,Cuvinte duhovnicesti,in intregime a parintelui Cleopa, siDialoguri despre erezii, tot a parintelui Cleopa.Isi aminteste mai aminteste teologul si scriitorul Stylianos Kementzetzidis ca un grup de teologi din Statele Unite l-au vizitat pe parintele Cleopa datorita faimei de care se bucura si i-au admirat intelepciunea .L-au intrebat pe parintele "Cati teologi are Romania?"El le-a raspuns imediat:"Doua milioane."Teologii ramanand surprinsiintreaba :"Unde ii tineti pe cei doua milioane de teologi?"Iar el le-a raspuns:"Toti oamenii din Muntii Carpati sunt teologi, pentru ca stiu sa se roage si stau la slujbe cate 4-5 ore fara sa aiba scaune,ca si cum ar fi calugari.Stiu sa se marturiseasca, sa posteasca ca niste pustnici, au constiinta ortodoxa si se lupta ca sa stea cu cinste dinaintea lui Dumnezeu.Acestia sunt teologi, nu cei ce studiaza pe la scolile contemporane."
Gasim, de asemenea in aceasta carte convorbiri cu parintele Iustin Popovici, cu parintele Sofronie Saharov de Essex, parintele Paisie, cu parintele Porfirie, etc.Merita a fi studiata !

Daniel_7 05.09.2011 15:28:16

Este o carte foarte buna.....

anna21 14.09.2011 07:57:56

Foarte interesanta am gasit cartea "istoria interzisa" - autor Radu Mihai Crisan. Poate au si altii intrebari privind istoria din ultima suta de ani.
Am gasit-o pe scribd.com.

laviniu 14.09.2011 19:34:46

Pentru mine adevarata placere a lecturii, consta in a atinge cartea, a-i simti fiecare fila, a savura pana si parfumul cernelii tipografice...Acum tocmai recitesc din Umberto Ecco, Insula din ziua de ieri .

Adela444 14.09.2011 22:15:25

Idiotul-Dostoievski

Daniel777, apropo de filmul Idiotul in varianta ruseasca.Se gaseau la un moment dat pe youtube multe altele, Maestrul si Margareta, fratii Karamazov, Tarkovsky si o gramada de alte filme rusesti cu subtitrare in limba romana, dar au fost scoase afara din pacate...stii cumva de unde as putea face rost de el online?Mersi frumos.

valer.cosma 24.09.2011 21:39:15

Sibiu

Sibiul e un oras inutil si frumos
Ca o frunza aurie intr-o zi de toamna
In Sibiu nu poti decat muri,
ratacind cu amintiri vechi pe stradute vechi si inguste
rasfoind, fara ganduri, carti
intr-o biblioteca adormita,
agonizand printre casutele de lemn ale muzeului,
ramase dintr-o lume dulce si neangrijorata.
In Sibiu n-ai putea decat muri...
dar, daca-ai renaste,

ar fi pentru totdeauna.

de Marius Iosif

adam000 24.09.2011 22:19:38

Nu-i chiar atat de inutil Sibiul pe cat viseaza cel care a scis poezia. Reamintesc ca in acest an, chiar in luna octombrie, va fi canonizat la sibiu Sf Andrei Saguna, al carui mormant strajuit de 2 lei din bronz, se afla in cimitirul din Rasinari, un sat pitoresc de la marginea Sibiului.

valer.cosma 09.10.2011 22:19:47

Cunoaste-ti data canonizarii ? Ar fi interesant sa fim acolo la acest eveniment,eu cel putin nu am vazut pe viu o astfel de manifestare.

Fani71 11.10.2011 11:50:35

George MacDonald, un autor crestin din sec. al 19-lea. A scris multe carti mai ales fantastice, dar nu numai.
Este mentorul lui C. S. Lewis, i-a inspirat si pe Tolkien si pe Chesterton. (toti autori din vana crestina si fantastica de autori englezi).
Am citit mai demult niste carti de el iar acum l-am redescoperit cu 'Home again'. (care nu este fantastica) si reincep 'The princess and Curdie'.
Se gasesc gratuit pe net de ex; pe http://www.manybooks.net/

ovidiu b. 11.10.2011 12:02:40

Citat:

În prealabil postat de nimicbun (Post 333997)
eu am citit din Cuviosul Paisie Aghioritul.....foarte de folos..

Foarte frumos ...eu intamplator am ajuns sa-l citesc ...cautam diferente intre Ortodoxie si ocultism ...si am citit Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie...citind aceasta carte mi-a intrat la suflet acest parinte...acum am cumparat Parintele Paisie mi-a Spus, Ne vorbeste Parintele Paisie, Mica Filocalie si cele 5 volume alea sale...

ps: ce mi-a placut la acest parinte este simplitatea lui si dragostea lui fata de Dumnezeu si oameni

ovidiu b. 11.10.2011 12:07:23

Citat:

În prealabil postat de adam000 (Post 402988)
Nu-i chiar atat de inutil Sibiul pe cat viseaza cel care a scis poezia. Reamintesc ca in acest an, chiar in luna octombrie, va fi canonizat la sibiu Sf Andrei Saguna, al carui mormant strajuit de 2 lei din bronz, se afla in cimitirul din Rasinari, un sat pitoresc de la marginea Sibiului.

interesant pe ce data are loc canonizarea?....esti din sibiu?

ovidiu b. 11.10.2011 13:01:06

recomand Razaboiul Nevazut - Nicodim Aghioratul

Lavrentiu 21.10.2011 13:44:20

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 405413)
George MacDonald, un autor crestin din sec. al 19-lea. A scris multe carti mai ales fantastice, dar nu numai.
Este mentorul lui C. S. Lewis, i-a inspirat si pe Tolkien si pe Chesterton. (toti autori din vana crestina si fantastica de autori englezi).
Am citit mai demult niste carti de el iar acum l-am redescoperit cu 'Home again'. (care nu este fantastica) si reincep 'The princess and Curdie'.
Se gasesc gratuit pe net de ex; pe http://www.manybooks.net/

Imi place foarte mult Chesterton, am citit Ortodoxia si incerc sa ma indeletnicesc cu The Everlasting Man (care nu a fost insa tradusa in romana, din pacate).

Cand te referi la Tolkien banuiesc ca nu este vorba de scriitorul de povesti fantastice, nu?

Multumesc pentru URL-ul cu carti!

Scotland The Brave 21.10.2011 21:39:01

Jurnal.Carol I al Romaniei.

Erethorn 22.10.2011 22:00:28

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 407006)
Imi place foarte mult Chesterton, am citit Ortodoxia si incerc sa ma indeletnicesc cu The Everlasting Man (care nu a fost insa tradusa in romana, din pacate).

Cand te referi la Tolkien banuiesc ca nu este vorba de scriitorul de povesti fantastice, nu?

Chiar despre el este vorba.

Mihnea Dragomir 22.10.2011 22:14:41

"Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr", de C.S.Lewis. Humanitas, 22 RON. O carte foarte amuzantă în care versatul Sfredelin îl sfâtuiește pas cu pas pe novicele, dar promițătorul Amărel despre cum să abată "pacientul" de la drumul convertirii, astfel încât să devină plăcut Tatălui Nostru Cel Din Adâncuri. Cele 1001 de trucuri diavolești prezentate în carte sunt de folos oricui, având în vedere că "pacientul" trece prin cele mai variate ipostaze.

Lavrentiu 24.10.2011 17:05:14

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 407468)
Chiar despre el este vorba.

Interesant, nu stiam a fost crestin.

valer.cosma 27.10.2011 21:33:27

Constantin Noica "Rugati-va pentru fratele Alexandru",o experienta din temnitele comuniste, povestita pe intelesul tuturor,una din multele drame traita de cei ce nu aveau ce cauta acolo.

mihaila_alin 04.11.2011 08:50:28

Alexandru?.

chear si in cartea despre parintele arsenie[un parinte rus]se vorbeste:citind aceasta carte,sa va amintiti in rugaciunile voastre de robul lui Dumnezeu Alexandru.insa nu stiu de e acelas Alexandru.

TunsDiana 04.11.2011 12:04:07

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 333988)
Propun ca pe acest topic sa postam fragmente din cartile pe care le citim sau le-am citit si ne-au impresionat .

Sfântul închisorilor : Mărturii despre Valeriu Gafencu / adunate și adnotate de monahul Moise .- Alba Iulia : Reîntregirea, 2007

Valeriu Gafencu - Imn al invierii

Va cheama Domnul slavei la lumina,
Va cheama mucenicii-n vesnicii,
Fortificati biserica crestina
Cu pietre vii zidite-n temelii.

Sa creasca-n inimile voastre
Un om nascut din nou armonios,
Pe sufletele voastre sa se-mplante
Pecetea Domnului Iisus Hristos.

Un clopot tainic miezul noptii bate
Si Iisus coboara pe pamant;
Din piepturile noastre-nsangerate
Rasuna Imnul Invierii sfant.

Veniti crestini, luati lumina
Cu sufletul smerit, purificat;
Veniti flamanzi, gustati din cina,
E nunta Fiului de Imparat.

valer.cosma 21.11.2011 21:05:23

Din cartea :"Sfaturile unui diavol batran catre unul mai tanar",:Sfredelin il intreaba pe Amarel daca el crede ca a fost trimis pe pamant "intr-o croaziera de placere" s-au cu un scop precis acela de a aduce suflete tatalui din adinc, intrebare pe care daca noi ne-am pune-o am vedea cat de consecventa este lupta diavolului , si ce metode rafinate foloseste pt. a castiga suflete pt. damnarea eterna. Nu este intr-o croaziera de placere...

Fani71 09.12.2011 12:36:41

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 407740)
Interesant, nu stiam a fost crestin.

(Tolkien)
Da, a fost catolic foarte credincios.
In cartile lui fantastice era impotriva exprimarii directe a credintei, insa asa cum spune tot el in niste scrisori, credinta crestina se afla 'incarnata' in substanta insasi a Stapanului Inelelor. (pe care o recitesc acum)
Din cate am inteles eu, el cerdea ca literatura nu trebuie sa fie explicit crestina. Aici nu era de acord cu C.S. Lewis care era mult mai 'apologetic' in scrierile lui.

candles in the wind 09.12.2011 19:56:19

Daca tot veni vorba despre carti..si fiindca vine Craciunul,as dori sa fac cadou o carte unei persoane..persoana respectiva e un putin cunoscator intr-ale ortodoxiei..insa e o persoana deschisa catre a afla mai multe..catre intelegerea anumitor lucruri..
Ce carte ar putea citi..nu stiu..una care sa nu sminteasca..popate una mai usurica..asa ca pentru puterea actuala de intelegere.Ma gandeam la o carte sxrisa de Dan Puric..poate..Fii demn,sau..Cine suntem..sau aveti alte propuneri..
Va multumesc anticipat.

Yasmina 09.12.2011 20:03:03

Citat:

În prealabil postat de valer.cosma (Post 411131)
Din cartea :"Sfaturile unui diavol batran catre unul mai tanar",:Sfredelin il intreaba pe Amarel daca el crede ca a fost trimis pe pamant "intr-o croaziera de placere" s-au cu un scop precis acela de a aduce suflete tatalui din adinc, intrebare pe care daca noi ne-am pune-o am vedea cat de consecventa este lupta diavolului , si ce metode rafinate foloseste pt. a castiga suflete pt. damnarea eterna. Nu este intr-o croaziera de placere...

Dar care este autorul?

Mihailc 10.12.2011 00:02:08

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 414083)
Dar care este autorul?

C.S. Lewis

http://www.humanitas.ro/humanitas/sf...unul-mai-tanar

Yasmina 10.12.2011 05:55:14

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 414094)

Multumesc Mihail.

Fani71 12.12.2011 09:30:10

Citat:

În prealabil postat de candles in the wind (Post 414082)
Daca tot veni vorba despre carti..si fiindca vine Craciunul,as dori sa fac cadou o carte unei persoane..persoana respectiva e un putin cunoscator intr-ale ortodoxiei..insa e o persoana deschisa catre a afla mai multe..catre intelegerea anumitor lucruri..
Ce carte ar putea citi..nu stiu..una care sa nu sminteasca..popate una mai usurica..asa ca pentru puterea actuala de intelegere.Ma gandeam la o carte sxrisa de Dan Puric..poate..Fii demn,sau..Cine suntem..sau aveti alte propuneri..
Va multumesc anticipat.

O carte de mitropolitul Antonie Bloom (mitropolitul mitropoliei ruse din Anglia, care a murit acum 7 ani. Cartile lui sunt in acelasi timp profunde si nu prea grele de citit. Au aparut cateva si pe romaneste.
Imi amintesc ca una dintre primele carti despre ortodoxie pe care am citit-o a fost una de-a lui si mi-a folosit foartre mult.
Am ascultat ieri pe youtube o discutie a cuiva cu el despre rolul suferintei (in engleza). Este foarte imresionant.
http://www.youtube.com/watch?v=lK1v0L7djrQ

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:31:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.