Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ati sfatui un penticostal sa treaca la ortodoxie? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13129)

the_Listener 02.08.2011 21:51:12

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 385163)
Raspunsul tau este GRESIT.
Raspunsul corect este: "nu am nici o parere. Nu am auzit despre aceasta asociatie."
:

gresit .. am auzit de psihiatrie , si voi sunteti amatori ,,, si ca aveti sau nu asociatie IRELEVANT ... asadar INCORECT ....
multa iubire
asadar eu zic sa schimbi pe cel care ma tresteaza ca e incapabil :36:

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 385163)
Sa trecem acum la intrebari mai complexe. Dupa cum v-am anuntat gradul de complexitate va creste continuu. Pentru dumneavoastra va creste pana aproape de nivelul testelor de la Scolile Ajutatoare.

- Intrebarea nr. 2 - Numele Fiului lui Dumnezeu se scrie cu litera mica de mana sau cu litera mare de tipar?

Fiind o intrebare mai grea va dau si un indiciu:

ca sa trecem la intrebarea 2 TREBUIE SCHIMBAT EXAMINATORUL ... asadar pe ce nivel e examinatoru ca sa stiu cum sa raspunda CA SA INTELEAGA .... CRESA ?, GRADINITA ?, SCOALA PRIMARA? , GIMNAZIU ?, FACULTATE ?, .... SAU repetent ETERN ???????:36:
multa iubire
ps iti dau un indiciu ... FOLOSESTE UN GRUP poate asa mai ai sanse :36:
multa iubire

the_Listener 02.08.2011 21:56:25

Citat:

În prealabil postat de Avoss85 (Post 385171)
eu cred ca tu nu citesti cartile care le postezi...dupa o lecturare plina de minciuni am ajuns la un paragraf interesant....

Convorbirea cu diavolul

I-am zis:
- Bine, răspunde-mi, care este calea cea adevărată spre mântuire?
Diavolul mi-a răspuns:
- Credinta ortodoxă este dreapta credintă, iar Biserica Catolică este aproape soră.
- M-am lămurit acum, i-am zis, dar ortodocsii au numai un copil sau doi, fac avorturi, beau, trăiesc în

desfrâu. Nu am văzut la ei fapte care să dovedească dreapta credintă.
Diavolul mi-a spus:
- A fi ortodox e lucru mare. Trebuie să te împărtăsesti în fiecare lună cu Sfintele Taine. Mai întâi de
spovedesti de tot ce ai făcut si după aceea, dacă duhovnicul îti dă voie, te împărtăsesti. Credinta
ortodoxă nu-ti dă voie să mai faci păcate după Sfânta Împărtăsanie. Ea îti cere să te feresti de toate

păcatele, te învată să nu fii betiv, să nu fii lacom, să nasti copii, nu să-i omori.

o adevarata capodopera daca vrei sa fi ratacit de la adevar, cum vine asta sa intrebi pe tatal minciuni,pacatului,inselatoriei,etc. care este calea cea adevărată spre mântuire?...Rog pe Dumnezeu sa lucreze La Inima,mintea si sufletul vostru
Singura cale este Isus Hristos doar prin El ....asa spune scriptura negru pe alb

sectare ,
nu intelegi PENTRU CA TU ESTI IN INSELATORIE .... daca ai intelege atunci diavolul AR PLECA .... dar asa esti in bezna :78:
multa iubire

Avoss85 02.08.2011 22:44:58

the_Listener esti in intuneric total...cartea asta sprijinea intoarcerea la ortodoxism...eu am aratat doar pe ce se baza ea,daca ai fi depus putin efort sa o rasfoiesti macar vedeai ca e o adunatura de minciuni care nu au baza biblica deloc....in rest Tot Fariseu esti

the_Listener 03.08.2011 01:52:11

Citat:

În prealabil postat de Avoss85 (Post 385278)
the_Listener esti in intuneric total...cartea asta sprijinea intoarcerea la ortodoxism...eu am aratat doar pe ce se baza ea,daca ai fi depus putin efort sa o rasfoiesti macar vedeai ca e o adunatura de minciuni care nu au baza biblica deloc....in rest Tot Fariseu esti

normal ca sprijinea ,DAR TU NU AI PRICEPUT CUM ... asadar ce am spus ramine valabil :10: e de ajuns citatul dat de tine ca sa inteleg o VALOARE .... :10: sectarii sunt prosti ( lipsiti de invaTATURA) ... poti sa ai iq mare dar se vede ca esti lipsit de invatatura ( prost ) si poti vedea dexul ce inseamna prostie ca sa nu te aud ca spui ca te jignesc ... daca nu reuseti singur ITI EXPLIC SI DIN DEX .... HA HA HA
multa iubire

Melissa 03.08.2011 01:55:48

Citat:

În prealabil postat de Avoss85 (Post 385278)
intoarcerea la ortodoxism..

Nu exista "ortodoxism" ci ORTODOXIE!

Adriana Cluj 03.08.2011 09:33:45

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 385114)
Nu aveti arme sa-i ucideti pe crestini.
Ei au primit promisiunea Mantuitorului: Oricine traieste si crede in Mine nu va muri niciodata.

Puteti cel mult sa-i intristati sau sa-i umiliti dar lor le prinde bine, duhovniceste vorbind.
Le slefuieste omul interior, ii smereste si le pregateste o cununa in ceruri.

Pentru tot acest bine va multumim si dumneavoastra si Parintelui Cleopa.
Fiti binecuvantati!

Imi cer iertare daca te-am suparat.
In mod sigur m-am exprimat nepotrivit.
Am vrut sa spun ca eu nu am cunostinte, mijloace, etc, fiind nepriceputa si nevrednica.
Fiind constienta de starea mea, tin seama de cele spuse de cei pe care ii socotesc inteleptiti, induhovniciti.

Fii binecuvantat!

ioan_strainul 03.08.2011 13:27:14

Iertarea

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 385410)
Imi cer iertare daca te-am suparat.
In mod sigur m-am exprimat nepotrivit.
Am vrut sa spun ca eu nu am cunostinte, mijloace, etc, fiind nepriceputa si nevrednica.
Fiind constienta de starea mea, tin seama de cele spuse de cei pe care ii socotesc inteleptiti, induhovniciti.

Fii binecuvantat!

++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++

E un mare Dar sa pot sa ceri Iertare si sa recunosti ca ai gresi sau suparat pe cineva.
Domnul Dumnezeu sa ne ajute la toti sa ne smerim si sa nu ne certam Intre noi sa ne iubim duoa porunca MINTUITORULUI
Sper sa nu fie asta o pricina de pacat pentru nimeni nu vreau sa fiu pricina nimanui ajutam Doamne IISUSE HRISTOASE .

Slavit sa fie Domnul

stelian26 20.08.2011 13:16:42

Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti

nu as vrea sa supar pe nimeni cu acest mesaj,am citit o gramada de postari si cu sinceritate va spun la toti ca imi pare rau ca am ajuns in situatia despre care ne vb DUMNEZEU in noul testament,adica ca ne-am abatut de la calea adevarata,vedem "PAIUL DIN OCHIUL FRATELUI SI NU NE UITAM LA BARNA DIN OCHIUL NOSTRU",DRAGI MEI FRATI CRESTINI ORTODOCSI,eu sant un iubitor al ADEVARULUI,NU VREAU SA DENIGREZ NICI O BISERICA NICI UN CULT,DAR DACA CITITI CU ATENTIE BIBLIA(CUVANTUL LUI DUMNEZEU)VE-TI INTELEGE CU ADEVARAT CARE E ADEVARATA CREDINTA SI CE TREBUIE SA FACEM SA FIM MANTUITI,nu exista dovezi clare ca,cum biserica ortodocsa ar fi cea ORIMARA,in biblie nu strie despre semnul crucii sa ni-l facem la fiecare rugaciune,nu spune sa ne rugam la icoane,daca cititi si va rog apocalispa,ve-ti vedea CUM IOAN A VRUT SA SE INCHINE ARHANGHELUI MIHAIL SI ACESTA L-A OPRIT SPUNANDUI,CA SI EL E UN SLUJITOR AL LUI DUMNEZEU CA SI IOAN,SI DOAR LUI DUMNEZEU SA NE INCHINAM IN NUMELE PREAIUBITULUI SAU FIU DOMNUL ISUS,CITITI VA ROG SI EVANGHELIA SCRISA DE PETRU,CAND A FOST ACASA LA SUTASUL CORNELUI,VE-TI INTELEGE ACELASI LUCRU,DOAR UNUL NE POATE SALVA SE POATE RUGA PT NOI SI IMPREUNA CU NOI,DOAR UNUL E MIJLOCITORUL NOSTRU,ACELA E DOMNUL ISUS,TOT CE FACEM SPRE LAUDA CREATORULUI SA O FACEM IN NUMELE DOMNULUI ISUS,ASA NE INVATA BIBLIA(CUVANTUL LUI DUMNEZEU)SI ASA TREBUIE SA FACEM,RUGACIUNIILE SE SPUN DIN INIMA SI CE TE APASA CE ANUME DORESTI DE LA DUMNEZEU,NU SANT POEZII SAU INVATATE,RUGACIUNEA E O CONVERSATIE DIRECTA SI PARTICULARA CU DUMNEZEU,PRIN DOMNUL NOSTRU SFANT ISUS,DE CE SA ROSTIM TATAL NOSTRU CA PE O POEZIE DACA NOI NU PUTEM IERTA GRESELILE CELOR CARE NE-AU GRESIT,SI VREM CA DUMNEZEU SA NE IERTE NOUA PACATELE?GANDITIVA CU ATENTIE LA INTREBAREA ASTA,ve-ti intelege de ce un penticostal un pocait si credincios autentic in DOMNUL ,nu poate revenii de la ceea ce a plecat,doar cei slabi care nu cauta cu sarguinta intelepciune siajutor din partea TOVARASULUI DE NADEJDE ISUS,daca am suparat pe careva cu mesajul asta,rog sa ma ierte si zic ca DUMNEZEU SA-L BINECUVANTEZE IAR PACEA DOMNULUI ISUS(SALUTUL CU CARE TREBUIE SA NE INTIMPINAM)SA FIE CU EL MEREU.AMIN,(UN PENTICOSTAL)

N.Priceputu 20.08.2011 13:33:42

Frate, înainte de a posta, ai reușit să citești mesajul ăsta? Și dacă da, nu ți-a trebuit un efort prea mare să citești majusculele?

E un paradox faptul că, tocmai atunci când ții prea mult să fii observat, să fie luat în considerare ceea ce scrii (spui), riști să fii ignorat din cauză că accentuezi prea apăsat, să nu fii auzit din cauză că strigi prea tare.

catalin2 20.08.2011 13:39:30

In concluzie la acest topic, un penticostal se poate intoarce la ortodoxie doar daca doreste sa se mantuiasca.

osutafaraunu 20.08.2011 14:01:01

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 391612)
In concluzie la acest topic, un penticostal se poate intoarce la ortodoxie doar daca doreste sa se mantuiasca.

Probabil 99,9% dintre penticostali nu doresc mântuirea...:39:

catalin2 20.08.2011 14:03:54

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 391617)
Probabil 99,9% dintre penticostali nu doresc mântuirea...:39:

Asta era ideea, ca sunt filozofii care nu asigura mantuirea.

penticostalul 20.08.2011 14:10:12

Va pot asigura si eu, domnule Catalin; veti gasi extrem de rar un astfel de penticostal.
Dar puteti cauta cu sarguinta. Poate la cinci milioane de penticostali in cautarea mantuirii veti gasi si unul care a gasit-o in BO.

Ceilalti gasesc mantuirea in Hristos, Slavit sa fie Domnul.

penticostalul 20.08.2011 14:13:05

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 391619)
Asta era ideea, ca sunt filozofii care nu asigura mantuirea.

Filozofiile nu asigura mantuirea.
Nici filozofiile ortodoxe nici cele penticostale.

Doar Hristos, prin Jertfa Sa.

Neaguu 20.08.2011 14:20:06

Saracul de tine tu nu intelegi ca penticostalii interpreteaza biblia dupa cum ii bate capul si nu duhovniceste? Duhul Sfant are grija de biserica sa nu cum spun penticostalii ca aceasta biserica trebuie recladita din nou de oameni. Caci dasca sarea isi pierde gustul cu ce o sa mai sarati? Vezi ca o iei pe drumul babilonului adica al cultelor protestante si neoprotestante care au idei amestecate despre Dumnezeu! Cum am scris eu despre adventi acum vreo 4-5 ani un articol : Un Dumnezeu(adventist) confuz!

stelian26 20.08.2011 14:20:37

pt n.priceputu

draga prietene daca aveam mai multa sc poate ca imi dadeam seama cum sa abordez altfel situatia,ma bukur pt tine ca ai mai multa experienta ca mine sa cunosti omu dupa cum scrie,dar ce am vrut eu sa spun nu ai inteles si nici nu vei intelege,filozofiasi credinta sant doi magneti cu aceasi poli,ms ca ai avut timp sa citesti mesaju,si incaodata imi pare rau ca nu ai inteles si pt CATALIN2 la fel,are dreptate intr-un fel,pana ;la urma santem doar niste simpli oameni,care fara de DUMNEZEU,nu putem face nimic(MULTI SANT CHEMATI PUTINI SANT ALESI),imi pare rau ca mi-am irosit timpu cand am scris acel mesaj si pe acesta,eu nu sunt un om cu sc asa ca nu am ce cauta printre invatati,va doresc numai bine,DOMNU SA VA BINECUVANTEZE

catalin2 20.08.2011 14:31:10

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 391622)
Filozofiile nu asigura mantuirea.
Nici filozofiile ortodoxe nici cele penticostale.

Doar Hristos, prin Jertfa Sa.

La noi nu e numai teorie, e Biserica lasata de Mantuitor in care exista har lucrator prin Sfintele Taine.
Si dovada ca nu e numai ca spunem noi, adica filozofie, e ca si Dumnezeu arata adevarul aecsta prin miile de minuni din ortodoxie (unele pot fi observate de toti oamenii, sunt anuale).
In celelalte culte neoprotestante nu sunt minuni, doar penticostalii spun ca vorbesc in limbi cu ajutorul Duhului. Ar insemna ca si cei din alte religii care invoca un spirit sau un zeu si incep ca tremure, sa vorbeasca in limbi necunoscute si sa intre in transa primesc pe Duhul Sfant.
De aceea Iisus ne spune sa deosebim duhurile, unele sunt de la Dumnezeu, unele nu.

N.Priceputu 20.08.2011 14:33:06

Citat:

În prealabil postat de stelian26 (Post 391626)
draga prietene daca aveam mai multa sc poate ca imi dadeam seama cum sa abordez altfel situatia,ma bukur pt tine ca ai mai multa experienta ca mine sa cunosti omu dupa cum scrie,dar ce am vrut eu sa spun nu ai inteles si nici nu vei intelege,filozofiasi credinta sant doi magneti cu aceasi poli,ms ca ai avut timp sa citesti mesaju,si incaodata imi pare rau ca nu ai inteles si pt CATALIN2 la fel,are dreptate intr-un fel,pana ;la urma santem doar niste simpli oameni,care fara de DUMNEZEU,nu putem face nimic(MULTI SANT CHEMATI PUTINI SANT ALESI),imi pare rau ca mi-am irosit timpu cand am scris acel mesaj si pe acesta,eu nu sunt un om cu sc asa ca nu am ce cauta printre invatati,va doresc numai bine,DOMNU SA VA BINECUVANTEZE

N-am vrut să te supăr; am vrut doar să-ți atrag atenția că e greu de citit un mesaj scris cu majuscule. De aceea nici nu l-am citit, decât parțial.

penticostalul 20.08.2011 14:33:21

Dar daca tot doriti o concluzie pentru acest topic, va pot oferi si eu cateva:

1. Cazul unu - E o facere de bine sa-l inviti pe un penticostal sa treaca in BO
Da, e bine sa sfatuiesti un penticostal sa treaca la ortodoxie. Toti penticostalii hoti, betivi, curvari, excroci, batausi si plini de astfel de nelegiuri, penticostalii care nu-L cunosc pe Domnul si nici nu vor sa il intalneasca in Biserica Penticostala pot fi sfatuiti sa vina sa cunoasca mantuirea in Biserica Ortodoxa.

2. Cazul doi - E o nelegiuire sa-l inviti pe un penticostal sa treaca in BO
Penticostalii care il iubesc pe Hristos si pe semenii lor, citesc Biblia si se roaga in fiecare zi, se feresc de pacat si cauta sa implineasca poruncile lui Dumnezeu ar trebui sa fie respectati si incurajati sa-si traiasca viata de crestin in Biserica lor.
Ortodocsii care incearca sa-i atraga pe acesti crestini in BO nu practica decat un prozelitism murdar si furt de oi.
Sa ne pazeasca Dumnezeu de asemenea nelegiuire.

osutafaraunu 20.08.2011 14:37:13

Citat:

În prealabil postat de Neaguu (Post 391625)
Cum am scris eu despre adventi acum vreo 4-5 ani un articol : Un Dumnezeu(adventist) confuz!

Unde a apărut articolul cela? În Babilonischer Beobachter?

stelian26 20.08.2011 15:32:09

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 391630)
N-am vrut să te supăr; am vrut doar să-ți atrag atenția că e greu de citit un mesaj scris cu majuscule. De aceea nici nu l-am citit, decât parțial.

intentionat l-am scris ca sa se poata citi mai cu atentie,pt ca si eu ca si alti daca un mesaj sau orice altceva e usor de citit,trec rapid cu vederea si nu inteleg foarte multe,nu ma supar eu usor,dar am mai citit anumite mesaje si m-am cam ingrozit,aici pe forum se intampla exact cum s-a intamplat si se va mai intampla,adica niste pareri privind religiile care pune in umbra credinta,la ea tre sa ne gandim prima data,si pe urma la religie,pt ca adevarata credinta o primim de la DUMNEZEU,si ca sa faci voia DOMNULUI sincer iti spun ca nu ai sa reusesti intr-o BO,si eu pana acum aveam aceeasi privire ca si unii de pe acest forum privind penticostalii,dar incaodata va sfatuiesc si chiar apelez la bunatatea voastra din inima,orice credicios are bunatate si intelegere,citit prima data BIBLIA CUVANTUL LUI DUMNEZEU sau SFANTA SCRIPTURA cum vreti voi sa-i spuneti,intradevar ca nu exista padure fara uscaturi in orice cult secta sau religie,toate inseamna la fel,se gasesc oameni sa denigreze prin fapte,vb si alte mijloace biserica din care face parte,asa ca dragi frati si surori care il recunoasteti pe DUMNEZEU si IL iubiti pe DOMNUL ISUS MANTUITORUL NOSTRU,lasati la o parte pareriile contradictorii si sa ne dam sfaturi bune si folositoare pt mantuirea noastra,indiferent din ce religie facem parte,asa cum DOMNUL ISUS a unit neamuriile prin vestirea EVANGHELIEI sub aceasi credinta,acea credinta pe care o avem cu totii,VIATA VESNICA alaturi de parinti nostrii sfinti in slujba LUI DUMNEZEU,nu biserica ne mantuieste ci credinta fratilor si surorilor,scrie destul de des in CUVANT,dinou spun,ca sa fi un credicios autentic sa primesti mantuirea sa ai parte de dragostea lui DUMNEZEU,nu poti sa o capeti intr-o BO,nu va suparati frati ortodocsi,nu mai confundati mantuirea si credinta cu traditia,tot ce se face intr-o BO e traditional si ritual,doar rugaciuniile si citirea evangelie e diferita,stiu pt ca am crescut in doctrina ortodocsa si am stat 1an jumate pe langa altar,stiam toate ritualurile care se faceau si nu mi-a folosit la nimik,si mantuirea nu se capata prin donatii lumanari si matani fratilor,prin predarea vietii in mainile DOMNULUI ISUS,DOMNU SA VA BINECUVANTEZE

valentin.viliga 20.08.2011 16:25:29

Citat:

În prealabil postat de faniela (Post 369602)
Ati sfatui un penticostal sa treaca la ortodoxie chiar daca biserica il ajuta sa creasca spiritual (sau mai bine zis Dumnezeu prin acea biserica) il apropie de Dumnezeu, are o viata schimbata, mai buna etc?

Eu unul nu as sfatui neaparat un penticostal sa treaca la Ortodoxie, daca el se simte bine laudandu-l pe Dumnezeu in Biserica Penticostala, insa daca ar incerca sa ma atraga pe mine la penticostalism, atunci as fi nevoit sa-i arat de ce Ortodoxia este superioara penticostalismului.

stelian26 20.08.2011 16:43:08

Citat:

În prealabil postat de valentin.viliga (Post 391649)
Eu unul nu as sfatui neaparat un penticostal sa treaca la Ortodoxie, daca el se simte bine laudandu-l pe Dumnezeu in Biserica Penticostala, insa daca ar incerca sa ma atraga pe mine la penticostalism, atunci as fi nevoit sa-i arat de ce Ortodoxia este superioara penticostalismului.

de ce crezi tu ca e mai superioara biserica ortodocsa decat cea penticostala?

catalin2 20.08.2011 16:51:35

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 391631)
Da, e bine sa sfatuiesti un penticostal sa treaca la ortodoxie. Toti penticostalii hoti, betivi, curvari, excroci, batausi si plini de astfel de nelegiuri, penticostalii care nu-L cunosc pe Domnul si nici nu vor sa il intalneasca in Biserica Penticostala pot fi sfatuiti sa vina sa cunoasca mantuirea in Biserica Ortodoxa.

Penticostalii care il iubesc pe Hristos si pe semenii lor, citesc Biblia si se roaga in fiecare zi, se feresc de pacat si cauta sa implineasca poruncile lui Dumnezeu ar trebui sa fie respectati si incurajati sa-si traiasca viata de crestin in Biserica lor.
Ortodocsii care incearca sa-i atraga pe acesti crestini in BO nu practica decat un prozelitism murdar si furt de oi.

Cred ca a innebunit lupul, cum s-ar spune. Auzi, noi am fura oi din staulul penticostal si am practica prozelitism murdar, cand se stie ca neoprotestantii fac asta si in special penticostalii. Nu sunt comparati cu lupii veniti la oi?
De unde sunt sute de mii de penticostali in Romania, cand e o grupare aparuta acum 100 de ani in SUA? Au picat din luna sau provin din prozelitismul penticostalilor in randul ortodocsilor? Putem infiinta si noi centre de dezalcolizare sau chiar importa ideea buna din SUA cu alcoolicii anonimi, nu e nevoie ca cineva sa-si si shimbe religia si sa-si piarda astfel sufletul.

valentin.viliga 20.08.2011 16:55:43

Citat:

În prealabil postat de stelian26 (Post 391652)
de ce crezi tu ca e mai superioara biserica ortodocsa decat cea penticostala?

pentru ca originea Bisericii Ortodoxe se afla la Cincizecime, asta insa nu inseamna neaparat ca un penticostal nu are sansa lui la mantuire

catalin2 20.08.2011 16:56:07

Citat:

În prealabil postat de valentin.viliga (Post 391649)

In Biblie spune sa ajutam pe aproapele nostru, nu sa-l uram, ba chiar sa-l iubim. Si daca nu vream sa se mantuiasca ce rau mai mare i-am putea face, ca dragoste nu aratam fata de el.
Nu exista Biserica Penticostala, doar cultul penticostal. Tu cum spui crezul la biserica, "cred intr-una sfanta Biserica" sau cred in BO, B Penticostala sau adevntista (si probabil ti le notezi pe un carnetel sa nu uiti vreuna). Sau crezi ca BO se inseala si trebuie modificat crezul?

ioan_strainul 20.08.2011 16:56:25

Sperioritatea Biserici Ortodoxe.

Este Infinit superiora pentru ca este Intemeiata de Hristos si pentru Ea sa dat veata pe cruce si zisa ca no vor birui nici portile iadului.
CInd a aparut penticostali si unde erau ei pIna nu de mult cInd sa bagat sarpele coada si a intunecat mintile unora care au vrut sa conduca cu de la sine putere puterea cea data de Dumnezeu Apostolilor si prin ei Preotilor oare cInd vati nascut voi sarmanilor si ratacitilor si din ce neam va targeti de unde va sunt radacinile voastre unde au fost mosi si stranosi vostri botezati si Increstinati nu In biserica ortodoxa cea DREPT MARITOARE acum va este rusine de originile voastre si ale mosilor si stramosilor vostri vedeti ca nu pe noi frati vostri ne tradat ce pe HRISTOS care sa jertfit pentru biserica lui oare nu vreti ca cunoasteti ca sunteti In ratacire si nu aveti lumina umblati In Intuneric trezitiva fratilor Pina mai este timp ca vremea se apropie cu pasi rapizi sa nu ramIneti In afara Imparatiei cerurilor amin amin amin
Slavit sa fie Domnul Dumnezeul nostru de acum si pIna In veacul veacului amin amin amin

catalin2 20.08.2011 17:03:20

Daca cineva nu a inteles bine ecumenismul: sa fie egalitate, toate cultele sunt la fel, nu prea exista diferente. E un lucru de dorit si vrednic de lauda ca un penticostal sau alt cult sa converteasca ortodocsi, ar trebui acestia sa fie multumiti, oricum sunt mai mult betivi. In schimb sa nu cumva sa se gandeasca macar un ortodox sa converteasca un penticostal sau alt cult, e un pacat, un lucru josnic.
Si unii ortodocsi ecumenisti chiar cred asta.

mihai07 20.08.2011 17:10:02

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 391653)
Cred ca a innebunit lupul, cum s-ar spune. Auzi, noi am fura oi din staulul penticostal si am practica prozelitism murdar, cand se stie ca neoprotestantii fac asta si in special penticostalii. Nu sunt comparati cu lupii veniti la oi?
De unde sunt sute de mii de penticostali in Romania, cand e o grupare aparuta acum 100 de ani in SUA? Au picat din luna sau provin din prozelitismul penticostalilor in randul ortodocsilor? Putem infiinta si noi centre de dezalcolizare sau chiar importa ideea buna din SUA cu alcoolicii anonimi, nu e nevoie ca cineva sa-si si shimbe religia si sa-si piarda astfel sufletul.

pai nu vezi? a ajuns hotul sa strige "hotii!".:43:

penticostalul 20.08.2011 19:38:22

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 391653)
Auzi, noi am fura oi din staulul penticostal si am practica prozelitism murdar
Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 391662)
pai nu vezi? a ajuns hotul sa strige "hotii!".:43:

Da, mai dragii mei, furtul de oi este furt de oi.
Indiferent ca fura un ortodox sau un penticostal tot furt se numeste.

Ce va oțărâți așa? E ceva neclar sau gresit in postarea mea?

penticostalul 20.08.2011 19:52:39

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 391657)
Nu exista Biserica Penticostala, doar cultul penticostal. Tu cum spui crezul la biserica, "cred intr-una sfanta Biserica" sau cred in BO, B Penticostala sau adevntista (si probabil ti le notezi pe un carnetel sa nu uiti vreuna). Sau crezi ca BO se inseala si trebuie modificat crezul?

Mister Catalin, ar fi de dorit sa lasi umbletul cu nasul pe sus si sa vorbesti un pic mai cu respect cu un viitor preot.

Cel mai probabil ca in Romania nu exista doar o ortodoxie de tip Catalin2 care crede ca pe planeta noastra nu exista Biserica Penticostala si ca decat in biserica lui se fac minuni.
Mai exista si alt tip de ortodocsi care, chiar daca cred ca Biserica lor are intreg Adevarul, nu-i dispretuiesc pe ceilalti crestini.

catalin2 20.08.2011 21:33:40

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 391700)
Da, mai dragii mei, furtul de oi este furt de oi.
Indiferent ca fura un ortodox sau un penticostal tot furt se numeste.

Ce va oțărâți așa? E ceva neclar sau gresit in postarea mea?

Daca nu sesizezi ca e comic ce spui (ca sa nu vorbim cat de serios e), eu scriam ca toti penticostalii, inclusiv tu sunt la noi oi furate in principal din ortodoxie de catre prozelitismul penticostal.

catalin2 20.08.2011 21:51:02

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 391704)
Mister Catalin, ar fi de dorit sa lasi umbletul cu nasul pe sus si sa vorbesti un pic mai cu respect cu un viitor preot.

Cel mai probabil ca in Romania nu exista doar o ortodoxie de tip Catalin2 care crede ca pe planeta noastra nu exista Biserica Penticostala si ca decat in biserica lui se fac minuni.
Mai exista si alt tip de ortodocsi care, chiar daca cred ca Biserica lor are intreg Adevarul, nu-i dispretuiesc pe ceilalti crestini.

Da, cunoscuta poveste de care am scris si azi al o sutalea mesaj, daca spui ca luna e rotunda ii dispretuiesti pe cei ce cred ca e patrata.
Interesant, mai era acum ceva timp un penticostal care imi tot spunea cum sa cred ortodox ca el stia mai bine. In primul rand acel mesaj era adresat altei persoane, apoi sfatul tau despre ortodoxie si ce cred si trebuie sa creada ortodocsii e cam fara valoare din moment ce tu nu esti ortodox, ci penticostal. De unde stiu ca tu nu ai si interes sa faci asta pentru prozelitism? Ca daca tot spui de ecumenism de ce nu ai ramas ortodox (daca te-ai nascut ortodox) sau de ce nu devii religia majoritara a romanilor, din moment ce nu are importanta? Asadar are importanta, dar numai pentru penticostali, pentru ortodocsi doar nu trebuie sa aiba importanta.

Biserica (e un pleonasm sa fie numita si ortodoxa, fiind una singura) a fost intemeiata de Iisus. Cultul penticostal a fost intemeiat de cineva care apoi a fost dat afara chiar de cult din cauza homosexualitatii. Chiar si alte culte neoprotestante spuneau despre penticostali ca sunt la fel ca cei din alte religii care se lasa posedati de duhuri.
Nici in zilele noastre situaita nu e mai roza, am dat citate cu ce cred alte culte neoprotestante despre penticstali sau miscarea harismatica. De exemplu cunoscutul pastor Iosif Ton e puternic atacat de cultul sau baptist pentru ca a declarat ca e charismatic.
Ce nu intelegi e ca daca nu-ti spun adevarul ca sa ai sansa sa te mantuiesti in Biserica lui Iisus e un pacat si insemna ca te dispretuiesc. Dar tu nu poti vedea adevarul, crezi ca daca iti spun ca si cultul penticostal e la fel cu ortodoxia iti fac un bine. Poate in viitor vei putea vedea, daca nu oricum o sa aflii peste 100 de ani. :)

penticostalul 20.08.2011 21:51:13

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 391726)
Daca nu sesizezi ca e comic ce spui (ca sa nu vorbim cat de serios e), eu scriam ca toti penticostalii, inclusiv tu sunt la noi oi furate in principal din ortodoxie de catre prozelitismul penticostal.

Important e daca ceea ce spun eu este corect si adevarat.
Daca e si amuzant e si mai bine.

Pentru discutia de acest topic e putin important ce crezi tu despre mine. Aici nu nu se discuta despre prozelitismul penticostal ci despre prozelitismul ortodox. Citeste, te rog titlul threadului.

Ideea pe care eu am lansat-o este urmatoarea: daca un crestin evanghelizeaza un necrestin e o fapta buna daca „fura o oaie” dintr-o alta biserica savarseste un pacat. Diferenta dintre un necrestin si un crestin am definit-o intr-o postare anterioara.

Cine fura oi hot se numeste. E valabil si pentru ortodocsi si pentru penticostali si pentru adventisti si pentru catolici si pentru cine mai vrei tu.

stelian26 20.08.2011 21:56:29

pt catalin

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 391726)

draga pretene,cam sameni a fariseu la cum vb,in loc sa dai argumente pe care niki tu nu le crezi dar vrei sa pari important in legatura cu ceea ce crezi tu despre penticostali si despre alte culte religioasa,ar fi mai bine sa studiezi mai atent CUVANTUL DOMNULUI,cat despre CREZ este exact ca si TATAL NOSTRU,daca nu faci ceea ce spui nu te amagi de unul singur,ca-ti duci singur sufletul la pierzare,si gandeste-te bine si ai sa vezi ca am dreptate,trupul e templul sufletului,ca sa sfintesti sufletul trebuie sa-ti curatesti trupul si tot ce apartine de el,nu mai fi atat de ingafat si rau la inima,alunga gandurile rele despre alti din inima ta,iubeste-ti aaproapele,chiar tu ai mentionata asta,se refera la toti din jurul tau indiferent de religie crez sau culoare,scoate-ti barna din ochi si pe urma paiu din ochiul fratelui tau,orice cult secta religie chiar orice biserica,ne invata aceste lucruri,durere mare ca te lasi pierdut pe o cale pe care niki tu nu o intelegi,DOMNU SA TE BINECUVANTEZE

penticostalul 20.08.2011 21:59:18

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 391731)
Ca daca tot spui de ecumenism de ce...

N-am spus nici un cuvintel despre ecumenism pentru ca pe forumuri termenul „ecumenism” e o mare varza. Toata lumea vorbeste despre el, nimeni nu-l defineste. E pe post de „bau-bau”.

Dar nu mai divaga. Hai sa ne tinem de topic. Te rog.

stelian26 20.08.2011 22:23:09

Politica

fratilor terminati cu politica si schimbul de pareri care nu isi au rostul,rade satan de noi se bucura si se veseleste cand vede asa ceva,poate ca sant eu prea dus daca gadesc asta,dar..........ganditi-va putin si dupa aia raspundeti,credeam ca pe forumul asta se poate schimba pareri bune dar vad ca e la fel ca peste tot,faceti politica din ce nu aveti inca si poate nikiodata nu o sa aveti,vad cativa intelepti dintre aceia pe care i-am intalnit pana acu,bine spune DOMNUL ISUS ca la oameni nu putem gasi ce vom gasi in prezenta lui DUMNEZEU,

Neaguu 20.08.2011 23:20:15

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 391631)

Domnule penticostal care esti dat pe fereastra afara si intrii pe alta fereastra ca usa ti-a fost inchisa de mult ! Sunt multi crestini penticostali si nu numai care au inceput sa se indoiasca de adevarul vostru babilonic! Daca te crezi ca acel evreu fara pacate si pe noi intruchiparea acelui fariseu vezi ca ai inteles biblia pe dos (defapt asta e scopul vostru de aceea si dati ochii peste cap deoarece va credeti posedati si faceti uneori -in speta cei avansati -ca animalele)! Nu uita ca si mormonii si iehovistii se lauda cu omul nou schimbat in secta lor si fara pacate!

Neaguu 20.08.2011 23:29:27

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 391634)
Unde a apărut articolul cela? În Babilonischer Beobachter?

Ooo ai revenit cel care se ameteste cu must facut in luna ianuarie!?! Iti arati coltii iara? Da ai dreptate in babilon am scris acel articol pe un forum adventist ...(nu dau numele). Vezi ca esti atat de mintos ca nici nu ti-ai dat seama ca sunt baiat si nu fata. Probabil vrei sa o faci pe desteptul! Dupa ce am scris acel subiect un om a venit la usa mea! De ce la usa mea si nu si la alte usi deoarece am intrebat pe vecini daca si la ei a venit? Desigur Dumnezeu m-a indrumat sa-i zic: pleaca satana, fara sa-i deschid usa !(precizez ca apartamentul meu nu e la parter si nu incepe cu numarul 1!). Iata cum biserica adventa (tipul a avut totusi timp sa se prezinte) pe baza unei postari iti poate afla adresa! Asta inseamna spaga la firma x care imi distribuia netul deoarece firma respectiva nu are voie sa arate adresele clientilor sai! Nu as vrea sa mai spun si despre credinciosii adventi care i-am cunoscut in numar foarte mare care mi-au lasat o impresie dezgustatoare! Vindeau bauturi alcoolice beau si fumau pe furis ! Doua cazuri ma-u impresionat.
Un tip a plecat in Italia la munca apoi cu martori adventi a atras atentia bisericii advente ca sotia calca pe langa in lipsa lui! Biserica adventa l-a amenintat sa taca si apoi l-a dat afara. Tipul s-a dus dezamagit la penticostali despre care s-a convins ca si acestia nu ar fi toti niste ingerasi...Un alt caz nefericit este o fosta? adventista care s-a maritat cu un betiv ! Betivul a trecut la adventi ca sa se casatoreasca cu tipa adventa si au facut si un copil. Totusi din nu stiu ce cauze dupa cati-va ani acestia s-au despartit! Tipa ca sa se rabune a inceput sa pozeze sexy! Interesant dar trist!

penticostalul 20.08.2011 23:51:10

Citat:

În prealabil postat de Neaguu (Post 391757)
Domnule penticostal care esti dat pe fereastra afara si intrii pe alta fereastra ca usa ti-a fost inchisa de mult ! Sunt multi crestini penticostali si nu numai care au inceput sa se indoiasca de adevarul vostru babilonic! Daca te crezi ca acel evreu fara pacate si pe noi intruchiparea acelui fariseu vezi ca ai inteles biblia pe dos (defapt asta e scopul vostru de aceea si dati ochii peste cap deoarece va credeti posedati si faceti uneori -in speta cei avansati -ca animalele)! Nu uita ca si mormonii si iehovistii se lauda cu omul nou schimbat in secta lor si fara pacate!

Frate Neaguule, rautatile tale sunt cam tocite dar ai reusit, prin exprimarea ta, sa ma faci curios :
- Cine e, totusi, acel... „evreu fara pacate”?

Cumva un...vames? :105:

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:53:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.