Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   nunta crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13428)

Rodica50 08.10.2011 17:42:56

Felicitari! Casa de piatra!

ai2 10.10.2011 10:22:17

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 399346)
In Biserica Ortodoxa exista rugaciuni de sfintire a obiectelor: a crucii, a troitelor, a icoanelor, a clopotelor, precum si rugaciuni de sfintire a locului:a bisericii, a casei(sfestanie), precum si a alimentelor(de fapt, e mai mult o rugaciune de binecuvantare). Rugaciuni de sfintire a hainelor, a bijuterilor(cercei, bratari, inele) nu exista!

Da' de sfintitul masinilor ce stii?

maria32 10.10.2011 11:17:24

1 atașament(e)
va mai arat o poza cu noi (deocamdata nu le-am primit pe cele facute de fotograf ci doar cateva de la prieteni).

maria32 11.10.2011 13:07:02

5 atașament(e)
am primit si pozele facute de fotograf in timpul Tainei Sfintei Cununii.

maria32 11.10.2011 13:08:41

3 atașament(e)
si alte cateva

Ana-Maria N 11.10.2011 14:14:45

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 405420)
am primit si pozele facute de fotograf in timpul Tainei Sfintei Cununii.

Il zaresc pe parintele de la biserica mea :) Cred ca suntem colege de cartier :)
Sunt foarte frumoase pozele! Sa va daruiasca Domnul casnicie de piatra si copilasi care sa va aduca multe bucurii!

Gracchus 11.10.2011 14:31:45

Casa de piatra si multe bucurii!

maria32 11.10.2011 14:56:34

Citat:

În prealabil postat de Ana-Maria N (Post 405430)
Il zaresc pe parintele de la biserica mea :) Cred ca suntem colege de cartier :)
Sunt foarte frumoase pozele! Sa va daruiasca Domnul casnicie de piatra si copilasi care sa va aduca multe bucurii!

multumim frumos. Nu cred ca suntem vecine de cartier caci noi nu locuim acolo, dar am facut nunta la aceasta biserica intrucat parintele este duhovnicul nostru.

maria32 11.10.2011 14:59:59

Citat:

În prealabil postat de Gracchus (Post 405434)
Casa de piatra si multe bucurii!

Multumim frumos, Doamne ajuta!

Ana-Maria N 11.10.2011 15:01:42

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 405438)
multumim frumos. Nu cred ca suntem vecine de cartier caci noi nu locuim acolo, dar am facut nunta la aceasta biserica intrucat parintele este duhovnicul nostru.

Domnul va daruit un calauzitor minunat, atunci! :) Amandoi parintii sunt minunati! :) Sa-l ascultati pentru ca e un om ce iubeste pe Domnul si sfaturile dansului sunt de mult folos. Doamne ajuta!

maria32 11.10.2011 15:08:48

Citat:

În prealabil postat de Ana-Maria N (Post 405441)
Domnul va daruit un calauzitor minunat, atunci! :) Amandoi parintii sunt minunati! :) Sa-l ascultati pentru ca e un om ce iubeste pe Domnul si sfaturile dansului sunt de mult folos. Doamne ajuta!

asa este! ne vom stradui sa-l ascultam mereu :)

ovidiu b. 11.10.2011 15:15:20

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 383240)
multumesc pentru sfaturi. voi avea o petrecere mica, doar 20 de invitati, familia si cativa prieteni apropiati, insa tocmai familia e problema, care nu are nicio treaba cu credinta si cu Dumnezeu si tot ei sunt cei care platesc aceasta petrecere si deci nu le voi putea impune eu ce cantitati de alcool sa serveasca si nici cati decibeli sa aiba muzica pe care o vor asculta, din simplul motiv ca nu tin niciodata cont de dorintele mele si considera ca sunt o habotnica si sa-i mai las cu popii si cu religia :(

te sfatuiesc sa faci o nunta asa cum normal cu petrecere si bautura pentru fiecare gust...nu a-i sa schimbi lumea la nunta ta: adoptand un anumit gen de muzica, mancare, bautura si alte obiceiuri....bineinteles trebuie sa alegeti voi dupa bunul vostru plac (al mirilor) dar gandindu-va si la invitatii pe care ii veti avea....avand in vedere ca sunt putini invitati nu o sa va fie greu sa-i multumiti pe toti...

daca veti adopta doar ceea ce va place voua (mirilor) mai usor puteti sminti nuntasii...asa o sa se sminteasca doar cei care sunt smintiti si care oricum nu se feresc de anumite obiceiuri proaste
...cine are credinta stie sa se fereasca de anumite atractii sa le spunem venite de la vrasmasul....

acum eu recomand sa respectati si indicatiile parintilor chiar daca tie nu-ti va place ....desi eu unul mi-am facut nunta impreuna cum sotia asa cum ne-am dorit-o noi si am cerut sfaturi unde am cosiderat ca nu ne pricepem

maria32 11.10.2011 15:16:54

multumesc pentru sfaturi, am avut nunta deja acum o saptamana si ceva :) si totul a iesit bine. Nu s-a baut peste masura, nu s-a imbatat nimeni, nu s-a suparat nimeni, s-a si dansat dar totul in limitele normalitatii.

ovidiu b. 11.10.2011 15:19:51

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 405446)
multumesc pentru sfaturi, am avut nunta deja acum o saptamana si ceva :) si totul a iesit bine. Nu s-a baut peste masura, nu s-a imbatat nimeni, nu s-a suparat nimeni, s-a si dansat dar totul in limitele normalitatii.

vroiam sa mai adaug ca starea voastra se va imprima si asupra nuntasilor ...voi veti fi cei care dati tonul

Casa de piatra! :41:

maria32 11.10.2011 15:37:10

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 405447)
vroiam sa mai adaug ca starea voastra se va imprima si asupra nuntasilor ...voi veti fi cei care dati tonul

Casa de piatra! :41:

asa a si fost. Multumim frumos!

IOLANDA 11.10.2011 21:51:45

felicitari!!!!!

Ai fost o mireasa foarte draguta,ti-a stat bine de tot voalul deosebit pe care l-ai avut,de fapt si mirele , nasii ....toti ati fost la "inaltime".....felicitari ,bucurii,sanatate,impliniri alaturi de "jumatatea" ta...........Doamne Ajuta!!!!!

maria32 11.10.2011 21:56:49

Citat:

În prealabil postat de IOLANDA (Post 405483)
Ai fost o mireasa foarte draguta,ti-a stat bine de tot voalul deosebit pe care l-ai avut,de fapt si mirele , nasii ....toti ati fost la "inaltime".....felicitari ,bucurii,sanatate,impliniri alaturi de "jumatatea" ta...........Doamne Ajuta!!!!!

multumesc frumos. ma bucur ca ti-a placut voalul meu. am avut satisfactia sa-l cos cu mainile mele :)

maria32 12.10.2011 14:59:07

5 atașament(e)
nu ma mai satur sa retraiesc acele frumoase clipe privind pozele de la cununie.
sper sa nu va plictisesc daca va mai arat cateva

glykys 12.10.2011 21:32:43

Tare draguti sunteti amandoi si va sade foarte frumos impreuna!:11:
Hiiii, si eu iubesc foarte mult viata de familie si imi doresc sa fiu sotie si mama, dar asta va fi cand va dori Dumnezeu.

maria32 13.10.2011 17:11:01

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 405562)
Tare draguti sunteti amandoi si va sade foarte frumos impreuna!:11:
Hiiii, si eu iubesc foarte mult viata de familie si imi doresc sa fiu sotie si mama, dar asta va fi cand va dori Dumnezeu.

multumim frumos. Intr-adevar, aceste lucruri este sa bine sa fie lasate sa se intample dupa buna randuiala a Domnului si nu grabite.

gdf-fdc 13.10.2011 19:47:43

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 383211)
cum ar trebui sa se desfasoare o petrecere de nunta in spirit crestin ortodox, cum putem face sa impacam si oamenii dragi care-si doresc o nunta ca-n zilele noastre, fara sa parem egoisti si sa-i mahnim/indureram pe parinti, frati, rude, etc si sa fim si impacati cu Dumnezeu?

nu vreau sfaturi gen "ori cu una ori cu alta" caci stiu ca Dumnezeu ne-a zis "prin aproapele te vei mantui" deci nu vreau nici sa trec peste cadavre cum se zice si sa fiu acuzata drept habotnica, insa vreau sa am o zi de cununie deosebita, si sa ma simt si eu impacata ca nu am intrecut masura si am sarbatorit dupa cum au facut-o cei de la nunta din Cana Galileii unde Domnul Iisus nu s-a ingretosat de nuntasi dimpotriva i-a ajutat.

Doamne ajuta! Multumesc

este nunta ta si trebuie sa o faci asa cum iti spune sufletul.

maria32 16.10.2011 22:41:34

Citat:

În prealabil postat de gdf-fdc (Post 405636)
este nunta ta si trebuie sa o faci asa cum iti spune sufletul.

intr-adevar asa am facut-o.

CODRUTA3 15.11.2011 12:01:46

Casa de piatra

felicitari si casa de piatra. sunteti foarte frumosi amanadoi si va sta atat de bine impreuna! pozele sunt frumoase si ma bucur ca ai avut o nunta asa cum ti-ai dorit. Dumnezeu sa va binecuvânteze.

maria32 15.11.2011 12:03:19

Citat:

În prealabil postat de CODRUTA3 (Post 410520)
felicitari si casa de piatra. sunteti foarte frumosi amanadoi si va sta atat de bine impreuna! pozele sunt frumoase si ma bucur ca ai avut o nunta asa cum ti-ai dorit. Dumnezeu sa va binecuvânteze.

multumim din suflet Codruta! Doamne ajuta, asa sa fie!

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:07:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.