![]() |
Citat:
|
Citat:
Pe mine mă scuzați dar voi lipsi o vreme... succes la dezbateri! :) |
Citat:
E evident ca un copil mic nu are cum sa se nasca invatat, nu stie nimic atunci cand e mic. Harul e un dar al Domnului catre oameni, nu are niciun merit un om sa primesca harul si bunul Dumnezeu s-a milostivit sa ne trimita harul desi dupa caderea lui Adam nimeni nu-l mai putea primi. In felul asta un bebelus nu ar trebui hranit, avut grija de el, etc. Botezul si harul sunt pentru sufletul sau, asta insemna pentru neoprotestanti ca micutii nu au suflet? Cred ca asta vine si din conceptia protestanta ca toti oamenii din cauza caderii lui Adam sunt rai si au cazut de tot. In ortodoxie toti oamenii sunt buni din fire, nu rai din nastere. |
Citat:
Vedem multi neoprotestanti care ne tot bat la cap cu ecumensimul lor, dar de fapt e o mare pacaleala. Chiar neoprotestnatii sunt cei ce ii boteaza pe toti cei ce vin de la ortodocsi sau din alte culte, deci spun ca aceia nu-s botezati sau ca nu sunt crestini. Ecumenismul e un fel de pacaleala doar pentru ortodocsi, sa creada ca toate cultele sunt la fel ca sa fie mai usor convertiti. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Deci: nașterea din nou poate fi oricînd, metanoia numai la maturitate. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Avand in vedere ca Iisus spune "Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu" si nu spune "Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va boteza cineva , nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu", ma intreb daca botezul (ma refer la procedura de botezare cu slujba si scufundarea si iesirea din apa) este singura metoda de a te naste din apa si din Duh. Poate in marea majoritate a cazurilor este singura, dar este unica ? Nu pot exista cazuri speciale, cum ar fi talharul de pe cruce caruia i s-a promis raiul?
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
aceasta practica nu are baza
Citat:
|
Citat:
|
de ce e mai importanta traditia decat Biblia?
Citat:
De ce considerati mai importanta Traditia decat Sfanta Scriptura (Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu)? Unele lucruri sunt in contradictie in Traditie cu ceea ce scrie in Biblie. Dumneavoastra spuneti ca de fapt ce este acolo e mai important si ce scrie in Biblie nu conteaza... Dar daca credeti asta nu sunt eu cel care trebuie sa va schimbe crezul. Era doar o observatie. Cat despre versetul "cine va crede - se va boteza" eu zic sa cauti intai in greaca sa vezi textul original si dupa aia sa ne spui ca este un SI care schimba conotatia textului (desi eu nu am aceasta impresie). Si in ce fel se joaca neoprotestantii cu mintea copiilor? Copii nostri nu sunt obligati sa se boteze - ei fac aceasta alegere atunci cand considera ca vor sa faca si acest pas. Nu sunt presati, nu sunt influentati pentru acest lucru. |
fara jigniri
Citat:
|
interesant dar nu atesta botezul copiilor
Citat:
|
alea sunt cuvintele in greaca - ce sa repete?
Citat:
|
wow - asta chiar e "frapant"
Citat:
|
cred ca incepem sa ne calcam pe bataturi
Citat:
|
este greu omeneste
Citat:
|
"din pacate" nu prea se aseamana
Citat:
Iar exemplul cu mama nu isi are sensul. Nu este acelasi lucru. |
ei nah - ai dus-o prea departe acum
Citat:
Tocmai ca omul este pacatos din nastere nu sfant. Pacatul este perpetuat de la Adam si Eva pana in zilele noastre. Cum adica "oamenii sunt buni din fire" cand chiar mai inainte cineva a spus ca la botezul practicat de biserica ortodoxa nasul se leapada pentru copil de Satana? Pai ce rost ar avea sa se leapede daca ar fi bun din fire? |
"ecumenismul" nostru merge si el pana la o vreme
Citat:
|
"foarte frumos"
Citat:
|
urmareste linkul
Citat:
|
of ... .eu am obosit...
Am obosit de tot. Si nu vorbesc de ora tarzie la care scriu reply-urile ci am obosit la acest topic. Cred ca am discutat indelung si destul de amplu pe aceste subiecte. Nu vreau sa las senzatia ca dau bir cu fugitii dar cred ca o sa ajungem sa ne repetam si sa ne aducem unii altora aceleasi si aceleasi argumente. Pentru mine nu-si mai are rost sa ne lungim. Am toata stima pentru voi. Nu am intalnit prea multi oameni crestini ortodocsi care sa vorbeasca despre Dumnezeu cu asa deschidere. De obicei oamenii si prietenii ortodocsi pe care i-am intalnit eu se fereau sa discute fiind un subiect mai mult "tabu".
Va respect si va doresc sa aveti o viata plina cu dragostea lui D-zeu in fiecare zi. Dumnezeu sa va binecuvanteze ! (poate o sa ne mai "vedem" cu alte ocazii dar deocamdata ma retrag) |
Citat:
Ultimile dumneavoastra fraze sint emblematice pentru viziunea protestanta/neoprotestanta: dumneavoastra nu doreati consens, dumneavoastra doreati sa va impuneti propria vointa si ati procedat ca copiii imaturi (ceea ce si sinteti): v-ati luat jucariile si ati plecat. Dumneavoastra ati auzit de purtarea crucii? de lupta cu pacatul? de a face vointa Domnului? Exemplul jerfei lui Cristos nu va inspira in nici un fel? Oare Domnul nostru a cautat "consensul" sau s-a supus vointei Tatalui? Dumneavoastra sinteti sigur ca rupindu-va de Biserica si modificind invataturile de mii de ani ale Sfintei Biserici v-ati supus vointei Domnului nostru? Eu ma indoiesc. |
Citat:
|
Citat:
Nimic nu este întâmplător. Dacă vom ști să gestionăm foarte bine acete vremuri, adică să dăm cezarului ce este al cezarului și lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu, vom avea mult de câștigat. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Problema e mult mai generală, deoarece se referă la toți oamenii de după Hristos, indiferent de confesiune, care au murit fără a avea șansa de a fi botezați. Cu aceștia ce va fi? Se duc ei automat în Iad?! Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"Și a zis: Adevărat zic vouă: De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în împărăția cerurilor." (Mat.18,3) |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:56:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.