![]() |
Citat:
|
Am stat si analizat,daca se merita sa intervin...si am ajuns la concluzia ca ,daca nu pentru mine personal,macar pentru marii scriitori,oameni de cultura,sportivi,domnitori ...si lista ar putea continua.....as dori sa sugerez celor care au o problema cu "moldovenii"(si nu sunt putini),sa inceapa a studia...CAT MAI MULT......ma doare sufletul foarte tare si chiar nu vreau sa mai continui .Doamne Lumineaza-i pe cei care trebuie..........
|
ingerii cinta si e veselie mare in ceruri cind fratii se impaca
Citat:
daca crezi ca te-am suparat luindu-i apararea unui frate crestin cu plusuri si minusuri eu te rog iarta-ma Domnul si Maica Domnului sa te binecuvinteze si pace sa iti daruiasca.Amin. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
eu nu te atac doar atrag atentia
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Parca scrie undeva in regulile forumului sa nu folosim diacritice... |
Citat:
|
Citat:
„Nu aveți voie să folosiți corect limba română” ?? |
Citat:
Sigur, acum tot romanul are calculator cu SO in limba romana. Dar sunt din ce in ce mai multi cei care folosesc internetul mobil. Iar acolo nu a patruns limba romana. Crede-ma, imi este atat de greu sa-ti citesc comentariile, pentru ca in loc de diacritice imi apare cate un patratel :) |
Citat:
2. Folosești Internet Explorer ? |
Citat:
2. Aici folosesc Firefox, iar pe telefon Opera. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Mama...cat a putut ploua pentru o singura "umbrela"!
|
Citat:
dar e ciudat ca uneori vad unele diacritice. mi-ai pus cele doua intrebari, 1 si 2. acolo vad exemplul tau. dar mai jos, aceleasi litere nu le mai vad. |
Citat:
ȘșȚț sunt diacriticele corecte, cu virgulă, dar din păcate majoritatea lumii nu știe asta. O sedilă este un semn diacritic în forma unei agrafe (ž) scris dedesubtul anumitor litere pentru a le modifica pronunțarea. Este folosită în mai multe limbi romanice, cum ar fi catalana sau franceza (cu C, formând Ç) și în limbile turcice, precum turcă (cu S, formând Ș). Cu toate că în limba română diacriticile corecte sunt cele cu virgulă (ș, ț), sedila dedesubtul literelor S și T este folosită adesea și în română (ș, ț). Această utilizare incorectă își are originea într-o confuzie inițială între s cu sedilă (folosit în limbile turcice și s cu virgulă (folosit în română) în cadrul standardizărilor Unicode. |
Citat:
ÿ ùû ï öô ïğ ” si altele. unele seamana cu ale noastre, dar nu sunt. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cât despre diacritice, ehei, ăsta pentru mine e un punct sensibil: a scrie corect românește înseamnă și utilizarea diacriticelor așa cum prevăd normele în vigoare ale Academiei Române. Ș-ul este Ș și nu S, ă este ă și nu a etc. Nu sh și tz, semn de cultură aleasă pentru mulți tinerei de astăzi. Dar regulile acestea sunt pentru cei care se consideră într-adevăr români și se respectă pe ei și conaționalii lor ca atare. Avem mult până acolo, dacă vom ajunge vreodată și nu vom fi asimilați cu totul de vreo cultură "superioară" ca, de pildă, cultura americană. E mersul istoriei: mai apar popoare, mai dispar, însă, o certitudine, întotdeauna au dispărut cei care au trăit în afara istoriei, care au ales, oricum, să fie sclavii celorlalți și să accepte de bun tot ce vin de la alții, să-și substituie identitatea specifică cu împrumuturi și nu numai lingvistice (ex. Valentine's day, Haloween sau Zombie's day sau The evil's day, cum îi mai zic eu etc.) A propos, știați că Haloween este o sărbătoare ținută cu conștiinciozitate în școli, cu manifestări specifice, la fel, Ziua Holocoaustului sau Ziua Europei, dar ziua națională a României n-o mai sărbătorește nimeni - cel puțin în orașul meu. Știați că manualele de istorie conțin informații sărăcăcioase cu privire la propria istorie națională. Elevii de clasa a IV-a pot să știe oricând mai multe despre aselenizare (reală sau nu), decât despre fapte demonstrate ale istoriei din trecutul nostru. Și etc... |
TERMINATI!!!! CE AVETI CU TOTII????
V-am intrebat doar ce parere aveti, cred ca daca ati fi unii dintre voi fata in fata v-ati da in cap unul la altul. Urla in voi furia si mandria. Asta e forum crestin??? Cred ca e bantuit de diavol. Unii dintre voi degeaba va rugati si credeti in Dumnezeu daca nu va iubiti aproapele. Ati deraiat de mult de la discutie....tot am sperat ca va opriti....dar, nu!! da-i si mana in continuare......GATA!!!! PUNCT!!!! Eu m-am lamurit ce a fost cu umbrela mea....v-am si scris de altfel a doua zi ca am vorbit cu duhovnicul meu. Si.....nu ma tot analizati atat ca am scris "eu si sotul meu", ce daca??? Nu sunt nici lider in familia mea dar nici supusa....sunt undeva intre ele. Incercam IMPREUNA sa trecem peste incercarile pe care ni le trimite Dumnezeu . Doamne ajuta-ne la toti si ne da minte si intelepciune. |
Citat:
|
Buna!Doresc sa intru si eu in aceasta comunitate.Sunt noua pe acest forum...putin pierduta..sper sa ma regasesc.....
|
Citat:
Până, atunci, sedilă sau virgulă, contează mai puțin, esențial, e să să știm că limba română are ș, ț, ă, â, î. Și să scriem, deci, ca atare... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Bine ai venit! |
Citat:
Bun venit pe forum! Cel mai potrivit loc de a te regasi ;) |
Bun venit. Ferește-te de sectanți ca de ciumă.
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:24:18. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.