Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   "EU sunt invierea si viata" (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13337)

nutucutu 23.07.2011 07:55:17

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 380619)
Uite asta nu inteleg nicicum si nimeni nu vrea sa-mi explice: cum este cu invierea mortilor care sunt vii?

Pai o stie orice copil de scoala: sufletul care este viu se va uni cu duhul si cu trupul si astfel fiinta noastra va redeveni intrega si va trai vesnic, cu Domnul nostru. Ca nu intelegeti nu-i de mirare. Oare puteti intelege, de exemplu, cum germineaza o saminta de iarba, cum creste, isi indeplineste misiunea ei pe pamint (ne da oxigen), moare, iar apoi se naste din nou si se hraneste exact cu aceleasi substante provenite din moartea ei? Tot universul e o taina, incepind cu lucrurile mici si terminind cu cele mari. Noi nu le intelegem nici pe cele mici insa avem pretentia ca vrem sa stim totul. Totusi Domnul nostru Isus Cristos ne-a spus de nenumarate ori sa credem, nu sa intelegem.

Mihai36 23.07.2011 08:03:57

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 380638)
La această problemă greu se poate da un răspuns cu Da sau Nu. Taina naturii Dumnezeirii (mai mare decât toate cele șapte Taine ale Bisericii Ortodoxe) nu poate fi explicată cu Da și Nu. De fapt, dacă ar putea fi explicată, n-ar mai fi o taină. Mai mult, dacă ar fi pe deplin cunoscută, ar însemna că noi suntem în măsură să devenim zei.
Ceea ce putem ști este ceea ce ne-a fost revelat în Scriptură. Iar Scriptura spune că Iisus a murit și a înviat a treia zi. A afirma că El n-a murit este egal cu a afirma că n-a înviat (nici nu putea învia dacă nu murea în prealabil), iar această afirmație ar însemna suprema erezie, mai mare decât erezia saducheilor. Cam așa stau lucrurile...

E totusi o diferenta ,Dumnezeu cind isi ia trup e la fel de viu cum era cind nu avea trup si daca scapa prin moarte de el e la fel de viu ca pe cind nu avea trup , dealtfel in timpul celor trei zile se pare ca fost in pustiu si apoi in "locuinta mortilor" si a stat de vb cu ei vestind si acolo.
Deci murit inseamna doar ca nu ai trup indiferent cit de adormit esti sau nu.

osutafaraunu 23.07.2011 08:11:08

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 380701)
Pai o stie orice copil de scoala: sufletul care este viu se va uni cu duhul si cu trupul si astfel fiinta noastra va redeveni intrega

Copilul lui Dumnezeu știe altfel de cum știe copilul de școală (școala lui Platon), anume cum l-a învățat El în Cuvântul Său:

"Domnul Dumnezeu a făcut pe om din țărîna pămîntului, i -a suflat în nări suflare de viață, și omul s'a făcut astfel un suflet viu." (Gen.2,7) adică:
trup + duh = suflet viu

Învățătura dumneavoastră este răsturnată: suflet viu + duh + trup = ?*

*? fiind cine știe ce monstru struțo-cămilesc

Mihai36 23.07.2011 08:35:34

Referitor la existenta dupa moarte catolicii spun ceva de Purgatoriu adica un fel de spalatorie sau asa ceva , ortodocsii spun de vamile vazduhului -aici nu cunosc prea multe detalii- insa consider ca un simbure de adevar tot exista in toate astea luind in considerare marturiile celor care s-au intors din moarte clinica.
Ei au spus ca starea fara corp este mult mai agreabila, mai usoara decit starea cu trup si majoritatea au fost dezamagiti cind au inviat fiindca au pierdut acea stare de usurare sufleteasca.
Asta poate inseamna acel purgatoriu -in cazul in care in descriere atributiunile lui nu depasesc efectele respective.

Si cu vamile la fel probabil -despartirea de lumea terestra facuta in etape si apoi intrarea intro stare in functie de cracterul fiecaruia, de starea de sfintenie.

Cineva mai sus spunea ca la inviere sufletul se uneste cu trupul si cu duhul , care duh? Spiritul nostru individual sau duhul sfint care e in noi , cu noi in vecie?
Caci oricum Spiritul este identificarea noastra cea mai adinca si mai curata, sufletul este mai de suprafata (poate fi bun sau rau) impreuna formeaza suflarea de viata iar duhul sfint daca este in noi in vecie apai in vecie ramine indiferent daca avem sau nu trup.
Duhul sfint ne face sa avem trup ingeresc (de slava/aurele sfinte) indiferent daca avem trup fizic sau nu.
iar daca te ridici la cer cu trupul fizic el este transformat apoi in trup de slava adica in aure deci in Imparatie nimeni nu are trup fizic ci doar din duh sfint.
Asa incit invierea cu trup a mortilor cu trupuri fizice nu are legatura cu Imparatia cerurilor ci doar cu Imparatia sfintilor pe pamint fiindca apoi rapirea are lor de pe pamint insa ea nu este ridicarea la cer cu trupul.

nutucutu 23.07.2011 08:44:08

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 380647)
Sunteți și dvs. liberă să vă rugați ca Dumnezeu să-l învie pe mort. E cu totul altceva.

Sint libera sa ma rog pentru un om decedat, asa cum a facut Isus. Puteti sa-mi spuneti mai exact, unde in biblie, oriunde, gasiti un verset care sa-mi interzica sa fac asta? Nicaieri. Domnul nostru Isus Cristos nu a facut nimic care sa contravina Sfintei Scripturi. Daca el s-a rugat pentru un mort o voi face si eu.

PS. Noi sintem invatati, de exemplu, sa ne rugam pentru osutafaraunu si nu pentru sanatatea lui osutafaraunu, sau pentru a se converti la catolicism, sau... Pur si simplu sa ne rugam pentru el, ca Domnul stie mult mai bine decit mine nevoile lui, chiar inainte ca eu sa i Le cer.

Citat:

De ce nu citați și versetul următor? Pentru că el lămurește că e vorba de oamenii vii, nu cei morți.:58:

Versetul urmator lamureste ca e vorba de imparati si inalte dregatorii; unde vedeti lamurit ca e vorba de vii? Eu vad lamurit ca e vorba de "toti".
Citat:

Nu există un asemenea verset în Eclesiastul! Din ce fel de Biblie citați?

Biblia Ortodoxa on line;
Citat:

Nu vă mai obosiți cu apocrifele.

Cartile Macabeilor nu sint apocrife.

nutucutu 23.07.2011 08:53:08

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 380704)
Învățătura dumneavoastră este răsturnată: suflet viu + duh + trup = ?*

Raspunsul ni-l da sfintul apostol Pavel:
1 Tesaloniceni 5:23
Dumnezeul păcii să vă sfințească El însuși pe deplin; și duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană, la venirea Domnului nostru Isus Hristos.
Suflet+duh+trup= fiinta noastra intreaga;

Iar apostolul ne recomanda sa le pastram fara prihana pina la venirea Domnului.

tara tara vrem ostas 23.07.2011 10:20:09

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 380619)
Uite asta nu inteleg nicicum si nimeni nu vrea sa-mi explice: cum este cu invierea mortilor care sunt vii?

ti-am explicat eu pe celalat topic, dar vad ca nu intelegi...

Invierea mortilor este reintegrarea omului in fiinta.Fiinta omului a fost dezintegrata prin cadere, moarte si coruptie.Restaurarea omului.Si odata cu restaurarea omului si restaurarea naturii. Invierea e o 're' , dupa cum am zis (consulta un dex) , nu doar o trecere de la moarte la viata.. Ti-am facut si un post aci, cu privire la invierea dintai, invierea a doua, moartea dintai si moartea a doua... Noi INVIEM si cand il primim pe Hristos, cand credem in el... Invierea e un proces complex.. Notiunile de viata , moarte sunt foarte complexe in biblie si nu se rezuma doar la un concept... Nemurirea sufletului este un fapt in Biblie :

Facerea 37:35 După aceea s-au adunat toți feciorii lui și toate fetele lui și au venit să-l mângâie; dar el nu voia să se mângâie, ci zicea: "Plângând, mă voi pogorî în locuința morților la fiul meu!" Și-l plângea astfel tatăl său.

7. Descoperi-vei tu care este firea lui Dumnezeu? Urca-vei tu până la desăvârșirea Celui Atotputernic?
8. Ea este mai înaltă decât cerurile. Și ce vei face tu? Ea este mai adâncă decât împărăția morții. Cum vei pătrunde-o tu? Iov 11

9. Șeolul (iadul) se mișcă în adâncurile sale, ca să iasă întru întâmpinarea ta. Pentru tine el deșteaptă umbrele, pe toți stăpânitorii pământului; el ridică de pe jilțurile lor pe toți împărații pământului. Isaia 14

13. Nu cruța pe feciorul tău de pedeapsă; chiar dacă îl lovești cu varga, nu moare.
14. Tu îl bați cu toiagul, dar scapi sufletul lui din împărăția morții. Pilde 23

2. Dacă se vor strecura în locuința morților, de acolo mâna Mea îi va apuca, și de se vor sui în cer, îi voi da jos de acolo; Amos 9:2
19. Precum seceta și arșița sorb apele zăpezilor topite, tot astfel soarbe locuința morților pe păcătoși. Iov 24

12. Să-i înghițim de vii ca locuința morților, și întregi, ca pe cei ce se coboară în mormânt. Pilde 1

14. Din stăpânirea locuinței morților îi voi izbăvi și de moarte îi voi mântui. Unde este, moarte, biruința ta? Unde-ți sunt chinurile tale? Mila stă ascunsă departe de ochii Mei!... Osea 13

14. De aceea și iadul și-a mărit de două ori lăcomia lui, căscat-a gura sa peste măsură; acolo se vor coborî mărirea Sionului și gloatele sale, chiotele de veselie... Isaia 5

11. "Cere un semn de la Domnul Dumnezeul tău, în adâncurile iadului sau în înălțimile cele de sus". Isaia 7

15. Și acum, tu te pogori în iad, în cele mai de jos ale adâncului! Isaia 14

24. Înțeleptul merge pe cărarea vieții ce duce în sus, ca să ocolească drumul iadului care merge în jos. Pilde 15

17. Să se întoarcă păcătoșii în iad; toate neamurile care uită pe Dumnezeu. Psalmi 9

10. Că nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel cuvios al Tău să vadă stricăciunea. Psalmi 15

15. Și-i vor stăpâni pe ei cei drepți și ajutorul ce-l nădăjduiau din slava lor, se va învechi în iad.

16. Dar Dumnezeu va izbăvi sufletul meu din mâna iadului, când mă va apuca. Psalmi 48

16. Să vină moartea peste ei și să se coboare în iad de vii, Psalmi 54

47. Cine este omul ca să trăiască și să nu vadă moartea și să-și izbăvească sufletul său din mâna iadului? Psalmi 88

David: De mă voi sui în cer, Tu acolo ești. De mă voi coborî în iad, de față ești. Psalmi 138:8

Solomon: Iadul și adâncul sunt cunoscute Domnului, cu atât mai vârtos inimile fiilor oamenilor. Pilde 15:11
Iadul și adâncul nu se pot sătura, tot așa și inima omului e de nesăturat. Pilde 27:20
Locuința morților, pântecele sterp, pământul care nu e sătul de apă și focul care nu zice niciodată: "Destul!" Pilde 30:16
Și omul nu știe că acolo sunt numai umbre, iar cei pe care îi poftește nebunia se află de mult în adâncurile șeolului (locuința morților). Pilde 9:18

NT :Fapte 2:27,31 Căci nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel sfânt al Tău să vadă stricăciune.Mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: că n-a fost lăsat în iad sufletul Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea.

8. Pentru aceea zice: "Suindu-Se la înălțime, a robit robime și a dat daruri oamenilor".
9. Iar aceea că "S-a suit" - ce înseamnă decât că S-a pogorât în părțile cele mai de jos ale pământului? Efeseni 4

18. Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul,
19. Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare, 1Petru 3

1Petru 4:
5. Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții.
6. Că spre aceasta s-a binevestit morților, ca să fie judecați ca oameni, după trup, dar să vieze, după Dumnezeu cu duhul.

9. Și când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia pe care au dat-o.
10. Și strigau cu glas mare și ziceau: Până când, Stăpâne sfinte și adevărate, nu vei judeca și nu vei răzbuna sângele nostru, față de cei ce locuiesc pe pământ? Apocalipsa 6

19. Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră și în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit.
20. Iar un sărac, anume Lazăr, zăcea înaintea porții lui, plin de bube,
21. Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; dar și câinii venind, lingeau bubele lui.
22. Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și a fost înmormântat.
23. Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui.
24. Și el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și ude vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ți aminte că ai primit cele bune ale tale în viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiești.
26. Și peste toate acestea, între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiți în casa tatălui meu,
28. Căci am cinci frați, să le spună lor acestea, ca să nu vină și ei în acest loc de chin.
29. Și i-a zis Avraam: Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi.
31. Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți. Luca 16

Solomon : Mai de preț este un nume bun decât untdelemnul cel binemirositor și ziua morții decât ziua nașterii. Eccl7:1

Pavel : Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig.Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; Filipeni 1:21,23.

osutafaraunu 23.07.2011 10:27:27

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 380710)
Sint libera sa ma rog pentru un om decedat, asa cum a facut Isus. Puteti sa-mi spuneti mai exact, unde in biblie, oriunde, gasiti un verset care sa-mi interzica sa fac asta? Nicaieri. Domnul nostru Isus Cristos nu a facut nimic care sa contravina Sfintei Scripturi. Daca el s-a rugat pentru un mort o voi face si eu.

Domnul Hristos nu a făcut nici parastase, nici pomeni pentru Lazăr. Nici nu S-a rugat ca să i se reducă tirajul la cazanul lui Lazăr, nici măcar ca să i se ierte păcatele; S-a rugat pur și simplu ca el să fie înviat. Și Tatăl I-a ascultat rugăciunea!

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 380710)
PS. Noi sintem invatati, de exemplu, sa ne rugam pentru osutafaraunu si nu pentru sanatatea lui osutafaraunu, sau pentru a se converti la catolicism, sau... Pur si simplu sa ne rugam pentru el, ca Domnul stie mult mai bine decit mine nevoile lui, chiar inainte ca eu sa i Le cer.

Din fericire eu nu sunt mort, nici măcar virtual [deocamdată].

[quote=nutucutu;380710Versetul urmator lamureste ca e vorba de imparati si inalte dregatorii; unde vedeti lamurit ca e vorba de vii? Eu vad lamurit ca e vorba de "toti".[/quote] Hai să fim serioși! Vreți să ziceți că trebuie să ne rugăm pentru Nero, Hitler, Stalin și Ceaușescu? Nu stimată soră, să ne rugăm pentru Băsescu și pentru primarul în funcție, că ei au nevoie de mijlocirea noastră în rugăciune. De ceilalți se îngrijește Dumnezeu, nu trebuie să preluăm noi dosarele închise ale Istoriei. Dacă Dumnezeu a hotărât în dreptul lor pedeapsa capitală (nu știm, presupunem doar), nu suntem noi o instanță superioară Lui să-i anulăm rezoluțiile și să-i scoatem din "Iad".

[quote=nutucutu;380710Biblia Ortodoxa on line;[/quote] Exact ce v-am spus: mi-ați dat un link ce arată pentru "Ecleziastul, 7, 35" o pagină albă, inexistentă (Eclesiastul 7 are doar 29 de versete).

[quote=nutucutu;380710Cartile Macabeilor nu sint apocrife.[/quote]
http://ro.wikipedia.org/wiki/Apocrif...ului_Testament
Cărțile Macabeilor apar sub titlul "Cărțile apocrife ale Vechiului Testament"

osutafaraunu 23.07.2011 10:32:03

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 380713)
Raspunsul ni-l da sfintul apostol Pavel:
1 Tesaloniceni 5:23
Dumnezeul păcii să vă sfințească El însuși pe deplin; și duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană, la venirea Domnului nostru Isus Hristos.
Suflet+duh+trup= fiinta noastra intreaga;

Iar apostolul ne recomanda sa le pastram fara prihana pina la venirea Domnului.

Dacă apostolul se referă la starea în moarte, ce ne puteți spune de "păstrarea trupului" în stare "întreagă" ?

nutucutu 23.07.2011 12:07:34

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 380741)
Domnul Hristos nu a făcut nici parastase, nici pomeni pentru Lazăr. Nici nu S-a rugat ca să i se reducă tirajul la cazanul lui Lazăr, nici măcar ca să i se ierte păcatele; S-a rugat pur și simplu ca el să fie înviat. Și Tatăl I-a ascultat rugăciunea!

Exact asta facem si noi: ne rugam pentru cei decedati si avem incredere ca Tatal ne va asculta rugaciunea.
PS Presupun ca prietenii lui Lazar care erau acolo nu au stat nemincati atitea zile. Si-or fi adus mincare la pachet, ori surorile lui le-or fi pus ceva sa manince? Deasemenea, faptul ca au venit sa le mingie inainte de inmormintare, se cheama totusi priveghi.
Citat:

Din fericire eu nu sunt mort, nici măcar virtual [deocamdată].

Biserica Catolica, propovaduind iubirea, ii invata pe crestinii catolici sa se roage pentru toti oamenii, indiferent ca sint morti sau nu. Beneficiati de rugaciunile credinciosilor catolici si acum ca sinteti pe pamint si veti beneficia de ele si atunci cind sufletul dumneavoastra nu va fi impreuna cu trupul si nici un coreligionar de-al dumneavoastra nu se va mai ruga pentru dumneavoastra. Catolicii o vor face si atunci.
Citat:

Hai să fim serioși! Vreți să ziceți că trebuie să ne rugăm pentru Nero, Hitler, Stalin și Ceaușescu? Nu stimată soră, să ne rugăm pentru Băsescu și pentru primarul în funcție, că ei au nevoie de mijlocirea noastră în rugăciune. De ceilalți se îngrijește Dumnezeu, nu trebuie să preluăm noi dosarele închise ale Istoriei. Dacă Dumnezeu a hotărât în dreptul lor pedeapsa capitală (nu știm, presupunem doar), nu suntem noi o instanță superioară Lui să-i anulăm rezoluțiile și să-i scoatem din "Iad".

Ne rugam pentru cei decedati, chiar daca ne-au facut rau, exact cum a facut Domnul nostru Isus Cristos cind, atirnat pe cruce, L-a rugat pe Tatal sa-i ierte pe cei cere L-au ucis. Asta e exemplul pe care ni l-a lasat Cristos si pe care il urmam si noi. "Dosarele istoriei", Hitler, Stalin etc sint parti din viclenia pe care profetesa White a primit-o de la cel rau: acesta e motivul pe care il tot aduceti pentru ca oamenii sa nu se roage.
Citat:

Exact ce v-am spus: mi-ați dat un link ce arată pentru "Ecleziastul, 7, 35" o pagină albă, inexistentă (Eclesiastul 7 are doar 29 de versete).

Stiti prea bine ca e vorba de Ecleziasticul, carte pe care AZ7, foarte convenabil, au scos-o din Biblie.
Citat:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Apocrif...ului_Testament
Cărțile Macabeilor apar sub titlul "Cărțile apocrife ale Vechiului Testament"/

In wikipedia poate sa scrie oricine, inclusiv adventistii; nu e sursa credibila. Si bineinteles ca cunoasteti mai bine decit mine diferenta dintre necanonic si apocrif. Pe asta o trec la "despre viclenia sectantilor". Ce fac sectantii in fond? ii indeparteaza pe oameni de Dumnezeu lucrind astfel pentru imparatia celui rau. Cum o fac? Simplu: indeamna oamenii sa nu se boteze, sa nu-si marturiseasca pactele, sa nu se impartaseasca cu Trupul si Singele Domnului, sa nu se roage...

osutafaraunu 23.07.2011 15:44:16

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 380761)
Exact asta facem si noi: ne rugam pentru cei decedati si avem incredere ca Tatal ne va asculta rugaciunea.

Deoarece comentați exact pe lângă, sunt nevoit să vă pun direct întrebarea:
vă rugați ca mortul respectiv să învie (exact așa cum a făcut Hristos)?

Citat:

PS Presupun ca prietenii lui Lazar care erau acolo nu au stat nemincati atitea zile. Si-or fi adus mincare la pachet, ori surorile lui le-or fi pus ceva sa manince? Deasemenea, faptul ca au venit sa le mingie inainte de inmormintare, se cheama totusi priveghi.

Eu nu de priveghi și masă pentru oaspeți am spus, ci de "parastase și pomeni".

Citat:

Ne rugam pentru cei decedati, chiar daca ne-au facut rau, exact cum a facut Domnul nostru Isus Cristos cind, atirnat pe cruce, L-a rugat pe Tatal sa-i ierte pe cei cere L-au ucis. Asta e exemplul pe care ni l-a lasat Cristos si pe care il urmam si noi.

Hristos S-a rugat pentru cei vii, nu pentru cei morți; iarăși n-aveți noțiunea termenului "exact ca".

Citat:

"Dosarele istoriei", Hitler, Stalin etc sint parti din viclenia pe care profetesa White a primit-o de la cel rau

Hai să aberăm frumos! White a fost adventistă, vreți să zic ce a fost Hitler și ce a fost Stalin? Nu cred că v-ar conveni...

Citat:

Stiti prea bine ca e vorba de Ecleziasticul, carte pe care AZ7, foarte convenabil, au scos-o din Biblie.

Aham, Ecleziastul a devenit acum Eclesiasticul. OK, însă tot carte necanonică. AZȘ n-au scos nimic din Biblie, în schimb dvs. ați mai introdus o carte necanonică... Și cu asta s-au cam terminat argumentele dvs. "biblice"!

Citat:

indeamna oamenii sa nu se boteze, sa nu-si marturiseasca pactele, sa nu se impartaseasca cu Trupul si Singele Domnului, sa nu se roage...

4 [minciuni] în 1. Produs garantat [al celui rău].

Mihai36 23.07.2011 16:24:17

Da asa e, ortodoxia si daca nu ma insel si catolicismul au facut (iar) niste modificari in cuprinsul Bibliei in 2005 .Insa oricum se pare ca Macabeii erau oricum luati in considerare la fel cum sint luate si alte apocrife declarate canonice insa care nu sint adaugate la Biblie. Ecleziastul este cuprins in versiunea Cornilescu dupa care studiaza adventistii.
Din pacate odata cu adaugarea au fost scoase unele versete -era de asteptat dupa unele profetii ruse mai vechi.
versetele au fost scoase la fel ca si alte dati -au fost declarate "adaugiri" apoi au fost scoase si din alte versiuni de pe net asa incit mai apar doar in cele pe hirtie.

nutucutu 23.07.2011 16:58:22

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 380801)
Deoarece comentați exact pe lângă, sunt nevoit să vă pun direct întrebarea:
vă rugați ca mortul respectiv să învie (exact așa cum a făcut Hristos)?

Exact la fel: prin rugaciunea noastra vrem sa se implineasca Voia Tatalui, iar prin asta El sa fie preamarit.
Citat:

Eu nu de priveghi și masă pentru oaspeți am spus, ci de "parastase și pomeni".

Daca Domnul nu va dori sa primeasca parastasul si pomana pentru cel decedat, o va primi pentru mine, care am facut-o, deci tot e bine. Important e ca parastasul si pomana sa o facem cu iubire (ati uitat ca pomana spala o gramada de pacate?).
Citat:

Hristos S-a rugat pentru cei vii, nu pentru cei morți; iarăși n-aveți noțiunea termenului "exact ca".

Hristos s-a rugat pentru vii si pentru morti. Primul mort pentru care s-a rugat a fost Lazar, iar urmatorii au fost cei pe care i-a scos din iad atunci cind a murit pe cruce.
Citat:

Hai să aberăm frumos! White a fost adventistă, vreți să zic ce a fost Hitler și ce a fost Stalin? Nu cred că v-ar conveni...

White a fost o neadaptata; s-a botezat de doua ori, a trecut prin mai multe culte... Apoi s-a gindit sa infiinteze propriul cult, impotriva cuvintelor sfintului apostol Pavel care spune ca femeile ar trebui sa taca (lucru la care ma gindesc si eu atunci cind scriu pe forum). Dupa aproape 2000 ani de crestinism vine o femeie care spune ca traducerile sint falsificate, iar dumneaei, fara acces la nici un original, rastalmaceste traducerile existente si hocus-pocus, s-a nascut "traducerea" adevarata.
Citat:

Aham, Ecleziastul a devenit acum Eclesiasticul. OK, însă tot carte necanonică. AZȘ n-au scos nimic din Biblie, în schimb dvs. ați mai introdus o carte necanonică... Și cu asta s-au cam terminat argumentele dvs. "biblice"!

Curios: in biblia Cornilescu nu exista, in Biblia ortodoxa da. Adineauri spuneati de apocrifa, acum necanonica...
Citat:

4 [minciuni] în 1. Produs garantat [al celui rău].

Pai spune sfintul Pavel ca atunci cind ne botezam ne imbracam in Cristos? Da. De ce nu faceti asta? Ca sa se piarda suflete.
Spune Domnul Isus ca cine maninca Trupul meu si bea Singele meu va trai in veci? Da. De ce nu faceti asta? Ca sa se piarda suflete.
Ne spune Sfinta Scriptura sa ne rugam pentru toti oamenii? Da. Spuneti dumneavoastra STOP: pentru aia, aia si aia nu va mai rugati ca e inutil. De ce indemnati oamenii sa nu se roage? Ca sa se piarda suflete.
Si ce duh i-ar fi putut inspira doamnei White aceste grozavii? Pai cred ca e clar.

Mihai36 23.07.2011 17:29:47

Referitor la E Withe , credinta in ce zice ea nu e chiar asa batuta in cuie, depinde doar de orientarea echipei conducerii adventismului la nivel international ,periodic ea se schimba ncepind cu seful si apoi la nivel local exista si o anumita libertate doctrinara la fel cum exista si la penticostali desigur cu acordul comunitatii respective si mai ales al consiliuilui local.
Deci sint si advestisti in diferite comunitati care nu cred in ea mai cu seama ca nu a facut profetii prea amanuntite ci tot asa generale fara sa aduca nimic nou.

Iar referitor la vorbirea femeilor in biserica pavel a spus asta in considerentul in care in primele perioade femeile nu stiau sa citeasca deci nu erau la curent cu doctrinele si studiul teologiei -unele fiind mai vorbarete in lipsa pregatirii nu intelegeau toate simbolurile din discurs asa incit erau tentate sa intrebe imediat deci ca sa nu se intrerupa discursul ele trebuiau sa ceara acasa sotului lamuririle necesare , sotul fiind barbat petrecea mai mult timp in compania babatilor deci si a apostolilor si era mai in tema pe cind femeile erau casnice.
Insa ulterior au aparut pe parcursul primului secol diaconite si proorocite (amintite biblic dupa nume) dar apoi dupa primul secol s-a renuntat la diaconite probabil din aceleasi motive incit pina azi s-a incetatenit ideea ca femeile nu pot fi diaconite sau preotese -cu toate ca Iisus nu a precizat nimic imporiva lor, dimpotriva a spus ca si ea este intarita si ia aceeasi cununa ca si barbatul in imparatia cerurilor.
Nu vad cum ar putea avea autoritate mai mica o Sfinta proorocita decit un preot care nu are daruri sfinte de cunoastere.
Exista o profetie din 1910 care spune intre altele ca "se va face dreptate pentru femei".

grasu77 24.07.2011 08:49:13

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 380813)
Exact la fel: prin rugaciunea noastra vrem sa se implineasca Voia Tatalui, iar prin asta El sa fie preamarit.

" Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El, sa aiba viata vesnica; si EU il voi invia in ziua de apoi" (Ioan 6:40)

Voia Tatalui, pentru cei morti, este sa fie INVIATI.

Voia diavolului este ca noi sa credem ca mortii nu au murit: "hotarat ca nu veti muri"(Facerea 3:4).

mihai07 24.07.2011 16:15:11

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 380938)
" Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El, sa aiba viata vesnica; si EU il voi invia in ziua de apoi" (Ioan 6:40)

Voia Tatalui, pentru cei morti, este sa fie INVIATI.

Voia diavolului este ca noi sa credem ca mortii nu au murit: "hotarat ca nu veti muri"(Facerea 3:4).

16. A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam poruncă și a zis: "Din toți pomii din rai poți să mănânci,
17. Iar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit!------>ce s-a intamplat in ziua aceea cu Adam si Eva? Cum au murit ei?
nici macar nu intelegi despre ce fel de moarte se vorbeste in Facere (si in general in Biblie). Dar arunci cu versete, doar sa iti iasa calculele.

grasu77 24.07.2011 20:01:17

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 381030)
ce s-a intamplat in ziua aceea cu Adam si Eva? Cum au murit ei?

In acea zi au devenit muritori (au pierdut darul vietii vesnice).

Acest dar il vom recapata prin grija plina de dragoste a Domnului:

sa aiba viata vesnica; si EU il voi invia in ziua de apoi" (Ioan 6:40).

Toate nadejdea crestina este in revenirea Domnului si INVIERE.

Nadejdea amagitoare, pe care ne-o da diavolul, este in nemurirea mortului. In felul acesta isi atinge scopul: lepadarea de ceea ce Domnul Iisus a fagaduit (revenirea Sa si INVIEREA).

penticostalul 24.07.2011 22:01:44

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 381082)
Nadejdea amagitoare, pe care ne-o da diavolul, este in nemurirea mortului. In felul acesta isi atinge scopul: lepadarea de ceea ce Domnul Iisus a fagaduit (revenirea Sa si INVIEREA).

Cum o mai duci grasule?
Cand crezi ca vine Domnul?

Dar sa nu uit:
Sunt crestini care cred din toata inima lor
  • In revenirea Domnului
  • In nemurirea sufletului
  • In Inviere
Cu ăștia diavolul nu-si atinge nicicum scopul. Nu-i asa?

grasu77 25.07.2011 08:12:19

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 381101)
Cum o mai duci grasule?

Multumesc de intrebare, frate. Personal, o duc bine. Nu pot spune acelasi lucru cand ma uit in jurul meu si la ce se intampla in lume. De aceea, gandul mi-e tot la revenirea Domnului si fagaduintele Sale.

Citat:

Cand crezi ca vine Domnul?

N-am de unde sa stiu. Dar, nadajduiesc ca va veni curand.

Citat:

Dar sa nu uit:
Sunt crestini care cred din toata inima lor
  • In revenirea Domnului
  • In nemurirea sufletului
  • In Inviere
Cu ăștia diavolul nu-si atinge nicicum scopul. Nu-i asa?

1.Din pacate, diavolul isi atinge scopul si cu acestia. O spun, simtind o ciuda impotriva diavolului si parere de rau pentru cei inselati.

2.Nu cred ca exista crestini care "cred din toata inima" in revenirea Domnului si inviere, daca cred in "nemurirea sufletului" (expresia nebiblica, inventata de cel rau). Nu se impaca intre ele. "Nemurirea sufletului"(care merge la Domnul) anuleaza (sau dilueaza, bagatelizeaza, minimalizeaza) nadejdea in revenirea Domnului si inviere.

Cei care cred in "nemurirea sufletului" (repet, expresie care nu se gaseste in Cuvantul lui Dumnezeu) nu pot avea nadejdea adevarata, pe care au vrut sa ne-o transmita Sfintii Apostoli:

din pricina nadejdii în învierea mortilor sunt dat în judecata." (Fapte 23:6)

asteptînd fericita noastra nadejde si aratarea slavei marelui nostru Dumnezeu si Mîntuitor Isus Hristos.(Tit 2:13)

fiti treji, si puneti-va toata nadejdea în harul, care va va fi adus, la aratarea lui Isus Hristos.(1 Petru 1:13)

Prea iubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. si ce vom fi, nu s-a arãtat înca. Dar stim ca atunci cînd Se va arata El, vom fi ca El, pentru ca Îl vom vedea asa cum este. Oricine are nadejdea aceasta în El, se curateste, dupa cum El este curat.(1 Ioan 3:2,3)

Stii la ce duce amagirea asta cu "nemurirea sufletului" (care merge la Domnul? Duce la iluzia ca Hristos si-a incheiat lucrarea. Mai departe, ne descurcam si fara EL (mergem in rai fara sa asteptam revenirea Domnului, suntem nemuritori in moarte fara sa avem nevoie de inviere).

Tu esti un adept al dogmei "nemuririi sufletului" (care merge la Domnul, in rai). Arata-mi, ce rost mai are ca Domnul Sa-si implineasca fagaduintele. De ce sa mai vina, sa invie mortii si sa ne ia cu EL (asa cum a fagaduit)? Intreb asta, deoarece eu chiar nu pot sa inteleg cum poti sa crezi, in acelasi timp, si in "nemurirea sufletului" si in revenirea Domnului si invierea mortilor (atentie, Sfanta Scriptura ne spune ca Domnul va invia mortii - nu spune ca va invia jumatati de mort, pentru ca o parte este nemuritoare).

Mihai36 25.07.2011 08:55:36

probabil nemurirea sufletului in intelesul lui este sinonima si una cu viata vesnica promisa. Deci nu in orice conditii.
probabil la fel credeau si vechii daci.

Iisus nu are cum sa vina decit imadiat dupa urgia justitiara cu intunecarea Soarelui si a Lunii in acele 3 zile de intuneric -"Atunci va veni Fiul Omului" -imediat dupa fiindca intunecarea Soarelui si a Lunii facuta rosie este unul dintre semnele prevestitoare.
Iar urgia incheie razboiul impotriva Iierusalimului si impotriva tarilor care vor fi de partea sa.-razboi care va incepe cu pustiirea locasului sfint si a cetatii Ieruslimului.
Razboi provocat de Dumnezeu insusi -care le va suci mintile si ii va face sa porneasca la razboi.
In ecuatia proorocirilor Domnul spune ca toate popoarele vor porni impotriva Ierusalimului si ca El va cauta sa le piarda insa pe de alta parte invinueste lumea ca a tacut cind el a fost cucerit fara ca nimeni sa spuna ceva impotriva . ceea ce ar putea rezulta ca vina este doar si incuviintarea chiar daca probabil doar Asiria (Iranul) si alte popoare arabe vor pune atacul concret in aplicare.

NeInocentiu 25.07.2011 09:12:09

Legat de fragmentul din Macabei unde se vorbea despre jertfa pentru morti:
Nu spune Sfantul Pavel ca datorita jertfei lui Iisus nu mai este nevoie de alte jertfe ?

Pentru osutafaraunu:
Credeti ca e ceva rau sa dati de pomana la cei care au nevoie, chiar daca nu ajuta pe mort ?

penticostalul 25.07.2011 10:55:55

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 381168)
Nu cred ca exista crestini care "cred din toata inima" in revenirea Domnului si inviere, daca cred in "nemurirea sufletului"

Frate adventist, iti spun cu toata sinceritatea: eu sunt un crestin despre care tu crezi ca nu exiosta.
Si mai sunt inca multe milioane de credinciosi ai Domnului Isus care cred la fel.
Cred si asteapta Invierea (invierea trupului, desigur)
Cred si nadajduiesc in revenirea Domnului.
Avand nadejdea aceasta se curatesc in fiecare zi
Nu cred nicidecum ca s-ar descurca si fara Hristos.
Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 381168)
..."nemurirea sufletului"...

In tema acestei discutii asta e singura diferenta dintre noi. Te rog nu mai inventa alte diferente care chipurile ar decurge din ea. Nu credem amandoi in nemurirea sufletului. Amandoi credem si asteptam invierea si revenirea Domnului.

Incerc sa-ti explic pozitia mea teologica. Daca nu vei face un efort in a empatiza cu mine nu vei putea intelege ce cred pentru ca tu ai deja un sistem de gandire si vei ramane inchis in el.

Pretutindeni unde este scris despre inviere eu cred, dupa cum mi se pare si normal, ca este vorba despre invierea trupului. Nu cred ca este vorba despre invierea unei jumatati sau a unui sfert de mort. Ci despre invierea trupului 100%.

Cred ca Dumnezeu ne-a creeat duh, suflet si trup. Moartea fizica este despartirea trupului de suflet si duh.
Invierea trupului este necesara pentru ca persoana mea sa fie intreaga.
Acest eveniment al Invierii (trupului) va avea loc la revenirea Domnului.

Diferenta dintre noi este mai simpla si mai mica decat incerci sa o umflii tu:
- eu cred ca invierea = invierea trupului.
- tu crezi ca invierea = invierea trupului, sufletului si duhului

Toata argumentarea noastra este teoretica: tu ai argumentele tale din Scripturi si eu am argumentele mele din Biblie.

Tinand cont ca tema lansata nu afecteaza mantuirea omului, nu crezi ca ar trebui sa lasi deoparte afirmatiile precum: „diavolul te inseala si isi atinge scopul cu tine...”?

osutafaraunu 25.07.2011 11:52:53

Foarte des se repetă expresia [inadecvată după umila mea părere] "învierea trupului". Se pare că topicul a ajuns într-un impas major și ar fi foarte potrivit ca cineva avizat să facă o exegeză a expresiei. Eu nu am asemenea veleități, dar am încercat să determin incidența expresiei în mult hulita versiune Cornilescu. Spre surprinderea mea și mai mare a dumneavoastră stimați creștini, în cele peste 130 de versete care se ocupă cu învierea, expresia apare aproximativ o (1) singură dată. Spun aproximativ, pentru că versetul (Romani 8,11) "beneficiază" [doar] la Cornilescu de o traducere defectuoasă. În consecință expresia este nebiblică, ea posibil provenind din Sfânta Tradiție și fiind deci irelevantă pentru neoprotestanți.

Dacă totuși cineva dorește să facă o exegeză a acestui unic verset, m-ar interesa iarăși, căci el conține cheia tâlcuirii (corecte) a pasajului 1 Petru 3,18-20 - alt argument foarte uzitat de cei ce cred în "nemurirea sufletului".

osutafaraunu 25.07.2011 11:55:31

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 381182)
Pentru osutafaraunu:
Credeti ca e ceva rau sa dati de pomana la cei care au nevoie, chiar daca nu ajuta pe mort ?

Ca să ajuți pe cei în nevoie este un principiu creștinesc, însă pentru a-l ajuta pe decedat este chiar "de pomană"...

grasu77 25.07.2011 11:57:34

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 381211)
Frate adventist, iti spun cu toata sinceritatea: eu sunt un crestin despre care tu crezi ca nu exiosta.

Gresesti. Nu cred nicidecum asa ceva. Faptul ca doresc sa dezbatem transant (fara prea multe floricele) un subiect, nu inseamna ca nu te respect si nu te consider crestin. Nu cunosc inima ta si nu-mi permit sa te judec si sa te cataloghez. Asta e treaba lui Dumnezeu.

Citat:

Pretutindeni unde este scris despre inviere eu cred, dupa cum mi se pare si normal, ca este vorba despre invierea trupului. Nu cred ca este vorba despre invierea unei jumatati sau a unui sfert de mort. Ci despre invierea trupului 100%.

Eu vorbesc despre om (suflet viu - cum il numeste scriptura). Pentru mine, cand omul moare, apai moare 100%. Iar cand este inviat, invie 100%. Pentru tine moare partial (pentru ca ceva care seamana cu omul in toata plinatatea sa, traieste in continuare) si invie partial.

Citat:

Invierea trupului este necesara pentru ca persoana mea sa fie intreaga.

De ce sa fie necesara invierea? Intreb cu toata seriozitatea. Daca exista o entitate (numita "suflet nemuritor"), care traieste in prezenta Domnului, avand simtiri, sentimente si tot ceea ce are un om viu, nu inteleg ce-i mai lipseste. Un trup? Ce folos? Ca sa fie trendy (mai smecher decat ingerii, care nu au trupuri)? Nu pot trai, bine merci, tot asa in continuare?

Citat:

Diferenta dintre noi este mai simpla si mai mica decat incerci sa o umflii tu:

Diferenta dintre noi este imensa (pe subiectul in discutie). Eu (presupunand ca voi muri) am nevoie disperata de Hristos. Am nevoie de revenirea Sa si de INVIERE. La tine merge si fara. Cu sau fara INVIERE, tot la Domnul ajungi.

Citat:

Toata argumentarea noastra este teoretica: tu ai argumentele tale din Scripturi si eu am argumentele mele din Biblie.

Iti cer un argument exact, din Biblie: arata-mi unde apare (o singura data) expresia "suflet nemuritor".

Eu iti pot arata, din Scripturi, ce inseamna suflet si faptul ca acesta moare (scrie alb pe negru).

Citat:

Tinand cont ca tema lansata nu afecteaza mantuirea omului, nu crezi ca ar trebui sa lasi deoparte afirmatiile precum: „diavolul te inseala si isi atinge scopul cu tine...”?

Nu ma lansez in judecati, dar am oarecare teama fata de desconsiderararea fagaduintelor lui Hristos. Nu stiu care este credinta ta, dar iti pot spune (din verificate) ca a crede in "suflete nemuritoare", duce la necredinta in fagaduintele Mantuitorului. Iar asta poate afecta mantuirea.

Am facut niste verificari, printre persoane care cred in "nemurirea sufletului". Le intrebam daca cred in INVIEREA mortilor. Iti marturisesc ca majoritatea faceau niste fete de parca vedeau ozn-uri. Cand le intrebam despre "sufletul nemuritor" si locul unde merge, se "luminau" la fata si incepeau sa aiba grai. Am ajuns la concluzia ca problema cu "nemurirea sufletului" este foarte grava. Are efecte ce pot fi dezastruoase. Dumnezeu stie cel mai bine ce va fi.

Scotland The Brave 25.07.2011 12:06:39

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 381230)
Foarte des se repetă expresia [inadecvată după umila mea părere] "învierea trupului". Se pare că topicul a ajuns într-un impas major și ar fi foarte potrivit ca cineva avizat să facă o exegeză a expresiei. Eu nu am asemenea veleități, dar am încercat să determin incidența expresiei în mult hulita versiune Cornilescu. Spre surprinderea mea și mai mare a dumneavoastră stimați creștini, în cele peste 130 de versete care se ocupă cu învierea, expresia apare aproximativ o (1) singură dată. Spun aproximativ, pentru că versetul (Romani 8,11) "beneficiază" [doar] la Cornilescu de o traducere defectuoasă. În consecință expresia este nebiblică, ea posibil provenind din Sfânta Tradiție și fiind deci irelevantă pentru neoprotestanți.

Referitor la Romani 8:11> ,,But if the Spirit of him that raised up Jesus from the dead dwell in you, he that raised up Christ from the dead shall also quicken your mortal bodies by his Spirit that dwelleth in you."(King James Version).Aici apare si mai clar:invierea trupului muritor.

Am mai verificat (cu privire la interpretarea anglo-saxona) si in versiunea din 1611,American Standard Version (1901),Basic English Bible,Darby Bible,Douay Rheims Bible,People's Bible,Webster's Bible, Weymouth Bible,World English Bible,Wycliffe Bible,Youngs Literal Bible si nu apar diferente cu privire la sens.

penticostalul 25.07.2011 12:38:48

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 381234)
De ce sa fie necesara invierea? Intreb cu toata seriozitatea. Daca exista o entitate (numita "suflet nemuritor"), care traieste in prezenta Domnului, avand simtiri, sentimente si tot ceea ce are un om viu, nu inteleg ce-i mai lipseste. Un trup? Ce folos? Ca sa fie trendy (mai smecher decat ingerii, care nu au trupuri)? Nu pot trai, bine merci, tot asa in continuare?

Nu stiu sa-ti raspund la intrebarea asta.
Cred ca e si neimportant.
Dumnezeu a hotarat ca noi oamenii sa avem un trup si in vesnicie.
Eu nu am nimic impotriva. Si nu comentez hotararea Lui.

Citat:

Am facut niste verificari, printre persoane care cred in "nemurirea sufletului". Le intrebam daca cred in INVIEREA mortilor. Iti marturisesc ca majoritatea faceau niste fete de parca vedeau ozn-uri. Cand le intrebam despre "sufletul nemuritor" si locul unde merge, se "luminau" la fata si incepeau sa aiba grai. Am ajuns la concluzia ca problema cu "nemurirea sufletului" este foarte grava. Are efecte ce pot fi dezastruoase. Dumnezeu stie cel mai bine ce va fi.

Cred ca tu ai facut un sondaj dar am si eu o intrebare:
- Daca tu ai intervievat cativa subiecti si daca „majoritatea” lor habar n-aveau de inviere sau de revenirea Domnului inseamna ca nici eu sau alti crestini nu credem in ea si nu o asteptam?

Concluzia pe care ai tras-o in urma interviului este una falsa. Te informez: sunt multi crestini care, macar ca nu cred in moartea sufletului, cred totusi in inviere si revenirea Domnului.

Am spus-o de cateva ori pe forum si o repet:
- Cred in invierea mortilor si astept cu nadejde si bucurie venirea Domnului!
Stii tu mai bine decat mine ce cred si ce nu?

Deci, dupa cum vezi, credinta in invierea trupului si in revenirea Domnului nu sunt incompatibile.

penticostalul 25.07.2011 13:28:49

Despre invierea trupului

Citat:

Iti cer un argument exact, din Biblie: arata-mi unde apare (o singura data) expresia "suflet nemuritor".

Nu am cunostinta sa apara in Biblie aceasta sintagma: "suflet nemuritor".

In Biblie este scris insa despre invierea trupului.
Un verset a fost dat de fratele Trice: Romani 8:11.

Dar eu as vrea sa redau pasajul clasic despre inviere din 1 Corinteni 15:35 - 54.
„Dar va zice cineva: „Cum învie morții? Și cu ce trup se vor întoarce?”
Nebun ce ești! Ce semeni tu nu învie, dacă nu moare mai întâi.
Și când semeni, semeni nu trupul care va fi, ci doar un grăunte, cum se întâmplă: fie de grâu, fie de altă sămânță.
Apoi Dumnezeu îi dă un trup, după cum voiește; și fiecărei semințe îi dă un trup al ei.

Nu orice trup este la fel; ci altul este trupul oamenilor, altul este trupul dobitoacelor, altul este trupul păsărilor, altul al peștilor. Tot așa, sunt trupuri cerești și trupuri pământești; dar alta este strălucirea trupurilor cerești, și alta a trupurilor pământești. Alta este strălucirea soarelui, alta strălucirea lunii, și alta este strălucirea stelelor; chiar o stea se deosebește în strălucire de altă stea.

Așa este și învierea morților. Trupul este semănat în putrezire, și învie în neputrezire; este semănat în ocară, și învie în slavă; este semănat în neputință, și învie în putere. Este semănat trup firesc, și învie trup duhovnicesc.
Dacă este un trup firesc, este și un trup duhovnicesc.
De aceea este scris: „Omul dintâi, Adam, a fost făcut un suflet viu.” Al doilea Adam a fost făcut un duh dătător de viață.

Dar întâi vine nu ce este duhovnicesc, ci ce este firesc; ce este duhovnicesc vine pe urmă. Omul dintâi este din pământ, pământesc; Omul al doilea este din cer. Cum este cel pământesc, așa sunt și cei pământești; cum este Cel ceresc, așa sunt și cei cerești. Și, după cum am purtat chipul celui pământesc, tot așa vom purta și chipul Celui ceresc.
Ce spun eu, fraților, este că nu poate carnea și sângele să moștenească Împărăția lui Dumnezeu; și că putrezirea nu poate moșteni neputrezirea.

Iată, vă spun o taină: nu vom adormi toți, dar toți vom fi schimbați, într-o clipă, într-o clipită din ochi, la cea din urmă trâmbiță. Trâmbița va suna, morții vor învia nesupuși putrezirii, și noi vom fi schimbați. Căci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, să se îmbrace în neputrezire, și trupul acesta muritor să se îmbrace în nemurire. Când trupul acesta, supus putrezirii, se va îmbrăca în neputrezire, și trupul acesta muritor se va îmbrăca în nemurire, atunci se va împlini cuvântul care este scris: „Moartea a fost înghițită de biruință.”
Ce inteleg eu din acest pasaj?
- Ca invierea mortilor este asa: trupul semanat in putrezire inviaza in neputrezire, semănat în ocară înviaza în slavă, semănat în neputință înviaza în putere. Se pare ca despre trup e vorba. Despre invierea trupului.

Nu gasesc nici in acest pasaj si nici in altele despre invierea sufletului. Nici a duhului.
Cand citesc despre inviere tot mereu o vad legata de trupul nostru muritor.

De aceea cred ca, daca nu voi fi in viata la asteptata revenire a Domnului, trupul meu va fi inviat si transformat intr-un trup nemuritor, plin de slava si de putere. Sufletul meu se va imbraca cu acest trup si, impreuna cu toti cei rascumparati, il vom intampina pe Domnul, Aleluia!

Nici vorba sa nu cred in inviere sau sa nu astept revenirea glorioasa a Domnului.
Dimpotriva, impreuna cu Duhul si Mireasa, strig: „Vino Doamne Isuse! Maranata!”

Pai, tu ce credeai?

P.S. Asta este opinia mea: Invierea este a trupului.
Dar hai sa presupunem ca ma insel si e ca tine: si duhul, sufletul si trupul mor. Pentru mine e OK, nu ma dezavantajeaza cu nimic.
Ba, daca ma gandesc bine, s-ar putea chiar si sa ai dreptate in argumentele tale biblice.
Ce mai, e clar: e ca tine. Hai sa ne pocaim si sa ne traim viata de crestini cum se cuvine pentru a fi cu Domnul la revenirea Sa!

Mihai36 25.07.2011 14:50:54

Totusi cred ca apostolul face un amestec intre invierea mortilor (care nu mai au trup) si invierea viilor (care au trup) considerind ca toti sintem morti fie vii fie morti si trebuie sa inviem cumva la o viata mai spirituala poate chiar la desavirsire.(oare?) In conditiile in care nu spune nimic de ridicarea la cer sau rapire.
Apoi de ce imparatim cu Hristos doar miile de ani in conditiile in care inviem spre viata vesnica? dupa miile de ani ce facem?
Si unde inviaza mortii care nu inviaza decit peste miile de ani ?
Si de ce peste miile de ani din moment ce in locuinta mortilor timpul nu are valoare, din moment ce nu se intimpla nimic in moarte? Nu e loc pentru toata lumea? Sau unii sint fericiti caci invie spre viata vesnica si altii mai putin fericiti ca nu se stie spre ce invie dar totusi invie? spre ce invie?

Apostolul zice cuiva ca este o taina insa taina pentru cine? Pentru cel care asculta si probabil nu stia sa citeasca profetiile VT?
Findca si din VT rezulta ca vom fi "albiti si lamuriti" si ca vom avea corpuri de slava -adica aura duhului sfint. Cei care vor trai se vor numi sfinti.

Deci una e invierea mortilor morti alta e sfintirea, albirea si lamurirea viilor ramasi in viata dupa Judecata.

Se stie ca dupa moarte sfintirea- procesul desavirsirii se opreste , doar in viata poti creste spiritual trecind prin lectii, incercari, patimire, traire adinca si binecuvintari, in moarte este doar repaus - odihna de muncile vietii.
Chiar spunea un verset ca mortii nu se desavirsesc.

Iar daca nu esti desavirsit ca sa te ridici la cer cu trupul atunci fiind mort ca sa poti ajunge din urma pe cel arhant trebuie sa inviezi traind iar pe pamint -mai repede in vremurile fericite promise sau abia peste mile de ani.

mihai07 25.07.2011 15:07:36

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 381082)
In acea zi au devenit muritori (au pierdut darul vietii vesnice).

Acest dar il vom recapata prin grija plina de dragoste a Domnului:

sa aiba viata vesnica; si EU il voi invia in ziua de apoi" (Ioan 6:40).

Toate nadejdea crestina este in revenirea Domnului si INVIERE.

Dumnezeu le-a zis ca vor muri negresit in ziua aceea, nu ca vor deveni muritori.
Inca odata te intreb: cum au murit Adam si Eva in acea zi?

osutafaraunu 25.07.2011 17:24:11

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 381267)
Nu am cunostinta sa apara in Biblie aceasta sintagma: "suflet nemuritor".

In Biblie este scris insa despre invierea trupului.
Un verset a fost dat de fratele Trice: Romani 8:11.

Așa ar părea că scrie [repet: doar în versiunea Cornilescu], în realitate apostolul Pavel spune altceva:

"Și dacă Duhul Celui Ce L-a înviat pe Isus din morți locuiește în voi, atunci Cel Ce L-a înviat pe Cristos din morți le va da viață și trupurilor voastre muritoare, prin Duhul Lui Care locuiește în voi." (Rom.8,11 NTR) --> conform cu originalul: http://www.scripture4all.org/OnlineI...NTpdf/rom8.pdf

Deci nici măcar acest unic verset nu folosește sintagma "învierea trupului". Și mă întreb oare de ce-o mai folosim în vorbirea curentă?

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 381267)
Dar eu as vrea sa redau pasajul clasic despre inviere din 1 Corinteni 15:35 - 54.[...] Se pare ca despre trup e vorba. Despre invierea trupului.

Nu gasesc nici in acest pasaj si nici in altele despre invierea sufletului. Nici a duhului.

Frate penticostal, ai remarcat bine. "Se pare" că e vorba de învierea trupului. În realitate, se vorbește și despre duh și despre suflet și [mai mult] despre trup; dar omul când învie, în-vie adică devine viu - cu trup (schimbat în cazul învierii drepților) și suflarea de viață - adică suflet viu în starea inițială a lui Adam în Paradis. Acesta și este marele obiectiv al jertfei lui Hristos să refacă "toate lucrurile noi". Din Paradis în Paradis ca un arc uriaș peste timp.

osutafaraunu 25.07.2011 17:29:13

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 381284)
Dumnezeu le-a zis ca vor muri negresit in ziua aceea, nu ca vor deveni muritori.

Problema se pune în următorii termeni: noi pe cine credem? Pe Dumnezeu care a spus că vor muri negreșit, ori pe diavol care a spus că "nu, nu veți muri"?

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 381284)
Inca odata te intreb: cum au murit Adam si Eva in acea zi?

În acea zi au început să moară. De fapt chiar din clipa în care au păcătuit le-au murit primele celule. Probabil odată cu teama (necunoscută până atunci) au murit primii neuroni ai creierului lor perfect.

tara tara vrem ostas 25.07.2011 18:06:41

Adam a fost creat nemuritor, necoruptibil... omul a fost nemuritor... Moartea a intrat prin hranirea cu pomul interzis.

tara tara vrem ostas 25.07.2011 18:12:01

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 381182)
Legat de fragmentul din Macabei unde se vorbea despre jertfa pentru morti:
Nu spune Sfantul Pavel ca datorita jertfei lui Iisus nu mai este nevoie de alte jertfe ?

Pentru osutafaraunu:

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel

Cap. 15

29. Fiindcă ce vor face cei care se botează pentru morți? Dacă morții nu înviază nicidecum, pentru ce se mai botează pentru ei?

mihai07 25.07.2011 18:22:43

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 381319)
Problema se pune în următorii termeni: noi pe cine credem? Pe Dumnezeu care a spus că vor muri negreșit, ori pe diavol care a spus că "nu, nu veți muri"?

În acea zi au început să moară. De fapt chiar din clipa în care au păcătuit le-au murit primele celule. Probabil odată cu teama (necunoscută până atunci) au murit primii neuroni ai creierului lor perfect.

Il credem pe Dumnezeu cand zis ca Adam si Eva vor muri in ziua cand vor manca din pomul interzis(cu adevarat au murit).
Problema este cum intelegeti voi moartea in acel context din Facere. Voi intelegeti ca e vorba despre o moarte trupeasca lenta. Asta e marea voastra hiba.

Mihai36 25.07.2011 18:26:49

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 381339)
Adam a fost creat nemuritor, necoruptibil... omul a fost nemuritor... Moartea a intrat prin hranirea cu pomul interzis.

Omul a fost nemuritor sau adam a fost nemuritor?
Pai daca el nu musca (oare credeti ca ar fi putut refuza?) am mai fi trait noi acum? Credeti ca se putea sa fie alta istoria? Credeti ca noi eram in rai si ca din cauza unuia am fost dati jos cu totii in ploaie si frig?
Sau este de fapt un simbol mai adinc al ratiuni exitentei noastre si a incapacitatii spiritului nostru sa se manifeste la adevarata lui valoare din lipsa de calitati aferente destul de cizelate.?

tara tara vrem ostas 25.07.2011 18:39:51

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 381345)
Omul a fost nemuritor sau adam a fost nemuritor?
Pai daca el nu musca (oare credeti ca ar fi putut refuza?) am mai fi trait noi acum? Credeti ca se putea sa fie alta istoria? Credeti ca noi eram in rai si ca din cauza unuia am fost dati jos cu totii in ploaie si frig?
Sau este de fapt un simbol mai adinc al ratiuni exitentei noastre si a incapacitatii spiritului nostru sa se manifeste la adevarata lui valoare din lipsa de calitati aferente destul de cizelate.?

Da Adam a fost nemuritor.
Da 'istoria' ar fi fost alta.

osutafaraunu 25.07.2011 19:14:15

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 381344)
Il credem pe Dumnezeu cand zis ca Adam si Eva vor muri in ziua cand vor manca din pomul interzis(cu adevarat au murit).
Problema este cum intelegeti voi moartea in acel context din Facere. Voi intelegeti ca e vorba despre o moarte trupeasca lenta. Asta e marea voastra hiba.

Posibil să se refere și la o moarte spirituală (pierderea inocenței, a veșmântului de lumină, etc) însă e cert că se referă [și] la moartea fizică. Apoi să nu uităm că Scriptura nu spune absolut nimic despre o desprindere a unei entități conștiente din trupul celui mort, ori despre "nemurirea sufletului". Această concepție proprie tuturor religiilor păgâne este străină de teologia Scripturii.

mihai07 25.07.2011 19:22:34

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 381377)
Posibil să se refere și la o moarte spirituală (pierderea inocenței, a veșmântului de lumină, etc) însă e cert că se referă [și] la moartea fizică. Apoi să nu uităm că Scriptura nu spune absolut nimic despre o desprindere a unei entități conștiente din trupul celui mort, ori despre "nemurirea sufletului". Această concepție proprie tuturor religiilor păgâne este străină de teologia Scripturii.

Asta refuzati voi sa vedeti in Biblie. Pana acum ati refuzat toate argumentele biblice.

osutafaraunu 25.07.2011 19:35:20

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 381387)
Asta refuzati voi sa vedeti in Biblie. Pana acum ati refuzat toate argumentele biblice.

Argumentele acelea nu erau biblice, erau ortodoxe. Biblice erau dacă scria undeva în Scriptură negru pe alb "sufletul nemuritor" și "desprinderea sufletului din corp la moarte". Măcar un singur verset, nu v-am cerut 2-3 (cum ar fi normal pentru stabilirea unei dogme)...

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:17:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.