![]() |
Citat:
multa iubire asadar eu zic sa schimbi pe cel care ma tresteaza ca e incapabil :36: Citat:
multa iubire ps iti dau un indiciu ... FOLOSESTE UN GRUP poate asa mai ai sanse :36: multa iubire |
Citat:
nu intelegi PENTRU CA TU ESTI IN INSELATORIE .... daca ai intelege atunci diavolul AR PLECA .... dar asa esti in bezna :78: multa iubire |
the_Listener esti in intuneric total...cartea asta sprijinea intoarcerea la ortodoxism...eu am aratat doar pe ce se baza ea,daca ai fi depus putin efort sa o rasfoiesti macar vedeai ca e o adunatura de minciuni care nu au baza biblica deloc....in rest Tot Fariseu esti
|
Citat:
multa iubire |
Citat:
|
Citat:
In mod sigur m-am exprimat nepotrivit. Am vrut sa spun ca eu nu am cunostinte, mijloace, etc, fiind nepriceputa si nevrednica. Fiind constienta de starea mea, tin seama de cele spuse de cei pe care ii socotesc inteleptiti, induhovniciti. Fii binecuvantat! |
Iertarea
Citat:
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++ E un mare Dar sa pot sa ceri Iertare si sa recunosti ca ai gresi sau suparat pe cineva. Domnul Dumnezeu sa ne ajute la toti sa ne smerim si sa nu ne certam Intre noi sa ne iubim duoa porunca MINTUITORULUI Sper sa nu fie asta o pricina de pacat pentru nimeni nu vreau sa fiu pricina nimanui ajutam Doamne IISUSE HRISTOASE . Slavit sa fie Domnul |
Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti
nu as vrea sa supar pe nimeni cu acest mesaj,am citit o gramada de postari si cu sinceritate va spun la toti ca imi pare rau ca am ajuns in situatia despre care ne vb DUMNEZEU in noul testament,adica ca ne-am abatut de la calea adevarata,vedem "PAIUL DIN OCHIUL FRATELUI SI NU NE UITAM LA BARNA DIN OCHIUL NOSTRU",DRAGI MEI FRATI CRESTINI ORTODOCSI,eu sant un iubitor al ADEVARULUI,NU VREAU SA DENIGREZ NICI O BISERICA NICI UN CULT,DAR DACA CITITI CU ATENTIE BIBLIA(CUVANTUL LUI DUMNEZEU)VE-TI INTELEGE CU ADEVARAT CARE E ADEVARATA CREDINTA SI CE TREBUIE SA FACEM SA FIM MANTUITI,nu exista dovezi clare ca,cum biserica ortodocsa ar fi cea ORIMARA,in biblie nu strie despre semnul crucii sa ni-l facem la fiecare rugaciune,nu spune sa ne rugam la icoane,daca cititi si va rog apocalispa,ve-ti vedea CUM IOAN A VRUT SA SE INCHINE ARHANGHELUI MIHAIL SI ACESTA L-A OPRIT SPUNANDUI,CA SI EL E UN SLUJITOR AL LUI DUMNEZEU CA SI IOAN,SI DOAR LUI DUMNEZEU SA NE INCHINAM IN NUMELE PREAIUBITULUI SAU FIU DOMNUL ISUS,CITITI VA ROG SI EVANGHELIA SCRISA DE PETRU,CAND A FOST ACASA LA SUTASUL CORNELUI,VE-TI INTELEGE ACELASI LUCRU,DOAR UNUL NE POATE SALVA SE POATE RUGA PT NOI SI IMPREUNA CU NOI,DOAR UNUL E MIJLOCITORUL NOSTRU,ACELA E DOMNUL ISUS,TOT CE FACEM SPRE LAUDA CREATORULUI SA O FACEM IN NUMELE DOMNULUI ISUS,ASA NE INVATA BIBLIA(CUVANTUL LUI DUMNEZEU)SI ASA TREBUIE SA FACEM,RUGACIUNIILE SE SPUN DIN INIMA SI CE TE APASA CE ANUME DORESTI DE LA DUMNEZEU,NU SANT POEZII SAU INVATATE,RUGACIUNEA E O CONVERSATIE DIRECTA SI PARTICULARA CU DUMNEZEU,PRIN DOMNUL NOSTRU SFANT ISUS,DE CE SA ROSTIM TATAL NOSTRU CA PE O POEZIE DACA NOI NU PUTEM IERTA GRESELILE CELOR CARE NE-AU GRESIT,SI VREM CA DUMNEZEU SA NE IERTE NOUA PACATELE?GANDITIVA CU ATENTIE LA INTREBAREA ASTA,ve-ti intelege de ce un penticostal un pocait si credincios autentic in DOMNUL ,nu poate revenii de la ceea ce a plecat,doar cei slabi care nu cauta cu sarguinta intelepciune siajutor din partea TOVARASULUI DE NADEJDE ISUS,daca am suparat pe careva cu mesajul asta,rog sa ma ierte si zic ca DUMNEZEU SA-L BINECUVANTEZE IAR PACEA DOMNULUI ISUS(SALUTUL CU CARE TREBUIE SA NE INTIMPINAM)SA FIE CU EL MEREU.AMIN,(UN PENTICOSTAL)
|
Frate, înainte de a posta, ai reușit să citești mesajul ăsta? Și dacă da, nu ți-a trebuit un efort prea mare să citești majusculele?
E un paradox faptul că, tocmai atunci când ții prea mult să fii observat, să fie luat în considerare ceea ce scrii (spui), riști să fii ignorat din cauză că accentuezi prea apăsat, să nu fii auzit din cauză că strigi prea tare. |
In concluzie la acest topic, un penticostal se poate intoarce la ortodoxie doar daca doreste sa se mantuiasca.
|
Citat:
|
Citat:
|
Va pot asigura si eu, domnule Catalin; veti gasi extrem de rar un astfel de penticostal.
Dar puteti cauta cu sarguinta. Poate la cinci milioane de penticostali in cautarea mantuirii veti gasi si unul care a gasit-o in BO. Ceilalti gasesc mantuirea in Hristos, Slavit sa fie Domnul. |
Citat:
Nici filozofiile ortodoxe nici cele penticostale. Doar Hristos, prin Jertfa Sa. |
Saracul de tine tu nu intelegi ca penticostalii interpreteaza biblia dupa cum ii bate capul si nu duhovniceste? Duhul Sfant are grija de biserica sa nu cum spun penticostalii ca aceasta biserica trebuie recladita din nou de oameni. Caci dasca sarea isi pierde gustul cu ce o sa mai sarati? Vezi ca o iei pe drumul babilonului adica al cultelor protestante si neoprotestante care au idei amestecate despre Dumnezeu! Cum am scris eu despre adventi acum vreo 4-5 ani un articol : Un Dumnezeu(adventist) confuz!
|
pt n.priceputu
draga prietene daca aveam mai multa sc poate ca imi dadeam seama cum sa abordez altfel situatia,ma bukur pt tine ca ai mai multa experienta ca mine sa cunosti omu dupa cum scrie,dar ce am vrut eu sa spun nu ai inteles si nici nu vei intelege,filozofiasi credinta sant doi magneti cu aceasi poli,ms ca ai avut timp sa citesti mesaju,si incaodata imi pare rau ca nu ai inteles si pt CATALIN2 la fel,are dreptate intr-un fel,pana ;la urma santem doar niste simpli oameni,care fara de DUMNEZEU,nu putem face nimic(MULTI SANT CHEMATI PUTINI SANT ALESI),imi pare rau ca mi-am irosit timpu cand am scris acel mesaj si pe acesta,eu nu sunt un om cu sc asa ca nu am ce cauta printre invatati,va doresc numai bine,DOMNU SA VA BINECUVANTEZE
|
Citat:
Si dovada ca nu e numai ca spunem noi, adica filozofie, e ca si Dumnezeu arata adevarul aecsta prin miile de minuni din ortodoxie (unele pot fi observate de toti oamenii, sunt anuale). In celelalte culte neoprotestante nu sunt minuni, doar penticostalii spun ca vorbesc in limbi cu ajutorul Duhului. Ar insemna ca si cei din alte religii care invoca un spirit sau un zeu si incep ca tremure, sa vorbeasca in limbi necunoscute si sa intre in transa primesc pe Duhul Sfant. De aceea Iisus ne spune sa deosebim duhurile, unele sunt de la Dumnezeu, unele nu. |
Citat:
|
Dar daca tot doriti o concluzie pentru acest topic, va pot oferi si eu cateva:
1. Cazul unu - E o facere de bine sa-l inviti pe un penticostal sa treaca in BO |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
De unde sunt sute de mii de penticostali in Romania, cand e o grupare aparuta acum 100 de ani in SUA? Au picat din luna sau provin din prozelitismul penticostalilor in randul ortodocsilor? Putem infiinta si noi centre de dezalcolizare sau chiar importa ideea buna din SUA cu alcoolicii anonimi, nu e nevoie ca cineva sa-si si shimbe religia si sa-si piarda astfel sufletul. |
Citat:
|
Citat:
Nu exista Biserica Penticostala, doar cultul penticostal. Tu cum spui crezul la biserica, "cred intr-una sfanta Biserica" sau cred in BO, B Penticostala sau adevntista (si probabil ti le notezi pe un carnetel sa nu uiti vreuna). Sau crezi ca BO se inseala si trebuie modificat crezul? |
Sperioritatea Biserici Ortodoxe.
Este Infinit superiora pentru ca este Intemeiata de Hristos si pentru Ea sa dat veata pe cruce si zisa ca no vor birui nici portile iadului.
CInd a aparut penticostali si unde erau ei pIna nu de mult cInd sa bagat sarpele coada si a intunecat mintile unora care au vrut sa conduca cu de la sine putere puterea cea data de Dumnezeu Apostolilor si prin ei Preotilor oare cInd vati nascut voi sarmanilor si ratacitilor si din ce neam va targeti de unde va sunt radacinile voastre unde au fost mosi si stranosi vostri botezati si Increstinati nu In biserica ortodoxa cea DREPT MARITOARE acum va este rusine de originile voastre si ale mosilor si stramosilor vostri vedeti ca nu pe noi frati vostri ne tradat ce pe HRISTOS care sa jertfit pentru biserica lui oare nu vreti ca cunoasteti ca sunteti In ratacire si nu aveti lumina umblati In Intuneric trezitiva fratilor Pina mai este timp ca vremea se apropie cu pasi rapizi sa nu ramIneti In afara Imparatiei cerurilor amin amin amin Slavit sa fie Domnul Dumnezeul nostru de acum si pIna In veacul veacului amin amin amin |
Daca cineva nu a inteles bine ecumenismul: sa fie egalitate, toate cultele sunt la fel, nu prea exista diferente. E un lucru de dorit si vrednic de lauda ca un penticostal sau alt cult sa converteasca ortodocsi, ar trebui acestia sa fie multumiti, oricum sunt mai mult betivi. In schimb sa nu cumva sa se gandeasca macar un ortodox sa converteasca un penticostal sau alt cult, e un pacat, un lucru josnic.
Si unii ortodocsi ecumenisti chiar cred asta. |
Citat:
|
Citat:
Indiferent ca fura un ortodox sau un penticostal tot furt se numeste. Ce va oțărâți așa? E ceva neclar sau gresit in postarea mea? |
Citat:
Cel mai probabil ca in Romania nu exista doar o ortodoxie de tip Catalin2 care crede ca pe planeta noastra nu exista Biserica Penticostala si ca decat in biserica lui se fac minuni. Mai exista si alt tip de ortodocsi care, chiar daca cred ca Biserica lor are intreg Adevarul, nu-i dispretuiesc pe ceilalti crestini. |
Citat:
|
Citat:
Interesant, mai era acum ceva timp un penticostal care imi tot spunea cum sa cred ortodox ca el stia mai bine. In primul rand acel mesaj era adresat altei persoane, apoi sfatul tau despre ortodoxie si ce cred si trebuie sa creada ortodocsii e cam fara valoare din moment ce tu nu esti ortodox, ci penticostal. De unde stiu ca tu nu ai si interes sa faci asta pentru prozelitism? Ca daca tot spui de ecumenism de ce nu ai ramas ortodox (daca te-ai nascut ortodox) sau de ce nu devii religia majoritara a romanilor, din moment ce nu are importanta? Asadar are importanta, dar numai pentru penticostali, pentru ortodocsi doar nu trebuie sa aiba importanta. Biserica (e un pleonasm sa fie numita si ortodoxa, fiind una singura) a fost intemeiata de Iisus. Cultul penticostal a fost intemeiat de cineva care apoi a fost dat afara chiar de cult din cauza homosexualitatii. Chiar si alte culte neoprotestante spuneau despre penticostali ca sunt la fel ca cei din alte religii care se lasa posedati de duhuri. Nici in zilele noastre situaita nu e mai roza, am dat citate cu ce cred alte culte neoprotestante despre penticstali sau miscarea harismatica. De exemplu cunoscutul pastor Iosif Ton e puternic atacat de cultul sau baptist pentru ca a declarat ca e charismatic. Ce nu intelegi e ca daca nu-ti spun adevarul ca sa ai sansa sa te mantuiesti in Biserica lui Iisus e un pacat si insemna ca te dispretuiesc. Dar tu nu poti vedea adevarul, crezi ca daca iti spun ca si cultul penticostal e la fel cu ortodoxia iti fac un bine. Poate in viitor vei putea vedea, daca nu oricum o sa aflii peste 100 de ani. :) |
Citat:
Daca e si amuzant e si mai bine. Pentru discutia de acest topic e putin important ce crezi tu despre mine. Aici nu nu se discuta despre prozelitismul penticostal ci despre prozelitismul ortodox. Citeste, te rog titlul threadului. Ideea pe care eu am lansat-o este urmatoarea: daca un crestin evanghelizeaza un necrestin e o fapta buna daca „fura o oaie” dintr-o alta biserica savarseste un pacat. Diferenta dintre un necrestin si un crestin am definit-o intr-o postare anterioara. Cine fura oi hot se numeste. E valabil si pentru ortodocsi si pentru penticostali si pentru adventisti si pentru catolici si pentru cine mai vrei tu. |
pt catalin
Citat:
|
Citat:
Dar nu mai divaga. Hai sa ne tinem de topic. Te rog. |
Politica
fratilor terminati cu politica si schimbul de pareri care nu isi au rostul,rade satan de noi se bucura si se veseleste cand vede asa ceva,poate ca sant eu prea dus daca gadesc asta,dar..........ganditi-va putin si dupa aia raspundeti,credeam ca pe forumul asta se poate schimba pareri bune dar vad ca e la fel ca peste tot,faceti politica din ce nu aveti inca si poate nikiodata nu o sa aveti,vad cativa intelepti dintre aceia pe care i-am intalnit pana acu,bine spune DOMNUL ISUS ca la oameni nu putem gasi ce vom gasi in prezenta lui DUMNEZEU,
|
Citat:
|
Citat:
Un tip a plecat in Italia la munca apoi cu martori adventi a atras atentia bisericii advente ca sotia calca pe langa in lipsa lui! Biserica adventa l-a amenintat sa taca si apoi l-a dat afara. Tipul s-a dus dezamagit la penticostali despre care s-a convins ca si acestia nu ar fi toti niste ingerasi...Un alt caz nefericit este o fosta? adventista care s-a maritat cu un betiv ! Betivul a trecut la adventi ca sa se casatoreasca cu tipa adventa si au facut si un copil. Totusi din nu stiu ce cauze dupa cati-va ani acestia s-au despartit! Tipa ca sa se rabune a inceput sa pozeze sexy! Interesant dar trist! |
Citat:
- Cine e, totusi, acel... „evreu fara pacate”? Cumva un...vames? :105: |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:53:00. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.