Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Despre atei si scopul lor pe acest forum (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13678)

Dumitru73 02.09.2011 17:36:07

domnule neica, daca vrei sa-mi faci un bine, propune sa fiu expulzat.
mi-ai face un bine, sincer. ma-i scuti de multa tulburare.

am afirmat de multe ori ca, dupa parerea mea, Dumnezeu nu exista.
si nu cred ca tu ai putea sa-mi schimbi parerea.

neica_nimeni_altul 02.09.2011 18:55:02

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 396099)
am afirmat de multe ori ca, dupa parerea mea, Dumnezeu nu exista ... si nu cred ca tu ai putea sa-mi schimbi parerea.

Nu vreau sa-ti schimb parerea si nu doresc sa fac din asta un subiect de discutie. O excursie la o manastire cred ca ti-ar prinde bine sau daca nu ai posibilitatea, incearca sa "vizitezi" o biserica crestin ortodoxa, poate mai ai totusi o sansa sa-ti salveze altii sufletul.

Dumitru73, intrebarea cu adevarat principala, daca tu crezi ca "Dumnezeu NU exista" este ce cauti cu adevarat pe acest forum crestin ortodox ?

Ateu esti, major banuiesc ca esti (nu-s sigur), timp liber vad ca ai destul, nu ai gasit un mod mai placut de a-ti petrece timul liber ?
Ai satisfactii emotionale pe acest forum si daca da de ce tip sunt acestea, cum se manifesta ? Esti bolnav mintal, nu te supara ca te intreb ... vreau doar sa inteleg "stiintific" care sunt motivele pentru care te manifesti pe acest forum. Nu vreau sa te simti jignit, nu acesta este scopul intrebarilor, sunt doar curios, cum si altii cred ca ar fi.

Theodor_de_Mopsuestia 02.09.2011 21:39:24

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni_altul (Post 396114)
Nu vreau sa-ti schimb parerea si nu doresc sa fac din asta un subiect de discutie. O excursie la o manastire cred ca ti-ar prinde bine sau daca nu ai posibilitatea, incearca sa "vizitezi" o biserica crestin ortodoxa, poate mai ai totusi o sansa sa-ti salveze altii sufletul.

Dumitru73, intrebarea cu adevarat principala, daca tu crezi ca "Dumnezeu NU exista" este ce cauti cu adevarat pe acest forum crestin ortodox ?

Ateu esti, major banuiesc ca esti (nu-s sigur), timp liber vad ca ai destul, nu ai gasit un mod mai placut de a-ti petrece timul liber ?
Ai satisfactii emotionale pe acest forum si daca da de ce tip sunt acestea, cum se manifesta ? Esti bolnav mintal, nu te supara ca te intreb ... vreau doar sa inteleg "stiintific" care sunt motivele pentru care te manifesti pe acest forum. Nu vreau sa te simti jignit, nu acesta este scopul intrebarilor, sunt doar curios, cum si altii cred ca ar fi.

Sunteti psihiatru? Cu ce drept intrebati daca colegul de forum e bolnav mintal? Pentru mintea aia spalacita de Badulescu, oricine are inclinatii atee sau e eterodox este "bolnav mintal", "nu are suflet", etc. Cine crezi tu ca esti?
Iti spun eu: un ratat fanatic. Cred ca ai fost la handicapatul acela de popa, acum doi ani, cand am venit si eu pe acolo, ca eram curios cu privire la secta voastra de aiuriti paseisti care nu stiu pe ce lume traiesc. Toti cei care gandesc fanatic o vor sfarsi rau in urmatorii ani. Nu ascund ca imi place asta.

neica_nimeni_altul 02.09.2011 22:06:25

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 396143)
Sunteti psihiatru?

Da, sunt psihiatru, daca vrei iti pot face o programare la mine la cabinet. Nu este o rusine sa ai probleme la mansarda, da, consider ca si tu ai mari probeme care trebuiesc tratate in aceasta faza cand inca se mai poate face ceva, mai tarziu nu se stie.

neica_nimeni_altul 02.09.2011 22:12:55

13 Pro / 13 Contra - scor alb !

Dupa ce Dl Padauraru a ales partea ortodoxa, noul clasament este:

Atitudine exprimata clar impotriva regulilor propuse - 13 buc
mentinerea acestui forum moderat superficial si inconstant, plin de postari fara legatura cu topicul facute de unii ignoranti, chiar putin plictisiti si cateodata scarbiti, astia pe orice tema dau doar lectii ... propun sa ne luam notite !

N.Priceputu, NeInocentiu, cocacoc, Theodor_de_Mopsuestia, zzzzzz, Dumitru73, laviniu, ai2, ioanna, Mihailc, EmaSimonam, un_nepocait, iustin10 - 13 buc (bravo lor, uniti la greu si in principiu !)
- dau impresia ca sunt multi datorita numarului mare de postari fara legatura cu subiectul si a faptului ca se sustin reciproc

Atitudine exprimata in favoarea regulilor propuse - 13 buc
pentru ca acest forum sa devina unul de dialog constructiv, civilizat, crestin ortodox, asa cum se si numeste

Miha-anca, neica_nimeni, I.Calin, laurastifter, costel, lore86, Mihnea Dragomir, glykys, vintage, Florin Constantin Ilie, Postelnicu, bogdan81, Paduraru - 13 buc (mai usor intra o camila prin urechea acului decat un ateu pe poarta raiului)
- desi suntem teoretic mai multi (pe acest forum), lipsa de reactie si dezinteresul ... administratorului acestui forum ...

Sa nu uitam esentialul, acest forum se numeste crestinortodox.ro si nu circ.ro, bodega.ro, sau ateism.ro

Recapitulam, propuneri de REGULAMENT pentru acest forum crestin ortodox: 13 Pro / 13 Contra

Atitudini: Se interzice jignirea religiei, a credintei in Dumnezeu si a credinciosilor, nu se admit glumele cu substrat religios, generalizarile si cuvintele licentioase la adresa lor. Nu este permis atacul la persoana si folosirea unui limbaj necivilizat, obscen, antisemit sau rasist. Sunt interzise injuriile, afirmatiile vulgare, ironia de prost gust si fara sens, sau orice mesaj care il poate afecta pe vreunul dintre membrii acestui forum crestin ortodox.

Off Topic: Nu dati raspunsuri doar pentru a scrie ceva! Daca nu stiti sau nu aveti ce spune, lasati pe altii sa raspunda. Postati un mesaj doar daca ceea ce aveți de spus are legatura cu topicul. Încearcați sa pastrati firul discutiei in special pentru subiectele "prea adanci". Cu siguranta aici nu veti mai fi apreciati pentru numarul mare de postari fara legatura cu subiectul topicului.

Text si caractere: Forumul nu este chat. Nu folositi exagerat smile-urile (pictogramele emotive). De asemenea, pentru discutia strict personala între doi utilizatori, folosiți mesageria privată. Nu scrieti cu sh, tz, k etc. Nu folositi limbajul "mirc" (d, p, t, c, daka, knd, k, lol etc.) sau posturi monosilabice de genul "- cool!", "- beton!", "- de acord!", etc. Folositi punctul si virgula. Respectati atat cat e posibil regulile gramaticale. Nu postați mesaje scrise integral cu litere mari, bold, italic sau underline.

Quote - citat: Nu citati integral mesajului anterior! (Dacă este necesar, citati portiunea de text la care faceti referire). Nu citati fara expunerea sursei, mai ales in cazul Sfintei Scripturi - mentionati cartea, capitolul, versetul

Avatar: Imaginea personala (avatarul) nu trebuie să fie de prost gust. Nu se accepta imagini indecente, agresive, jignitoare sau grotesti (monstrii, simboluri atee, etc).

In cazul unor subiecte despre ecumenism, masonerie și altele de acest gen, chemăm la calm și respect, în cazul unor astfel de discuții pe acest forum. Deci cei care sunt însetați de polemici de acest fel, să-și facă forumul lor sau să meargă acolo unde li se permite așa ceva.

Rugăm pe cei de alte confesiuni sau religii: romano și greco-catolicii, protestanții și neo-protestanții, evreii și musulmanii, alți păgâni și pe atei să fie respectuoși și să nu încalce regulamentul.

Daca aveti si alte propuneri constructive va rog sa le exprimati, daca nu va intereseaza subiectul va rog sa nu va/ne mai deranjati !

Orice forum are un administrator care are obligatia sa fie in primul rand activ si sa modereze discutiile pe fiecare topic. Altfel, un forum fara reguli si fara administrator, se poate numi circ, carciuma, cloaca, dar numai forum crestin ortodox nu se poate numi.

Miha-anca 02.09.2011 22:56:20

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 396084)
stau si ma gandesc: ce bine ca acest forum are totusi un admin.
care isi face treaba, din cate am observat.
poate ca unora tocmai asta nu le convine.
dar asta este viata, unii fac regulile, iar ceilalti sunt obligati sa le respecte, mai ales cand te afli pe o proprietate privata.
domnule neica, stii ce mi se pare curios?
ca de obicei, cei banati sunt tocmai ortodocsii.
ateii, in general, pleaca de buna voie.

ce intelegi prin jignire?
apelativul "sectaro" seamana cu o jignire?
cat ateii sunt facuti pitecantropi, este jignire?
daca raspunzi cu "da", atunci trebuie sa schimbi propunerea de regulament si sa spui ca ateii, evreii, musulmanii, cei de alta confesiune, nu au voie sa jigneasca, lasand frau liber ortodocsilor.
s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta. asta daca esti onest.

dar nu ar fi mai bine sa-ti faci propriul forum? pe care sa-l administrezi cum vrei.

Dumitru, sunt absolut de acord cu tine in privinta jignirilor: ele NU AU CE CAUTA pe acest forum.
In privinta apelativului de sectar, cred ca ai inteles gresit. Nu este folosit ca o jignire, ci ca o atentionare pentru cei, care sunt in pericol de a se lasa smintiti, din cauza afirmatiilor gresite facute de "sectar".

In ceea ce priveste banara ortodocsilor: intr-adevar f usor poti ajunge in aceasta situatie, depunand prea mult zel. Pacat, totusi, caci in felul acesta, oameni, care au contribuit mult la activitatea acestui forum, au fost eliminti, saracindu-l. Sa pastram insa masura de mijloc si va fi bine.

Poate ar fi bine sa se indice si un motiv pentru banare, dar cer prea mult de la admin, stiu.

Miha-anca 02.09.2011 23:06:14

Citat:

Sunteti psihiatru? Cu ce drept intrebati daca colegul de forum e bolnav mintal? Pentru mintea aia spalacita de Badulescu, oricine are inclinatii atee sau e eterodox este "bolnav mintal", "nu are suflet", etc. Cine crezi tu ca esti?
Iti spun eu: un ratat fanatic. Cred ca ai fost la handicapatul acela de popa, acum doi ani, cand am venit si eu pe acolo, ca eram curios cu privire la secta voastra de aiuriti paseisti care nu stiu pe ce lume traiesc. Toti cei care gandesc fanatic o vor sfarsi rau in urmatorii ani. Nu ascund ca imi place asta.

Atacul la persoana nu este acceptabil, domnule Theodor...
Ce anume nu ascundeti? Fiti mai explicit, va rog.

neica_nimeni_altul 02.09.2011 23:31:42

Citat:

Toti cei care gandesc fanatic o vor sfarsi rau in urmatorii ani. Nu ascund ca imi place asta.

Tudorica, vorbesti cumva serios ... sa inteleg ca ma ameninti, nu pot sa cred asa ceva !
Ai o fobie cu sectantii sau ai cumva forumofobie ? N-ar strica niste detalii ...

neica_nimeni_altul 03.09.2011 00:39:36

Sa revenim la topic

Dupa cum ati observat, se pare ca ateii doresc "libertate", nu doresc reguli, nu doresc administrator, in general doresc sa fie lasati sa faca ce vor, ca de, e democratie, cheful lor este singurul care conteaza, numele crestinortodox.ro este doar ceva secundar.

Scopul unor atei pe acest forum crestin ortodox este:

- sa ne ajute sa distingem intre draci, ca ne vor doar "binele"
- sa-si dea cu parerea despre orice subiect cu care nu au legatura
- sa ne demonstreze ca Dumnezeu si implict Sufletul si dracul nu exista
- sa se scarbesca din cand in cand ... se pare ca nu de tot deoarece revin
- sa se considere utili deoarece cred ca fara Ei acest forum nu ar mai avea farmec
- sa ne dea lectii stiintifice pe teme de larg interes ca: ingeri, sfinti, traditie crestina
- unii probabil la recomandarea psihoterapeutului, atinsi de forumofobie, fac terapie de grup in particular
- sa se considere ca neghina din grau dar le cam place sa se amestece, probabil dintr-un sentiment de inferioritate
- sa ne arate cat sunt ei de destepti, inteligenti si profunzi, ca doar nu degeaba au ajuns in varful lantului trofic/galactic

Am vazut clar ca pentru ateu Dumnezeu NU exista, sufletul NU exista, el considera ca se trage din imperechera dintre un maimut cu o maimuta. Probabil ca multi dintre ei sunt tineri teribilisti cu varsta intre 12 si 40 ani, singuri si fara prietena. Este clar ca singurul lor scop este acela de a pierde timpul intr-un mod cat mai "distractiv" sau "prietenos" cu putinta, fara sa le pese daca deranjeaza.

Va veni si vremea in care fiecare ateu va dori si va implora ca Dumnezeu sa existe, chiar daca el spera acum ca "nu exista".

Ateul nu are suflet pentru ca nu crede in asa ceva, nu are draci pentru ca el nu crede in Dumnezeu, nu are simtul realitatii deoarece el crede ca doar zeitatea suprema "stiinta" este cea care detine adevarul matematic intr-un spatiu nemarginit, infinit si absolut.

_______
P Tutea: "Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul. Am avut revelația că în afară de Dumnezeu nu există adevăr. Mai multe adevăruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu nici un adevăr. Iar dacă adevărul este unul singur, fiind transcendent în esență, sediul lui nu e nici în știință, nici în filozofie, nici în artă.

Ateii s-au născut, dar s-au născut degeaba. Eu când discut cu un ateu e ca și cum as discuta cu ușa. Între un credincios și un necredincios, nu există nici o legătură. Ăla e mort, sufletește mort, iar celălalt e viu și între un viu și un mort nu există nici o legătură. Credinciosul creștin e viu. Ateii și materialiștii ne deosebesc de animale prin faptul că nu avem coadă."

Theodor_de_Mopsuestia 03.09.2011 09:37:35

Citat:

În prealabil postat de zzzzzz (Post 395778)
sau mai simplu te dam pe tine afara.

Corect si de bun simt!

un_nepocait 03.09.2011 09:50:27

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 396170)
Atacul la persoana nu este acceptabil, domnule Theodor...

Cand neica_nimeni a sugerat ca Dumitru ar fi „bolnav mintal” si si-a oferit serviciile psihiatrice lui Theodor (care, chipurile ar avea probleme la mansarda) nu ati avut nimic de comentat.

Deci atacul la persoana este pe deplin acceptabil sau chiar recomandat.
Cu conditia ca el sa fie facut de „ai nostri”.

De altfel aceasta este chiar esenta inchipuitului nou regulament.
Acest regulament ar putea avea o regula unica.
Sau chiar doua...:1:

Regulament de Functionare
Are doua reguli unice
NOU
By neica_nimeni si inca vreo doi.
1. Ortodocsilor le este cu strictete interzis sa respecte vreo regula.
Dar pentru ei chiar si aceasta interdictie este optionala.
2. Ateii (ba chiar si crestinii care nu au religia ortodoxa) sunt obligati sa respecte toate regulile scrise si nescrise.

Theodor_de_Mopsuestia 03.09.2011 09:51:31

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni_altul (Post 396178)
Tudorica, vorbesti cumva serios ... sa inteleg ca ma ameninti, nu pot sa cred asa ceva !
Ai o fobie cu sectantii sau ai cumva forumofobie ? N-ar strica niste detalii ...

Nu amenint pe nimeni, credinta mea imi interzice asta, si nici strcutura mea nue potivita pentru ura. Pe dumneata te privesc cu compasiune oarecum, recunosc, violenta verbal pentru ca esti fanatic si nu ai respect privind oameni, semeni de ai nostri, cu alte convingeri decat tine. Si, ca sa raspund la obiect, nu, nu te amneint, repet. Nu e legal si mai ales moral/crestinesc. Doar ca stiu foarte bine ca in anii ce vin, cel mult cinci, oamenii cu convingeri religioase fanatice vor fi scosi legal in afara societatii. Din nou, nu ascund ca asta imi place. Bineinteles, si eu sunt credincios, dupa credinta mea, dar nu fanatic. NU am insultat vreodata ortodoxia, intrebati-o pe d-na Miha-anca cum m-am exprimat despre ortodoxie intr-un dialog cu domnia ei. Am zis asa: "ortodoxia e minunata". Caci este!!! E perfecta, cu exceptia absentei comuniunii cu Sfantul Parinte. Dar, asa e deja off-topic. Fanaticii, de orice parte ar fi si orice credinta ar tine, sunt problema. O problema ce se cere, dupa parerea mea, eliminata social. Punct.
P. S. Nu mai ataca atat sanatatea mentala a interlocutorului de alta credinta sau alte convingeri. Chiar medic de ai fi, ceea ce ma indoiesc. Devii gretos cu asa exprimari care sunt cea mai acuta forma de atac la persoana.

Adanna 03.09.2011 10:02:10

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni_altul (Post 396149)
Da, sunt psihiatru, daca vrei iti pot face o programare la mine la cabinet. Nu este o rusine sa ai probleme la mansarda, da, consider ca si tu ai mari probeme care trebuiesc tratate in aceasta faza cand inca se mai poate face ceva, mai tarziu nu se stie.

Sa dea Bunul Dumnezeu sa nu intrati niciodata in conflict cu un adevarat "bolnav la mansarda" . Ca nu v-as vedea bine...

P.S. Unii psihiatrii sunt oameni de valoare.. altii sunt neica nimeni.

Theodor_de_Mopsuestia 03.09.2011 10:05:45

Citat:

În prealabil postat de un_nepocait (Post 396222)
Cand neica_nimeni a sugerat ca Dumitru ar fi „bolnav mintal” si si-a oferit serviciile psihiatrice lui Theodor (care, chipurile ar avea probleme la mansarda) nu ati avut nimic de comentat.

Regulament de functionare.
NOU
Ateii (ba chiar si crestinii care nu au religia ortodoxa) sunt obligati sa respecte toate regulile scrise si nescrise.

Cata dreptate ai... Multumesc pentru sustinerea de bun-simt; fanaticii nu stiu decat sa-si slujeasca dumnezeul interior, ala imaginar. Unul din prea putinele lucruri bune in UE, viitoarele State Unite Europene, este marginalizarea faanticilor, inclusiv pe cale legala. Si tendinta va continua in viitor, din fericire.

Theodor_de_Mopsuestia 03.09.2011 10:06:29

Citat:

În prealabil postat de Adanna (Post 396226)
Sa dea Bunul Dumnezeu sa nu intrati niciodata in conflict cu un adevarat "bolnav la mansarda" . Ca nu v-as vedea bine...

P.S. Unii psihiatri sunt oameni de valoare.. altii sunt neica nimeni.

Admirabil, surioara! Doamne ajuta!

Theodor_de_Mopsuestia 03.09.2011 10:49:47

Inginere, ce face Manuela? Sau acum e cumva "Manuala"? Dexter aut sinister? =)) Fanaticule religios, nu ai citit in Sfanta Scriptura ca Mantuitorul reprima insultele intre oameni? Dar ce, in "biserica" din mintea fanaticilor e doar un Cristos deformat si de fapt inexistent. In privinta dumnezeului tau, au dreptate ateii: nu exista! Si nici nu treuie sa existe, fereasca Dumnezeu!

Scotland The Brave 03.09.2011 11:16:32

De-a lungul timpului m-am contrzis cu marea majoritate a ateilor care se zbenguie pe aici.Topcat avea momente cand era simpatic.Altii ratau clar usa forumului si dadeau cu capu-n zid.Dumitru insa este un om cu un suflet bun.Asa cred eu.Si poate are motivele lui.Poate intemeiate din punctul lui de vedere,cine stie.In nici un caz nu este deranjat la mansarda.Asta este o porcarie,sa spui asa ceva.Sunt unii pe aici,care se cred crestini dar prin ce fac si ce spun sunt mai atei decat ateii.Macar omul acesta nu a spus niciodata ca ar fi altceva decat ceea ce a spus mereu.Asta era problema formului:Dumitru.

PS.McChurch,ce faci ma? Iar visezi la cai verzi pe pereti? :)

EmaSimona 03.09.2011 11:24:47

Citat:

Sau chiar doua...:1:

Regulament de Functionare
Are doua reguli unice
NOU
Dar pentru ei chiar si aceasta interdictie este optionala.
2. Ateii (ba chiar si crestinii care nu au religia ortodoxa) sunt obligati sa respecte toate regulile scrise si nescrise.

acestea toate denotă bășcălie din partea lui neică, topicul e bășcălie, username-ul e bășcălie, lăsați-l, nu-i mai dați apă la moară..

catalin2 03.09.2011 11:31:26

Parerea mea pe care mi-am mai exprimat-o de cateva ori e ca forumul acesta are legatura cu ortodoxia mai mult prin titlu, in rest e asemanator cu un forum public general. Se urmareste in general traficul, iar regulile daca exista sunt doar pe hartie, singura regula e sa nu injuri prea tare pe celelalte persoane.
Eu am propus mai demult trei avertismente inainte de a fi banat cineva, ca sa stie ce greseste si sa se indrepte daca vrea. Cum administrare nu prea exista si se observa doar in cazul unei banari fiecare user trebuie sa se descurce cum poate, cateodata e un fel de legea celui mai puternic. De aceea se creaza de multe ori tabere pentru ca forta consta in numar, mai ales pentru cel ce nu este in adevar.

E ceva ce nu se intelege, ca pe forumul ortodox ortodocsii sunt gazde si cei ce nu sunt ortodocsi au un drept in minus fie si numai din aceasta cauza: nu pot denigra gratuit ortodoxia doar pentru ca nu le place lor.
Desigur se poate discuta si cu cei ce nu sunt ortodocsi, acestia isi pot argumenta pozitia lor, dar fara sa aiba pretentia sa-si impuna conceptiile lor in mod agresiv. Un exemplu pozitiv in aces sens ar fi Dumitru, ca sa dau un nume legat de topic, din cei ce sunt atei.
De asemenea, pe forum discutam nu numai despre ortodoxie, ci si despre alte culte, etc. De cele mai multe ori aratam adevarurile din ortodoxie, decurgand de aici in mod logic ca in alte culte aceste diferente sunt greseli.
Daca cineva din alt cult considera ca pe langa cultul lui si ortodoxia e buna nu inseamna ca reciproc si ortodocsii trebuie sa creada ca acel cult e la fel de bun ca ortodoxia. E foarte bine ca are aceasta parere despre ortodoxie, pentru ca aici e adevarul, dar reciproca nu e valabila si pentru un ortodox, nu e ca un schimb de favor.

In legatura cu dialogul intre persoane, aici ar trebui sa fie macar ca pe un forum normal, din agresivitate fac parte si ironiile, chiar daca nu sunt injurii. E adevarat exista si persoane care nu accepta niciun adevar afara de ce stiu ei si apoi te acuza ca tu esti in neregula oricate dovezi ai arata, dar ma refer doar la cazurile extreme, nu la discutiile in contradictoriu care sunt inerente. Aici nu stiu ce sa zic, poate capata experienta in acest sens purtand o discutie mai lunga cu Adriana3, apoi totul i se va parea usor.

neica_nimeni_altul 03.09.2011 12:12:07

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 396223)
... Doar ca stiu foarte bine ca in anii ce vin, cel mult cinci, oamenii cu convingeri religioase fanatice vor fi scosi legal in afara societatii. Din nou, nu ascund ca asta imi place... O problema ce se cere, dupa parerea mea, eliminata social.

Pentru Tudorica si "fratii" lui de suferinta, va implor, mergeti la ce medic vreti voi, un pic de terapie de grup nu va strica, aste atat pentru binele vostru cat si pentru "sanatatea" acestui forum. Nu este o rusine sa fii bolnav. Tudorica a scrantit pe multi atei pana acum, se pare ca acestia deja accepta "catolicismul". Se observa ca au foarte multe lucruri in comun, atit ca principii cat si ca mod de exprimare. Faptul ca Tudorica are probleme la mansarda, il puteti constata si singuri citind ce debiteaza, ca stie el ca "fanaticii" vor fi scosi in afara legii, etc ... doar un om bolnav mintal cu tulburari de personalitate poate avea acest gen de viziune.

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 396237)
E ceva ce nu se intelege, ca pe forumul ortodox ortodocsii sunt gazde si cei ce nu sunt ortodocsi au un drept in minus fie si numai din aceasta cauza: nu pot denigra gratuit ortodoxia doar pentru ca nu le place lor.

Catalin2, sunt de acord cu tine. Este foarte bine spus, se poate spune si ca au un "handicap" in sensul ca le "lipseste" un drept elementar. Doar ca ei considera ca numele acestui forum este lipsit de importanta si trateaza acest forum ca si cand s-ar numi circ.ro, bascalie.ro, marlanie.ro, cretinisme.ro, ateism.ro, in nici un caz crestinortodox.ro

Va recomand cugetarile lui Petre Tutea - http://www.sfaturiortodoxe.ro/petretutea.htm
Ati vazut ca ateii cand aud de P Tutea fac ca trenu in gara ?

"Libertatea eu o asemăn cu o frînghie agătată de undeva, de sus. Te poti urca pe ea la cer, participînd la actul mîntuirii tale crestine, sau poti să cobori în întuneric. Bipolaritatea libertătii. După crestini, libertatea este vehicolul cu care poti să cobori în întuneric, dacă esti vicios. Infractorii sînt primitivii actuali, pentru că ei nu sînt adaptabili la morala zilnică si o calcă fiind liberi. Am învătat la închisoare că omul e un animal stupid, deoarece confiscă libertatea semenilor săi. Tiranul e un om absurd si lipsit de rusine. Nu îi e rusine să îsi chinuie semenii. Oricum sîntem captivi în univers. Ne ajunge această grozăvie. Dar să intensifici această captivitate pînă la nivelul puscăriei - numai omul e capabil de asemenea nebunie. "

______
P Tutea: "Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul. Am avut revelația că în afară de Dumnezeu nu există adevăr. Mai multe adevăruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu nici un adevăr. Iar dacă adevărul este unul singur, fiind transcendent în esență, sediul lui nu e nici în știință, nici în filozofie, nici în artă.

Ateii s-au născut, dar s-au născut degeaba. Eu când discut cu un ateu e ca și cum as discuta cu ușa. Între un credincios și un necredincios, nu există nici o legătură. Ăla e mort, sufletește mort, iar celălalt e viu și între un viu și un mort nu există nici o legătură. Credinciosul creștin e viu. Ateii și materialiștii ne deosebesc de animale prin faptul că nu avem coadă."

CarareaImparatiei 03.09.2011 12:13:49

Citat:

Parerea mea pe care mi-am mai exprimat-o de cateva ori e ca forumul acesta are legatura cu ortodoxia mai mult prin titlu, in rest e asemanator cu un forum public general. Se urmareste in general traficul, iar regulile daca exista sunt doar pe hartie, singura regula e sa nu injuri prea tare pe celelalte persoane.
Eu am propus mai demult trei avertismente inainte de a fi banat cineva, ca sa stie ce greseste si sa se indrepte daca vrea. Cum administrare nu prea exista si se observa doar in cazul unei banari fiecare user trebuie sa se descurce cum poate, cateodata e un fel de legea celui mai puternic. De aceea se creaza de multe ori tabere pentru ca forta consta in numar, mai ales pentru cel ce nu este in adevar.

Desigur se poate discuta si cu cei ce nu sunt ortodocsi, acestia isi pot argumenta pozitia lor, dar fara sa aiba pretentia sa-si impuna conceptiile lor in mod agresiv. Un exemplu pozitiv in aces sens ar fi Dumitru, ca sa dau un nume legat de topic, din cei ce sunt atei.
De asemenea, pe forum discutam nu numai despre ortodoxie, ci si despre alte culte, etc. De cele mai multe ori aratam adevarurile din ortodoxie, decurgand de aici in mod logic ca in alte culte aceste diferente sunt greseli.
Daca cineva din alt cult considera ca pe langa cultul lui si ortodoxia e buna nu inseamna ca reciproc si ortodocsii trebuie sa creada ca acel cult e la fel de bun ca ortodoxia. E foarte bine ca are aceasta parere despre ortodoxie, pentru ca aici e adevarul, dar reciproca nu e valabila si pentru un ortodox, nu e ca un schimb de favor.

Vă rog, permiteți-mi să fiu întru totul de acord cu dumneavoastră!

Adanna 03.09.2011 12:47:02

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni_altul (Post 396242)
Pentru Tudorica si "fratii" lui de suferinta, va implor, mergeti la ce medic vreti voi, un pic de terapie de grup nu va strica, aste atat pentru binele vostru cat si pentru "sanatatea" acestui forum. Nu este o rusine sa fii bolnav. "

Domnule doctor Neica Nimeni. Astept un p.m. cu adresa cabinetului dumneavoastra. Eu chiar am nevoie de ajutor si desi nu am un svant in buzunar sunt sigura ca Mihnea Dragomir va face o cheta pentru intrajutorarea unui ortodox. Chiar daca domnia sa e catolic. Spuneti-mi si tariful pe care il practicati ca sa stiu la ce suma sa se ridice donatia.

P.S. Am incredere doar in puterile dumneavoastra tamaduitoare.

EmaSimona 03.09.2011 12:52:22

Bine grăiești, Cătălin, dar ești prea serios pentru subiectul acestui topic, mai bine deschizi altul.

Theodor_de_Mopsuestia 03.09.2011 12:57:08

Citat:

Pentru Tudorica si "fratii" lui de suferinta, va implor, mergeti la ce medic vreti voi, un pic de terapie de grup nu va strica, aste atat pentru binele vostru cat si pentru "sanatatea" acestui forum. Nu este o rusine sa fii bolnav. Tudorica a scrantit pe multi atei pana acum, se pare ca acestia deja accepta "catolicismul". Se observa ca au foarte multe lucruri in comun, atit ca principii cat si ca mod de exprimare. Faptul ca Tudorica are probleme la mansarda, il puteti constata si singuri citind ce debiteaza, ca stie el ca "fanaticii" vor fi scosi in afara legii, etc ... doar un om bolnav mintal cu tulburari de personalitate poate avea acest gen de viziune.

Catalin2, sunt de acord cu tine. Este foarte bine spus, se poate spune si ca au un "handicap" in sensul ca le "lipseste" un drept elementar. Doar ca ei considera ca numele acestui forum este lipsit de importanta si trateaza acest forum ca si cand s-ar numi circ.ro, bascalie.ro, marlanie.ro, cretinisme.ro, ateism.ro, in nici un caz crestinortodox.ro

Va recomand cugetarile lui Petre Tutea - http://www.sfaturiortodoxe.ro/petretutea.htm
Ati vazut ca ateii cand aud de P Tutea fac ca trenu in gara ?

"Libertatea eu o asemăn cu o frînghie agătată de undeva, de sus. Te poti urca pe ea la cer, participînd la actul mîntuirii tale crestine, sau poti să cobori în întuneric. Bipolaritatea libertătii. După crestini, libertatea este vehicolul cu care poti să cobori în întuneric, dacă esti vicios. Infractorii sînt primitivii actuali, pentru că ei nu sînt adaptabili la morala zilnică si o calcă fiind liberi. Am învătat la închisoare că omul e un animal stupid, deoarece confiscă libertatea semenilor săi. Tiranul e un om absurd si lipsit de rusine. Nu îi e rusine să îsi chinuie semenii. Oricum sîntem captivi în univers. Ne ajunge această grozăvie. Dar să intensifici această captivitate pînă la nivelul puscăriei - numai omul e capabil de asemenea nebunie. "

______

E pentru a n-a oara cand jignesti grupuri intregi de oameni. Daca ateii s-au nascut degeaba, tu te-ai nascut si traiesti a paguba. Petre Tutea a spus-o intr-un context anume. Stiu chestia aia cu lagarele nu din "viziuni", nu toata lumea aude voci care il instiga ca tine, ci din informatii si calcul pur, avand in vedere evolutia societatii de acum. Da, sper ca toti fanaticii sa fie scosi in afara legii, cu credintele lor personale si stranii cu tot, si vor fi... Repet, e o chestiune de ani, nu de zeci de ani!
Nu esti psihiatru. Un psihiatru adevarat nu se poarta asa, decat daca a innebunit si el. Nu esti nici ortodox, pe acest forum sunt ortodocsi pe care nu m-ar mira sa ii stiu in Imparatie. Dupa reeducare, o sa ajungi sa repeti "Dumnezeu nu exista" si "sunt un fanatic" precum un monah rugaciunea inimii. Nu sunt si nu as putea fi ateu, dar tie o infuzie de ateism administrata cu forta nu ti-ar face decat bine.
Cu asta, te las in "religia" ta inchipuita.

un_nepocait 03.09.2011 14:18:08

Citat:

E ceva ce nu se intelege, ca pe forumul ortodox ortodocsii sunt gazde si cei ce nu sunt ortodocsi au un drept in minus
Citat:

Este foarte bine spus, se poate spune si ca au un "handicap" in sensul ca le "lipseste" un drept elementar.

Mai puisori, vrabia malai viseaza iar voi privarea de drepturi a oponentilor.
Va inteleg neputintele dar nu va faceti iluzii: indiferent de prezenta sau tipul credintei religioase, toti userii au drepturi EGALE de a posta.

Daca vreti drepturi speciale incercati pe circ.ro sau bascalie.ro, saituri administrate de tot felul de neica nimeni.
Citat:

Catalin2, sunt de acord cu tine.

Trece-l in gasca fanilor, multumeste-i pentru vot si, mai ales, tine scorul!

neica_nimeni_altul 03.09.2011 15:01:31

Sa deratizam forumul prin reguli precise

Citat:

În prealabil postat de un_nepocait (Post 396265)
... indiferent de prezenta sau tipul credintei religioase, toti userii au drepturi EGALE de a posta.

NePocaitule, faci aceeasi greseala pe care a facut-o si ala mic si negru ce respira greu, cand s-a crezut egal cu Dumnezeu. Ateii pe acest forum nu sunt nici macar un rau necesar, desi ei asa se considera, un fel de neghina din grau, deoarece Dumnezeu a creat totul din bunatate, chiar si dracu initial a fost un inger. Dar ateii sau alti alienati vor sa-si impuna cu forta pe acest forum un punct de vedere total opus credintei crestin ortodoxe.

Tupeul extrem al acelor atei care-l neaga pe Dumnezeu este exact acesta, de a fi considerati pe acest forum "egali" in dreptul de a "posta" cu un crestin ortodox. Singura sansa de a scapa de acei atei care ca niste omizi au tabarat pe acest forum crestin ortodox, este sa deratizam forumul prin reguli precise.

Va asigur ca putem impune aceste reguli ... toti cei care sunt de acord cu ele nu trebuie decat sa trimita un mail administratorului acestui forum, la adresa info@crestinortodox.ro cu subjectul "SCHIMBARE REGULAMENT!"

neica_nimeni_altul 03.09.2011 15:11:27

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 396258)
Nu sunt si nu as putea fi ateu, dar tie o infuzie de ateism administrata cu forta nu ti-ar face decat bine.

Exact asa au gandit bolsevicii cand au impus ateismul ... comentariile sunt de prisos, cu o leguma nu poti intra un dialog.

______

un_nepocait 03.09.2011 15:35:59

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni_altul (Post 396270)
ala mic si negru ce respira greu, cand s-a crezut egal cu Dumnezeu.

Ateul nu este "ala mic si negru". Este un om la fel ca tine.
Astazi nu crede in Dumnezeu dar maine s-ar putea sa creada. Mai depinde si de ceea ce vede in viata ta, care te dai mare ortodox.
Si ateul de astazi s-ar putea sa ajunga inaintea ta in Rai.

Iar tu nu esti Dumnezeu. E aproape sigur.
Faptul ca cineva se crede egal cu tine nu-i nici o blasfemie.
E o cinste care ti se face dar tu nu iti dai seama.
Citat:

Dar ateii sau alti alienati vor sa-si impuna cu forta pe acest forum un punct de vedere...

Va asigur ca putem impune aceste reguli ... toti cei care sunt de acord cu ele nu trebuie decat sa trimita un mail administratorului acestui forum, la adresa info@crestinortodox.ro cu subjectul "SCHIMBARE REGULAMENT!"

Pana una-alta tu esti singurul care vrea sa IMPUNA ceva cuiva.
Si nu oricui. Tu vrei sa impui ceva adminului acestui forum.
Ai folosit de 15 ori acest termen in campania ta publicitara.
Dar adminul fie este in vacanta fie se distreaza cand iti citeste postarile.
Voi, trollii, reusiti sa amuzati multa lume.

Ateii, in schimb isi exprima opinia lor. Este un drept legitim. Pentru asta exista forumurile.
Daca aduc jigniri, folosesc obsenitati, sau insulta vreo credinta religioasa este coresct sa se ia masuri.
Deja este stipulat in regulament.

Citat:

Tupeul extrem al acelor atei care-l neaga pe Dumnezeu este exact acesta, de a fi considerati pe acest forum "egali" in dreptul de a "posta" cu un crestin ortodox. Singura sansa de a scapa de acei atei care ca niste omizi au tabarat pe acest forum crestin ortodox, este sa deratizam forumul prin reguli precise.

Tupeul tau extrem este sa afirmi ca ai avea drepturi mai mari decat vreun alt om.

Ateii au "tabarat" ca niste omizi pe acest forum. Aici ai zis adevarul.
Ca trei omizi pe un copac mare.

neica_nimeni_altul 03.09.2011 15:49:04

Petre Tutea, despre atei

Eu cred că omul e făcut de Dumnezeu si cred că Dumnezeu n-a instalat nici un drac în el. Nu pot să spun că Dumnezeu a făcut un om purtător de drac. Dacă omul e făptura lui Dumnezeu, dracul intră ocolit acolo, nu intră cu voia Lui.

Un filozof care se zbate fie să găsească argumente pentru existenta lui Dumnezeu, fie să combată argumentele despre inexistenta lui Dumnezeu reprezintă o poartă spre ateism.

Aparitia unui mare gînditor e pentru creier ca o baie pentru un om care a muncit, a asudat, s-a murdărit si se spală. Gîndirea este o ''spălare'' a creierului. Asta mă face cîteodată să cred că gîndirea nu e din creier si că acest creier e numai un sediu... De ce gîndirea nu e produsă de creier, care e numai un sediu? Fiindcă n-o produc toate creierele. Dacă inteligenta ar fi produsul creierului, atunci între Goethe si nea Ghită n-ar mai fi nici o diferentă.

Scara valorilor umane contine: sfîntul, eroul, geniul si omul obisnuit - dincolo de acestia situîndu-se infractorul. Sfîntul, eroul si geniul sînt fără voia societătii, care e obligată să-i recunoască. Nimeni nu-ti contestă dreptul la existentă dacă esti om obisnuit, dar nimeni nu trebuie să facă confuzie între tine, sfînt, erou si geniu. Oamenii sînt egali în fata legii, adică trebuie respectati ca atare, dar nu confundati, nu făcuti identici, că e o gogoasă... Nimeni nu-ti contestă dreptul la o viată normală dacă porti masca de om. Numai că dacă esti mediocru, nu trebuie să te instalezî în vîrf, pentru că nu e nici în interesul tău. Acolo trebuie să stea cei dotati. Sfîntul stă în fruntea tablei valorilor pentru că el face posibilă trăirea absolutului la scară umană. Eroul se consumă făcînd istorie si nedepăsind sfera laicului. Eroul este admirat - asa cum este si geniul - dar nimeni nu i se închină, chiar dacă fapta lui aduce foloase reale omului. În vreme ce sfîntul se situează dintru început în eternitate, eroul moare în istorie, pentru că urma pe care o lasă el, ca om împlinit, este fixată doar în timp si în spatiu.

Prima functie a unei religii reale este consolatoare, fără religie am lătra precum cîinii. Ne nastem, trăim, ne îmbolnăvim, îmbătrînim si murim. Si întreg peisajul speciei om culminează în cimitir. Destinul uman nu e o invitatie la fericirea de-a trăi. Singurul mod de-a evita nelinistea metafizică a cimitirelor este religia. Cu religia intri în cimitir în plimbare. Cu filozofia intri în cimitir - cum a intrat prietenul meu Cioran - prin disperare.

Cine n-a putut fi înlocuită? Religia! Iar filozofia care speculează autonom, face onanie mintală. Si dacă vrea să scoată, să extragă esente din stiintele naturii, e parazit. Atît! Nu îndrăznesti să spui despre religie, teologal vorbind, - dacă esti cinstit - că a fost înlocuită de filozofie sau de stiintă. Un crestin îti spune că adevărul se defineste prin jocul celor două lumi: cea de aici o oglindeste imperfect pe cea de dincolo. Spune contra dacă poti!

cocacoc 03.09.2011 15:50:42

Masuri s-au luat, s-au dat ban-uri , s-au sters topice ...de exemplu stiu ca mi s-a sters un topic in care intrebam de ce sunt 30.000 de secte si grupari crestine .

Theodor_de_Mopsuestia 03.09.2011 17:01:25

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni_altul (Post 396271)
Exact asa au gandit bolsevicii cand au impus ateismul ... comentariile sunt de prisos, cu o leguma nu poti intra un dialog.

______

Fiinta asta nu stie decat sa jigneasca... Deci cine nu gandeste ca Jalnicu' este fie: nebun, sobolan (la asta trimite conceptul de deratizare), lipsit, in sens structural, de suflet, etc. Abia astept sa scoata UE o armata de "martiri" din cei ca tine... Ah, scuze, poate nu stii, Jalnicule, dar "Martirii ereticilor nu sunt martiri" - Sfantul Ciprian, episcop de Cartagena. Sfantul Mucenic Ciprian tot nebun e pentru inginerul badulescoid, eh?
Traiasca fratii nostri atei, si fie ca Dumnezeu sa ii mantuiasca.

zzzzzz 03.09.2011 17:42:20

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni_altul (Post 396271)

Nu stiu cine ti-a indrugat ideile astea dar esti exemplu viu al rezultatului manipularii religioase.Exemplu de om din masa prostimii care e modelat precum plastelina de unii nu foarte bine intentionati.

Dumitru73 03.09.2011 17:55:27

Citat:

În prealabil postat de neica_nimeni_altul (Post 396114)

dupa tine un ateu doar daca este bolnav psihic, ar intra pe un forum ortodox?

Dumitru73 03.09.2011 18:03:42

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 396166)
Dumitru, sunt absolut de acord cu tine in privinta jignirilor: ele NU AU CE CAUTA pe acest forum.
In privinta apelativului de sectar, cred ca ai inteles gresit. Nu este folosit ca o jignire, ci ca o atentionare pentru cei, care sunt in pericol de a se lasa smintiti, din cauza afirmatiilor gresite facute de "sectar".

In ceea ce priveste banara ortodocsilor: intr-adevar f usor poti ajunge in aceasta situatie, depunand prea mult zel. Pacat, totusi, caci in felul acesta, oameni, care au contribuit mult la activitatea acestui forum, au fost eliminti, saracindu-l. Sa pastram insa masura de mijloc si va fi bine.

Poate ar fi bine sa se indice si un motiv pentru banare, dar cer prea mult de la admin, stiu.

nu vreau sa te contrazic. poate ai dreptate.
dar mi se pare ca anumite cuvinte sun folosite peiorativ.
cuvintele, termenii folositi, sunt niste conventii.
tu intelegi ceva, eu poate dau alte nuante cuvintelor.
daca esti sectant intr-o tara majoritar ortodoxa si ti se spune "sectarule", este o jignire.
daca tu ai fi tigan, iar eu ti-as spune "bai tigane", cum ti s-ar parea?

Dumitru73 03.09.2011 18:10:30

Citat:

ceva asemanator am spus si eu mai de mult.
jignirea ateilor, ne-ortodocsilor este chiar recomandabila, noroc ca exista cineva care chiar vegheaza acest forum.

Dumitru73 03.09.2011 18:13:25

Citat:

În prealabil postat de Adanna (Post 396226)

P.S. Unii psihiatrii sunt oameni de valoare.. altii sunt neica nimeni.

superb. ai surprins totul in cateva cuvinte.

laurastifter 03.09.2011 18:24:02

Incredibil!

Dragi frați întru Domnul,
Acum câteva zile, când m-am implicat în discuția de pe acest topic, toți partenerii de dialog aveau o atitudine firească și își exprimau opiniile în mod civilizat, așa cum se cuvine pe un forum creștin. Se discuta despre ateism, despre anumite versete din Vechiul Testament, despre relația dintre noi și atei etc. Acum, după numai două zile, observ că nivelul discuției a scăzut incredibil de mult, deși participanții sunt aceiași creștini civilizați, capabili de a purta un dialog plăcut și constructiv. De ce această schimbare? Cum ați intrat în conflict așa, fără niciun motiv, criticându-l (unii dintre dvs) și pe admin, care nu este vinovat de absolut nimic și datorită căruia noi putem discuta pe acest forum? De ce l-ați determinat pe domnul Dumitru să afirme că noi, creștinii, nu mai avem succes în misiunea noastră pentru că suntem dezbinați? În felul acesta, îi vom sminti pe ateii care-L caută pe Dumnezeu și intră pe forum... poate tocmai pentru a găsi răspunsuri la întrebările existențiale ce li s-au ivit în inimi. De asemenea, prin astfel de discuții superficiale și lipsite de spiritul blândeții creștine, vom cădea în păcatul mâniei, vom pierde vremea și așa, în loc de zidirea duhovnicească pe care am căutat-o atunci când ne-am înscris pe forum, ne vom atrage singuri ispite și vom provoca doar conflicte inutile și ilogice.

În privința regulamentului... cred că această împărțire în două tabere adverse este inutilă și chiar incorectă. Așa cum scria și colegul nostru N.Priceputu, faptul că avem opinii diferite este firesc și nu trebuie să constituie un motiv de conflict și împărțire în două tabere (pro și contra). Observ că m-ați inclus în "tabăra ortodoxă", ceea ce înseamnă că mesajele mele v-au creat o impresie pozitivă. Vă mulțumesc pentru aprecieri. Totuși, această împărțire în "tabăra ortodoxă" și "tabăra liberală" mă conduce la ideea că cei pe care i-ați înscris în grupul "liberalilor" sunt, în opinia dvs, neortodocși, ceea ce nu corespunde realității. Toți suntem creștini (indiferent de confesiune) și, de aceea, facem parte din aceeași "tabără": a credincioșilor lui Hristos. Cât despre atei... Ei sunt semenii noștri care-L caută pe Dumnezeu, intrând în discuții cu noi. Consider că, din acest motiv, suntem datori să le respectăm libertatea de gândire și de exprimare, atât timp cât atitudinea lor față de noi și de credința noastră va rămâne politicoasă și cuviincioasă.
Nu vă temeți; nimeni nu ne poate despărți de Hristos, iubitul nostru Mântuitor! În schimb, noi îi putem ajuta pe atei să se apropie de El, dacă și ei vor accepta în mod liber credința. :)

Multă pace și bucurie întru Hristos!

zzzzzz 03.09.2011 18:29:56

stati linistiti ca pe "atei" ia-ti smintit deja prin felul vostru de a fi si prin ignoranta...

neica_nimeni_altul 03.09.2011 18:36:09

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 396300)
dupa tine un ateu doar daca este bolnav psihic, ar intra pe un forum ortodox?

superb, ai surprins totul in cateva cuvinte ... cum bine zici ! Ce alte motive ar putea sa aiba, parca am tot intrebat, dar nu s-a inghesuit nimeni sa raspunda pana acum,.. va cam dati dupa corcodus. Nu ar fi mai simplu sa ne spui care sunt motivele ?

______
P Tutea: "Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul. Am avut revelația că în afară de Dumnezeu nu există adevăr. Mai multe adevăruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu nici un adevăr. Iar dacă adevărul este unul singur, fiind transcendent în esență, sediul lui nu e nici în știință, nici în filozofie, nici în artă ...

... Ateii s-au născut, dar s-au născut degeaba. Eu când discut cu un ateu e ca și cum as discuta cu ușa. Între un credincios și un necredincios, nu există nici o legătură. Ăla e mort, sufletește mort, iar celălalt e viu și între un viu și un mort nu există nici o legătură. Credinciosul creștin e viu. Ateii și materialiștii ne deosebesc de animale prin faptul că nu avem coadă."

stefan florin 03.09.2011 18:40:48

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 396309)
Dragi frați întru Domnul,
Acum câteva zile, când m-am implicat în discuția de pe acest topic, toți partenerii de dialog aveau o atitudine firească și își exprimau opiniile în mod civilizat, așa cum se cuvine pe un forum creștin. Se discuta despre ateism, despre anumite versete din Vechiul Testament, despre relația dintre noi și atei etc. Acum, după numai două zile, observ că nivelul discuției a scăzut incredibil de mult, deși participanții sunt aceiași creștini civilizați, capabili de a purta un dialog plăcut și constructiv. De ce această schimbare? Cum ați intrat în conflict așa, fără niciun motiv, criticându-l (unii dintre dvs) și pe admin, care nu este vinovat de absolut nimic și datorită căruia noi putem discuta pe acest forum? De ce l-ați determinat pe domnul Dumitru să afirme că noi, creștinii, nu mai avem succes în misiunea noastră pentru că suntem dezbinați? În felul acesta, îi vom sminti pe ateii care-L caută pe Dumnezeu și intră pe forum... poate tocmai pentru a găsi răspunsuri la întrebările existențiale ce li s-au ivit în inimi. De asemenea, prin astfel de discuții superficiale și lipsite de spiritul blândeții creștine, vom cădea în păcatul mâniei, vom pierde vremea și așa, în loc de zidirea duhovnicească pe care am căutat-o atunci când ne-am înscris pe forum, ne vom atrage singuri ispite și vom provoca doar conflicte inutile și ilogice.

În privința regulamentului... cred că această împărțire în două tabere adverse este inutilă și chiar incorectă. Așa cum scria și colegul nostru N.Priceputu, faptul că avem opinii diferite este firesc și nu trebuie să constituie un motiv de conflict și împărțire în două tabere (pro și contra). Observ că m-ați inclus în "tabăra ortodoxă", ceea ce înseamnă că mesajele mele v-au creat o impresie pozitivă. Vă mulțumesc pentru aprecieri. Totuși, această împărțire în "tabăra ortodoxă" și "tabăra liberală" mă conduce la ideea că cei pe care i-ați înscris în grupul "liberalilor" sunt, în opinia dvs, neortodocși, ceea ce nu corespunde realității. Toți suntem creștini (indiferent de confesiune) și, de aceea, facem parte din aceeași "tabără": a credincioșilor lui Hristos. Cât despre atei... Ei sunt semenii noștri care-L caută pe Dumnezeu, intrând în discuții cu noi. Consider că, din acest motiv, suntem datori să le respectăm libertatea de gândire și de exprimare, atât timp cât atitudinea lor față de noi și de credința noastră va rămâne politicoasă și cuviincioasă.
Nu vă temeți; nimeni nu ne poate despărți de Hristos, iubitul nostru Mântuitor! În schimb, noi îi putem ajuta pe atei să se apropie de El, dacă și ei vor accepta în mod liber credința. :)

Multă pace și bucurie întru Hristos!

subscriu intru totul doamna. Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:24:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.