![]() |
ai devenit glumet macabru
Citat:
ardealul nu va uita acest tip de civilizatie in viac!!!.si mai bine ca noi cei oropsiti de habsburgi,un Horia un Closca si Crisan plus o sama de marturisitori a ortodoxiei, nu o stie nimeni,pricepisi? asa spui tu ortodoxizare fortata?la incarcerarea si distrugerea organizata a toata floarea lucratoare,cea,a ortodoxiei,mai sa fie dar ce psihologie ai multstimate ai2 fara ai.oare te vezi ce spui?. |
Citat:
CAND au ortodoxizat comunistii tara asta? cand au venit ei la putere tara asta era ortodoxa de mult! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
2) comunistii au persecutat catolicii si alte culte pentru a trece la ortodoxie. |
Citat:
|
asa
Citat:
2comunistii au persecutat si ortodoxia,asa cum ti-am mai spus si nu putini au fost martirii credintei ortodoxe,ce si-au dat viata pentru: vina de a fi marturisit adevarul,in fata unui sistem ateu de trista amintire. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
ehm... am sta bine daca numai catedrala asta ar fi marea "capusa" pe spinarea boborului...
Cred insa ca avem altele de care sa ne ingrijoram, fiecare politician si/sau interlop de exemplu e ca o catedrala in constructie umblatoare :))) |
Citat:
Ortodoxia nu-i o religie a timpurilor.Nu se muleaza dupa asta. Si progresul nu e mereu un lucru pozitiv. Daca "progresul" are la baza experimente (de orice natura) care produc suferinta atunci nu e cu adevarat progres. Nu are nici o valoare pur si simplu, asta se oglindeste in sufletele oamenilor din comunitatea respectiva, chiar daca aparent nu se vede. Cum se zice prin Moldova "pi diasupra netieziala si pi didisubt foiala". Nu se poate nega nici ca oamenii de prin Transilvania sunt ceva mai reci si mai distanti decat cei din restul tzarii. Sunt destule exceptii, bineinteles, dar la modul general vorbind, asa este.Si cunoastem si atitudinea ungurilor. La noi in tara se intampla ceva ciudat cu minoritatile. Sunt discriminate dar pozitiv, asta insemnand ca majoritatea este de fapt discriminata. :) Ce sa vorbim... cand Europa inflorea cultural, noi ne bateam cu turcii. Cand arta baroca isi slefuia toate fatzetele, noi traiam in colibe de chirpici, doar in manastiri se stia carte, nu aveam teatre, nici opere si nici literatura adevarata. Putinele manifestari directe ale barocului in romania se vad in cateva cladiri catolice de prin Transilvania. In restul tzarii sunt doar putine motive adaptate. E un lucru rau? E ca si cum am fi avut o "cupola de protectie". Multi sfinti nu ar fi existat fara ea. Ortodoxismul si spiritualitatea ortodoxa s-ar fi topit in favoarea artei. Asta se doream cu adevarat? Eu nu. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dar pentru alea sute sau mii de milioane furate sub ochii tai de politicienii nostri nu am vazut sa doara pe undeva. Adica pe vreun topic :) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eu vad ca tot despre bani este discutia. Deci scuza ta cade, eu zic ca e mai degraba ipocrizie. Iti pasa acolo unde te doare pe tine ca ateu, religia si faptul ca exista. Te doare pentru ca iti sugereaza ca ar exista o varianta mai buna a individului care esti. Si asta deranjeaza pe unii. de asta si ajung atei. Dar interesant este ca oricat ar incerca sa nege ca exista si varianta asa, pana la urma nu reusesc decat sa sfarseasca intr-un soi de frustrare a carui singur paleativ este sa incerce sa-si demonstreze ca exponentii religiei nu sunt persoane mai bune, deci religia nu functioneaza. Deci nu poate functiona nici pentru ei. QED. Din pacate, nici inima nici ratiunea nu se lasa pacalite asa usor. Ca daca s-ar fi lasat, acum erai prin alta parte traindu-ti viata nu incercand din toate puterile sa stropesti lucruri care sunt mai presus de tine, ca sa nu mai vorbim de intelegerea ta. Am mai avut ca tine pe aici, si chiar daca si-au sters contul sau au fost banati, continua sa se intoarca. De ce? Ca sa marturiseasca ca viata de ateu este un stres maxim. |
Citat:
|
Citat:
Nu, de ce sa ne suparam, cunoastem ingustimile mintii atee, este un repros tipic al unor minti confuze valoric si moral.. :) Si sa nu-mi zici ca cele enumerate de mine nu sunt produsul societatii laice sau ca nu sunt reprezentative pentru gandirea atee in care nu exista un sistem de valori stabil, practic totul e miscator pe linia asta.. Sa-ti mai zic si de Revolutia Franceza si "binefacerile" ei? Partea amuzanta oarecum este ca au inceput prin a ghilotina preotii si au sfarsit prin a se ghilotina intre ei. Asta arata directia in care mergeti si cam cum o sa sfarsiti. Istoria care se uita, se repeta. |
Citat:
|
Citat:
|
Știu. Mea culpa.
Important e că am conștientizat. |
Citat:
|
"detinerea de sclavi nu face parte din ortodoxia adevarata"
|
hm,ce spui tu..
Citat:
sapoi daca tu numesti rezistenta la modernizare faptul ca nu putem acepta homoxexualii si alte feluri se sodomiti api mintea ta are nevoie de revizie tehnica.atentie orce forma de progres cuprinde un spectru mai larg de probleme,ce nu stiai?.aceptam orce progres tehnic ce nu duce la pierderea virtutilor umane si nu duce pe om, sa faca lucruri impotriva firii.si noi folosim: internet,telefonie,fax,televiziune prin satelit,udarea legumelor cu programator digital si senzor de ploaie.se trag clopotele bisericilor cu program prin satelit,si sa iti mai spun???.dar - ne ferim de sodomie si mai sti tu ce,ca de 10000grade celsius. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Poate fi valoros un matematician ateu? Fara doar si poate. Ca matematician Ca ateu insa, are sanse sa sfarseasa unde acolo este probabil si Hitler (sau ma rog, nitel mai confortabil), in cazul asta valoarea unde este? Citat:
Dar hai sa te ajut nitel. Uite de exemplu, si societatea actuala are sclavi. Sclavia are binenteles o forma in aparente mai umana, dar la baza este tot o forma de sclavie, incepand cu economia si sfarsind cu justitia. Desigur, Biserica poate spune ca sistemul nu este in regula, si o mai spune uneori, dar il poate schimba? Binenteles ca nu. Ceea ce pot face oameni ai Bisericii este sa-i trateze cat mai omeneste, cat mai corect pe cei care intra in relatii pecuniare cu Biserica si sa sfatuiasca pe cei credinciosi sa procedeze la fel cu cei din jur. Nici macar Dumnezeu nu poate schimba peste noapte apucaturile proaste ale omului, dar poate pune niste limite. Daca esti baiet inteligent si deschis la minte, ai sa intelegi singur mai departe. |
nu ti-am adresat tie nimic!multstimate domn ricard_d
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
doamne ajuta
este usor de judecat asemenea lucruri.trebuie de stiut si alte aspecte care ne privesc pe noi.uitai-va ca in tara se construiesc stadioane de sute de milioane de euro.care pur si simplu nu ajuta sa ne mantuim prin fotbal.dar in biserica poate sa intre un om deznajduit si plin de pacate si ajunge sa vb cu un preot din caderala ,apoi il spovedeste si omul scapa de aceasta grea patima.sa urmarim sa scoatem lumina din construirea catedralei.
|
Citat:
Citat:
Citat:
Ia zi, ai un exemplu de o tara in lumea asta unde gradul inalt de religiozitate ortodoxa se coreleaza cu ceva pozitiv? Citat:
Pana nu imi arati rezultate cum ca respectiva moralitate chiar exista (in afara cartilor si vorbelor popilor) si ca are efecte, vorbesti vorbe. Citat:
Citat:
Citat:
http://www.historia.ro/exclusiv_web/...scut-ortodocsi Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ce e aia educatie homosexuala? Aia care i-ar putea eventual invata pe urangutanii de Noua Dreapta sa nu mai arunce cu bolovani in oameni? Da, intr-adevar, nasoala treaba. De evitat, e mai bine asa, cu bolovanul in mana si cu mintea plecata departe. Pe partea cu eugenia, nu stiu ce vrei sa spui, ca e mai mult de discutat aici. |
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:30:28. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.