![]() |
Domnule gras in primul rand eu nu am mintit. Sa vedem cine minte. Daca eu spun ca dupa cate stiu eu ... nu inseamna ca afirm ceva categoric. Deci cine e mincinos? Apoi dovedeste ca mint dupa formula :la 5 vorbe spui 10 minciuni. Apoi eu stiu ca acel profet care a profetit anul acesta era adventist de nu stiu ce ramura! Ai uitat cand ti-am adus dovezi ca exista o biserica adventista homosexuala? Apoi i-ai intrebat tu pe toti adventii din lume daca nu cumva au profetit asa ceva? Uite eu stiu un adventist care acum e probabil la Balaceanca . L-ai intrebat si pe el?!?
Nu stiu ce e cu numarul mistic 14... Presupun ce e :) Dar mai bine il lasi pe osutafaraunu sa explice versetul care l-am prezentat 1Ioa.2:19 Deoarece tu vad ca nu ai raspuns sau il eviti. Deci cine minte? Cred ca tu deoarece ma faci mincinos cand eu doar presupun ceva! Apoi eu stiu mai mult ca sigur ca e ceva de genul acesta in biserica adventa dar nu am chef sa mai caut. Aveti profetii actuali? Episcopii? Aratati-mi unul :))) Uite penticostali au. Unul zicea ca Dumnezeu i-a spus ca le-a dat neoprotestantilor , America. Da si acestia au facut ce nu au facut catolicii in sute de ani prin inchizitie. Au macelarit indienii !!! P.s Nu mai caut in urma dar nu ai spus ca miscarea sau cultul adventist s-a nascut din profetia data de Miler? Eu am inteles ca acesti oameni au parasit unele culte si au asteptat Venirea Domnului apoi dupa 14 ani? au format biserica adventa. E ceva rau aici spus?!? Spune cum a fost dupa parerea ta daca nu am spus corect! |
Citat:
|
Citat:
Ca sa-ti vin in ajutor, cerceteaza acest link (http://apocalipsa.intercer.net/article.php?id=3) cu explicarea profetiilor din Daniel si Apocalipsa. Sau, si mai interesant, vizioneaza din aceste 20 de prelegeri video (cu titluri semnificative) despre profetii: http://www.revelatia.ro/docs/db_cp.htmlApoi. Apoi, vino cu comentarii pe subiect (ca un adevarat teolog). Nu-ti fac cinste doar remarcile rautacioase si evazive (caracteristice tzatzelor). |
Citat:
P.S. Am o mare rugaminte. Sa nu ne bagati in aceeasi oala cu martorii si tunul lor de veghere. Despre ei, si eu pot sa spun "vai si amar cu deslusesc profetiile". Si pot veni cu argumente (multe si concrete). |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Intepretarea adventista la Daniel 8:14 (cu 2300 de seri si dimineti - si cu "sfantul locas") este legata de lucrarea de Preot si Mare Preot a Mantuitorului in Sanctuarul Ceresc (vedeti Evrei cap. 8,9 si 10). Nu se leaga de revenirea Mantuitorului (aceasta nu este o interpretare a adventistilor de ziua a saptea). |
Citat:
Eu spun că Duhul Sfânt este a treia Persoană a Dumnezeirii pe baza Scripturii. A treia în sensul că nu am găsit decât trei Persoane ce-și pot atribuie rolul de Dumnezeu, și nu în sensul de o anume ierarhizare a Lor. Dacă ar fi să mă iau după Sfântra Tradiție, aș putea crede că Sf. Maria este a 4-a persoană a Dumnezeirii după rolul exagerat care i se atribuie în opera mântuirii și chiar a Creației (inadecvata titulatură Theotokos). |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Apoi arata-mi niste profetii care sa nu fie marca White! Apoi daca scrierile lui White se aseamana cu cele ale lui Smith nu au avut aceasi sursa? Sau a plagiat White? P.S eu stiu ca imi evitati intrebarile deoarece nu va intereseaza adevarul sau poate chiar nu puteti raspunde! M-am gandit si eu asa : daca as fi adventist cum as putea interpreta acest verset (ei au iesit din mijlocul nostru). Singurul raspuns ar fi ca in America nu erau crestini adevarati ci doar in Europa. Dar deja tehnologia era destul de avansata si crestinii europeni nu au luat parte la amagirea adventa! (Inca nu as-ti spus concret cum a-ti aparut ca biserica). P.s 2 Eu citisem ca Harold Camping a fost adventist. Oricum nu am zis adventist de ziua a saptea si am precizat ca probabil dintr-o ramura adventa! Adventii nu au profetit anul acesta sfarsitul ! Dar ca deobicei faceti din tantar armasar! Dar faptul demonstrat (daca nu demonstreaza tu invers!) ca grasu a mintit spunand despre mine ca mint pe acest fapt il omiti?!? :))) |
Intr-o zi un adventist m-a luat de manuta si m-a dus in camera unde se schimbau pastorii. Si am ajuns inaintea lor. M-a luat ca sa imi explice lucrurile. Unul a intrat si m-a ignorat complet altul a intrat si s-a uitat urat iar in fine al nustiucatelea a inceput sa-mi explice ideile advente. Acest om nu a raspuns ca aveam idei nu stiu cum ci dimpotriva mi-a zis :in curand vei afla adevarul! Aici a avut dreptate. Dupa acel dialog biserica adventa a devenit pentru mine din ce in ce mai clar ca nu era decat o biserica lumeasca!
Nu ti s-ar parea ciudat domnule adventist ca adevarata biserica a lui Iisus sa apara in anul 2011 (contrazicand n versete care arata ca biserica este de nebiruit) din profetiile tampe ale lui Harold Camping? Probabil ca da! dar asta s-a intamplat la voi. Fiind indoctrinati pe niste calcule lumesti nu a-ti recunoscut ca a-ti fost amagiti si a-ti continuat sa vedeti in anul 1844 nu stiu ce profetie! |
Citat:
Da, cam asta au facut. Si asta e o asemanare cu martorii lui Iehova, care, vazand ca 1914 nu se implineste cum au spus ei initial, au schimbat zicand ca venirea lui Cristos a avut totusi loc, insa invizibil. |
Cateva ciatate celebre ale domnului 99 (sau decodat 66):
Citat:
|
Citat:
Argumentația mea ar fi de folos în discuția cu un martor al lui Iehova, în discuția cu dumneavoastră înseamnă pierdere de timp deoarece chestiunea se presupune a fi acceptată de un ortodox. Citat:
|
Domnule "osutafaraunu", stiti ca multi dintre pionierii adventisti nu credeau in Trinitate?
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Iar faptul ca in pantecele Maicii Sale Hristos a fost si Dumnezeu, Maica S-a normal ca L-a nascut pe Dumnezeu, deci e nascatoare de Dumnezeu. Si care sunt conotatiile blasfemiatoare? Nu ma deranjeaza acest termen atat timp cat e justificat. Nu trebuie sa ne ascuntem dupa deget si sa nu spunem lucrurile pe nume. Una e politetea alta e diplomatia. Diplomatia din punctul meu de vedere e o alta forma de ipocrizie. E clar ca avand invataturi de credinta diferita cel putin a unuia dintre noi este gresita. Invatatura de credinta gresita e erezie. Eu va consider pe dvs eretic, dvs pe mine. Eu consider ca dvs nu va veti mantui, dvs ca eu (aici nu contest ca ati avea dreptate, doar ca dreptatea nu se refera la greseala invataturilor). |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Eu ma retrag momentan deoarece nu primesc raspunsurile (valeleu cati adventi am ametit -ei fiind deja ametiti- care nu vor sa revina la adevar . Am stat de exemplu cu o fata de vorba si sic ce credeti ca mi-a zis atunci cand eu credeam ca am dat lovitura? Ca trebuie sa studieze mai atent apocalipsa!!! Au ei o problema cu apocalipsa!!!) nu inainte de a arata ca adventii nu se bazeaza numai pe textul biblic ci si pe traditia ortodoxa deoarece ei cred si in crezul ortodox. Asta imi pare chiar o aberatie! Sau a-ti renuntat la el?!?
P.s Martorii iehovisti au spus ca generatia anului 1914 va "prinde" revenirea Domnului Iisus. Astazi ei nu spun ca s-au inselat ci spun ca din acel an Iisus guverneaza in mod invizibil. Interesant ca in acest babilon de culte care il cauta aiurea pe Dumnezeu nu se lovesc decat rareori unii pe altii. Deobicei se sprijina si lovesc impreuna doar in biserica ortodoxa si catolica! Culmea e ca biserica romano catolica intr-un spirit mai crestin (normal) decat adventii ii considera pe acestia frati, poate putin rataciti. Eu as zice ca nu sunt frati sunt fii! |
Citat:
|
Citat:
Sa intram pe subiect: ce profetie au facut adventistii de ziua a saptea si, deoarece au vazut ca nu s-a implinit, au schimbat interpretarea? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sunt de condamnat ca au gresti, au recunoscut greseala si au indreptat? |
Citat:
|
Citat:
P.S. Nu ne puneti in carca interpretarile altora. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Contraziceti Scriptura: 1 Corinteni 8:6 totuși pentru noi nu este decât un singur Dumnezeu: Tatăl, de la care vin toate lucrurile Dumnezeu peste toti este numai Tatal. Tatal este Dumnezeu si peste Isus (pot aduce versete) --------------------------------------------------- Concluzia? nu puteti nega influentele catolice evidente din cadrul religiei dumneavoastra. |
Citat:
Asa cum altii au gresit puteti gresi si dvs. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Dvs. cum interpretati profetia din Daniel 8:14? Sau, ce interpretari pauzibile cunoasteti? |
Citat:
|
Citat:
"Toma I-a zis: "Domnul meu si Dumnezeul meu!" (Ioan 20:28). Nu trebuie sa fim exclusivisti (sa luam un verset si sa le radem pe celelalte).Toate versetele din Sfanta Scriptura se completeaza, nu se anuleaza unele pe altele. Citat:
Eu cred ca suntem cea mai originala Biseirica. De asta ne "iubesc" multi (mai ales papalitatea). |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Adventistii de la inceput, care nu invatau Trinitatea, nu credeau in dumnezeirea lui Isus?! pai si atunci? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:38:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.